-
Noveller för Världens Barn : 2006
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1 uppl. 2006. 217 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177365704
- Titel
- Noveller för Världens Barn : 2006
- Författare
- Inger Edelfeldt - Ulf Nilsson - Katarina Mazetti - Liza Marklund - Ernst Brunner - Inger Frimansson - Cecilia Davidsson - Peter Mosskin - Louise Boije af Genäs - Cilla Naumann - Jerker Virdborg - Oline Stig - Mats Söderlund
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 217 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Noveller för Världens Barn 2006 är den tredje i ordningen.
I årets bok möter du nyskrivna texter av tretton svenska författare. Dessa är Louise Boije af Gennäs, Ernst Brunner, Cecilia Davidsson, Inger Edelfeldt, Inger Frimansson, Liza Marklund, Katarina Mazetti, Peter Mosskin, Cilla Naumann, Ulf Nilsson ,Oline Stig, Mats Söderlund och Jerker Virdborg.
Informationsförlaget 1 9177365704 -
SALTAD NOTA - OM MATFUSKET FRÅN GATUKÖK TILL...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 2014. 318 sidor.
Nära nyskick. KVALITÉ ENLIGT BILD. OLÄST EX.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377969
- Titel
- Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 308 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen i pocket med nyskrivet efterord!
"En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som äter där." Lotta Lundgren
"Boken var en vändpunkt i min karriär", Niklas Ekstedt, TV-kock
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad" Allt om mat
"En briljant reportagebok" Veckans affärer
Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta och belåtna kunden gärna kunde luras att betala några tior för mycket. Idag är krogfusket satt i system. Ingen har förmodligen mixtrat med slutsumman. Det är istället maten det handlar om. Om förfalskade menyer och mängder av dolda tillsatser.
Med Den hemlige kocken öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals konsumenters ögon. Plötsligt såg vi vad livsmedelsbutikernas produkter egentligen innehåller och började leta efter äkta varor.
Med Saltad nota tar han nu nästa steg. I den nya boken avslöjas även här med intressanta historiska tillbakablickar det utbredda matfusket på allt från enkla kaféer och snabbmatsställen till lyxiga restauranger.
Ärligt talat har du ingen aning om vad som ligger på tallriken. När du handlar i en vanlig butik har du åtminstone den finstilta innehållsförteckningen att gå efter. Men på krogen blir din beställning som ett skott i mörkret.
Allt fler svenskar äter ute. Tevekockarna är lika populära som rockstjärnor. Dags alltså för världens första bok som på allvar granskar restaurangbranschen. Och som guidar dig förbi de värsta fällorna!
"En briljant reportagebok som öppnar dörrarna till en matindustri som verkar mer intresserad av att tjäna pengar än laga bra mat." Johan Såthe, Veckans Affärer
"En riktig rysare, välskriven och välresearchad. Med stor sannolikhet blir detta höstens matdebatt." Kris Johnson, Allt om mat
Ordfront Förlag 9789170377969 -
Noveller för Världens Barn : 2006
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1 uppl. 2006. 217 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177365704
- Titel
- Noveller för Världens Barn : 2006
- Författare
- Inger Edelfeldt - Ulf Nilsson - Katarina Mazetti - Liza Marklund - Ernst Brunner - Inger Frimansson - Cecilia Davidsson - Peter Mosskin - Louise Boije af Genäs - Cilla Naumann - Jerker Virdborg - Oline Stig - Mats Söderlund
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 217 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Noveller för Världens Barn 2006 är den tredje i ordningen.
I årets bok möter du nyskrivna texter av tretton svenska författare. Dessa är Louise Boije af Gennäs, Ernst Brunner, Cecilia Davidsson, Inger Edelfeldt, Inger Frimansson, Liza Marklund, Katarina Mazetti, Peter Mosskin, Cilla Naumann, Ulf Nilsson ,Oline Stig, Mats Söderlund och Jerker Virdborg.
Informationsförlaget 1 9177365704 -
Måltidens magi : om matbordets hotade gemensk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2017. 184 sidor.
Nyskick. Inb, av förf till Den hemlige kocken.. Om måltidens historia och varför vi väljer snabbnat istället.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379352
- Titel
- Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP
Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?
Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk och tillsatser i Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter, vill nu vidga perspektivet ordentligt. Hans nya bok sätter fokus på själva måltiden, den som i vår stressade tid så ofta slarvas bort.
I tidernas begynnelse var det matlagningen och det gemensamma ätandet ansikte mot ansikte runt lägerelden som gjorde oss till människor. I dag ska vi trycka i oss våra enhandsanpassade industriprodukter i farten mellan jobbet och gymmet, avverka lunchen framför datorn, eller i ensamhet mikra centralkökets färdigrätt i pensionärslägenheten.
Vad gör det tanklösa och asociala ätandet med oss som människor? Och vem tjänar grova pengar på att vi alltför sällan har tid för riktiga måltider?
I boken berättar MatsEric Nilsson måltidens fascinerande historia, visar vilken viktig roll den fortfarande har i många kulturer och tipsar om hur vi ganska enkelt kan hitta tillbaka till ätandets välgörande gemenskap.
Ordfront Förlag 1 9789170379352 -
Explorer. Göran Hägg, Kent Karlsson, Mats Nil...
Häftad bok. Liljevalchs konsthall - katalog nr 423. Första uppl. 1994. 48 sidor.
Gott skick. 21 x 26 cm, 230 gram. Rikt illustrerad i färg och svartvitt. Rund - 4cm i diameter - etikett på bakpärmen. Postas inom ett dygn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186828495
- Titel
- Explorer : Göran Hägg, Kent Karlsson, Mats Nilsson : Liljevalchs konsthall 8 april-29 maj
- Författare
- Legros, Philippe - Nilsson, Mats - Karlsson, Kent - Hägg, Göran - Almerén, Jan - Liljevalchs konsthall
- Förlag
- Stockholm : Liljevalchs konsthall
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Liljevalchs konsthall - katalog nr 423 Första 9186828495 -
Måltidens magi : om matbordets hotade gemensk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2017. 184 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379352
- Titel
- Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP
Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?
Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk och tillsatser i Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter, vill nu vidga perspektivet ordentligt. Hans nya bok sätter fokus på själva måltiden, den som i vår stressade tid så ofta slarvas bort.
I tidernas begynnelse var det matlagningen och det gemensamma ätandet ansikte mot ansikte runt lägerelden som gjorde oss till människor. I dag ska vi trycka i oss våra enhandsanpassade industriprodukter i farten mellan jobbet och gymmet, avverka lunchen framför datorn, eller i ensamhet mikra centralkökets färdigrätt i pensionärslägenheten.
Vad gör det tanklösa och asociala ätandet med oss som människor? Och vem tjänar grova pengar på att vi alltför sällan har tid för riktiga måltider?
I boken berättar MatsEric Nilsson måltidens fascinerande historia, visar vilken viktig roll den fortfarande har i många kulturer och tipsar om hur vi ganska enkelt kan hitta tillbaka till ätandets välgörande gemenskap.
Ordfront Förlag 1 9789170379352 -
Den hemlige kocken Det okända fusket med mate...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2008. 277 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Ordfront 2008. Vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök ? För myndigheterna är huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. "Den hemlige kocken" orsakade av naturliga skäl, en debatt när den utgavs. ///// Gradering: Bok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Bandboken – rock och pop
Noter, notblad.
Mycket gott skick. Studiefrämjandet 1987, spiralbunden, 191 s, musiknoter och musikteori, aningen böjda pärmar, mkt gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178101727
- Titel
- Författare
- Angelmark, Stefan - Gustavsson, Jan - Nilsson, Mats
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- Svenska
9178101727 -
Bandboken 2 – rock och pop. Låtbygge
Noter, notblad.
Mycket gott skick. Studiefrämjandet 1987, spiralbunden, 177 s, musikteori, mkt gott skick. Lär dig hur man bygger upp en låt och arrangerar den
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9179701191
- Titel
- Bandboken : rock och pop
- Författare
- Skoglund, Stefan - Anglemark, Sten - Nilsson, Mats - Studiefrämjandet (Örebro)
- Förlag
- Örebro : Studiefrämjandet
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
9179701191 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Gott skick. Omslaget har hanteringsspår, litet vik nedre hörn. Inlagan ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187777042
- Titel
- Sverigedemokraternas svarta bok
- Författare
- Mathias Wåg - Henrik Arnstad - Måns Nilsson - Mikael Ekman - Diana Mulinari - Anders Neergaard - Lovisa Broström - Jason Diakité - Mats Deland - Henrik Johansson - Oscar Schau - Atilla Yoldas - Bilan Osman - Tobias Lundeqvist
- Förlag
- Verbal förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 268 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 195 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverigedemokraterna bildades inför valet 1988 ur rasistiska Bevara Sverige svenskt. Vägen har varit lång från vikingarock, vitmaktmusik och nynazistisk terror till ett riksdagsparti med öppet tillträde till tv-sofforna.
För att bli en stabil organisation med ett städat yttre har partiet genomgått otaliga konflikter och tvingats införa "nolltolerans mot rasism". Men Sverigedemokraterna har svårt att balansera den putsade fasaden med den aggressiva rasismen som bubblar under ytan. Skandaler och avhopp kantar vägen och sedan valet 2010 har över 60 företrädare uteslutits. Flera återfinns i nazistiska och fascistiska partier eller organisationer. Samtidigt finns en lång svans av sympatisörer som hatar och hotar på nätet, med partiets goda minne.
De medverkande i Sverigedemokraternas svarta bok är forskare och journalister, samtliga experter på den högerextrema rörelsen. Skribenterna tecknar partiets historia från hakkorsen till blåsippan och en sak är säker: de bruna ränderna går aldrig ur.
Redaktörerna Madelene Axelsson och Kristian Borg är journalister på mediekooperativet Fria Tidningar.
Verbal förlag 9789187777042 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434831
- Titel
- Mats Theselius : Urban Cowboy
- Författare
- Mats Theselius - Bo Nilsson - Rebecka Tarschys
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 148 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Arena 1 9789178434831 -
Den hemlige kocken Det okända fusket med mate...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Dedikationssignerad av Mats-Eric Nilsson. Utgiven av Stockholm Ord front 2007. Vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök ? För myndigheterna är huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. "Den hemlige kocken" orsakade av naturliga läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 9789170374586 -
Smakernas återkomst : när maten följer årstid...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2011. 235 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets ryggklotband, trådbunden. Rikt illustrerad. Främre pärmens hörn obetydligt nötta.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375576
- Titel
- Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna
- Författare
- Mats-Eric Nilsson
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 259 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1033 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den hemlige kockens" kokbok
Men vad ska man då äta - och laga?
Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten - men några grytor och kastruller syntes inte till.
I sin nya bok Smakernas återkomst tar Mats-Eric Nilsson därför nästa steg. Med hjälp av fotografen Lena Granefelt får vi under ett helt år följa honom och hustrun Anna Karin hemma i köket.
Vanliga kokböcker finns redan i överflöd, i Smakernas återkomst är det istället själva råvarorna som spelar huvudrollen. Förutom inspirerande recept till sköna måltider får läsaren mängder av tankeväckande och användbara kunskaper om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Glöm vinterns bleka tomater, smaklösa gurka, långväga jordgubbar och slokande sparris. Laga din mat utifrån den rådande årstiden, är bokens enkla budskap. Och upptäck att varje säsong har sina dolda delikatesser!
Ordfront Förlag 1 9789170375576 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny. Oläst. Första upplagan i danskt band med invikta flikar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Äkta vara : guide till oförfalskad mat
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 273 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373916
- Titel
- Äkta vara : guide till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 273 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 135 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
- Så läser du en innehållsförteckning
- Här är de vanligaste tillsatserna
- Lär dig att genomskåda reklamspråket ("Naturligt",
- "Hemlagat" etc.)
- Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
- Så styr butiken dina inköp
Ordfront Förlag 1 9789170373916 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Företag och marknad - Praktikfall och övninga...
Häftad bok. Studentlitteratur AB. Ny upplaga uppl. 2011. 412 sidor.
Nära nyskick. 29,7 x 21 cm. 1099 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144037813
- Titel
- Företag och marknad - Praktikfall och övningar - Samarbete och konkurrens
- Författare
- Rolf Ekdal - Mats Karén - Bengt Kjellén - Sten Ljunggren - Rune Lönnqvist - Kerstin Nilsson - Dag Smith
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 411 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Företag och marknad är ett grundläggande läromedel i företagsekonomi. Materialet består av en huvudbok, en övningsbok med praktikfall samt en artikelsamling. Huvudboken är indelad i fyra delar:Del I: Marknader och marknadsföring. I bokens första del behandlas såväl konsumentmarknader som producentmarknader och marknadsföring av tjänster.Del II: Kalkyler och beslut. Här ligger fokus på kalkylering, investering och prissättning.Del III: Organisation, ledning och förändringsarbete. I denna del diskuteras olika aspekter på organisationer, hur organisationer leds och förändras samt relationerna till omvärlden.Del IV: Extern ekonomisk information. Den avslutande delen baseras på en verklig årsredovisning som visar hur dess olika delar balansräkning, resultaträkning och kassaflödesanalys byggs upp och hänger ihop.Övningsboken har samma struktur som huvudboken och innehåller tre verklighetsbaserade praktikfall med övningsuppgifter samt instuderingsfrågor och övningar till texterna i huvudboken. Här finns också anvisningar för rapportskrivande och arbete med praktikfall. Artikelsamlingen innehåller aktuella artiklar som kan ses som ett komplement till huvudboken.Inför den tredje upplagan har såväl texterna i grundboken som praktikfall och övningar reviderats grundligt.Företag och marknad är avsett för grundläggande kurser i företagsekonomi vid universitet och högskolor.OBS! I bokens förord (första tryckningen) hänvisas till en elektronisk artikelsamling på webbplatsen till "Företag och marknad".Denna finns tyvärr inte utan istället hänvisar vi till den förra upplagan av artikelsamlingen i tryckt form.Läs mer på www.studentlitteratur.se/4652
Studentlitteratur AB Ny upplaga 9789144037813 -
Sjöar och vattendrag
Inbunden bok. Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör. 1986.
Mycket gott skick. Tidigare bibl.ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9160400420
- Titel
- Sjöar och vattendrag
- Författare
- Rydgård, Mats - Nilsson, Lars
- Förlag
- Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Solna : Naturia : Litteratur- och föreningstjänst [distributör 9160400420 -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2018. 249 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. O
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750062
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018!Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt.För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 1 9789177750062 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Nyskick. Författaren har outtröttligt grävt fram hisnande uppgifter om livsmedelsindustrin. Förmodligen har han formulerat vad många haft på känn. Det finns en växande skepsis mot den förfalskade mat vi dagligen lägger i kundvagnen.
Detta är inte en ny kokbok. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2009. 280 sidor.
Hyggligt skick. (Sned pärm) Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik. Boken har under det senaste året skakat om både konsumenter och tillverkar läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170374586
- Titel
- Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils -
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Ordfront Förlag 1 9789170374586 -
Svenskt Ortnamnslexikon
Inbunden bok. Institutet för språk och folkminnen, Uppsala. 1 uppl. 2003. 422 sidor.
Nära nyskick. Känns helt oanvänd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917229020x
- Titel
- Svenskt Ortnamnslexikon
- Författare
- Torsten Andersson - Eva Brylla - Lennart Hagåsen - Svante Strandberg - Ulla Swedell - Mats Wahlberg - Per Vikstrand - Lennart Elmevik - Staffan Fridell - Leif Nilsson
- Förlag
- Institutet för språk och folkminnen, Uppsala
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 422 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad betyder egentligen Gussnava, SMögen, Mälaren, Njutånger och Kebenekaise.
Det kan vara svårt att förstå de ortnamn vi har omkring oss betyder och hur de kommit till. I Svenskt ortnamnslexikon behandlas ca 6 000 olika namn på städer, kommuner, samhällen, socknar, sjöar, älvar, berg m.m. i Sverige. Varje namn får en kortfattad förklaring enligt de senaste forskningsrönen. Vissa återkommande namnleder, t.ex. hem, tuna och måla, behandlas utförligt i särskilda artiklar.
För första gången ges med Svenskt ortnamnslexikon en samlad översikt över såväl svenska som finsk och samiska namn i hela Sverige. Lexikonet, som är skrivet av en grupp av Sveriges ledande ortnamnsforskare, innehåller även ett avsnitt om ortnamnsvård liksom en sammanställning över svensk ortnamnslitteratur för den som vill fördjupa sig ytterligare.
Institutet för språk och folkminnen, Uppsala 1 917229020x -
Bakom betygen : debatt och fakta om skolans b...
Häftad bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1977. 181 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129498953
- Titel
- Bakom betygen : debatt och fakta om skolans bedömning
- Författare
- Nilsson, Mats
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129498953 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2008. 279 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373893
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 177 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett. Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar. Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 1 9789170373893 -
Måltidens magi : om matbordets hotade gemensk...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2017. 184 sidor.
Mycket gott skick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
KartonnageInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379352
- Titel
- Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 218 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP
Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är minst lika viktigt för vårt välbefinnande som de enskilda näringsämnena?
Mats-Eric Nilsson, som med sina avslöjanden om matfusk och tillsatser i Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter, vill nu vidga perspektivet ordentligt. Hans nya bok sätter fokus på själva måltiden, den som i vår stressade tid så ofta slarvas bort.
I tidernas begynnelse var det matlagningen och det gemensamma ätandet ansikte mot ansikte runt lägerelden som gjorde oss till människor. I dag ska vi trycka i oss våra enhandsanpassade industriprodukter i farten mellan jobbet och gymmet, avverka lunchen framför datorn, eller i ensamhet mikra centralkökets färdigrätt i pensionärslägenheten.
Vad gör det tanklösa och asociala ätandet med oss som människor? Och vem tjänar grova pengar på att vi alltför sällan har tid för riktiga måltider?
I boken berättar MatsEric Nilsson måltidens fascinerande historia, visar vilken viktig roll den fortfarande har i många kulturer och tipsar om hur vi ganska enkelt kan hitta tillbaka till ätandets välgörande gemenskap.
Ordfront Förlag 1 9789170379352 -
Den hemlige kocken : det okända fusket med ma...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 2007. 277 sidor.
Mycket gott skick. Omslaget har bruksslitage och en etikett på insidan, därav lågt pris. Invändigt som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
Ordfront Förlag 9789170373152 -
Noveller för Världens Barn 2006
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1 uppl. 2006. 217 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. [+] 13 nyskrivna texter (noveller) av lika många aktuella författare. Läs i vilken ordning du vill!. Antologi. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 215x145x19 mm. 430 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar, ej ägarnamn, skick som ny. [ii/3101 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177365709
- Titel
- Noveller för Världens Barn : 2006
- Författare
- Inger Edelfeldt - Ulf Nilsson - Katarina Mazetti - Liza Marklund - Ernst Brunner - Inger Frimansson - Cecilia Davidsson - Peter Mosskin - Louise Boije af Genäs - Cilla Naumann - Jerker Virdborg - Oline Stig - Mats Söderlund
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 217 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 215 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Noveller för Världens Barn 2006 är den tredje i ordningen.
I årets bok möter du nyskrivna texter av tretton svenska författare. Dessa är Louise Boije af Gennäs, Ernst Brunner, Cecilia Davidsson, Inger Edelfeldt, Inger Frimansson, Liza Marklund, Katarina Mazetti, Peter Mosskin, Cilla Naumann, Ulf Nilsson ,Oline Stig, Mats Söderlund och Jerker Virdborg.
Informationsförlaget 1 9789177365709
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn