-
Tillbehörsboken
Inbunden bok. Kakao förlag. 2000. 109 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Grillen, buffén bjudningen har alla sina primadonnor i form av huvudrätten, men att kombinera och skapa en helhet i måltiden kräver mer än huvudrätten. Här är en prisbelönt bok om olika tillbehör en super inspiration at ta steget vidare och skapa något n läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKakao förlag -
Lätt och läckert med Martha Stewart : härliga...
Inbunden bok. Malmö : Fogtdal. 224 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad bok. Se mina andra annonser för samfrakt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188482502
- Titel
- Lätt och läckert med Martha Stewart : härliga menyer för alla årstider
- Författare
- Stewart, Martha - Merrell, James - Schildt-Landgren, Margareta
- Förlag
- Malmö : Fogtdal
- Språk
- Svenska
Malmö : Fogtdal 9188482502 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197411779
- Titel
- Desserter hela året
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 220 mm
- Vikt
- 535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Friska sommarbär, trädgårdens höstfrukter eller vinterns citrusinvasion i matbutikernas fruktdiskar. Med Desserter hela året kan du förvandla allt till farligt goda desserter. Krön måltiden med en len pannacotta eller byt ut den mastiga gräddtårtan på kaffekalaset mot en frisk, fransk citrontårta. Margareta Schildt-Landgren har som vanligt enkelheten som riktmärke när hon skapar sina recept.
Kakao förlag 9197411779 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skickgrad 7 (av 10) - Mycket gott skick. Nära nyskick i grunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
New Nordic kitchen : nature, flavours and phi...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2017. 235 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076676
- Titel
- New Nordic kitchen : nature, flavours and philosophy
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 231 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 2 9789113076676 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och mat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Simply Swedish : flavours for every season
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861873
- Titel
- Simply Swedish : flavours for every season
- Författare
- Landgren, Margareta Schildt
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 209 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax. Och förutom våra älskade klassiker bjuder Margareta Schildt-Landgren på bland annat rencarpaccio, havtornstryffel och spetskålsdolmar med lammfärs. Att använda våra svenska råvaror och vara varsam med smakerna ger fantastiska resultat. Genom att gå tillbaka till att laga mat i säsong och ta vara på de råvaror som för stunden finns att tillgå kommer vi tillbaka till de genuina och rustika smakerna. Och är snälla mot miljön på samma gång. Den här boken är en perfekt present till varje utlandssvensk, given som gåva till utländska kunder och samarbetspartners och en guldgruva för den som vill lära sig mer om traditionellt svensk matlagning. Boken finns på både engelska och svenska. Margareta Schildt-Landgren har skrivit en rad kokböcker genom åren, bland andra Vänner, vin och mat och Lagom svenskt på Kakao förlag. -------- Ever dreamt of discovering the exotic, earthy flavours of a pine-filled forest or the luscious native fruits of a sun-kissed orchard? Well now you can, and the answer is Simply Swedish! Join award-winning cookery writer, Margareta Schildt Landgren as she guides us through the seasonal culinary delights of Sweden inspired by its rich and varied natural animal life and vegetation. Learn to use exciting ingredients such as reindeer and black salsify or try your hand at baking the best-ever cinnamon buns. With Margareta s easy-to follow recipes, you can t go wrong!
Kakao Förlag 1 9789185861873 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se mina andra annonser för samfrakt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
Mat med glädje. För diabetiker & alla andra
Inbunden bok. Ahlqvist & Arvidsson. 2002. 57 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163080141
- Titel
- Mat med glädje : för diabetiker & alla andra
- Författare
- Schildt-Landgren, Margareta - Westlin, Claes
- Förlag
- Malmö : Ahlqvist & Arvidsson
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Ahlqvist & Arvidsson 9163080141 -
Simply Swedish flavours for every season
Inbunden bok.
Nära nyskick. Kakao. 2014. 124 s. Förlagsband. 20,5 x 22,5cm. Engelsk text. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861873
- Titel
- Simply Swedish : flavours for every season
- Författare
- Landgren, Margareta Schildt
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 209 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax. Och förutom våra älskade klassiker bjuder Margareta Schildt-Landgren på bland annat rencarpaccio, havtornstryffel och spetskålsdolmar med lammfärs. Att använda våra svenska råvaror och vara varsam med smakerna ger fantastiska resultat. Genom att gå tillbaka till att laga mat i säsong och ta vara på de råvaror som för stunden finns att tillgå kommer vi tillbaka till de genuina och rustika smakerna. Och är snälla mot miljön på samma gång. Den här boken är en perfekt present till varje utlandssvensk, given som gåva till utländska kunder och samarbetspartners och en guldgruva för den som vill lära sig mer om traditionellt svensk matlagning. Boken finns på både engelska och svenska. Margareta Schildt-Landgren har skrivit en rad kokböcker genom åren, bland andra Vänner, vin och mat och Lagom svenskt på Kakao förlag. -------- Ever dreamt of discovering the exotic, earthy flavours of a pine-filled forest or the luscious native fruits of a sun-kissed orchard? Well now you can, and the answer is Simply Swedish! Join award-winning cookery writer, Margareta Schildt Landgren as she guides us through the seasonal culinary delights of Sweden inspired by its rich and varied natural animal life and vegetation. Learn to use exciting ingredients such as reindeer and black salsify or try your hand at baking the best-ever cinnamon buns. With Margareta s easy-to follow recipes, you can t go wrong!
9789185861873 -
Tillbehörsboken ( de 80 recpt är : Potatis, r...
Inbunden bok. Kakao Förlag AB. 1:a uppl. 2000. 109 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Se namnen på alla 80 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Stor format 30,2 cm x 22,6 cm. 835 gram. (??låda20230607-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315388
- Titel
- Tillbehörsboken
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- Svenska
Kakao Förlag AB 1:a 9789197315388 -
Tilltugg : Före maten, till drinken, på cockt...
Inbunden bok. Kakao Bokförlag. 2005. 64 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Alla de 30 recept finns inom parenteser under titel rutan där uppe. Varje recept har en hel sida illustration med färg foto. 16 cm x 15,7 cm. 235 gram. (?låda20230507-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315340
- Titel
- Tilltugg : före maten, till drinken, på cocktailpartyt
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 232 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Byt ut tråkiga salta pinnar och smuliga ostbågar mot sesambakade oliver, parmasnurror med fetaostfyllning eller permesan- och pinjeflarn. I Boken Tilltugg hittar du recept på många spännande munsbitar, som gjorda för en läcker öppning på en lyckad kväll. Eller varför inte kombinera flera tilltuggsrätter till en läcker förrättstallrik! Nästan alla Margareta Schildt-Landgrens recept är enkla att laga och de flesta går att förbereda. Enkelt, raffinerat och sagolikt gott!
Kakao Bokförlag 9789197315340 -
Kalasdax : [för barn]
Inbunden bok. Limhamn : Mat o form. 2003.
Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163145872
- Titel
- Kalasdax : [för barn]
- Författare
- Rabe, Annika - Schildt-Landgren, Margareta - Westlin, Claes - Jisander, Petra
- Förlag
- Limhamn : Mat o form
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Limhamn : Mat o form 9789163145872 -
Vänner, vin och mat : tio festliga middagar m...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken känns något läst, men är nästan i nyskick, liksom skyddsomslaget. Leverans kan inom Stockholmsområdet
göras av säljaren personligen till överenskommen plats. Total-
kostnaden blir då 60 kr. Köp gärna fler böcker till samma
fraktkostnad. Jag har m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197456104
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9789197456104 -
Simply Swedish : flavours for every season
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Mycket gott skick. Inlaga i nära nyskick. Pärmen har lättare spår av hantering, liten skada på baksidan efter att prislapp orsakat lite skav vid borttagning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861873
- Titel
- Simply Swedish : flavours for every season
- Författare
- Landgren, Margareta Schildt
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 209 x 228 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Lingon, fläder, rabarber och pepparrot svenska smaker som många av oss har ett alldeles speciellt förhållande till. Med grund i svenska smaker och råvaror har Margareta Schildt-Landgren och Christina Uhlin gjort en fantastiskt vacker bok. Här hittar du allt från kanelbullar och knäckebröd till dillkött, pressgurka och gravad lax. Och förutom våra älskade klassiker bjuder Margareta Schildt-Landgren på bland annat rencarpaccio, havtornstryffel och spetskålsdolmar med lammfärs. Att använda våra svenska råvaror och vara varsam med smakerna ger fantastiska resultat. Genom att gå tillbaka till att laga mat i säsong och ta vara på de råvaror som för stunden finns att tillgå kommer vi tillbaka till de genuina och rustika smakerna. Och är snälla mot miljön på samma gång. Den här boken är en perfekt present till varje utlandssvensk, given som gåva till utländska kunder och samarbetspartners och en guldgruva för den som vill lära sig mer om traditionellt svensk matlagning. Boken finns på både engelska och svenska. Margareta Schildt-Landgren har skrivit en rad kokböcker genom åren, bland andra Vänner, vin och mat och Lagom svenskt på Kakao förlag. -------- Ever dreamt of discovering the exotic, earthy flavours of a pine-filled forest or the luscious native fruits of a sun-kissed orchard? Well now you can, and the answer is Simply Swedish! Join award-winning cookery writer, Margareta Schildt Landgren as she guides us through the seasonal culinary delights of Sweden inspired by its rich and varied natural animal life and vegetation. Learn to use exciting ingredients such as reindeer and black salsify or try your hand at baking the best-ever cinnamon buns. With Margareta s easy-to follow recipes, you can t go wrong!
Kakao Förlag 1 9789185861873 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188482502
- Titel
- Lätt och läckert med Martha Stewart : härliga menyer för alla årstider
- Författare
- Stewart, Martha - Merrell, James - Schildt-Landgren, Margareta
- Förlag
- Malmö : Fogtdal
- Språk
- Svenska
Malmö : Fogtdal 9188482502 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker ( de 48 r...
Inbunden bok. Brombergs Bokförlag. 1:a uppl. 2005. 120 sidor.
Mycket gott skick. Lite slitage på pärms kanterna. Bladen som nya. Illustrerad med färg foto. 24,7 cm x 19,7 cm. 568 gram. (senare låda20230411-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs Bokförlag 1:a 9789176089002 -
Det svenska köket : mat för hela året
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113039060
- Titel
- Det svenska köket : mat för hela året
- Författare
- Margareta Schildt Landgren
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 242 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Margareta Schildt-Landgrens mamma gick bort för några år sedan behöll hon mammans samling med originalrecept, utvecklade under decennier. Med hjälp av samlingen och sin egen stora erfarenhet, skapade hon en kokbok med de bästa, svenska recepten för varje årstid.
”Min barndom präglades av att familjen samlades kring middagen med mors hemlagade, goda mat. Även om jag inte hjälpte till så mycket med maten hemma, eftersom mor gjorde det bäst, så är jag övertygad om att mitt matintresse föddes redan då. Mor lagade mat från grunden, vilket på den tiden var helt naturligt. Man anpassade matsedeln efter årstiderna och det skulle till exempel vara otänkbart att äta jordgubbar annat än på sommaren. Vi plockade nypon, björnbär och svamp på hösten och tog vara på vad naturens skafferi hade att bjuda.”
Idag vill vi på nytt lära oss matlagning från grunden och hur vi bäst använder de råvaror som faktiskt ofta finns runt knuten. Mattrender kommer och går men många av våra svenska mattraditioner har stått sig starka i århundraden. Vi är präglade av vårt klimat och de fyra årstiderna, som alla bjuder på olika läckerheter ur naturens skafferi.
I Det svenska köket delar Margareta Schildt-Landgren med sig av sina bästa recept på de traditionsenliga rätterna under varje årstid. Här finns klassikerna, från julskinka och knäck, semlor och kanelbullar till kräftlag, snaps och kåldolmar, men också lite egna favoriter och varianter, som till exempel jordgubbscarpaccio och äggtoddyparfait, som kan höja stämningen på högtiderna. Margareta kryddar sina recept med anekdoter från familjehistorien och varvar intressanta fakta om svenska seder och traditioner med reflektioner över vad som är viktigt i varje säsong. Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla fotografier tagna av Tine Guth-Linse och inbjuder både till en stunds lustfylld läsning i fåtöljen och en lång svamptur i skogen. Men framförallt bjuder den på svensk matglädje och oumbärliga recept för både vardag och fest.
Vi ger också ut Det svenska köket på engelska, då med titeln Notes from a Swedish kitchen.
Norstedts 1 9789113039060 -
Med smaker från Skåne
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2005. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178432022
- Titel
- Med smaker från Skåne
- Författare
- Eriksson, Leif - Schildt-Landgren, Margareta - Törnquist, Gunnar
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smaker från Skåne samlas de skånska smakerna, för dig att upptäcka och att njuta av. Låt dig inspireras av en matkultur som tar traditionella råvaror till nya höjder. Lägg sedan ihop det skånska landskapet och dess hängivna odlare och uppfödare med 26 av landets bästa kockar och du får hela skalan från råvara till maträtt.
Varje kapitel i boken tar hand om sin kategori av råvaror, berättar vilka de är, hur det kommer sig att de finns just i Skåne och något om dem som producerar. Råvarorna används sedan i runt 70 recept som visar upp vad du kan åstadkomma i köket när du får riktigt bra förutsättningar.
Bokförlaget Arena 9178432022 -
Med smaker från Skåne
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2005. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178432028
- Titel
- Med smaker från Skåne
- Författare
- Eriksson, Leif - Schildt-Landgren, Margareta - Törnquist, Gunnar
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Med smaker från Skåne samlas de skånska smakerna, för dig att upptäcka och att njuta av. Låt dig inspireras av en matkultur som tar traditionella råvaror till nya höjder. Lägg sedan ihop det skånska landskapet och dess hängivna odlare och uppfödare med 26 av landets bästa kockar och du får hela skalan från råvara till maträtt.
Varje kapitel i boken tar hand om sin kategori av råvaror, berättar vilka de är, hur det kommer sig att de finns just i Skåne och något om dem som producerar. Råvarorna används sedan i runt 70 recept som visar upp vad du kan åstadkomma i köket när du får riktigt bra förutsättningar.
Bokförlaget Arena 9789178432028 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Vänner, vin och mat : tio festliga middagar m...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456101
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9197456101 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Nära nyskick. Vid beställningar över 500 SEK är det fri frakt inrikes. Titta gärna till mina andra böcker, har över 2000 böcker i sortimentet.
Välkomna till kryddskåpet, en skattkammare för oss som gillar aromatiska raffinerade smaker! Tuffa kryddor i form av frön, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
Annorlunda på grillen
Häftad bok. Kakao Förlag. 2002. 108 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden - recept och smakkombinationer vid grillen. Hummer och havskräftor på sparrisbädd. Grillrostade rödbetor med chèvre eller Grillrökt oxfilé med jordärtskocks- och potatisgratäng. Recepten är enkla, råvarorna är varierande och resultatet är jus läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197411744
- Titel
- Annorlunda på grillen
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 195 x 250 mm
- Vikt
- 459 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Margareta Schildt-Landgren presenterar nya recept och smakkombinationer vid grillen. Hummer och havskräftor på sparrisbädd, grillrostade rödbetor med chèvre eller grillrökt oxfilé med jordärtskocks- och potatisgratäng. Recepten är enkla, råvarorna är varierande och resultatet är just - annorlunda och nyskapande.
Kakao Förlag 9197411744 -
Vänner, vin och mat : tio festliga middagar m...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456101
- Titel
- Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 771 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
Kakao Förlag 9197456101 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
New Nordic kitchen : nature, flavours and phi...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2017. 235 sidor.
Nära nyskick. "Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvaror läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113076676
- Titel
- New Nordic kitchen : nature, flavours and philosophy
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 231 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 2 9789113076676 -
Tillbehörsboken
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2000. 109 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hur ofta står man inte med en köttbit utan att veta vad man ska ha till? Idén med boken är att läsaren får hjälp med tillbehör till kött, fisk och fågel. Boken innehåller kapitel om potatisrätter, risrätter, såser, inläggningar, marinader, grönsakstillbeh läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197315389
- Titel
- Tillbehörsboken
- Författare
- Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Kakao Förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- Svenska
Kakao Förlag 9197315389 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn