-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113032726
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känslan för grillning och måltiden kan inte överskattas, den är helt enkelt en del av utvecklingsläran. Därför är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare i världens populäraste matlagningsform: Grillat, BBQ och asado.
Att grilla är ett sätt att både förädla och civilisera råvaran och ätandet. Maten, tillagad med värme, blev på samma gång mer smaklig, lättsmält och näringsrik. Grundpelarna som tas upp är: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är det akademiska fundamentet för all tillagning över eld. Och nu är det upprop i grillskolan!
Du kommer att lära dig allt om det som oftast går under rubriken grillning. Föreställ dig perfekt grillglöd, ett rent grillgaller, välkryddade köttbitar, glaze, de rätta redskapen, sallad och tillbehör på matbordet. Då har du lärt dig grunderna för en storartad måltid. Lägg till läran om rökved, grillkol och briketter, hur du gör upp eld och stämmer av värmen samt vad som utmärker olika grillar. Runda av studierna med vilka råvaror som krävs, marinad kontra kryddblandning, köttets innertemperatur och vilotid så blir du en fullfjädrad grillmästare.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 1 9789113032726 -
Arctic Heat Modern Svensk Het Mat
Nära nyskick. Spiralbunden. 1998. 224s. 24x17c. 840g. Nära Nyskick.
Jag har gjort det till min uppgift att smaksätta Sverige med heta kryddor. Jag tror på mat som förenar tradition med framtid och som lånar drag av världens matkulturer. Det betyder inte att jag vill u läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832661
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
9789151832661 -
Kockarnas knep
Inbunden bok.
Nyskick. Rabén Prisma, 1998, 147[4]s. Färgill.: Bengt Lindberg. 20 x 19,5 cm. ISBN: 91-518-3287-9 ; Inbunden dekorerat förlagsband. (Kartonnage) I mycket fint skick, som ny. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832876
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
9789151832876 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Såsbok. Mer än tvåhundra goda såser till kött...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1991.
Mycket gott skick. Namnetikett*
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Killen vid grillen. Borssén brassar på igen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 168 sidor.
Nyskick. iIkl.färgfotoillustrerad. Oläst. Förf. belönad av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845333
- Titel
- Killen vid grillen : Borssén brassar på igen
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt du behöver veta om grillning och barbecue! Många enkla och några avancerade recept för soliga sommardagar, fester och årets helgdagar, ja till och med Barbecuegrillad Julskinka och Helgrillad Oxfilé till nyårsafton.
Oväntade kombinationer, sensationella smårätter, grillning och kryddning av grönsaker, kött, fågel och fisk! Dessutom Jonas tips om drinkar och vin till maten.
"Dina alster på halster kommer att uppskattas. Dessutom fina förslag på sallader, tillbehör, marinader och annat kryddigt. Avsluta med en svalkande söt dessert."
Låt Jonas Borssén vända upp och ner på din föreställning om vad som kan grillas. Grillad Gazpacho, Barbecuegrillad Kalkon, Grönsaker från grillen med penne, parmesan och pinjenötter, Classic Jerk Chicken samt Grillad bröd- & tomatsallad med rucola och tabascodressing... Bara några exempel på grillgott som ger kocken eller kockan den rätta glöden vid grillen.
Jonas reder ut begreppen om vad som är grillning och vad som är barbecue. Och delar med sig av fantastifulla recept, nya kombinationer och en lång rad såser, marinader och kryddsättningar.
Prisma 1 9789151845333 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden bok med hårda ytterpärmar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 160 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden bok med hårda pärmar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151829050
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 1 9789151829050 -
Het trädgård - odling och recept
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837137
- Titel
- Het trädgård - odling och recept
- Författare
- Jonas Borssén - Philippe Plöninge
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chilepeppar, strandkämpe eller kinesisk slanggurka? Följ trädgårdsmästarens råd och odla egna grönsaker. Använd dem nyskördade i något av bokens 60 färgstarka recept.
Massor av människor som tålmodigt väntar för att få se Europas största chilepepparutställning. Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dofter från köket av kryddstark mat. Så såg det ut vid Bergianska trädgården för något år sedan när trädgårdsmästaren Philippe Plöninge och kocken Jonas Borssén visade chilepepparns mångfald när det gäller odling och gastronomi. I boken Het trädgård har de vidgat horisonten till en mängd olika spännande grönsaker, både välkända klassiker som morot och rödbeta och några riktiga outsiders som det är värt att stifta bekantskap med.
Prisma 1 9151837137 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113058580
- Titel
- Grilla som proffsen!
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 156 x 191 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 408 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lagom till grillsäsongen finns nu den oumbärliga och uppdaterade Grilla som proffsen! i plånboks- och köksvänligt smartformat!
Att grilla rätt är en konst och inte detsamma som att slänga en köttbit på gasolgrillen. För att höja säsongens smakupplevelser och slå grannarna med häpnad är det dags att ta examen i grillandets ädla konst och njuta av bokens tre hörnpelare: grillat (tillagning med mycket stark och direkt glödvärme), BBQ (tillagning med svag och indirekt glödvärme samt med rökved) och asado (helgrillat lamm, spädgris, vildsvin med mera på spett eller liknande). Dessa tre stilar är fundamentet för all tillagning över eld.
Boken bjuder på 150 recept, allt från sommarens godaste grillade blåmusslor till barbecuegrillad lax som kyssts av rökaromen. Prova också den underbara kombinationen av grillad endivesallat med gorgonzola, honung och valnötter eller något så enkelt som grillad färskpotatis med olivcrème. Köttälskaren får sina lustar tillfredställda av saftig och mör entrecôte, revbensspjäll och lammkotletter. Lika förföriskt god är brasiliansk picanha och en rad andra styckningsdetaljer. Vegetarianer, och alla andra för den delen, kan festa på bland annat svampburgare med mandel och spenat, grillad sparris eller frasiga quesadillas med taleggio, aprikos och kapris. För att inte tala om eldprovet, helgrillat lamm och spädgris samt Jonas berömda porchetta. Samtidigt får grillade bröd, frukter och grönsaker smaka på träkolsaromen. Glazer, smaskiga såser och sallader samt förföriskt goda grilldesserter fulländar din utbildning i grillat, BBQ och asado.
Norstedts 2 9789113058580 -
Het trädgård - odling och recept
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 160 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151837130
- Titel
- Het trädgård - odling och recept
- Författare
- Jonas Borssén - Philippe Plöninge
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 694 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chilepeppar, strandkämpe eller kinesisk slanggurka? Följ trädgårdsmästarens råd och odla egna grönsaker. Använd dem nyskördade i något av bokens 60 färgstarka recept.
Massor av människor som tålmodigt väntar för att få se Europas största chilepepparutställning. Ett helt växthus fyllt med chilepeppar i olika färg och form. Dofter från köket av kryddstark mat. Så såg det ut vid Bergianska trädgården för något år sedan när trädgårdsmästaren Philippe Plöninge och kocken Jonas Borssén visade chilepepparns mångfald när det gäller odling och gastronomi. I boken Het trädgård har de vidgat horisonten till en mängd olika spännande grönsaker, både välkända klassiker som morot och rödbeta och några riktiga outsiders som det är värt att stifta bekantskap med.
Prisma 1 9789151837130 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 160 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151829053
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 1 9151829053 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1987.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151829053
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 447 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 1 9151829053 -
Triathlon för dig
Häftad bok. Runner´s World. 2014. 202 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage. DVD ingår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198030716
- Titel
- Triathlon för dig
- Författare
- Jonas Colting - Jojje Borssén
- Förlag
- Runner´s World
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 202 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Triathleterna och författarna Jojje Borssén och Jonas Colting har tillsammans över 30 års erfarenhet av Sveriges nya folksport triathlon. Nu har de samlat sina bästa tips för dig vare sig du är nybörjare eller vill utvecklas vidare inom sporten, i den första svenska triathlonboken: Triathlon för dig!
Bokens 200 sidor, uppdelade på tio kapitel är fullmatade med allt du behöver veta om de tre triathlonmomenten simning, cykel och löpning. Här får vi följa med under triathlonsportens historia, ta del av anekdoter och tips från några av våra största svenska triathleter genom tiderna och inspireras av triathlonbilder från jordens alla hörn.
Dessutom delar författarna givetvis själva med sig av sina erfarenheter och tankar kring sporten, ger råd och tips inom respektive moment och exempel på heltäckande träningsprogram allt för att du ska nå bästa, möjliga resultat som triathlet! "
Till boken medföljer även en 90 minuter lång DVD i vilken författarna bjuder in dig till att komma ännu lite djupare in i triathlonsportens fantastiska värld. Här får vi följa med Jojje och Jonas på träningspass upp i de spanska bergen, fördjupa oss i några av de viktigaste triathlon-termerna och höra författarnas personliga resonemang kring teknik och prylar inom sporten.
Runner´s World 9789198030716 -
Triathlon för dig
Häftad bok. Runner´s World. 2014. 202 sidor.
Gott skick. Omslagets nedre hörn nötta och med småveck, i övrigt mycket gott skick. Inlaga närmast perfekt. Inkluderar 90 min DVD.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198030716
- Titel
- Triathlon för dig
- Författare
- Jonas Colting - Jojje Borssén
- Förlag
- Runner´s World
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 202 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Triathleterna och författarna Jojje Borssén och Jonas Colting har tillsammans över 30 års erfarenhet av Sveriges nya folksport triathlon. Nu har de samlat sina bästa tips för dig vare sig du är nybörjare eller vill utvecklas vidare inom sporten, i den första svenska triathlonboken: Triathlon för dig!
Bokens 200 sidor, uppdelade på tio kapitel är fullmatade med allt du behöver veta om de tre triathlonmomenten simning, cykel och löpning. Här får vi följa med under triathlonsportens historia, ta del av anekdoter och tips från några av våra största svenska triathleter genom tiderna och inspireras av triathlonbilder från jordens alla hörn.
Dessutom delar författarna givetvis själva med sig av sina erfarenheter och tankar kring sporten, ger råd och tips inom respektive moment och exempel på heltäckande träningsprogram allt för att du ska nå bästa, möjliga resultat som triathlet! "
Till boken medföljer även en 90 minuter lång DVD i vilken författarna bjuder in dig till att komma ännu lite djupare in i triathlonsportens fantastiska värld. Här får vi följa med Jojje och Jonas på träningspass upp i de spanska bergen, fördjupa oss i några av de viktigaste triathlon-termerna och höra författarnas personliga resonemang kring teknik och prylar inom sporten.
Runner´s World 9789198030716 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1987. 102 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Med en god så förhöjer man alla maträtter.
Boken känns obläddrad.God spänst.
Något gulnad på pärm och rygg
" små jack i främre pärm.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178108624
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 9178108624 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Inbunden bok. Prisma. 1 Spiralbunden uppl. 1999. 223 sidor.
Nära nyskick. "Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen.
Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till e läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 Spiralbunden 9151835150 -
Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 160 sidor.
Nära nyskick. Så fint och välbevarat exemplar. Boken är hanterad med största varsamhet.
Endast minimala hanteringsspår på pärmen.
Boken är illustrerad med färgfoton.
Här finns både traditionella och nya rätter.
Storpocketformat med fint, vitt papper i fin kvalitet. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151834626
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
Prisma 2 9151834626 -
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 161 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 233 x 256 mm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Arctic heat : modern svensk het mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832666
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832666 -
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 2008. 161 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Färgat förlagsband , 26, 24 centimeter .Illustrerad med fina färgfoton samt svartvita teckningar Jonas, killen vid grillen ,har skrivit en hyllning till kött och var gott kött är.
Läs och njut … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 9789151849898 -
Absolute heat : din grill- & barbecuebok
Övrigt tryckt och skrivet. Prisma. 1 uppl. 1999. 223 sidor.
Mycket gott skick. Spiralbunden med hårda pärmar.
Namnmärkt med kulspets, en liten fläck finns i nedre snittet, i övrigt är boken i mycket fint begagnat skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835150
- Titel
- Absolute heat : din grill- & barbecuebok
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151835150 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151832879
- Titel
- Kockarnas knep
- Författare
- Jonas Borssén - Stefan Saidac
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 414 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832879 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1987. 101 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Pärmen är något repad och solkad, men resten av boken är
praktiskt taget i nyskick. Leverans kan inom Stockholmsområ-
det göras av säljaren personligen till överenskommen plats.
Totalkostnaden blir då 70 kr. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Eat the meat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 161 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Innehållsrik.
Styckningsschema
60 recept
Goda tillbehör
Förslag på andra köttbitar
Fler Borssén böcker på min sida. En frakt- flera böcker.
Uppfödning
Mm
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849898
- Titel
- Eat the meat
- Författare
- Borssén, Jonas
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.
Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!"
Boken innehåller också:
· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationer
Prisma 1 9789151849898 -
Arctic heat : modern svensk het mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 224 sidor.
Nyskick. Inspirerande matlagning oftast smaksatt med moderna heta kryddor.
Snygga färgstarka bilder, rolig text.
Spiral inbunden, praktiskt format i köket. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151832661
- Titel
- Arctic heat : modern svensk het mat
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 838 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151832661 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Atlantis : Mejerierna. 1987. 101 sidor.
Mycket gott skick. Vitt förlagsband , 32 x 22 centimeter. Rikt illustrerad med färgfotografier. En vacker bok on konsten att göra goda såser
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917486436x
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Atlantis : Mejerierna 917486436x -
Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, p...
Inbunden bok. Prisma förlag. 2005. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151843862
- Titel
- Allt i ett : gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 563 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är svårt att göra det enkla riktigt bra. För vi vill ju alla göra vår matlagning till en okomplicerad och trivsam stund. Det gäller även för mig trots att jag är kock och med många avancerade anrättningar på min repertoar. Samtidigt uppskattar jag det geniala i ett lättlagat recept och som många kan ta del av. Få förberedelser, lite stök och ännu mindre att diska. Det gäller både vardag och helg och inte minst när man bjuder till fest med många ätande.
Utifrån dessa tankar har Jonas Borssén samlat sina bästa recept på allt-i-ett-mat med spännande smaker. Idén är att ingredienserna nästan tillagar sig själva genom att de hamnar i samma kastrull, gryta, ugnsform, wok eller grill. Det är inget nytt matlagningskoncept men det underlättar köksarbetet tro mig! säger Jonas, och det är just det ett gott råd!
Rostad pumpasoppa med vildris- & baconpilaff, Träkolsgrillade kronärtskockor med vitlöks- & persiljesmör, Helstekt kyckling med ugnsrostade grönsaker samt New Orleans Jamabalaya är exempel på maträtter som kan anrättas på detta enkla vis.
Ur innehållet:
I Jonas skafferi, Lär dig tänka som en kock, Sallader, Soppor och grytor, Wokstekt, Pizza, pajer och gratänger, Ugnsstekt och bräserat, Grillat och BBQ, Efterrätter
Prisma förlag 9151843862 -
Eat the heat - Kokboken som skjuter skarpt me...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Rabén Prisma, Stockholm, 2:a uppl., 1:a tryckningen, 1998, 160 s., 21,0x13,8x1,6 cm, 370g. Liten fläck på snittet, för övrigt fast och fräsch.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834627
- Titel
- Eat the heat : kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
- Författare
- Jonas Borssén
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.
9789151834627
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn