-
Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Carlsson 1 9789173314930 -
Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Tite157 x 220 mm. Flitigt antecknad och understruken. F.ö. mkt gott skick. --- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal p läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Carlsson 1 9789173314930 -
Välkommen till bords uteätandets historia
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Carlsson. 2012. 280 s. 15,5 x 22cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
9789173314930 -
Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Carlsson 1 9789173314930 -
Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikt illustrerad - välaktat ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Carlsson 1 9789173314930 -
Matsalshantverket och trancheringskonsten : f...
Häftad bok. Carlsson. 1 uppl. 2020. 123 sidor.
Nyskick. Danskt band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189063341
- Titel
- Matsalshantverket och trancheringskonsten : fileing, flambering och tillagning
- Författare
- Nordén, Gösta
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 118 x 185 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 225 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fileing, flambering och tillagning vid bordet
Gösta Nordén. Recept: Uno Hedman.Det sägs att det franska kökets vagga stod i Paris. Där insåg man tidigt att fileing, tranchering och tillagning av rätter vid bordet var ett skådespel som kunde locka gäster. Snart spred sig detta över Europa, också till vårt nordliga hörn. Inte minst blev konsten att tillreda pressad anka en succé. Nordén och Hedman har själva varit i högsta grad aktiva på matsalsgolvet och med det avancerade hantverket framför imponerade och hungriga gäster, där de hanterat redskap och eldslåga elegant och med säker hand. Här berättar de trancheringskonstens historia, hur man filear fisk vid bordet, hur rådjur, rostbiff, lammstek, morkulla och fjällripa hanteras, hur flambering av aptitretande desserter går till, allt medan de förföriska dofterna kittlar gästernas näsor.Gösta Nordén och Uno Hedman är båda erfarna och aktade restauratörer med mångåriga arbeten vid de främsta svenska restaurangerna som Operakällaren, Stallmästaregården och Riche, därtill är de också författare. Tillsammans har de skrivit boken Välkommen till bords. Uteätandets historia. Nordén har själv utgivit ett flertal volymer som Bland matsedlar och menyer och Köttsliga lustar.
Carlsson 1 9789189063341 -
Välkommen till bords : uteätandets historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket intressant om uteätandets historia
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173314930
- Titel
- Välkommen till bords : uteätandets historia
- Författare
- Hedman, Uno
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.
Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.
Carlsson 1 9789173314930
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn