-
Allt du behöver veta om vin - Druvsorter, Fär...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 135 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat kartonnage.
En bok om vin där vinkännaren och sommelieren Christer Berens söker gå igenom grundläggand fakta samt ge tips och råd om allt från druvsorter, distrikt och årgångar till serveringsråd och val av glas. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155232779
- Titel
- Allt du behöver veta om vin
- Författare
- Berens, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 723 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin är naturens egen härliga uppfinning. Ett gott glas vin sätter guldkant på tillvaron, både för experten och den glada livsnjutaren. Man måste inte vara vinkännare för att uppskatta vin, men lite grundläggande kunskap är bra och roligt att ha när man försöker sålla i vinfloden.Allt du behöver veta om vin är en bok för dig som vill få ut större glädje av vinet. Här hittar du praktiska råd och tips om serveringstemperatur, vindistrikt och årgångar. Du får veta varför man bör dricka det torra vinet före det söta, vad informationen på vinflaskans etikett betyder och varför vinglasen ser ut som de gör.En intresseväckande och opretentiös genomgång av olika druvsorter, dofter, färger och smaker i vinets värld. Här finns svaren på mängder av frågor. Varför ska glasen vara halvfulla? Är lådvin lika bra som vin på flaska? Vad skiljer ett exklusivt vin från ett vardagsvin?Christer Berens är svensk men verksam i Norge som vinkännare och sommelier sedan många år. Han har två gånger vunnit utmärkelsen Årets vinkännare, och 2004 års Gourmand World Cookbook Awards utsåg Allt du behöver veta om vin till Best Wine Education Book. På ett jordnära vis lär Christer Berens ut grunderna för ökad vinglädje. Stora och oemotståndliga färgfoton tagna av Mette Randem.Översättning: Anders Rolf
Bokförlaget Semic 9155232779 -
Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyc...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 213 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat klotryggband.
För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska fin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026411
- Titel
- Så väljer du rätt vin : din personliga vinnyckel
- Författare
- Hökfelt, Stellan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 213 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 799 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För fjärde helgen i rad har du fått med dig samma favoritvin hem från Systembolaget. Visst är det gott, men lite variation vore kanske kul. Nu finns boken som utvecklar din vinsmak. Tanken är att du med kort startsträcka ska finna vintips med utgångspunkt i din egen smak. Så väljer du rätt vin kräver inga förkunskaper, men du får gärna vara nyfiken.
Välkommen till en spännande värld av mat- och vinglädje!
Så väljer du rätt vin utgår ifrån att vin är väldigt enkelt. Tycker du att ett vin är gott så har du rätt. Tycker du inte om det så har du också rätt. Vin är till hundra procent subjektivt. Du kan aldrig ha fel. Det finns ingen norm eller kunskap som säger vilket vin du ska tycka om. Det närmaste vinprovaren och författaren Stellan Hökfelt kommit en norm är att om en person tycker om ett visst vin så tycker han eller hon med stor sannolikhet om andra viner med liknande vinstil.
Det är i enlighet med den tanken boken är uppbyggd. Ta ditt favoritvin och slå upp det i boken. Därefter får du vintips på viner med samma eller liknande vinstil. Alla vintips utgår alltså från din egen smak. Så väljer du rätt vin riktar in sig på Systembolagets viner i prisklassen 70-100 kronor.
Därtill innehåller boken en mat- och vinnyckel. Det vin vi tänker dricka till maten och de råvaror vi använder i matlagning innehåller olika mängd syra, sötma och sälta. När vi kombinerar de olika komponenterna sker en förhoppningsvis tilltalande kemisk reaktion (kan kemi bli roligare?). Variationernas grunder är egentligen ganska få och inte svåra att lära sig. Mat- och vinnyckeln visar på ett pedagogiskt sätt hur du lär dig att använda smakfullhetens kemi och kombinera mat och vin på bästa sätt.
Vill du bjuda dina vänner på en god middag använder du mat- och vinnyckeln för att hitta rätt vin till maten. Aldrig har vin varit enklare - eller godare!
Norstedts 1 9789113026411 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Boken om sill ( de ca 50 recept ( 25 grundrec...
Inbunden bok. Bra Böcker Bokförlaget. 1:a uppl. 1974. 48 sidor.
Mycket gott skick. Se de ca 50 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning. Bladen bevarade med topp skick. Inga anteckningar. Varje recept illustrerad med en hel sidan med färg bild. 21 cm x 15 cm. 212 gram. (låda20240402-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker Bokförlaget 1:a -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127137899
- Titel
- Naturligt vin
- Författare
- Broomé, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 171 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin
"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin
Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.
Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.
De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.
Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.
Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.
Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.
"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad
"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare
"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter
"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård
"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.
Alf Tumble, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127137899 -
Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, E...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 185 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127169241
- Titel
- Vin med ny adress : Yarra Valley, Georgien, England, Tjeckien & Slovakien, Swartland, Kanarieöarna, Adelaide Hills, Grekland, Japan, Sverige
- Författare
- Tumble, Alf
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 185 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 698 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”I en vinvärld där det händer massor - klimatförändringar, tillverkningstekniker, nya och unga generationers vinmakares sätt att se vin - är det välgörande med kompasser likt den Alf bjuder på med sin bok." Sinding Larsen
”Galant språk och fantastiska illustrationer och form. Och en hel del konkreta vintips som visserligen kan vara svåra att få tag på men som ändå ger inblick i den ”nya” vinvärlden.” Anders Melldén
”För alla som älskar att trampa sig fram på druvans stigar och resa långt längs vinets vägar är Vin med ny adress en spännande hållplats att stanna till vid, nu när resandet mest sker från fåtöljen och i egna smakvärldar.” Gourmet
”Vin med ny adress är den efterlängtade uppföljaren till Vin med adress, och tar dig med på en resa till nya vinländer, regioner och odlingsplatser som av väldigt skilda anledningar inte har blomstrat. Förrän nu.” Vagabond
”Alf Tumble undersöker på sitt alltid så pedagogiska och skarpa sätt, nya vinländer, regioner och odlingsplatser - från Teneriffa till Österlen. ” Amelia
Vinvärlden växer så det knakar. Nya vinländer, regioner och odlingsplatser gör att gamla vinatlas borde ritas om för att göra plats åt Fuji-berget, Sussex, Teneriffa och Österlen. En ny generation vinmakare söker sig utanför gränserna i jakt på nya uttryck, samtidigt som klimatförändringar och tillverkningstekniker gör vinodling möjlig på exotiska platser. De nya adresserna har mycket att leva upp till. På vissa platser har det gjorts vin i flera tusen år – utan att de har uppmärksammats för det. Men för de flesta är pappret blankt och paletten full. Vin med ny adress är en efterlängtad uppföljare till Vin med adress som vann publishingpriset 2016.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127169241 -
Kombinera mat & vin
Inbunden bok. Kakao förlag. 2007. 152 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Fin bok om att kombinera mat och olika typer av viner. Fin skick förutom någon skavank på omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKakao förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStock
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127115859
- Titel
- Mat, vin och vanilj från Sydafrika
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en mat-, vin- och inspirationsbok med tema Sydafrika. Sydafrika är stränder, berg, städer, vilda djur, vacker natur, mat med spännande kryddblandningar och goda viner. Med hjälp av Elisabeth Johanssons läckra recept och Susanna Blåvargs fantastiska fotografier på mat och miljö får vi ta del av ett ljust och vänligt land som bjuder på allt från grillade skaldjur, köttgryta med okra och rostad majs, till besök på ekologisk marknad, beskrivning av olika viner och recept på vaniljlikör!
Natur & Kultur 1 9789127115859 -
ALLT DU BEHÖVER VETA OM VIN
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC. 2005. 135 sidor.
Gott skick. ART NR 30510
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC -
Välja vin för dej som vill njuta av livet
Inbunden bok. Richters. 2003. 96 sidor.
Gott skick. Något solblekta pärmar. Inlagan är i mycket skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177154259
- Titel
- Välja vin för dej som vill njuta av livet
- Författare
- Göran Rask
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 255 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 426 g
- Språk
- Svenska
Richters 9789177154259 -
Allt du behöver veta om vin
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 135 sidor.
Mycket gott skick. Rester från prislapp kvar på baksidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232771
- Titel
- Allt du behöver veta om vin
- Författare
- Berens, Christer
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 723 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vin är naturens egen härliga uppfinning. Ett gott glas vin sätter guldkant på tillvaron, både för experten och den glada livsnjutaren. Man måste inte vara vinkännare för att uppskatta vin, men lite grundläggande kunskap är bra och roligt att ha när man försöker sålla i vinfloden.Allt du behöver veta om vin är en bok för dig som vill få ut större glädje av vinet. Här hittar du praktiska råd och tips om serveringstemperatur, vindistrikt och årgångar. Du får veta varför man bör dricka det torra vinet före det söta, vad informationen på vinflaskans etikett betyder och varför vinglasen ser ut som de gör.En intresseväckande och opretentiös genomgång av olika druvsorter, dofter, färger och smaker i vinets värld. Här finns svaren på mängder av frågor. Varför ska glasen vara halvfulla? Är lådvin lika bra som vin på flaska? Vad skiljer ett exklusivt vin från ett vardagsvin?Christer Berens är svensk men verksam i Norge som vinkännare och sommelier sedan många år. Han har två gånger vunnit utmärkelsen Årets vinkännare, och 2004 års Gourmand World Cookbook Awards utsåg Allt du behöver veta om vin till Best Wine Education Book. På ett jordnära vis lär Christer Berens ut grunderna för ökad vinglädje. Stora och oemotståndliga färgfoton tagna av Mette Randem.Översättning: Anders Rolf
Bokförlaget Semic 9789155232771 -
Håkan Larssons fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier fakta. 2011. 159 s. Förlagsband. 20 x 29,5cm. Pärmen har lätt ytslitage. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
9789174241990 -
Håkan Larssons sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bonnier Fakta. 2012. 163 s. 26,5 x 24,5cm. Omslaget har lätt kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
9789174242508 -
Fab 5:s stilguide : ditt utseende , dina kläd...
Inbunden bok. Bra Böcker. 2004. 256 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Böjd i formen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170021466
- Titel
- Fab 5:s stilguide : ditt utseende , dina kläder, ditt hem, mat & vin, kultur & etikett
- Författare
- Ted Allen
- Förlag
- Bra Böcker
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 963 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De fem killarna från den populära TV-serien bjuder på sina bästa tips: Vi vill inte göra om den straighta snubben till fjolla. Inte heller vill vi byta ut hockeyklubban mot en silkeshandsväska, vi försöker bara klura ut vem han är för att flytta upp honom en nivå.
FAB 5 är en mycket populär TV-serie som lockar både kvinnor och män. Med humor och sakkunskap ger fem gay-killar handfasta råd om hur män med enkla medel kan plocka fram bättre sidor av sig själva. Bort med korta jeans, långa näshår, ståltrådsgalgar och billiga kalsonger. In med Face Protector, cashmeretröjor, eleganta viner och kultiverat beteende.
Bra Böcker 9789170021466 -
Allemans bok om vin och vintillverkning - en...
Mycket fint skick Limhäftad/Pocket Orginalutgåva Liber, Vällingby 1976, Rikt ill i färg och s/v, oläst, 8o, 96s
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151837239
- Titel
- Tyskland - En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789151837239 -
VÄLJA VIN
Inbunden bok. 96 sidor.
Gott skick. FÖR DIG SOM VILL NJUTA LITE MER, NAMNTECKNING, ART NR 30439
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
Pocketbok. Ordfront Förlag. 2019. 249 sidor.
Mycket gott skick. Vinnare av Guldspaden 2018!
Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177750963
- Titel
- Chateau vadå : det okända fusket med ditt vin
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare av Guldspaden 2018! Sverige är ett av världens mest vindrickande länder, ändå vet vi försvinnande lite om det som skvalpar i glaset. Vad dagens vin består av är en väl förborgad hemlighet. Istället matas vi med bilden av det oförfalskade vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlats, och i generation efter generation framställts på samma traditionella sätt. För tio år sedan öppnade Mats-Eric Nilsson hundratusentals svenskars ögon med Den hemlige kocken, som avslöjade det utbredda matfusket. Château Vadå är en unik och gedigen granskning av en bransch som hittills har sluppit kritiska ögon. Läsaren tas med bakom vinindustrins förföriska kulisser och bjuds på en mängd uppseendeväckande avslöjanden. Boken avslutas med tips för den vetgiriga vinkonsumenten.
Ordfront Förlag 9789177750963 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. Jättefin inlaga.
Lättare hanteringsslitage pärm.
Ett par stukade hörn på baksida.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Konsten att göra öl och vin - för 35 öre per...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Paraprint AB 1972. 89 s. Förlagsband. Översättning från danskan. 19x11x1 cm, 147 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Blommande vin
Inbunden bok. Bokklubben Vår Bok. 1963. 239 + (1) sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Inbundet förlagsband med skyddsomslag. 21 x 13,5 cm. Skyddsomslaget lätt missfärgat och med bruksspår. Översättning från engelska av Torsten Blomkvist. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokklubben Vår Bok -
Sällsamt om vin
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 1999. 256 sidor.
Gott skick. Varsamt läst. Snedlast
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132324178
- Titel
- Sällsamt om vin
- Författare
- Linnéa Stigell
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132324178 -
Sommarkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 163 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242508
- Titel
- Sommarkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 269 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1088 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succén med Fredagkväll kommer nu Håkan Larsson med en ny kokbok, i samma lättsamma och tillgängliga anda. I Sommarkväll med mat och vin tar Håkan oss med till sitt sommarparadis på Fårö. Sommarkväll är en mat- och vinbok präglad av den svenska sommarens magi, från ljuset och naturen till råvarorna och smaksensationerna.På Fårö är sommaren lång. Den börjar med vårens primörer som sparris och rabarber. Midsommaren firas med en mix av traditionellt och nyskapat, med sill, färskpotatis och jordgubbar i huvudrollerna.Så väntar högsommaren, fylld av lättlagade, smakrika vardagsrätter liksom mer påkostade kalas när släkt och vänner kommer på besök. Grillat får ett stort eget kapitel, där kött, fisk och fågel kompletteras med goda såser och tillbehör. Sallader och annat grönt är självklart, liksom de goda sommardesserterna. Och när det är dags för kaffekalas tas familjerecepten fram på det allra smarrigaste i kak- och bullväg.Sommarens drinkar och aperitifer finns förstås med, liksom de goda tilltuggen att njuta medan grillen blir varm. Och när sommaren går över i tidig höst står kräftor, svamp och äpplen på menyn – liksom naturligtvis lamm i olika former.Allt präglas av Håkan Larssons filosofi om höga, rena smaker med råvaran i centrum – och befriande okrånglig matlagning. "Jag kan helt enkelt inte laga besvärlig mat", säger Håkan själv. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin är självklart, med namn, varunummer och pris.Sommarkväll är en mat- och vinbok med stark miljökänsla, där matbilderna kompletteras med de allra vackraste av Fårös vyer. Den är det perfekta sällskapet i köket var ditt sommarparadis än finns.
Bonnier Fakta 9789174242508 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 159 sidor.
Nära nyskick. Skickgrad 8 (av 10) - Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241990
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 946 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:Middag på en halvtimmePerfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174241990 -
Ett hum om vin (del 2)
Inbunden bok. Please Copy Me. 2016. 176 sidor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198240733
- Titel
- Ett hum om vin (del 2)
- Författare
- Åkerberg, Mattias
- Förlag
- Please Copy Me
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 155 x 235 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gillar du vin? Då är det här en bok för dig. Är du nyfiken på vin, men önskar att du hade bättre koll på druvor, regioner och stilar? Det här är din bok.
Följ med genom Europas kända och okända vinregioner i jakten på nya favoriter på Systembolagets hyllor. Lär dig om krutiga vitviner från Sancerre, eldiga grillviner från Italiens klack och himmelsk nektar från Tokaj. Drick sammetslena dessertviner, torr sherry och budgetbubbel – och bli lite klokare på hur du kombinerar riktigt goda viner med ostar, choklad, maträtter och desserter. Tillsammans med dina vänner kan du prova 45 utvalda viner till sansade priser – och hitta din vinsmak.
Det här är den andra boken i en trilogi för vin-nyfikna. Om du gillar den här boken, lär du också gilla Ett hum om vin – del 1, och Ett hum om vin – del 3 som utkommer 2018.
Bakom Ett hum om vin står Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer. Skål! www.etthumomvin.se
Och vad tycker läsarna?
”Boken är så härligt prestigelöst och roligt skriven. Jag blir glad av den.” – Gunn Wannberg
”Boken lyckas presentera kunskaper om vin på en lagom nivå. Det är en utmärkt idé att utgå från vin som finns på Systembolaget, det underlättar mycket när det blir dags att införskaffa och prova.”
– Tim Van Loo
”En vinbok för många, särskilt för den som inte kan så mycket.”
– Elin Peters, Dagens Nyheter
”En riktigt trevlig vinbok – lättsamt och fint skriven, illustrerad på ett underbart sätt. En bok för ljusa stunder.” – Håkan Aludd
”Jag har bara hunnit bläddra genom boken och gillar den spontant, eftersom den är så lättillgänglig. Jag ser fram mot att läsa den.”
– Bengt-Göran Kronstam, Svd
Please Copy Me 9789198240733 -
Vin : uppslagsboken över världens viner
Inbunden bok. Stockholm : Forum. 2005. 600 sidor.
Nyskick. Mycket fint exemplar. Stått i en bokhylla.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137126777
- Titel
- Vin : uppslagsboken över världens viner
- Författare
- Stevenson, Tom - Eklöf, Margareta
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9789137126777 -
En värld av vin
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1998. 959 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Vinguide.
I gott skick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834344
- Titel
- En värld av vin
- Författare
- Mölstad, Mikael
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 959 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1950 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9789151834344 -
Svenskt vin : bland druvor och vingårdar
Inbunden bok. Idus Förlag. 2023. 151 sidor.
Nyskick. Ny oläst bok
Lagerplats V3Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176348482
- Titel
- Svenskt vin : bland druvor och vingårdar
- Författare
- Säfwenberg, Mattias
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 516 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det verkligen nödvändigt att vi ska bemöda oss att göra vin i Sverige? Hela världen svämmar ju fullständigt över av olika typer av vin som är gjorda på alla möjliga druvsorter. Så man kan verkligen säga att det finns vin för alla smaker. Svaret är dock självklart: vi har förutsättningar och möjlighet - det är klart vi ska göra vin.
Idus Förlag 9789176348482
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn