-
Soppor och goda tillbehör
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 78 sidor.
Nära nyskick. ÄGARSIGNATUR
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088610
- Titel
- Soppor och goda tillbehör
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd. Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
Natur & Kultur 1 9789127088610 -
Bönor
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 132 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Aningen sned av förvaring. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127115989
- Titel
- Bönor
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 145 x 170 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 238 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här delar Caroline Hofberg med sig av läckra recept med bönor som bas sallader, smårätter, soppor, varmrätter, röror och desserter.
Natur & Kultur 1 9789127115989 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113064147
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens sköna uteliv som när man vill kura in sig med mer robusta rätter under den mörka årstiden."
Caroline Hofberg har skrivit många kokböcker, bland andra Mat på svenska och Medelhavsmat.
Norstedts 2 9789113064147 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur förlag 1 9789127089044 -
Din bästa bakbok för alla tillfällen : [116 r...
Häftad bok. Stockholm : Egmont tidskrifter. 2013. 115 sidor.
Nära nyskick. 27,5 x 21 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm : Egmont tidskrifter -
Din bästa bakbok för alla tillfällen : [109 r...
Häftad bok. Stockholm : Egmont tidskrifter. 2012. 114 sidor.
Nära nyskick. 27,5 x 21 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197962223
- Titel
- Din bästa bakbok för alla tillfällen : [116 recept]
- Författare
- Svensson, Kerstin - Hofberg, Caroline - Asplund, Christina - Mönnich Börjeson, Hélène - Egmont tidskrifter
- Förlag
- Stockholm : Egmont tidskrifter
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Stockholm : Egmont tidskrifter 9789197962223 -
Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127354148
- Titel
- Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 741 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.
Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.
I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.
Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!
Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.
Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.
Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.
Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.
Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.
Natur & Kultur 1 9127354148 -
Mat på svenska
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 189 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Genuina smaker från Medelhavet
Inbunden bok. Expressen. 2017. 142 sidor.
Nära nyskick. Tillsynes obläddrat exemplar ///Förlagets beskrivning: HÄR ÄR BOKEN färdig som vill njuta av riktigt god mat - och samtidtgt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Pajer ( de 40 recept är : Gröna pajer : Lökpa...
Inbunden bok. Allt om Mat. 1:a uppl. 2010. 96 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 40 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pytte små slitage på pärms hörnen. Resten är ny. Varje recept illustrerad med en hel sida färg foto. 22,8 cm x 20 cm. 418 gram. (låda under P, 20230516-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187231
- Titel
- Pajer
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Allt om Mat 1:a 9789186187231 -
Bufférätter - Mästerkockarnas Bästa Sommarrec...
Inbunden bok. Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt. 1:a uppl. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 37 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Små slitage på pärms hörnen. Varje recept har en hel sida illustration mrd färg foto. 24,5 cm x 17,5 cm. 363 gram. (låda20230516-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113031958
- Titel
- Bufférätter
- Författare
- Ahlberg, Monika - Aftonbladet
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : Aftonbladet : Nordstedt 1:a 9789113031958 -
Genuina smaker från Medelhavet
Inbunden bok. Expressen. 2017. 142 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom några lätt vågiga sidor. Inspirerande
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Inlagt och hemlagat - i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352757
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 9127352757 -
Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352757
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 1 9127352757 -
Värmande vintermat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113056111
- Titel
- Värmande vintermat
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 262 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ute är det snöigt, blåsigt och kallt, men långkoket fyller köket med väldofter och värme. Svamp, viltkött, frukt och bär är självklara ingredienser så här års. Liksom rotfrukter, kål, fisk och skaldjur. Ibland toppat med citrus- och exotiska frukter, en vitaminkick i vintermörkret, ibland med starka smaksättare. Tända ljus, en sprakande brasa och värmande kryddning, och vintern förvandlas från något att bara överleva till årets godaste och mest sociala tid.
I Värmande vintermat bjuder Caroline Hofberg på såväl smårätter, soppor, matbröd och varmrätter som bakat och desserter. Totalt 124 recept som kan bli dina nya vinterfavoriter - eller klassiker i ny tappning.
Norstedts 1 9789113056111 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127089044
- Titel
- Pajer
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paj kan varieras i all oändlighet och passar dessutom bra att bjuda på vid de flesta tillfällen, vare sig det är födelsedagsfest, student eller bara vanlig vardag. Caroline Hofberg har samlat ett 60-tal av sina bästa mat- och dessertpajer.
Här finns något för alla smaker. Från vegetarisk shepherds pie med puylinser, till lax- och spenatpaj och som söt avslutning en rabarberpaj med marängtäcke eller kanske en päronpaj med valnötter?
Klassiska recept varvas med nya spännande smakkombinationer. Förutom traditionella pajer finns recept på piroger med olika fyllningar, små filodegsknyten och minipajer. För den som föredrar lite smalare varianter finns förslag på degar med olika gryn och nötter.
Natur & Kultur 1 9789127089044 -
Italia amore : stora italienska kokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2009. 237 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850795
- Titel
- Italia amore : stora italienska kokboken
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 293 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastisk mat. Mat där råvarorna klarar att stå för smaken, men där kryddan, kanske lite olivolja eller parmesanost, kan få smaklökarna att hoppa av glädje. Välkommen till Italien - Italia amore!
I Italien är måltiden en fråga om livskvalitet och njutning. Stunden vid matbordet är dagens viktigaste, inte något som man så fort som möjligt avslutar. I det italienska köket är det råvaran som ska stå för smaken och självklart är maten lätt, ren och innehåller massor av grönsaker. Ingredienserna är lokalt odlade och producerade och maten lokalt tillredd, helst hemma eller i kvarterskrogen runt hörnet.
Italien består av alper, slätter, kullar, lundar, skogar, sjöar och en oändlig kustlinje. Här har författaren Caroline Hofberg tillsammans med fotograf och formgivare åkt runt under mer än ett år. Hon har mött de lokala traditionerna som präglar vardagslivet. Traditioner som vilar tryggt på de råvaror som den egna regionen är bäst på. Varje region har nämligen sin specialitet som är unik just för dem: salt från Trapani, tomater från Pachiono, kapris från Salina, citroner från Amalfi, apelsiner från Sicilien, olivolja, bönor och viner från Toscana, Modenas vinäger, Parmas skinka, Valsassinas ostar och Mozzarella di Bufala Campana.
Erfarenheterna från detta avlånga lands alla hörn har Caroline Hofberg samlat i Italia amore. Här finns 175 fantastiska recept indelade i Antipasti, Primi, Pizza & Pane, Secondi, Contorni och Dolci. Men det blir också fakta om vad som kännetecknar maten i södra, centrala respektive norra Italien. Läsaren lär sig mer om balsamvinäger, olivolja, olivodling, charkuterier och hur man hittar det allra bästa av dessa delikatesser.
Italia amore tar med det bästa av det italienska köket hem till dig.
Prisma 1 9789151850795 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Inlagt och hemlagat: i glas och på burk
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127352759
- Titel
- Inlagt och hemlagat : i glas och på burk
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Aptitretare och gott plock, Till maten, Marmelader, På flaska och Gott efter. Det är bokens rubriker. Goda saker som förgyller vardag och fest. Vad sägs t ex om marinerad paprika, rödlökschutney och kryddiga aprikoser? Här finns många goda röror och tillbehör – som också är trevliga att ge bort i en fin burk! Ett 40-tal recept, de flesta kan göras året om och inte bara i skördetid.
Att skörda och lägga in så svetten lackar under hektiska dagar i augusti, för att ha ett helt ekorrförråd i källaren till nästa år – nej, det är inte Caroline Hofbergs melodi. Hon säger att hon som är ung blir alldeles matt av alla skördeplikter, hon vill laga till sina favorittillbehör när det passar henne. Och färska frukter och grönsaker finns i de flesta fall året om – så att man kan improvisera och göra din favoritchutney när man själv vill. Göra några burkar som gå-bort-present också. Använda fantasin och smaksätta oljan och vinägern, det finns ju så många färska kryddor att köpa.
Här har Caroline plockat ut det bästa och mest användbara. Hon har många nya intressanta serveringsidéer och smakkombinationer. Vad sägs om äppelgelé med citron till fågel, kalv- och lammkött? Eller kryddiga kardemummadoftande aprikoser som tillbehör till fläskkött och fågel? Kryddig blåbärssnaps med kanel och pomeranser, härligt en sommardag. Här finns nya idéer även för julbordet!
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och verksam i Stockholm. Har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands. Hon gav förra året ut den lovprisade lilla boken Husmanskost – helt enkelt.
Natur & Kultur 1 9789127352759 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151842432
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9151842432 -
Citrusköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2004. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lite nagg I kanten skyddsomslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842431
- Titel
- Citrusköket
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 947 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Hofberg är en mycket generös person. Det märker man när man träffar henne och det märker man i hennes kokböcker. Det är som om hon skriver för sina goda vänner för att hon vill ge dem det bästa hon vet - vällagad, riktigt god mat. Hennes varma personliga tilltal är en röd tråd genom hela boken.
Detta är ingen läsning för den hungrige, det kan vara ödesdigert om det inte finns omedelbar tillgång till mat! När rätter som "Persisk kycklingsallad med granatäpple", "Citronfoccacia med rosmarin och fetaost" och "Spenatsallad med ädelost och citronkokta päron" staplas på varandra finns en klar risk att man drivs till vansinne av längtan och hunger.
I Provence där hon tillsammans med Ove Lindfors, som formgivit denna och även hennes tidigare böcker, tillbringar det mesta av sin "lediga" tid, lagar och uppfinner Caroline den ena rätten läckrare än den andra. Och att miljön är inspirerande framgår väl av bilderna?
Fotograf Tina Axelsson har tagit de ljuvliga bilderna i det vackra ljuset, på plats i Frankrike. Över hundra rätter uppdelade på: Smårätter, Kött och kyckling, Fisk och skaldjur, Desserter, Bröd och kakor samt I glas och på burk har det blivit. Dessutom citrusfakta och tips.
I Citrusköket har Caroline Hofberg lagt ner sin själ. Det märks.
Prisma 1 9789151842431 -
Genuina smaker från Medelhavet
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Expressen. [2017]. 142 s. Förlagsband. 20 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
9789188479044 -
Medelhavsmat till vardag och fest
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 189 sidor.
Nyskick. Klotryggsband. Mycket rikl.färgfotoillustrerad. Oläst. Format 23,5 x 27,5 cm. Årets svenska måltidslitteratur 2006
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847849
- Titel
- Medelhavsmat till vardag och fest
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1178 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsmat är något så ovanligt som nyttig mat med oemotståndlig smak. Solmogna tomater, lysande citroner, den goda olivoljan, doftande örtkryddor och ett överflöd av nyttiga baljväxter.
Ofta förknippas medelhavsmat medItalien, Frankrike, Spanien och Grekland. Vi glömmer lätt att de nordafrikanska ländernas mat liksom maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsköken. Men denna bok täcker alla köken runt Medelhavet och är uppdelad på fem kapitel: smårätter, sallader & grönsaksrätter, pasta, pizza & bröd, huvudrätter och desserter.
En av hemligheterna med medelhavsmaten är enkelheten. Och ofta är ju det enkla det goda. I Medelhavsmat till vardag & fest hittar man inte bara recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. För Medelhavet betyder inte enbart sommarmat. Visst är det härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag, eller bjuda på smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Men det är också gott att värma sig med pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Och något sött efteråt är alltid rätt. Bjud på en enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe.
På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg läsaren genom medelhavsmatens oändliga smakvariationer.
Prisma 1 9789151847849 -
Värmande vintermat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar.
Slut på förlag
Fina recensioner * * * * *Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113056111
- Titel
- Värmande vintermat
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 262 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ute är det snöigt, blåsigt och kallt, men långkoket fyller köket med väldofter och värme. Svamp, viltkött, frukt och bär är självklara ingredienser så här års. Liksom rotfrukter, kål, fisk och skaldjur. Ibland toppat med citrus- och exotiska frukter, en vitaminkick i vintermörkret, ibland med starka smaksättare. Tända ljus, en sprakande brasa och värmande kryddning, och vintern förvandlas från något att bara överleva till årets godaste och mest sociala tid.
I Värmande vintermat bjuder Caroline Hofberg på såväl smårätter, soppor, matbröd och varmrätter som bakat och desserter. Totalt 124 recept som kan bli dina nya vinterfavoriter - eller klassiker i ny tappning.
Norstedts 1 9789113056111 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851488
- Titel
- Mat på svenska
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 649 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svensk mat upplever just nu en renässans. Det är exakt vad Caroline Hofberg tagit fasta på i denna vackra kokbok med både traditionell och ny svensk mat. Med utgångspunkt från de genuina smakerna och råvarorna skapar hon en personlig variant av det svenska köket.
Vem älskar inte farmors köttbullar, gubbröra till julen eller en lättlagad chokladsmulpaj? Allt detta finns med i Caroline Hofbergs kokbok med läcker, enkel, vacker och sinnlig mat.
Mat på svenska är tematiskt indelad i smårätter, fisk & skaldjur, kött & kyckling, pajer & desserter, bakat samt inläggningar.
Bland recepten märks omelettårta med rökt kött, äppelpannkaka med lingongrädde, potatissallad med sparris, kantarellrulle med västerbottenost, krämig lax- och pastasallad, pizza med lax och dillolja, enbärsburgare med lingoncoleslaw, lingoncheesecake och mycket, mycket mer.
"Godare än så här blir det inte!"
Boken utkom första gången 2006.
Prisma 2 9789151851488 -
Den stora bakboken
Inbunden bok. Egmont Publishing. 1 uppl. 2016. 256 sidor.
Mycket gott skick. Mkt lätt hanteringsspår på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188207135
- Titel
- Den stora bakboken
- Författare
- Hofberg, Caroline - Svensson, Kerstin - Asplund, Christina - Mönnich Börjeson, Hélène - Hemmets journal
- Förlag
- Egmont Publishing
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 252 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en bok för alla som älskar att baka!
Hemmets Journal har i alla år gett läsarna bakrecept varje vecka. Nu har vi samlat en del av alla fantastiska bakrecept i den här härliga boken. Bakom recepten står bland annat namnkunniga matkreatörer som Caroline Hofberg och Kerstin Svensson, båda mångåriga medarbetare i Hemmets Journal.
Här finns något för dig som gillar det lilla allt från sju sorters kakor, till det mer moderna som cheesecakes och cupcakes. Dessutom ägnar vi ett kapitel åt glutenfritt bak lika populärt för dig som tänker på vad du äter, som för dig som är glutenintolerant.
Boken är indelad i 12 kapitel; Sju sorters kakor (småkakor), Tårtor, Cheesecakes, kakor i långpanna, Kladdkakor, Muffins och cupcakes, Vetebullar, Mjuka kakor, Glasstårtor, Påskens godaste kakor, Julens alla kakor och Glutenfria kakor.
Frestande bilder och enkla recept gör detta till den enda bakboken du behöver! Hemmets Journals Stora Bakbok är en bok som kommer att finnas länge, som du gärna vänder tillbaka till när det är dags att baka, men som alltid bjuder på nya överraskningar.
Egmont Publishing 1 9789188207135
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn