-
Belgarath besvärjaren (2) : Rivas ättling
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 320 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132322297
- Titel
- Rivas ättling Belgarath Bes.2
- Författare
- David Eddings
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 158 x 230 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132322297 -
Tillsammansmat
Inbunden bok. Libris förlag. 1 uppl. 2007. 240 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Allt du behöver för att våga bjuda. Över 200 recept på mat att äta tillsammans. Kokbok. Rikt illustrerad. Inbundet laminatband, illustrerade första och sista uppslag. Stor 8.o. [91017] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171958167
- Titel
- Tillsammansmat
- Författare
- Anna Braw - Aronson - Mannberg
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 238 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1006 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det behöver inte bli dyrt.
Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala.
Det behöver inte vara trerätters.
Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas.
Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt.
Men det behöver hända!
Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg.
Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad?
Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet.
Texter av Anders Arborelius; Kerstin Elworth; Elin Nilsson; Fredrik Johansson; Marie Tonkin Reda; Björn Sandell; Vibeke Olsson; Johan Dalman; Elin Nicklasson; Carolina Klintefelt m fl.
Redaktör: Anna Braw
Formgivning: Maria Mannberg
Foto: Magnus Aronson; Fredrik J Karlsson m fl.
I samma serie: Kyrkkaffe; Brödglädje
Libris förlag 1 9789171958167 -
Astrids kök
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 1999. 336 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Över 500 recept, klassiska och nykomponerade. Välsmakande och delikata rätter för alla tillfällen. Kokbok. Rikt illustrerad, färgfoton och teckningar. Inbundet rött klotryggsband, laminatpärm, förgylld ryggtitel, färgillustrerade första och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137111345
- Titel
- Astrids kök
- Författare
- Nilson, Astrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1007 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök. I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.
Bokförlaget Forum 1 9137111345 -
Laga mat med kryddörter : Recept och odlingst...
Inbunden bok. Illustris. 1 uppl. 1991. 48 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Aptitretande kokbok, läckra recept, odlingstips såväl i trädgården som i krukor i köksfönstret. Samt intressant historik i kryddörter sedan urminnes tider... Rikt illustrerad. Inbundet laminatband. 8:o. 222x155x7 mm. 210 g. [91019] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170331154
- Titel
- Laga mat med kryddörter : [recept och odlingstips]
- Författare
- Görgens, Alfred - Gegenheimer, Annika
- Förlag
- Malmö : Illustris
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Illustris 1 9170331154 -
Vilt & Fisk : Kokboken
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Vilt- och fiskkokboken är mycket mer än en vanlig kokbok, den ger också svar hur och var man fångar sin fisk/sitt vilt, hur man tar hand om fångsten/bytet direkt på plats, och mycket annat... Rikt illustrerad. Inbundet laminatband, fotoillustrerade första läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836467
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 3 9151836467 -
Läsebok för brödälskare
Inbunden bok. LT. 1 uppl. 1988. 129 sidor.
Mycket gott skick. Kulturellt och historiskt om bröd och bakning. Rikt illustrerad. Inbundet förlagsband. 8:o. 225x178x14 mm. 450 g. [91029]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136026778
- Titel
- Läsebok för brödälskare
- Författare
- Wägner, Ria - Brödinstitutet
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Brödinstitutet
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
LT 1 9136026778 -
Älska lokalt. En smakfull historia från Dalar...
Inbunden bok. Siljans Chark. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Storslagna smakupplevelser och en kärleksförklaring till den lokala maten. Kulinariska reportage från kultkrogar i Dalarna såsom Åkerblads i Tällberg, Görgen på Höjden i Rättvik, Gamla Staberg i Falun, Dala-Husby hotell m fl. Och så klart recept på mat i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSiljans Chark 1 -
En god bit Västerbotten
Inbunden bok. Västerbottens läns hushållningssällskap. 1 uppl. 1995. 113 sidor.
Mycket gott skick. Västerbottniska menyer i gastronomisk världsklass. Mängder med recept baserade på norrländska råvaror. Inledande artikel med Stig Strand. Bakpärmstext Tore Wretman. Kokbok. Rikt illustrerad. Inbundet pappband, röda första och sista uppslag. 8:o. 230x215x1 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163039575
- Titel
- En god bit Västerbotten
- Författare
- Nilsson, Ella - Västerbottens läns hushållningssällskap
- Förlag
- Umeå : Västerbotten läns hushållningssällskap
- Språk
- Svenska
Västerbottens läns hushållningssällskap 1 9163039575 -
Monikas vardagsmat
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2012. 319 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK. Grund-kokbok för alla. Rikt illustrerad. Inbundet svart klotryggsband, laminerad pärm, rygg- och pärmtitel i guld, monogramtryckta första och sista uppslag, läsband i svart siden. 4:o. 310x233x33 mm. 1760 g. [0113] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611038
- Titel
- Monikas vardagsmat
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 240 x 308 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlberg beskriver sin nya bok Monikas vardagsmat som en blandning mellan Vogue och Hennes & Mauritz. Hon förklarar det så här:
"Vi har alla gjort ruskigt snygga fynd på H&M, med plagg som vi sedan upptäckt skulle platsa i Vogue. Och detta oftast helt utan ansträngning eller större hål i plånboken. Jag vägrar att se vardagsmaten som tråkig, trist och tidskrävande. För mig är den snarare rolig, vacker och snabb. Jag vill att maten ska smaka lördag fastän det är måndag och att den ska kunna lagas helt utan större ansträngning."
Monikas vardagsmat innehåller över 200 recept och mängder av praktiska tips som underlättar i vardagsköket. Nästan ingen av rätterna tar mer än en halvtimme att göra, med några få undantag som helstekt kyckling, lammstek och rostbiff som behöver sin timme i ugnen. Och som man sedan också kan skapa fantastiska restmiddagar av.
I boken ryms allt från den klassiska falukorven och de välbekanta köttbullarna till de lenaste fiskfärsbollarna. Här finns också spännande fågelrätter, nya förslag till pastamåltider och mycket, mycket mer. Gemensamt för alla rätter är att de på Monikas eget vis är lätt- och snabblagade samtidigt som de blir till en fröjd för både öga och gom.
Ta med Monikas praktiska och festliga kokbok hem så blir det lätt lördag hela veckan!
MONIKA AHLBERG startade i början 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Monikas vardagsmat är hennes sextonde kokbok och ett nytt, efterlängtat praktverk i genren. Förutom att Monika syns och hörs regelbundet i media, håller hon föredrag och kurser, är ambassadör för Sveriges mathantverkare, anlitas i matjuryer, skapar recept för hemkörda matkassar och driver en blogg med över 500 000 besökare i månaden. Monika har dessutom vunnit utmärkelser från både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 1 9789174611038 -
Mat, Minnen & Golf
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2010. 138 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! Sörenstams berättelse om vägen till framgång, livet på toppen, dramatiska utmaningar kryddade med hennes egna komponerade matrecept. Kokbok. Rikt illustrerad, foto Bruno Ehrs. Inbundet grönt klotryggband, laminarade pärmar, olivgräna första läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434962
- Titel
- Mat, minnen & golf
- Författare
- Annika Sörenstam - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, minnen och golf - i Annika Sörenstams egen version. I den här boken visar hon en helt annan sida av sig själv. En sida som älskar att laga mat och umgås med familj och vänner kring matbordet.
De flesta av oss har en bild av Annika Sörenstam som en djupt koncentrerad golfare med keps och solglasögon. Men ända sedan hon var liten har hon älskat att vara i köket och hjälpa mamma att laga mat. Under åren på touren blev matlagning ett sätt att koppla av och njuta av att vara hemma. Dessutom var de ett sätt att se till att hon fick i sig precis vad som behövdes för att kunna tävla på topp.
Här bjuder hon på sina favoritrecept, lättlagade rätter som passar både golfare och glada köksamatörer. Vi får dessutom läsa historien om hennes liv och framgång, från första golfminnet till sista tävlingsputten.
ICA Bokförlag 1 9789153434962 -
The Goose - History, Folklore, Ancient Recipe...
Inbunden bok. Konemann. 1. English Edition uppl. 1998. 160 sidor.
ISBN 3829014643
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. A comprehensive inventory of the great gastronomic heritage - the goose. Fascinating historical accounts illustrate the role that the goose has played from ancient times to the present day. 34 recipes by Germano Pontoni, 41 recipes by Italy's most famous läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKonemann 1. English Edition 3829014643 -
Sommarljus - sallader, grillat, kakor, drycke...
Inbunden bok. Forum. Ny uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick. Över 70 recept på strand- och bryggmat, sommarfrukostar, picknick, efterrätter, svalkande drycker. Massor av idéer för trädgård och terrass, förslag på dekorationer, dukningar och nya sätt att använda uteplatsen. Norsk kokbok. Rikt illustrerad. Inbundet l läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137125370
- Titel
- Sommarljus : sallader, grillat, kakor, drycker, trädgård
- Författare
- Løwe, Paul
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 304 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1072 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en idérik och färgstark kok- och inspirationsbok om den långa, ljusa sommartiden. Sommarljus är full med läckra recept på allt som hör kravlös ledighet och långsamma sommardagar till: sommarfrukost, härliga sallader, bjudmat för trädgårdsfesten, strandlunch och grillat, picknick i det gröna, efterrätter, glass, kakor och naturligtvis massor av svalkande, goda drycker. Sommarljus innehåller förutom läckra recept upplevelser för alla våra sinnen: Här finns ett avsnitt om trädgård, med odlings- och dekorationsidéer, lätta och fantasifulla utsmyckningar från musselgirlanger till ljuslyktor och dukningar. Här finns tips om hur man syr en sommarväska, klär om solstolarna, snickrar en hammock av en trädgårdsbänk, gör en utomhusdusch samt inreder ett utekök i trädgården. Trion Dreyer Hensley, Jim Hensley och Paul Løwe har försett oss med en rad inspirerande och vackra, kokböcker under flera år. Efter succéer som Pasta! och Asiatiskt ger de sig ut i den nordiska sommartiden och hjälper oss att framkalla smaker och dofter från barndomens somrar. Med sina många vackra bilder, och inbjudande blandning av recept, trädgårdstips och inspiration, är detta en bok som räcker hela sommaren.
Forum Ny 9137125370 -
Green kitchen stories - läckra vegetariska va...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 247 sidor.
Nära nyskick. Över 100 av vegostjärnornas läckraste favorit-recept, näringsrika och välbalanserade. Vad sägs om sparrisfrittata, pistaschfalafel eller siciliansk parmigiana di zucchine. Boken betecknad vara "en av de bästa vegetariska kokböckerna". Rikt illustrerad. In läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055770
- Titel
- Green kitchen stories : läckra vegetariska vardagsrecept
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 261 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras succéblogg Green Kitchen Stories inspirerar folk över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med naturliga ingredienser. I kokboken Green Kitchen Stories finns över 100 av deras läckraste favoritrecept.
Genom att kombinera vanliga skafferivaror och färska råvaror i säsong visar David och Luise hur lätt det är att laga näringsrika och välbalanserade rätter varje dag.
Lär dig att laga ört- & sparrisfrittata till frukost, ugnsbakad ört- & pistaschfalafel till lunch och siciliansk parmigiana di zucchine när du bjuder hem dina vänner på middag. Upptäck en rad olika soppor, sallader, juicer och munsbitar som är lätta att laga men som tilltalar både gom och öga.
Tack vare de fantastiska bilderna kommer denna vackra kokbok att inspirera alla att vilja laga och äta mat som är bra för både kropp och själ.
Norstedts 1 9789113055770 -
Kunglig spis på Kungshagavis
Inbunden bok. Kungshaga. 1 uppl. 1989. 51 sidor.
Nyskick. [+] PRESENTSKICK! Maträtter, recept, viner som serverats på anrika Kungshaga hotell och pensionat i Orsa, Dalarna. En kultbok! Rikt illustrerad - fotografier, teckningar. Inbundet vitt pappband. 4:o. 270x215x9 mm. 400 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKungshaga 1 -
1600-tals recept ur greve Pers kokbok - mat o...
Inbunden bok. Författaren. 1 uppl. 1997. 104 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Mat och minnen från Visingsborg, Sveriges första grevskap. 42 recept ur Per Brahes kokbok, mattrender på 1600-talet m m. Rikt illustrerad, teckningar i färg. Inbundet laminatband. 8:o. 235x215x13 mm. 560 g. [9526] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163057433
- Titel
- 1600-tals recept ur greve Pers kokbok : mat och minnen från Visingsborg, Sveriges första grevskap
- Författare
- Larsson Haglund, Ingrid - Brahe, Per, d.y.
- Förlag
- Visingsö : [I. Larsson Haglund
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar Per Brahe d.y.
Författaren 1 9163057433 -
Saga och sanning från Ålakusten
Inbunden bok. Kristianstadsbladet. 1 uppl. 1996. 142 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. [+] PRESENTSKICK! Kulturhistoriska nedslag längs Ålakusten, kuststräckan mellan Åhus och Kivik. Innehåller ett 20-tal recept på ål. Avslutas med en förteckning över 75 ålabodar med historik. Rikt illustrerad av Lars Torstensson (fotografier) och Annika Bl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197106429
- Titel
- Saga och sanning från Ålakusten
- Författare
- Danielson, Jan - Torstensson, Lars - Blom, Annika
- Förlag
- Kristianstad : Kristianstadsbladet
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Kristianstadsbladet 1 9197106429 -
Semester - från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick. [1] PRESENTSKICK! NY FRÅN LAGER. Maten du lätt snor ihop i det lilla sommarköket. Perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön, i stugan, på campingplatsen... Bonnier fakta, 2014. 170 s. Rikt illustrerad i färg. Inbundet tryckt klotband i färg. 4:o. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
Mingel och festmat med Denise
Inbunden bok. Semic. 1 uppl. 2014. 128 sidor.
Mycket gott skick. SIGNERAD (se nedan). Så bjuder en deckare-drottning till fest. Succérätter för ALLA slags partyn. Rikt illustrerad i färg. Inbunden, färgtryckt förlagsband, färgade första och sista uppslag. 4:o. 273x190x40 mm. 684 g. SIGNERAD av författaren: "STOCKHOLM / läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155260170
- Titel
- Mingel och festmat med Denise
- Författare
- Rudberg, Denise
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denise Rudberg bjuder ofta och gärna på fest och hon bjuder med hela hjärtat! Här delar hon med sig av sina allra mest uppskattade recept - enkel och rustik mat med lyxig känsla som får gästerna att känna sig lika väl omhändertagna som i mammas kök. När det handlar om mat gillar Denise det enkla. Hon bjuder gärna på en redig stroganoff med pressad potatis eller en riktigt vällagad och ljuvligt doftande spaghetti bolognese. Till efterrätt ett överdåd av maränger, bär och hemgjord chokladsås eller en klassisk ostkaka med kardemumma och blåbärsgrädde. Det viktiga med en lyckad bjudning är inte hur dyr eller tjusig maten är - men råvarorna måste vara valda med stor kärlek och tillagade med engagemang och passion. Okomplicerad mat med personlig prägel ger en avspänd stämning på festen - då blir det härligt att vara gäst, skrattet och glädjen hamnar i fokus! Borden ska digna och dryckerna flöda - det är en dödssynd att gå från bordet hungrig hos Denise.Här finns Denises väl beprövade succérätter från alla typer av tillställningar, för stora eller små sällskap. Vi bjuds på härliga familjemiddagar med mat för alla smaklökar, på en frodig trädgårdsbuffé för sommarens fester och på cocktails och läcker mingelmat som passar när hela kompisgänget är samlat. Här finns också eleganta men lättlagade rätter för när tjejerna kommer över, eller en förtrollad tebjudning med scones, rulltårta och Denises legendariska kanelbullar. De underbara, sinnligt vackra fotografierna i boken är tagna av Jenny Grimsgård.
Semic 1 9789155260170 -
Eva-Lotts kök. Kärleken till mammas mat.
Inbunden bok. Eva-Lott Långberg AB. 1 uppl. 2014. 160 sidor.
Mycket gott skick. SIGNERAT EX! Egna tolkningar av mamma Ingas recept. Långberg var en av 14 finalister i Sveriges Mästarkock 2012. Kokbok. Rikt illustrerad. Inbunden, förlagsband, fotoillustrerade första och sista uppslag. 8:o. 245x175x17 mm. 600 g. SIGNERAD: "20171030 / K läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163768736
- Titel
- Eva-Lotts kök : kärleken till mammas mat
- Författare
- Långberg, Eva-Lott
- Förlag
- Eva-Lott Långberg AB
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min barndoms minnen har nästan alla något sätt att göra med mat. Mustiga och kryddiga, varma trygga dofter strömmar ut ur min mammas kök från såväl mat som bak. Hennes kokkonst gjorde mer än att mätta den Långbergska famoljen, den väckte en stark kärlek till mat och speciellt för vardagsmaten. Den kärleken vill jag förmedla genom denna bok.
Eva-Lott Långberg AB 1 9789163768736 -
Till bords med Strindberg
Inbunden bok. Bonniers.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. [+] Vilken mat låg August Strindberg i smaken, och på faten? Hans favoriträtter och recept får du här! Samt en del litteraturhistoria, biografi och annat. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt förlagsband med skyddsomslag (hårdband), faksimilillustrerade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134520082
- Titel
- Till bords med Strindberg
- Författare
- Söderbergh, Catharina - Edlund, Solveig - Johansson, Johnny
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Bonniers 9134520082 -
Mat & minnen
Inbunden bok. Forum. 1 uppl. 1987. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. [+] Trivsam blandning av mat och minnen från en av Sveriges allra främsta kockar. Innehåller dessutom 120 recept signerade Tore Wretman. Ett stycke svensk kulturhistoria. Rikt illustrerad. Inbunden, autografdekorerat halvskinnband med skyddsomslag, fotoil läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171608346
- Titel
- Mat & minnen
- Författare
- Wretman, Tore - Lindberg, Björn
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1330 g
- Språk
- Svenska
Forum 1 9171608346 -
Från värmlandskorv till kungarätt. Gammaldags...
Inbunden bok. Författaren. 1 uppl. 1972. 103 sidor.
Mycket gott skick. [+] Recept så gamla att författaren har lagt ned mycket stort arbete på att transskribera recept från gamla tiders mått- och viktenheter, och sedan testa riktigheten av de "nygamla" recepten. Illustrationer Thore Andersson. Inbunden (hårdband), illustrera läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFörfattaren 1 -
Italienskt. 53 läckra och fräscha recept från...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 1 uppl. 2006. 123 sidor.
Nära nyskick. Bruschetta, focaccia, tomatsallad, pizza, lasagne, ossobuco, tiramisu, cantuccini, panna cotta... allt från italienska klassiker till nya, spännande smaker från Medelhavet. Rikt illustrerad. Inbunden (hårdband), färgtryckt laminatband, färgade första och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100107344
- Titel
- Italienskt : 53 läckra och fräscha recept från det italienska köket
- Författare
- Køster, Morten Bech - Bloch, Hanne - Skovgaard-Petersen, Anne - Duch, Tine - Sandberg, Anita
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En prisvärd läckerbit till kokbok för den moderna vardagsmatlagningen!Det italienska köket är ett av världens mest populära, baserat på enkla, fräscha råvaror som snabbt blir välsmakande rätter. I Italienskt finns bruschetta, focaccia, tomatsallad, pizza, lasagne, en mängd varierade pastarätter, ossobuco ja, allt man kan önska sig av italiensk mat. Och som pricken över i: läckra efterrätter som tiramisu, cantucccini och panna cotta.Italienskt ingår i en serie kokböcker, samtidigt utkommer Thai och wok. Under 2006 utkommer i samma serie Grilla och Medelhavsmat.
Bonnier Impact 1 9100107344 -
Njut av vegetariska rätter
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2012. 240 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! Mängder med recept å vegetarisk mat. Kokbok för vegeratianer, i litet, behändligt format. Lätta rätter, förrätter, baljväxter, nötter, tofu, pasta, nudlar, ris, grönsaker, sallader, desserter. Register. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445401614
- Titel
- Njut av vegetarisk mat
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 120 x 150 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det ständigt växande intresset för en vegetarisk
kosthållning har gett den köttfria gastronomin
ökad status runt om i världen. Många kockar
har antagit utmaningen med skicklighet och entusiasm och
skapat en lång rad verkligt innovativa recept, som gör att
vegetarianen sannerligen inte behöver äta tråkigt. Vare sig
du är vegetarian eller tänkt att bjuda på vegetariska rätter,
kommer du här finna många frestande alternativ.
mått: 119x150 mm
Parragon 1 9781445401614 -
Svampar i skog och mark. 404 svampar i färg.
Inbunden bok. AWE/Geber. 2:2 uppl. 1981. 327 sidor.
Nyskick. Den mest utförliga, fotografiska svamp-floran på svenska. Över 400 svampar presenteras i sin växtmiljö, väsentliga drag och särdrag, viktiga detaljer hos varje svamp, "dubbelgångare", d v s farliga giftsvampar, praktiska råd för skörd och matlagning. Rikt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9120062478
- Titel
- Svampar i skog och mark : 404 svampar i färg
- Författare
- Nylén, Bo
- Förlag
- Stockholm : AWE/Geber
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
AWE/Geber 2:2 9120062478 -
Nya smaker från Kina. Med influenser från öst...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Modern kinesisk matlagning. SÅ går det till att blanda, matcha, upptäcka och uppfinna nya smaker genom att implementera influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam i det kinesiska köket. Resultatet: nya kulinariska rätter i en s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430124
- Titel
- Nya smaker från Kina : med influenser från öst och väst
- Författare
- Ching-He Huang
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 984 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sätter du också likhetstecken mellan kinesisk mat och den lokala kinakrogens meny? Tänk om! Det kinesiska köket är ofantligt mycket rikare än så! Och i takt med att influenser från andra länder blir allt starkare har nya kulinariska traditioner utvecklats. Resultatet har blivit ett spännande fusionskök, där det handlar om att blanda och matcha, upptäcka och uppfinna.
I Nya smaker från Kina lagar Ching-He Huang mat som överbryggar gapet mellan öst och väst. Hon hämtar influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam, men frestar också med familjerecept på traditionell kinesisk husmanskost och uppgraderade favoriter från kinarestaurangen. Bokens fler än 100 recept tillfredställer med råge både den som vill laga något snabbt och lätt och den som är sugen på att anta en kulinarisk utmaning.
Ching-He Huang kom till London som elvaåring, efter att ha tillbringat sina första år i Taiwan och Sydafrika. Hennes matpassion föddes redan när hon som femåring gjorde dumplings tillsammans med sin mormor. I dag driver hon en restaurang i London och har ett eget matlagningsprogram på brittisk tv. Nya smaker från Kina är hennes första bok
ICA Bokförlag 1 9789153430124 -
Eleganta desserter. Så blir du din egen kondi...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2012. 127 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! SÅ skapar du eleganta efterrätter och desserter som imponerar på gästerna. Rikt illustrerad. Inbunden (hårdband), halvklotband. 8:o. 235x215x15 mm. 620 g. [L01212] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436430
- Titel
- Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
- Författare
- Göran Söderin - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 215 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare designers: Schaefer, Karin
Ytterligare fotografer: Pe, Helén
Ytterligare redaktörer: Brosten, Carin
Ytterligare författare: Söderin, Göran
Ytterligare författare: Gahne, Mia
ICA Bokförlag 1 9789153436430 -
Om den ärbara vällusten. Mera Mat & Minnen.
Inbunden bok. Bra Böcker. 1 uppl. 1988. 263 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Gastronomisk klassiker. Över 150 recept. Kokbok och gastronomisk kultur och kulturhistoria. Rikt illustrerad. Inbunden, autografdekorerat rött halvskinnband med skyddsomslag, kartillustrerade första och sista uppslag. 4:o. 300x235x24 mm. 1420 g. Välvårdat läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker 1 -
Till bords under 100 år. Recept från tio dece...
Inbunden bok. Bonniers. 1 uppl. 1999. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. [+] När började hamburgare ätas i Sverige? Hur var 1940-talets ransoneringsera? När kom sockerkaksmix och gräddfil? När slog gröna köket igenom? Mathistoria varvat med recept typiska för sin tid. Fin. Bonniers, 1999. 142, [1] s. Rikt illustrerad med fotog läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567922
- Titel
- Till bords under 100 år : recept från tio decennier
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Bonniers 1 9100567922 -
Vintermat från Arla Köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. [+] En av fyra inspirerande kokböcker från Arlaköket. Serien består av: 1. Höstmat. 2. Vintermat. 3. Vårmat. 4. Sommarmat. Massor av recept. Rikt illustrerad. Inbunden, klotryggsband med illustrerad pappärm, mönstrade första och sista uppslag. 4:o. 295x20 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243604
- Titel
- Vintermat från Arla Köket
- Författare
- Molin Österlund, Catarina - Bergqvist, Ylva - Edestrand, Annika - Lindeblad, Matilda - Arla köket
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur lyckas man i köket? Först väljer man råvaror som hör ihop med årstiden, då när de smakar som mest. Sedan tar man ett enkelt recept som inspirerar och går att lita på. Arla Köket har skapat och provlagat tusentals recept genom åren. Ofta med hjälp av några av Sveriges bästa matlagare. Vinnare av Årets Kock eller Årets Konditor, medlemmar ur Svenska Kocklandslaget och välbekanta tv-kockar varvas med fenomenala receptkreatörer som vet hur man gör vänner, familj och släkt lyckliga både till vardags och fest.Gemensamt för alla olika maträtter, bakverk, efterrätter och tillbehör är att recepten har passerat nålsögat som är Arlas provkök. ”Vi är lite hårda, det har vi alltid varit. Det ska vara enkelt att lyckas med recept som kommer från oss”, säger Lena i provköket. Nu har vi samlat våra favoriter i fyra kokböcker, indelade efter säsong. Det har blivit dags för vintermat.Hur smakar då ett vinterrecept från Arla Köket? Det kan smaka festligt som en Bakad hälleflundra med jordärtskockor och syltade trattkantareller eller vardagsgott som en Italiensk köttsoppa. Det kan smaka jul som en Coleslaw med saffran eller skidutflykt som en Pizzalimpa. Men det ger ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. Arla Kökets recept gör det lätt att hitta rätt i butiken för den som vill laga mat efter säsong. Det tycker vi att man ska, både för smakens och miljöns skull. Boken rymmer ett hundratal härliga recept och många inspirerande bilder. För att göra det ännu enklare att hitta just det man behöver för tillfället är recepten indelade i sex kapitel: Glöggmingel, Julbordets favoriter, Julbakets bästa, Festliga vintermiddagar, Gott till vardags och I ryggsäcken.
Bonnier Fakta 1 9789174243604
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn