-
Maträtternas historia
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag AB. 1 uppl. 2020. 123 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 455 g.
Inbundet förlagsband, SIGNERAD 2020-12-02 av författaren på titelsidan, mycket rikt och vackert illustrerad med foton mestadels i färg.
// Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397584
- Titel
- Maträtternas historia
- Författare
- Wärnåker, Ted
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 249 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 458 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "...en bok som är perfekt för den som vill få en inblick i tillkomsten av några av våra absolut vanligaste maträtter." Tidningen Gourmet.Varför heter salladen Caesar? Vilken prinsessa har vi att tacka för tårtan? Och vem frestade egentligen Jansson? I denna bok finns historierna bakom ett femtiotal av våra mest kända svenska och internationella maträtter, såser och drycker.Kände du till att namnet på maträtten Carpaccio kommer från en venetiansk 1500-talsmålare? Att den nuvarande svenske kungens mamma gett sitt namn till gatukökskedjan Sibylla? Eller att Tore Wretman serverade den första planksteken på lyxkrogen Stallmästaregården?Boken är fullmatad med kulinarisk historia som tar läsaren tillbaka till när allt hände. Författaren Ted Wärnåker har använt historiska kokböcker, gastronomiska biografier, intervjuer och annat material, för att ge oss bakgrunden till hur våra vanligaste maträtter tagit sig hela vägen från där allt började till en meny nära dig.Maträtternas historia 2020 är en uppdaterad, omarbetad och bildsatt utgåva av den första boken som utkom 2019.Citat om boken: Steffo Törnquist, Programledare på TV4 och njutningsapostel: "insikt förändrar varje upplevelse och praktiskt taget alltid till det bättre! För den som vet att Mozart var fyra år när han komponerade symfonin blir upplevelsen av den annorlunda än för den okunnige. Den som såg schimpanden vid staffliet ser tavlan med andra ögon än den ovetande. Det är just därför Maträtternas historia står på hedersplats i min bokhylla. Historien bakom den fluffiga Wallenbergaren, den inbakade Biff Wellington eller Toast Pelle Janzon ger en extra njutning av rätterna. För att inte tala om Pavlova, Eggs Benedict. Och Toast Skagen. Och julmust, och..."Jens Linder, kock & matjournalist på DN: "Maträtternas historia är ett måste för matnörden - ett lättläst kulinariskt lexikon som kryddar välkända rätter med historiskt ursprung och anekdoter så att det smakar bättre än någonsin."
Grenadine Bokförlag AB 1 9789188397584 -
1600-tals recept ur greve Pers kokbok. Mat oc...
Inbunden bok. Ateljé Lovisa, Visingsö . 104 sidor.
Nära nyskick. Format 23,5 x 21,5 cm Vikt 570 g.
Inbundet förlagsband, illustrerad med teckningar av författaren i sv/v och färg, utan årtal (1997). I boken får man en rundvandring på Visingsö med kulinariska förtecken i grevarna Brahes domäner. Till grund för rundvand läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163057433
- Titel
- 1600-tals recept ur greve Pers kokbok : mat och minnen från Visingsborg, Sveriges första grevskap
- Författare
- Larsson Haglund, Ingrid - Brahe, Per, d.y.
- Förlag
- Visingsö : [I. Larsson Haglund
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Behandlar Per Brahe d.y.
Ateljé Lovisa, Visingsö 9163057433 -
Habogänget - mat med flera mål
Inbunden bok. Atria Food Service. 2019. 124 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 21,5 cm Vikt 645 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med färgfoton av Kristoffer Granath. Mentor har varit kocken Brian Mårtensen på Fasangårdens matstudio. På Habo gård utanför Lomma finns den dagliga verksamheten Sesam som drivs av läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163978227
- Titel
- Habogänget : mat med flera mål
- Författare
- Olsson, Malena
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Atria Food Service 9789163978227 -
Stora KitchenAid-kokboken. Innehåller 150 int...
Inbunden bok. Quintet Publishing Limited. 2004. 176 sidor.
ISBN 1861557914
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Stort format 26 x 26 cm Vikt 1.210 g.
Inbundet blått klotband med silverfärgad ryggtext och skyddsomslag, rikt illustrerad med inspirerande färgfoton. Svensk översättning: Kjell Waltman. Kokboken innehåller 150 internationella recept på soppor, sallader läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuintet Publishing Limited 1861557914 -
Laga barnmat - nyttigt, hemlagat, gott. Mat f...
Inbunden bok. Hälsoförlaget / Massolit Förlag. 1 uppl. 2013. 143 sidor.
Gott skick. Format 21,5 x 19,5 cm Vikt 675 g.
Inbundet inplastat förlagsband, tidigare biblioteksexemplar, rikt illustrerad med färgfoton av Jeff Tucker och Kevin Hossler. Originalets titel: Cooking for Baby (2008). Översättning: Lars Ahlström. Faktagranskning av de läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187135576
- Titel
- Laga barnmat : nyttigt, hemlagat, gott. Mat för barn mellan 6 och 18 månader
- Författare
- Lisa Barnes
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 656 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla mår bra av en god början. Inspireras av Lisa Barnes Laga barnmat. Med sina tydliga recept, förvarings- och serveringstips blir boken en vägledning till smakrika måltider för de minsta.
Laga barnmat är indelad i fyra avsnitt anpassade efter ditt barns ändrade matvanor från 6 till 18 månader med åldersanpassade recept och information. Bokens 80 härliga recept och matlagningstips är praktiskt beskrivna och illustrerade och passar perfekt i en stressig småbarnsvardag.
- Innehåller en utförlig lista på de näringsämnen ditt barn behöver och vilken kost som innehåller dem
- Bokens avslutande index gör det enkelt att söka recept och ingredienser
- Ger handledning och inspiration för tillagning och servering av god, hälsosam, hemlagad barnmat.
- Boken är faktagranskad på Ekens BVC i Stockholm.
Lisa Barnes är författare och grundare av Petit Appetit, en matlagningsservice som håller kurser om nyttig ekologisk mat för barn. Hennes tidigare verk The Petit Appetit Cookbook: Easy, organic recipes to nurture your baby and toddler belönades med iParenting Media Award. Laga barnmat är Lisa Barnes andra bok.
Hälsoförlaget / Massolit Förlag 1 9789187135576 -
Moosewood Cookbook. Recipes from Moosewood Re...
Häftad bok. Ten Speed Press. 1977. 127 sidor.
ISBN 0913668680
Hyggligt skick. ENGELSK TEXT. Stort format 28 x 21,5 cm Vikt 680 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt sv/v illustrerad med teckningar av Millie Katzen själv samt foton från Moosewood restaurangen, plats för egna anteckningar i slutet av boken.
The cookbook is compiled läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTen Speed Press 0913668680 -
Favorites from St. Mary's
Häftad bok. Cookbook Publishers. 1980. 246 sidor.
Gott skick. ENGELSK TEXT. Format 23 x 16,5 cm Vikt 375 g.
Spiralhäftad bok med mjuka pärmar, illustrerad med färgfoton som helsideskapitel-vinjetter, plats för egna anteckningar efter varje kapitel. Favorite recipes from Saint Mary of the Immaculate Conception Catho läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCookbook Publishers -
The Complete Preserving Book
Inbunden bok. Transcontinental Books. 2012. 351 sidor.
ISBN 9780987747419
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ENGELSK TEXT. Stort format 26 x 21 cm Vikt 1.355 g.
Inbundet laminatband med skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton. Preserving is in vogue again, thanks to the recent gardening renaissance and a worldwide fascination with local, organic and läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTranscontinental Books 9780987747419 -
Men's Cooking. Haynes Owners' Kitchen Manual
Inbunden bok. Haynes Publishing. 1:2 uppl. 2011. 177 sidor.
ISBN 9781844258697
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 27,5 x 21 cm Vikt 810 g.
Inbundet laminatband, mycket rikt färgillustrerad med foton och teckningar, text och bilder i två till tre spalter. En instruktiv och receptspäckad kokbok, humoristiskt upplagd enligt samma princip som Haynes läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHaynes Publishing 1:2 9781844258697 -
Verskalaset - utvalda verser om mat med recep...
Inbunden bok. Svenska dagbladet. 1 uppl. 1988. 121 sidor.
Nära nyskick. Format 18,5 x 13,5 cm Vikt 245 g.
Inbundet laminatband, ORIGINALUTGÅVA, rikt sv/v illustrerad med charmiga tidstypiska teckningar, många på helsidor, av matskribenten Märit "Hiram" Huldt. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtala läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917738167X
- Titel
- Verskalaset : utvalda verser om mat
- Författare
- Huldt, Märit - Ekblom, Göran - Svenska dagbladet
- Förlag
- Stockholm : Svenska dagbladet
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Svenska dagbladet 1 917738167X -
Laga mat med Hiram - fredag, lördag, söndag
Inbunden bok. Svenska dagbladet. 1:3 uppl. 1985. 255 sidor.
Gott skick. Format 24,5 x 18 cm Vikt 720 g.
Inbundet laminatband, rikt sv/v illustrerad med charmiga tidstypiska små teckningar av matskribenten Märit "Hiram" Huldt. Hennes filosofi var att maten skulle vara lättlagad och hon påtalade vikten av råvaror med hög kvali läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917738007X
- Titel
- Laga mat med Hiram : fredag, lördag, söndag
- Författare
- Huldt, Märit - Svenska dagbladet
- Förlag
- Stockholm : Sv. dagbladet
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Svenska dagbladet 1:3 917738007X -
Fermentering - syra egen kraut, kimchi och ko...
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 545 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med snygga färgfoton av Ditte Ingemann. Danska originalets titel: Fermentering. Översättning: Catharina Andersson. INNEHÅLL: Förord. Odla och spara. Vad är fermentering? Ferm läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174616163
- Titel
- Fermentering : syra egen kraut, kimchi och kombucha
- Författare
- Shane Peterson - Søren Ejlersen - Ditte Ingemann
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 546 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Något jäser i restaurangkök världen över bokstavligt talat. Och nu kan du dra igång samma process själv, i ditt eget kök!
I Fermentering hittar du 35 enkla recept på fermenterade grönsaker och frukter. Kom igång med klassisk sauerkraut, kryddig koreansk kimchi och den läskande tedrycken kombucha. Med spännande kombinationer får klassiska recept helt nya smakdimensioner.
Låt dig inspireras av urgamla konserveringsmetoder och lär dig att fermentera fyll ditt skafferi och låt tiden arbeta för dig och dina fermenterade produkter. Resultatet är både livgivande, stärkande och fyllt av smak - underbart till smörgåsar, sallader och grillat.
SHANE PETERSON är självförsörjningsentusiast, naturälskare och brinner för fermentering.
SØREN EJLERSEN är kock och grundare till aarstiderne.com, en dansk sajt för ekologiska råvaror.
DITTE INGELMANN är kokboksförfattare, matfotograf och receptskapare. Hon har en examen i näringslära och driver den populära bloggen thefoodclub.dk.
Ytterligare författare: Peterson, Shane
Ytterligare författare: Ejlersen, Søren
Ytterligare författare: Ingemann, Ditte
Ytterligare fotografer: Ingemann, Ditte
Ytterligare översättare: Andersson, Catharina
Lind & Co 1 9789174616163 -
The Cook School Recipes
Häftad bok. Random House . 2010. 352 sidor.
ISBN 9781869419721
Gott skick. ENGELSK TEXT. Format 24,5 cm x 17,5 cm Vikt 1.160 g.
Häftad bok med flexipärmar, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Jae Frew, vitt läsband. Jo Seagar's Cook School is attached to her fabulous cafe and shop in Oxford, Canterbury, and it's incredibly läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRandom House 9781869419721 -
Systrarna Eisenmans mingelmat. 565 snittar, s...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:6 uppl. 2017. 317 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 x 3 cm Vikt 1.355 g.
Inbundet förlagsband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton av Roland Persson. INNEHÅLL: Förord. Festplanering. Råd & redskap. Moderna klassiker. Pajer & plättar. Soppor, sallader & spett. Amuse läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247268
- Titel
- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt.Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty.Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson.16 fullmatade kapitel med recept:Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - DesserterVid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
Bonnier Fakta 1:6 9789174247268 -
Tio lektioner i matlagning
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1:5 uppl. 2014. 296 sidor.
Nära nyskick. Format 24,5 x 17,5 cm Vikt 790 g.
Häftad bok med mjuka flexipärmar och invikta flikar, text i tvåfärgstryck. Ur baksidestexten: Tio lektioner i matlagning är ett läromedel i praktisk matlagning och behandlar bland mycket annat: ätandets glädje, kärlek i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146222224
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Wahlström & Widstrand 1:5 9789146222224 -
Rutiga kokboken (1996). Grundkokbok för stora...
Inbunden bok. Ica bokförlag. 4:2 uppl. 1996. 768 sidor.
Mycket gott skick. Format 25 x 17,5 x 4,5 cm Vikt 2.005 g.
Inbundet rutigt laminatband, FJÄRDE reviderade upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton. Grundkokboken för stora och små hushåll, innehåller över 1.500 recept. Rutiga kokbokens första upplaga kom år 1980. Nu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153416007
- Titel
- Rutiga kokboken
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Olsson, Brita - Eriksson, Hans B. - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Ica bokförlag 4:2 9153416007 -
Rutiga kokboken (1984)
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2 uppl. 1984. 783 sidor.
Gott skick. Format 24,5 x 17,5 x 4,5 cm Vikt 1.810 g.
Inbundet rutigt laminatband, ANDRA upplagan, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Hans B. Eriksson, Stig Holm, Kent Jardhammar och Olle Åkerström. Grundkokboken för stora och små hushåll är 80-talets stora va läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153409000
- Titel
- Rutiga kokboken
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Eriksson, Hans B - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 2 9153409000 -
Laga mera vilt. Långkok, vardagsmiddagar och...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2021. 110 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 600 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med stämningsfulla färgfoton av Magnus Skoglöf. En kokbok av kände TV-kocken och jägaren Anders Levén med recept på vilträtter. INNEHÅLL: Förord. Innan du sätter igång. Vilda l läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269418
- Titel
- Laga mera vilt : Långkok, vardagsmat och läckra smårätter
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 260 x 267 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Servera vilda smaker från både skog och hav! Här hittar du allt från gratinerad älggryta, sotad hjortcarpaccio och pasta med långkokt vildsvin till en vegetarisk svampragu och sashimi gjord på torsk. Den välkända kocken och jägaren Anders Levén älskar att laga mat med råvaror som lever och växer vilt i den svenska naturen och kombinerar dem gärna med smaker från både när och fjärran. I denna bok bjuder han på drygt 40 smakrika recept som förgyller både vardag och fest.
Bokförlaget Semic 1 9789155269418 -
Laga vilt. Bästa recepten med hjort, vildsvin...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2019. 109 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20,5 cm Vikt 595 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med stämningsfulla färgfoton av Magnus Skoglöf. En kokbok av kände TV-kocken och jägaren Anders Levén med recept på hjort, vildsvin och älg. INNEHÅLL: Förord. Tips till hemm läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267100
- Titel
- Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga laga mer vilt! Här finns ca 45 inspirerande recept på bland annat hjort, vildsvin och älg, både med traditionellt svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Vad sägs om att testa Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor? Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att experimentera i köket och välja det kött man har tillgängligt. Det har aldrig varit enklare att imponera på familj, vänner och jaktlag!
Bokförlaget Semic 1 9789155267100 -
Jamie does Spain, Italy, Sweden, Morocco, Gre...
Inbunden bok. Penguin Books. 1 uppl. 2010. 359 sidor.
ISBN 9780718158545
Nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 25,5 cm x 19,5 x 3,5 cm Vikt 1.260 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med snygga färgfoton av David Loftus. Easy twists on classic dishes inspired by my travels. The book is Jamie's Oliver personal celebration of amazin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPenguin Books 1 9780718158545 -
Sommar med systrarna von Sydow. Syndigt gott...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 158 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29 x 23,5 cm Vikt 1.055 g.
Inbundet klotryggband i snygg layout, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton av Tomas Yeh. INNEHÅLL: Drömmen om en kokbok. Mer kalas mindre stress. Helig helgfrukost. Mingel på Marstrand. Lyxig långlunc läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438175
- Titel
- Sommar med systrarna von Sydow
- Författare
- Ebba Kleberg von Sydow - Amy von Sydow Green
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1036 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och författaren Ebba von Sydow bjuder tillsammans med storasyster Amy von Sydow, läkare och kompisgängets favoritkock, in till en färgsprakande, personlig och inspirerande bok fylld med lättlagade, snabba menyer för vardag och fest. Dröm dig bort, låt dig inspireras och bjud hem vännerna.
Följ med till deras sommarparadis Marstrand på västkusten där systrarna lagar syndigt god mat med sunda förtecken. Det är menyer ingen kan misslyckas med och som gästerna kommer att älska. Här får du också bästa tipsen för en lyckad fest - dessutom smarta knep för grillfesten, barnkalaset, dukningen, tjejlunchen, blommorna och sommarbuffén. Överskådligt och enkelt, allt samlat på ett ställe.
Liksom alla andra effektiva småbarnsmammor har de insett den stora lyxen i att snabbt få ihop en smart och smidig "helhetslösning" för varje festtillfälle. I den här boken vill de inspirera till mer kalas - med mindre stress. Då blir det roligare för både värd och gäster. Läs, laga och njut!
Ica Bokförlag 1 9789153438175 -
Paulúns fastfood
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1 uppl. 2014. 120 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 645 g.
Inbundet förlagsband, mycket rikt illustrerad med färgfoton på helsidor av Ulrika Ekblom. INNEHÅLL: Inledning. Snabbmat på nytt sätt. Kött & fågel. Fisk & skaldjur. Vegetariskt. Tillbehör & röror. Mellanmål. Alltid i skaff läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630603
- Titel
- Paulúns fastfood
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är Fredrik Paulún tillbaka med en kokbok full av smarta, snabba och nyttiga recept. Som alltid när Fredrik lagar mat står råvarorna i fokus, vilket inte bara gör att maten smakar fantastiskt – den ger dig också alla de vitaminer, mineraler och antioxidanter du behöver. Här hittar du bland mycket annat även klassisk snabbmat som hamburgare, pizza och wraps – men förstås i Fredrik Paulúns egen tappning. Snabbt men nyttigt är ledorden. Förutom goda recept får du tips på vilka råvaror du alltid bör ha hemma och hur du genom smarta förberedelser och genvägar kan spara massor av tid i köket. Kort sagt är Paulúns fastfood kokboken som underlättar i vardagen och ger dig god och nyttig mat, snabbt och enkelt. Recept ur boken: kyckling med honungsrostad sötpotatis och pumpafrön lätthalstrad lax med chili & vitlökswokad broccoli älgburgare med trattkantareller och rödlök tortillawrap med svarta bönor och guacamole bönsallad med paprika & mynta yoghurt med koriander & vitlök vitkål med pepparrot & äpple Du får även tips på enkla och goda mellanmål som du lätt kan svänga ihop när suget sätter in.
Fitnessförlaget 1 9789173630603 -
Den perfekta träningsmaten
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 1 uppl. 2007. 120 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 23 x 20,5 cm Vikt 600 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Arne Adler. Näringsberäkningar av Nina Olofsson. Det här är en kokbok för dig som tränar mycket och vill se resultat. INNEHÅLL: Den läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185225767
- Titel
- Den perfekta träningsmaten
- Författare
- de Hoog, Oscar
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som ger maximala resultat!Såväl läsare som återförsäljare har länge efterfrågat en kokbok med enbart träningsmat. Till våren släpper därför Fitnessförlaget Den perfekta träningsmaten. Perfekt träningsmat är mat som först och främst gör att man orkar träna mycket. Den stärker inte bara immunförsvaret utan underlättar också återhämtningen och hjälper muskeltillväxten och fettförbränningen. Maten i den här boken är anpassad till alla som tränar mycket. Oavsett om det handlar om långdistanslöpare, sprinters, styrketränande, fotbollsspelare eller höjdhoppare ger recepten precis vad kroppen behöver i form av proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler samt antioxidanter. De 48 recepten är näringsberäknade så att man vet precis hur mycket av varje näringsämne man får i sig. Näringsfysiologen Fredrik Paulún ger en introduktion i näringslära för hårdtränande och berättar vilka krav man ska ställa på träningsmat och vilken hjälp man har av den. Han kommenterar också varje enskild rätt. Hälsokocken Oscar de Hoog lagar inte bara mat anpassad till den som tränar mycket, han lägger även stor vikt vid att den ger en positiv smakupplevelse. Därför är recepten i den här boken något utöver vanlig träningsmat.Oscar de Hoog har vid sidan av kockyrket arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturligt hälsosam prägel på hans matlagning. Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära och hans böcker har hittills sålt i över 500 000 exemplar. Fredrik föreläser om träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet i ett flertal tidningar. Den perfekta träningsmaten är den sjätte boken i Oscars och Fredriks populära kokboksserie.
Fitnessförlaget 1 9789185225767 -
Heart of the Home. Notes from a Vineyard Kitc...
Inbunden bok. Bloomsbury Publishing Ltd. 1986. 157 sidor.
ISBN 074750010X
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ENGELSK TEXT. Format 27,5 x 22 cm Vikt 865 g.
Inbundet klotryggband med skyddsomslag, mycket rikt färgillustrerad med teckningar i lantlig romantisk stil, handskriven tryckt text. With an emphasis on simple preparation and fresh foods, Susan Branch has c läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBloomsbury Publishing Ltd. 074750010X -
Mat på en plåt. Smarta middagar och andra enk...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:5 uppl. 2019. 160 sidor.
Nära nyskick. Format 26,5 x 20 cm Vikt 790 g.
Inbundet förlagsband i vacker layout, mycket rikt illustrerad med stämningsfulla foton mestadels i färg av Peter Carlsson. 66 recept som räddar din vardag, av krögaren, tv-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor. INNEHÅ läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248760
- Titel
- Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 795 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
Bonnier Fakta 1:5 9789174248760 -
Bo Hagströms kokbok. Från mormor till medelha...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 25 x 20 cm Vikt 870 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med inspirerande fotografier i färg av Tine Guth Linse. Medelhavsresenären, journalisten, kokboksförfattaren och tv-programledaren Bo Hagström leverer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1 9789153433910 -
Bondens marknad. Recept och tips direkt från...
Inbunden bok. Tree Publishing. 1 uppl. 2008. 236 sidor.
Nära nyskick. Format 25 x 19 cm Vikt 895 g.
Inbundet klotryggband, mycket rikt illustrerad med snygga färgfoton av Helén Pe. Boken gör nedslag hos engagerande odlare, bönder och uppfödare från Umeå i norr till Ystad i söder. Varje producent bidrar med egna recept och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754200
- Titel
- Bondens marknad : recept och tips direkt från gården
- Författare
- Annika Edestrand
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 885 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om man har hur mycket som helst av potatis, regnbåge, lamm, örter, rotfrukter eller ost, vad lagar man då? Här bjuder elva producenter från Bondens egen Marknad på sin kunskap och matlust. Vi får frossa i svensk tradition, vackra bilder, intressanta personligheter, klokheter om våra råvaror samt hundratalet recept och tips direkt från gården.
Vi gör nedslag hos engagerade odlare, bagare och uppfödare från Umeå i norr till Ystad i söder, alla med en plats på någon av de 14 marknaderna. De delar med sig av sin självklara kunskap om kalvuppfödning, fiskeförädling, potatissorter, ätbara blommor, osttillverkning och långsamma surdegar. Bland annat.
Varje producent bidrar också med egna recept och tips. Det blir mycket gott, ofta ekologiskt och alltid närodlat.
Tree Publishing 1 9789197754200 -
Glas & Mat - formgivare bjuder till bords
Inbunden bok. Kosta Förlag. 1 uppl. 2007. 71 sidor.
Nära nyskick. Stort format 29,5 x 24,5 cm Vikt 670 g.
Inbundet klotryggband, mycket rikt illustrerad med vackra färgfoton. Ur baksidestexten: Glas & Mat presenterar tolv glasformgivare som i sin tur presenterar sina favoritrecept. Njut av det fantastiska bildmateriale läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197629737
- Titel
- Glas & Mat : formgivare bjuder till bords
- Författare
- Gustafsson, Stefan - Bergström, Lena - Runesson, Hans - Durath, Tommy
- Förlag
- Kosta Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 71 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glas & Mat
- formgivare bjuder till bords
Vilken mat lagas om en glasformgivare själv ska bjuda? Lär känna några av våra kända, och även lite mer okända, glasformgivare lite mer personligt genom vad de lagar och bjuder på om de själva får välja mat. Du får dessutom veta lite mer om vilken relation de har till glaset och sin formgivning.
Många av oss som är roade av design och formgivning är också roade av matlagning. Vad kan vara trevligare än att också laga den mat som din favoritformgivare gillar?
Recepten spänner över ett brett fält men de har en sak gemensamt, det är formgivarnas egna favoriträtter. Det är allt från mat med österländskt tema (som Olle Brozén har en förkärlek för, efter att ha bott och verkat i Japan några år) till gösen som Anna Ehrners man själv fiskar.
Boken innehåller en kort presentation av respektive formgivare (se nedan), varför de har valt just denna/dessa rätter och naturligtvis recept på den mat som beskrivs. Medverkande glasformgivare: Lena Bergström, Olle Brozén, Anna Ehrner, Kjell Engman, Ulrica Hydman-Vallien, Jan Johansson, Erika Lagerbielke, Malin Lindahl, Martti Rytkönen, Ingegerd Råman, Bertil Vallien och Göran Wärff.
Kosta Förlag 1 9789197629737 -
Bord duka dig
Häftad bok. Duka-butikerna. 1977. 60 sidor.
Nära nyskick. Format 20 x 20 cm Vikt 145 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt illustrerad med färgfoton av Olle Åkerström. Bord duka dig är en uppslagsbok i bjudningsfrågor. Med idéer och förslag till små och stora kalas. Dukningar med tidsenliga 1970-tals serviser fr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185074438
- Titel
- Bord duka dig
- Författare
- Wezäta provkök
- Förlag
- Stockholm : Duka-butikerna
- Språk
- Svenska
Duka-butikerna 9185074438 -
Arla köket Vardag - lättlagade favoriter på m...
Häftad bok. Förlaget Harlequin. 2010. 109 sidor.
Mycket gott skick. Format 24,5 x 21,5 cm Vikt 405 g.
Spiralbunden bok med mjuka pärmar, mycket rikt illustrerad med inspirerande färgfoton. Kokboken Arla Köket Vardag – lättlagade favoriter på max 30 minuter har 126 smakfulla recept, som gör det lättare att variera veckoma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789164069948
- Titel
- Arla köket vardag : lättlagade favoriter på max 30 minuter
- Författare
- Arla Foods
- Förlag
- Stockholm : Harlequin
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Förlaget Harlequin 9789164069948
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn