-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176178133
- Titel
- Allt om att röka kött
- Författare
- Will Fleischman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig röka i vanlig grill och i rök!
Oavsett om du använder en rök eller en grill så får du här en komplett handbok till hur du lyckas med rökning av kött av olika slag. Första kapitlet i boken avhandlar olika slags rökar, hur man använder dem och skillnader i resultat. Om du inte redan har en rök så får du en handfast guide som hjälper dig att välja rätt typ. Men du måste inte ha en rök. Med rätt teknik kan du röka i vanliga kol- och gasolgrillar också. Här visas i detalj hur du då går tillväga.
Efter genomgångar av tekniker följer sex kapitel med recept. Varje kapitel handlar om olika typer av kött (nöt, fläsk, fågel, lamm, vilt samt fisk och skaldjur) och inleds med en genomgång med specifika tips och olika slags styckningar. Vid varje recept finns också konkreta instruktioner samt även lite serveringstips.
Längst bak i boken finns några sidor med vegetariska recept och såser gjorda på rökta ingredienser.
Ytterligare författare: Fleischman, Will
Ytterligare översättare: Medin, Sandra
Ytterligare illustratörer: Nash, Philippa
Ytterligare fotografer: Zhang, Joy
Ytterligare designers: Moore, Hannah
Tukan Förlag 1 9789176178133 -
Köttbonden att föda upp, slakta och tillaga r...
Inbunden bok.
Gott skick. Natur & Kultur. uppl.1. [2015]. 208 s. bruksslitage, svagt snedläst, smutsat övre snitt, skav på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen ”etiskt, ekologiskt, kulinariskt” och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!
Elle Mat & Vin
9789127141193 -
Mer kött på benen om styrketräning och dess e...
Inbunden bok.
Gott skick. SISU idrottsböcker. uppl.1. 1994. 145 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187660269
- Titel
- Mer kött på benen : om styrketräning och dess effekter
- Författare
- Colliander, Erland - Woxnerud, Katarina - Hautala, Tapio U
- Förlag
- Farsta : SISU idrottsböcker
- Språk
- Svenska
9789187660269 -
Grillmat LCHF 80 njutbara recept på fisk, fåg...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Optimal. uppl.1. 2013. 157 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412484
- Titel
- Grillmat LCHF
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarmat med sallader, såser och desserter.
Helt vanlig mat som alla kan äta. Över 80 läckra recept med grillmat, läckra såser och tillbehör.
Birgitta Höglund, som är utbildad kock, har länge skrivit på den populära bloggen Birgitta Höglunds mat. I den här boken delar Birgitta med sig av sina gedigna recept, som passar utmärkt på grillen. Marinader, såser och läckra tillbehör gör grillningen aptitlig. Birgitta kan verkligen laga mat.
Birgitta har egen erfarenhet av att utesluta socker och mjöl i kosten. Nu äter hon i stället betydligt mer grönsaker än hon gjort tidigare, vilket är ett bra komplement till all slags kött, fisk, skaldjur och ägg som hamnar på tallriken. Det har inneburit att hon har gått från sjuk till frisk.
Ren mat utan tillsatser med goda grönsaker och tillbehör är Birgittas melodi.
Kosten är anpassad för LCHF, men passar även för paleokost (stenålderskost). Birgitta föredrar att helt enkelt kalla den naturlig mat, för den lagas i huvudsak med ekologiskt odlade råvaror och så få processade varor som möjligt.
Förordet är skrivet av Anna Hallén som skrivit flera böcker om LCHF.
9789172412484 -
Rökning av fisk och kött hobbyrökning och yrk...
Inbunden bok.
Gott skick. Wahlström & Widstrand. uppl.4:6. 1996. 109 s. mindre bruksslitage, namnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146149859
- Titel
- Rökning av fisk och kött : hobbyrökning och yrkesmässig rökning
- Författare
- Schatz, Bengt-Arne - Lyngbye, Erich
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
9789146149859 -
Grillmat LCHF 80 njutbara recept på fisk, fåg...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Optimal. uppl.1. 2013. 157 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412484
- Titel
- Grillmat LCHF
- Författare
- Höglund, Birgitta
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarmat med sallader, såser och desserter.
Helt vanlig mat som alla kan äta. Över 80 läckra recept med grillmat, läckra såser och tillbehör.
Birgitta Höglund, som är utbildad kock, har länge skrivit på den populära bloggen Birgitta Höglunds mat. I den här boken delar Birgitta med sig av sina gedigna recept, som passar utmärkt på grillen. Marinader, såser och läckra tillbehör gör grillningen aptitlig. Birgitta kan verkligen laga mat.
Birgitta har egen erfarenhet av att utesluta socker och mjöl i kosten. Nu äter hon i stället betydligt mer grönsaker än hon gjort tidigare, vilket är ett bra komplement till all slags kött, fisk, skaldjur och ägg som hamnar på tallriken. Det har inneburit att hon har gått från sjuk till frisk.
Ren mat utan tillsatser med goda grönsaker och tillbehör är Birgittas melodi.
Kosten är anpassad för LCHF, men passar även för paleokost (stenålderskost). Birgitta föredrar att helt enkelt kalla den naturlig mat, för den lagas i huvudsak med ekologiskt odlade råvaror och så få processade varor som möjligt.
Förordet är skrivet av Anna Hallén som skrivit flera böcker om LCHF.
9789172412484 -
Kött & fågel : Europas mästerkockar bjuder ti...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1999. 335 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3829009593
- Titel
- Kött & fågel : Europas mästerkockar bjuder till bords
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 335 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 307 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 2020 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 3829009593 -
Soppbok : [femtio goda och lättlagade recept...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören. 1989.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174868586
- Titel
- Soppbok : [femtio goda och lättlagade recept på mättande soppor med fisk, skaldjur, kött, fågel, grönsaker, rotfrukter, ost och svamp]
- Författare
- Eriksson, Ingvar - Uggla, Göran - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören 9174868586 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242935
- Titel
- Bra kött : från nos till svans
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 283 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret ”från nos till svans” och i bokens ”köttskola” hittar du svaren på varenda fråga du kan tänkas ha om kött och olika tillagningstekniker: Vilken köttbit ska jag välja bland det enorma utbudet i butiken? Hur kan jag använda de lite billigare styckningsdetaljerna? Hur tillagar jag den dyra filén för att den ska bli perfekt på tallriken? Kan jag frysa in köttet, och i så fall hur länge? Vilken del är bäst till grytan? Den som själv jagar får också många bra tips om hur man kan använda djurets alla delar. Boken är fylld av frestande recept med nötkött, lamm, killing, gris, fågel och vilt. Recepten utgår från traditionell kunskap om vilka tillredningssätt som bäst tar tillvara smaken i bra råvaror, men lyfter också fram de allra senaste rönen. Alla rätter och styckningsdetaljer visas på över 500 inspirerande bilder. Boken är indelad i kapitel efter tillagningssätt; om du vill koka, laga en gryta, ugnssteka, steka i panna, grilla eller röka ditt kött. Men här finns också avsnitt om hur du gör din egen korv eller lagar de godaste såserna, fonderna och tillbehören till köttet. När du väljer att äta kött ska det vara bra kött. Lägg gärna några kronor extra på köttet, då kommer det också att smaka gott på tallriken. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du kunna njuta av smaken. Då är den här boken till stor hjälp!
Bonnier Fakta 9789174242935 -
Stora gröna kokboken...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 223 sidor.
Nära nyskick. Innehåller över 450 recept på vardags- och festmat.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137077414
- Titel
- Stora gröna kokboken
- Författare
- Southey, Paul - Nyborg-Fjellander, Ingrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 293 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1243 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137077414 -
Kött fågel: inköp, tillagning, tillbehör, men...
Inbunden bok. Bonniers. 1968. 128 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Kokboken ( de 300 recept är : Innehåll : Föro...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 1986. 230 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen på de 300 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning på kanter. Bladen med utmärkt skick, spår efter små fläckor vid kanten på 2 blad. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 24,7 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409748
- Titel
- Kokboken
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Eriksson, Hans B - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1:a 9789153409748 -
Kött : [att kunna och sälja]
Inbunden bok. Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb. 1 uppl. 1981. 248 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136012831
- Titel
- Kött : [att kunna och sälja]
- Författare
- Ericsson, Bo - Gunnefur, Bo - Olsson, Mats - Sveriges livsmedelshandlareförbund - Sveriges slakteriförbund
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb 1 9136012831 -
Kött & Kättja, Dikter att nyttja i hungrigt o...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Fonem 1999. 87 sidor. Förlagsband med skyddsomslag. Dedikation från författaren, "Marika! Brukspoesi för uppläsning här och där".
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197357111
- Titel
- Kött & kättja
- Författare
- Valentin, Henrik - Blomberg, Carl Erik
- Förlag
- Helsingborg : Fonem
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9197357111 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Såsbok . Mer än tvåhundra goda såser till köt...
Inbunden bok. Atlantis. 1987. 102 sidor.
Nyskick. Något sned i bindningen. Såsbok med recept på 200 olika såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter. Mycket lätt att följa recepten och lyckas med en utsökt sås!
Laminatband. Rikt fotoillustrerad i färg. Format 30,5x21 läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174864366
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Atlantis 9789174864366 -
Kött : från grill till gryta
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2007. 144 sidor.
Nära nyskick. Förråd kök 6
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605057
- Titel
- Kött : från grill till gryta
- Författare
- Gayler, Paul
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 214 x 239 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stjärnkocken Paul Gayler var en av de första kockarna på hög nivå som började använda mycket grönsaker och laga vegetarisk mat av hög klass. Kött är dock inget han har tagit avstånd från utan är något som han älskar att tillaga och äta. Här presenterar han sina allra bästa recept. Klassiska grillrätter blandas med moderna grytor och sallader. Vad sägs om en Vedgrillad T-benstek fiorentina, ett Nötspett från medelhavet med kikärtspuré eller en Halstrad carpaccio med fänkål, sardeller och oliv-crème fraîche?Till detta har han valt ut ett stort antal läckra marinader, kryddblandningar och såser som ytterligare förhöjer köttets goda smak. Boken omfattar recept på alla sorters nötkött, för alla tillfällen, året runt, tillsammans med säkra råd om råvaruinköp, förvaring och tillagningstider.
Bonnier Impact 9789185605057 -
Årets skörd i frys och skafferi : Ta vara på:...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1992. 140 sidor.
Nyskick. Kartonnage. Oläst från vår tidigare bokhandel. Lite lite hyllslitage på omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129616545
- Titel
- Årets skörd i frys och skafferi : [ta vara på kött, fisk, svamp, grönsaker, frukt, bär]
- Författare
- Englund, Kerstin - Törnbom, Barbro - Angare, Bengtowe - Sandeberg, Ingrid af - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 9789129616545 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKErevna
-
Soppa och allt det goda till: Vego, kött & fi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 109 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265779
- Titel
- Soppa : och allt det goda till
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 454 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det härligt att samlas runt matbordet och dela på en rykande varm soppa, nybakat bröd och olika goda tillbehör – oavsett om det är vardagsmiddag eller om du har gäster på besök!Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök
Bokförlaget Semic 9789155265779 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick. Inbunden, laminerat pappband. Rikt illustrerad med teckningar i s/v och foton i färg. Medföljer lösa ark med ritning rökugn och instruktioner vid rökning. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175865130
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9175865130 -
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153410750
- Titel
- Stycka kött
- Författare
- Erlandsson, Mariann - Karlenhed, Harald - Eriksson, Hans B - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförlag 1:a 9153410750 -
Av kött och blod
Inbunden bok. Ordfront förlag. Första uppl. 2021. 202 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Fuktbucklig bakre skyddsomslagspärm. Ca 2 cm reva på skyddsomslagets främre pärm (Se bild). Finns i Sthlm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750987
- Titel
- Av kött och blod
- Författare
- Grönlund, Anna
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 202 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Forskaren Johannes faller från en balkong vid Nya Karolinska. I fickan har han ett brev, adresserat till Anna Grönlund. "Här får du vad du har tagit från mig."Snart börjar ryktena cirkulera. Det sägs att Johannes hjärta slogs ut ur kroppen och hamnade vid sidan av och att polisen hittat mänskliga kvarlevor på platsen, tillhörande en annan person. Och vem lämnar ett självmordsbrev till någon man inte känner? I en annan del av sjukhuset sticker sig undersköterskan Rosa på en patientnål. Om hennes grepp om livet dittills varit svagt blir allt nu ännu märkligare. Är hon sjuk? Eller förälskad? Eller är verkligheten mörkare än så? Rosa skriver sin berättelse, och manuset hamnar i Anna Grönlunds händer. En historia med blodisande förgreningar mellan de båda kvinnorna tar form, och ett vetenskapligt mörker börjar blottläggas. ANNA GRÖNLUND är läkare och före detta forskare inom stamceller och regenerativ kardiologi vid Karolinska institutet. Genom sitt skrivande utforskar hon människokroppen och dess sköra gränser, särskilt det äckliga och oformliga; det som vi behöver stöta bort för att kunna fortsätta leva. Av kött och blod är hennes skönlitterära debut."Verkligheten är skev i Anna Grönlunds underbart hallucinatoriska debutroman Av kött och blod, som hämtar inspiration från såväl Prometheusmyten som Macchiariniaffären. Genom utdrag ur undersköterskan Rosas upphittade anteckningar, och läkarstudenten Annas kommentarer, ges vi en stark och obehaglig skildring av när allting rämnar. Språket är levande och stilsäkert i sin brutala opålitlighet. (...) Med ett högt tempo och suddiga detaljer målar Grönlund poetiskt och rastlöst upp en värld som det är lätt att bli uppslukad av. Resultatet är ofokuserat, groteskt, roligt och säreget. Det är en entusiastisk debutroman som lämnar många intryck, men mest av allt betydande mersmak." BTJ, Martin Dahlén"Anna Grönlunds berättelse både lockar och mystfierar sin läsare." Norrbottens kuriren, Anna Rudberg-W"Blodisande läsning!" Femina"Författaren delade som doktorand labb med Macchiarinis team som försökte få fram konstgjorda luftstrupar. Ur den erfarenheten har hon skrivit en fängslande roman, drömskt och med ett obehag som vibrerar under ytan. En skräckvision av medicinsk forskning." M-Magasin"Det är för mig väldigt oklart vad som är verklighet och vad som är fantasi i boken och det kittlar något i mig. (...) Vill du läsa något lite annorlunda så är det här en bok för dig!" carolines_bokliv, bokblogg"en medryckande vacker, trasig, stökig berättelse och det säger något om bokens dragkraft att jag nästan överväger att skicka en förfrågan till KI:s registrator för att se om det kanske trots allt finns några hemliga forskningshandlingar under diarienummer 2-2121/2121." Dagens bok, bokblogg, Katie Collmar
Ordfront förlag Första 9789177750987 -
Soppbok : [femtio goda och lättlagade recept...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören. 1989. 94 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Namnad på första bldet. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174868586
- Titel
- Soppbok : [femtio goda och lättlagade recept på mättande soppor med fisk, skaldjur, kött, fågel, grönsaker, rotfrukter, ost och svamp]
- Författare
- Eriksson, Ingvar - Uggla, Göran - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Svenska mejeriernas riksfören 9174868586 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Allt kött är hö
Häftad bok. Lindfors Science Fiction. 1984. 250 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Svaga veck på baksidan av pärmen och ett veck på överdelen av sista sidan. Översättning av Ylva Spångberg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172680857
- Titel
- Allt kött är hö
- Författare
- Simak, Clifford D. - Spångberg, Ylva
- Förlag
- Köping : Lindfors
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Lindfors Science Fiction 9172680857 -
Allt kött är hö
Häftad bok. Lindfors Science Fiction. 1984. 250 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Minimala veck på pärmen. Översättning av Ylva Spångberg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172680857
- Titel
- Allt kött är hö
- Författare
- Simak, Clifford D. - Spångberg, Ylva
- Förlag
- Köping : Lindfors
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Lindfors Science Fiction 9172680857 -
MEAT CRAVINGS – Less is more – Ät mindre kött...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2019. 169 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
"Less is more" är Henning Kvicks motto, ät mindre kött men av högre kvalitet. Henning älskar kött men hans fru är vegetarian, att äta middag ihop är en utmaning.
• Tillaga en riktigt bra köttbit och gör några goda g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113097190
- Titel
- Meat cravings : less is more
- Författare
- Kvick, Henning
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Less is more" är Henning Kvicks motto, ät mindre kött men av högre kvalitet. Henning älskar kött men hans fru är vegetarian, att äta middag ihop är en utmaning.
- Tillaga en riktigt bra köttbit och gör några goda grönsaksrätter, tillbehör och såser. Då finns det något för alla på middagsbordet, och det var därför jag gjorde den här boken.
I Meat Cravings finns recept på grönsaksrätter, såser, smör och vegetariska tillbehör, men också allt om hur man tilllagar olika köttbitar. Reverse searoch sous vide-metoderna är superenkla om du vill servera en mör köttbit, perfekt rosa inuti med en knaprig stekyta. Här får du också tips på hur du grillar och steker som ett proffs. I USA styckar man annorlunda och nya köttdetaljer har dykt upp i butikerna: Flat iron, shoulder clod, petite tender och skirt steak är några ...
Vad skiljer en t-bone från en porterhouse, och hur tillagar man en picanha, tomahawk eller en tri-tip? Det får du veta i Meat Cravings. Vad har köttets marmorering för betydelse och vad händer när när enzymerna bryter ner muskelfibrerna under mörningen? Här kan du också läsa om det mytomspunna wagyuköttet från Japan, och om den nyzeeländska beteshjortens milda kött. Författaren, som är också är en passionerad matfotograf, har tagit bilderna.
–– FÖRLAGSNY! –– Norstedts 9789113097190 -
Vått kött - berättelser om en sjuk tid
Häftad bok. Hambergs. 2000. 102 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad av Ville Pirinen. Med en hälsning till konstnärsparet Jörgen Nash och Lis Zwick från utgivaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9519670076
- Titel
- Vått kött - berättelser om en sjuk tid
- Författare
- Kilpi, Tuomas
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 102 sidor
- Språk
- Svenska
Hambergs 9519670076
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn