-
All världens brunch : från Norden till Nya Ze...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst. Flera ex i lager
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429982
- Titel
- All världens brunch : från Norden till Nya Zeeland
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör ledigt folk på helgerna vid lunchtid om de inte shoppar, lapar sol, insuper kultur eller bara latar sig? Jo, de brunchar.
Brunch, dvs sen frukost eller tidig lunch, har blivit en alltmer uppskattad måltid. Företeelsen kan spåras till slutet av 1800-talet och den engelska överklassen. Men det var amerikanarna som gjorde brunchen känd som överdådig frukostbuffé.
I boken All världens brunch delar Roland Persson generöst med sig av sina favoriträtter vad brunch beträffar. Recepten har han samlat under sina resor i Skandinavien och övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland, USA, Sydamerika och Afrika. Genom att mixa recepten får man alltså en buffé med brunchrätter från hela världen. Roland har satt sitt signum på rätterna genom att göra dem lite fräschare och nyttigare. I anslutning till de lättlagade recepten finns tips på passande dryck.
Boken toppas av fantastiska och inspirerande bilder på de kulinariska läckerheterna och på miljöer från olika delar av världen varifrån recepten är hämtade.
Denna bok är en uppföljare till Roten till det goda.
Ica Bokförlag 1 9789153429982 -
roten till det goda
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2008. 205 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rotfrukter har både blivit vardags-och lyxmat.
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 9789153428848 -
All världens brunch : från Norden till Nya Ze...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429982
- Titel
- All världens brunch : från Norden till Nya Zeeland
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör ledigt folk på helgerna vid lunchtid om de inte shoppar, lapar sol, insuper kultur eller bara latar sig? Jo, de brunchar.
Brunch, dvs sen frukost eller tidig lunch, har blivit en alltmer uppskattad måltid. Företeelsen kan spåras till slutet av 1800-talet och den engelska överklassen. Men det var amerikanarna som gjorde brunchen känd som överdådig frukostbuffé.
I boken All världens brunch delar Roland Persson generöst med sig av sina favoriträtter vad brunch beträffar. Recepten har han samlat under sina resor i Skandinavien och övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland, USA, Sydamerika och Afrika. Genom att mixa recepten får man alltså en buffé med brunchrätter från hela världen. Roland har satt sitt signum på rätterna genom att göra dem lite fräschare och nyttigare. I anslutning till de lättlagade recepten finns tips på passande dryck.
Boken toppas av fantastiska och inspirerande bilder på de kulinariska läckerheterna och på miljöer från olika delar av världen varifrån recepten är hämtade.
Denna bok är en uppföljare till Roten till det goda.
Ica Bokförlag 1 9789153429982 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 105 sidor.
Nära nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
Ica Bokförlag 1 9789153428848 -
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9197327611
- Titel
- Stellaria : kortdikter
- Författare
- Persson, Roland, pseud.
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Procyon 9197327611 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
All världens brunch : från Norden till Nya Ze...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429982
- Titel
- All världens brunch : från Norden till Nya Zeeland
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör ledigt folk på helgerna vid lunchtid om de inte shoppar, lapar sol, insuper kultur eller bara latar sig? Jo, de brunchar.
Brunch, dvs sen frukost eller tidig lunch, har blivit en alltmer uppskattad måltid. Företeelsen kan spåras till slutet av 1800-talet och den engelska överklassen. Men det var amerikanarna som gjorde brunchen känd som överdådig frukostbuffé.
I boken All världens brunch delar Roland Persson generöst med sig av sina favoriträtter vad brunch beträffar. Recepten har han samlat under sina resor i Skandinavien och övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland, USA, Sydamerika och Afrika. Genom att mixa recepten får man alltså en buffé med brunchrätter från hela världen. Roland har satt sitt signum på rätterna genom att göra dem lite fräschare och nyttigare. I anslutning till de lättlagade recepten finns tips på passande dryck.
Boken toppas av fantastiska och inspirerande bilder på de kulinariska läckerheterna och på miljöer från olika delar av världen varifrån recepten är hämtade.
Denna bok är en uppföljare till Roten till det goda.
Ica Bokförlag 1 9789153429982 -
Mat att äta minst en gång i livet
Inbunden bok. Ordalaget. 2010. 144 sidor.
Mycket gott skick. En sorts bucket-list över vad man bör ha ätit i form av speciella typer av mat inte bara delikatesser men väldigt många som är det..... Det finns mycket gott och det mesta finns med här! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOrdalaget -
Svensk bokkonst 1995. Tjugofem utvalda böcker
Häftad bok. Stockholm : Kungl. biblioteket. 1996. 60 sidor.
Nära nyskick. 208 x 134 mm. De 25 vackraste svenska böckerna för året presenteras i ord och bild + 5 hedersomnämnanden. Svartvitt tryck.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170001561
- Titel
- Svensk bokkonst
- Författare
- Persson, Roland - Persson, Roland - Kungliga biblioteket
- Förlag
- Stockholm : Kungl. biblioteket
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Kungl. biblioteket 9170001561 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. Slitet och trasigt skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197257480
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9789197257480 -
Bönor : linser och rara små ärter
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 88 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432715
- Titel
- Bönor : linser och rara små ärter
- Författare
- Persson, Roland
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 236 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck bönor, linser och ärter i alla regnbågens färger!
Den här boken innehåller smakrika, delikata och nyttiga recept med just dessa som bas. Boken inleds med ett kapitel som beskriver olika sorters bönor, ärter och linser, deras sinnehåll, hur de kan användas och vad de kan kombineras med för att bäst komma till sin rätt. Därefter följer kapitel med recept som har en av de tre huvudingredienserna som bas. Recepten visar dels bönors, ärters och linsers varierande användningsområden, dels hur de kan tillagas på olika aptitretande sätt.
Roland Persson var under 15 år kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kokslandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj.
Ica Bokförlag 1 9789153432715 -
Mat att äta minst en gång i livet
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2010. 144 sidor.
Nyskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465774
- Titel
- Mat att äta minst en gång i livet
- Författare
- Åsa Swanberg - Malou Holm
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 286 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En given julklappsbok för den som är matinresserad."
Dalabygden
ÅRETS BÄSTA KOKBOK 2010 i kategorin vardagsmat, allt enligt Måltidsakademien i Grythyttan.
"En av årets allra bästa måltidsböcker kan jag nästan lova! Läs och laga" Jens Linder, Dagens Nyheter
"En rolig idé som förvaltats till en ljuvlig bok. Här går till exempel pilgrimsmussla, murklor, smultron, mörk choklad, filbunke, surströmming och sniglar samma härliga behandling till mötes: en kort text om varan där du får lära dig något extra samt ett lyxigt recept till. Utmärkt att ge bort." Elle Mat&Vin
Årets vackraste kokbok! Fylld av oemotståndliga smaker, spännande historia och fantastiska foton. Följ med på ett (smak)äventyr utöver det vanliga, till smaker du inte villa missa!
Boken innehåller 60 kulinariska höjdpunkter: svenska havskräftor, granatäpple, pata negra, tryffel, hjortron, färska fikon, rostade kastanjer, Kalixlöjrom, limeblad och vaktelägg. Filbunke, piggvar och ramslök. Äkta balsamvinäger, ostron och tuttul - hur mycket har du egentligen smakat?
Allt är inte dyrt, kanske inte ens svårt att få tag på, gemensamt är att allt är värt att smaka minst en gång i livet!
I den här boken är utvalda höjdpunkter samlade tillsammans med en presentation, smakfulla och inspirerande foton och massor av recept. Recepten är omsorgsfullt utvalda för att på bästa sätt ta tillvara smakerna.
Boken innehåller även tre texter om mat, av Gunnar Ekelöf, Hans Alfredson och August Strindberg.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har tidigare skrivit de uppmärksammade Smaker från Saltå Kvarn, Tjejmiddag och guiden Fika, Kika, Njut.
Ytterligare designers: Holm, Malou
Ytterligare fotografer: Persson, Roland
Ytterligare författare: Swanberg, Åsa
Ytterligare författare: Holm, Malou
Ordalaget Bokförlag 9789185465774 -
Utomhus = Outdoors
Häftad bok. Värmdö : R. Persson. 1 uppl. 2003. 127 sidor sidor.
Nyskick. Danskt band (= med invikta flikar)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163134594
- Titel
- Utomhus = Outdoors
- Författare
- Persson, Roland - From, Lena - Lund, Tord
- Förlag
- Värmdö : R. Persson
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Värmdö : R. Persson 1 9163134594 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick. 2010. 191 sidor. 27.5 x 21.5 cm. 970 gram.
Förlagets dekorerade laminatband. Mycket nära nyskick.
I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Resultatet en inspirerande bok om örter och mat. Ett u läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Rolands gäster : Åtta gästspel på Franska mat...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 191 sidor.
Nyskick. Signerad: Hälsningar, Rolland P.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151835436
- Titel
- Rolands gäster : Åtta gästspel på Franska matsalen : Chibois, Troisgros, Féolde, Haeberlin, Bras,
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 989 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151835436 -
Rolands rätter - från Franska matsalen till v...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 223 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. F0ärgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119711625
- Titel
- Rolands rätter : från Franska matsalen till var mans kök
- Författare
- Ingvar Eriksson - Ludvig Rasmusson - Roland Persson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119711625 -
Aromatiska blad En bok om färska örter i mate...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Mycket gott skick. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Den hemlösa sexualiteten SLUT?
Häftad bok. Libris förlag. 2001. 264 sidor.
Mycket gott skick. Homosexualitet är en av de mest brännande frågorna i kyrkorna i dag. Ämnet väcker starka känslor. Många tycker att det är svårt att ta till orda, andra tycks utan vidare veta svaren.
Antologin Den hemlösa sexualiteten vill medverka till ett konstruktivt läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171954022
- Titel
- Den hemlösa sexualiteten SLUT?
- Författare
- Anders Piltz - Larsåke W Persson - Richard B Hays - Roland Spjuth
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Homosexualitet är en av de mest brännande frågorna i kyrkorna i dag. Ämnet väcker starka känslor. Många tycker att det är svårt att ta till orda, andra tycks utan vidare veta svaren.
Antologin Den hemlösa sexualiteten vill medverka till ett konstruktivt och nyanserat samtal i kyrkan om homosexualitet. Om kristen tro innebär att man ställer hela livet i relation till Gud och evangeliet, då är homosexualitet också en teologisk angelägenhet för kyrkan. Det väcker frågor somVad säger Bibeln om homosexualitet?Vilken syn har kristna på sex och samlevnad?Hur ska kyrkorna reagera inför de orättvisor som drabbar homosexuella?Kan partnerskap välsignas i kyrkan?På vilka villkor kan homosexuella välkomnas i den kristna församlingen?Författarna till Den hemlösa sexualiteten tar upp dessa och andra frågor. Utgångspunkten är klassisk kristen tro i förening med lyhördhet och respekt inför de homosexuellas faktiska situation. Frågorna blir belysta ur fem olika perspektiv bibliska, etiska, kulturella, pastorala och ekumeniska. De 18 författarna representerar olika kristna traditioner.
Boken ger inga färdiga svar, men läsaren får hjälp att själv orientera sig i frågorna utifrån en kristen livsvärld.
Libris förlag 9789171954022 -
Aromatiska blad - En bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infobooks . 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Namnad.
I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vac läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infobooks 1 9789170032912 -
Kockarnas kokbok: 209 recept på ny svensk mat
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Blått dekorerat helklotband med skyddsomslag. 4:o. Rikt färgillustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
Roten till det goda : rätter med rotsaker
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2008. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 4:o (28x24 cm). Pärmarna med en del helt lätta, ytliga repor, den bakre även med några små, lätta skrapmärken, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 105, [3] s. ISBN 978-91-534-2884-8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 1 9197257486 -
Det Svenska Matåret
Inbunden bok. Wiken. 1992. 216 sidor.
Mycket gott skick. En bok upplagd efter de olika årstiderna, deras råvaror och helgerna som sätter en del av agendan för matplaneringen! Här finns massor för den som söker, massor för den som vill laga med lokala råvaror och på de sättet hjälpa miljön! En underbar och myc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWiken -
All världens brunch : från Norden till Nya Ze...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429982
- Titel
- All världens brunch : från Norden till Nya Zeeland
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad gör ledigt folk på helgerna vid lunchtid om de inte shoppar, lapar sol, insuper kultur eller bara latar sig? Jo, de brunchar.
Brunch, dvs sen frukost eller tidig lunch, har blivit en alltmer uppskattad måltid. Företeelsen kan spåras till slutet av 1800-talet och den engelska överklassen. Men det var amerikanarna som gjorde brunchen känd som överdådig frukostbuffé.
I boken All världens brunch delar Roland Persson generöst med sig av sina favoriträtter vad brunch beträffar. Recepten har han samlat under sina resor i Skandinavien och övriga Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland, USA, Sydamerika och Afrika. Genom att mixa recepten får man alltså en buffé med brunchrätter från hela världen. Roland har satt sitt signum på rätterna genom att göra dem lite fräschare och nyttigare. I anslutning till de lättlagade recepten finns tips på passande dryck.
Boken toppas av fantastiska och inspirerande bilder på de kulinariska läckerheterna och på miljöer från olika delar av världen varifrån recepten är hämtade.
Denna bok är en uppföljare till Roten till det goda.
Ica Bokförlag 1 9789153429982 -
Hjärtats dolda rum : något om västsvensk myst...
Inbunden bok. Göteborg : Pro caritate. 1981. 31 sidor.
Nära nyskick. Mått: 15,5 × 15 × 0,7 cm. Lätt lagringsnötning i ryggen ovan och nedan, ej störande.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185046418
- Titel
- Hjärtats dolda rum : något om västsvensk mystik förr och nu
- Författare
- Persson, Roland
- Förlag
- Göteborg : Pro caritate
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Göteborg : Pro caritate 9185046418 -
Aromatiska blad : en bok om färska örter i ma...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2010. 191 sidor.
Nära nyskick. Fin bok om färska örter som smaksättare
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032912
- Titel
- Aromatiska blad : en bok om färska örter i maten
- Författare
- Kårfors, Per-Ove
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 274 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 967 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I mer än 20 år har odlaren Per-Ove Kårfors och stjärnkocken Roland Persson arbetat tillsammans. Nu utkommer de med en inspirerande bok om örter och mat. Ett urval av de vanligaste färska örtkryddorna beskrivs i ord och vackra bilder och till alla örterna följer en rad läckra recept av Roland Persson.
Tjugo års samtal mellan odlaren och kocken har också påverkat utbudet av färska örter i svensk
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032912 -
Roten till det goda rätter med rotsaker
Inbunden bok.
Nära nyskick. ICA bokförlag. 2008. 105 s. Förlagsband. 23,5 x 27,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428848
- Titel
- Roten till det goda : rätter med rotsaker
- Författare
- Roland Persson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rotsaker har blivit både vardags- och lyxmat. Här presenteras olika sorters husmansrötter i både klassiska och nya, fräscha recept. Låt dig inspireras! Tillaga, ät och njut!
Det här är boken för alla som älskar rotfrukter! Men också för alla dem som, efter att ha provat de olika rätterna, kommer att längta efter de goda och nyttiga rötterna. Recepten ger prov på rotfrukternas mångfald, varierande användningsområden och olika tillagningssätt. Rotfrukter tillhör det naturliga köket, vilket gör att recepten är vegetariska. Varje recept avslutas med tips på tillbehör, som kött eller korv av olika slag, och de passar både till vardags och till fest. Alltsammans kryddas med fantastiska och inspirerande bilder.
Roland Persson verkade under 15 år som kökschef i Franska Matsalen på Grand Hotel i Stockholm. 1985-93 var han medlem i Svenska Kocklandslaget och 1990 blev Roland Persson utsedd till Årets kock. 1992 belönades han med Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Även Ann Lindberg, fotograf, och Mikael Engblom, formgivare, har tidigare varit delaktiga i framtagandet av flera böcker.
9789153428848 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget mycket lätt skavt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197257486
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9197257486 -
Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Fisk & Sk...
Inbunden bok. Aftonbladet och Norstedts. 2010. 80 sidor.
Nyskick. Visst vore det svenska köket torftigt utan fisk & skaldjur. Så gott, så fräscht och så hälsosamt! Kan det bli bättre? Men många av oss, även skapligt vana matlagare, blir lite rådvilla när det kommer till att anrätta fisk och skaldjur. Den egna receptsaml läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113031996
- Titel
- Fisk och skaldjur
- Författare
- Ahlin, Nils Emil
- Förlag
- Stockholm : Aftonbladet : Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Aftonbladet och Norstedts 9113031996 -
Älghundar & Älghundklubbar under 100 år
Inbunden bok. Svenska Älghundklubben. 2005.
Nyskick. Dek, pappbd. Stor 8:o. 328 sid. Ill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Älghundklubben
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn