-
En bulle i ugnen : Renée Voltaires mat för gr...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 112 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355969
- Titel
- En bulle i ugnen : Renée Voltaires mat för gravida, mammor, pappor och barn
- Författare
- Renée Voltaire
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 13 x 264 mm Ryggbredd 196 mm
- Vikt
- 632 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mer än någonsin debatteras i dag sambandet mellan mat och hälsa, och goda matvanor är något av det allra bästa man kan ge sina barn. Lite fantasi kan få barn att såväl pröva nya rätter som att vilja äta det mesta i matväg . Med hjälp av Renée Voltaries inspirerande recept och tips gäller detta även mindre matglada barn ... De varierade recepten som passar hela familjen är den röda tråden i boken vardagsmat, picknickmat och festmenyer men boken handlar om mycket mer. Vad man bör äta under graviditeten och hur kosten påverkar både mor och barn, hur man kommer i jeansen igen, energidrinkar som gör att man orkar vara förälder t ex.
Natur & Kultur 1 9127355969 -
Allt om 5:2-dieten : ( Se de 140 recept här r...
Inbunden bok. Norstedts Bokförlag. 5:e tryckningen, 1:a uppl. 2013. 249 sidor.
Nyskick. Se namnen på alla 140 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. 20 cm x 15,7 cm. 487 gram. (låda202306192?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055916
- Titel
- Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv
- Författare
- Whiteheart, Jacqueline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 203 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halvfasta två dagar och ät som vanligt resten av veckan! Det låter nästan för bra för att vara sant men med den nya 5:2-metoden går du inte bara ner i vikt, du mår också bättre på såväl kort som lång sikt.
I den här boken hittar du allt du behöver veta om 5:2-dieten: bakgrunden bakom metoden och dess positiva hälsoeffekter, 140 kaloriberäknade recept, veckoplaner, träning och svaren på de vanligaste frågorna om metoden.
Den nya 5:2-dieten går ut på att du äter precis som vanligt fem dagar i veckan men halvfastar under de resterande två dagarna. Du väljer själv vilka dagar du halvfastar och under dessa dagar får du som kvinna äta 500 kalorier och du som man 600 kalorier per dag. Det är en lika enkel som effektiv metod.
Men vad äter man då under de två fastedagarna och hur disponerar man sina kalorier? De allra flesta har ingen aning om hur många kalorier man sätter i sig under en dag, och i den här boken presenteras därför 140 kaloriberäknade recept på mättande rätter att äta under fastedagarna. Förutom recepten får du dessutom en flexibel fyraveckorsplan med menyer för fastedagarna och ett kul och motiverande träningsprogram.
Med 5:2-dieten kan du äntligen kombinera en aktiv och social livsstil med en effektiv viktminskning.
Norstedts Bokförlag 5:e tryckningen, 1:a 9789113055916 -
Gustafs kokbok: Mat för en lat
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 2001. 48 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inbunden, svenska, använd skick så slitage kan förekomma.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163820021
- Titel
- Gustafs kokbok: Mat för en lat
- Författare
- Persson, Jonas
- Förlag
- Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 217 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 275 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gustafs kokbok har helt naturligt fått undertiteln Mat för en lat. Därmed kan man lätt definiera målgruppen: slöa människor som ogärna ställer sig framför spisen, eller kanske bara matlagningsovana! Recepten består av typisk "Gustaf-mat": olika varianter av lasagne, pasta, hamburgare, pizza, mackor, restmat, bantarsallad, kakor, osv. Teve- och radiokocken Jonas Persson (TV4, Folkradion, bl a) har komponerat de enkla och lättfattliga recepten, och till dessa serveras mängder av roliga Gustaf-strippar. Vad som är lite extra roligt i sammanhanget är att detta är världspremiär för Gustaf i kokboksbranschen. Trots att serien gått i tidningar över hela världen sedan 1978, är det här första gången någon gör en kokbok! Tanken har förstås funnits tidigare, men då var det Jim Davis själv som inte godkände idén. Nu har han ändrat sig och vi hoppas han inte kommer att ångra sitt beslut!
Bonnier Carlsen 9789163820021 -
Smart mat för en frisk kropp och hjärna
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 110 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar, som lläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267087
- Titel
- Smart mat för en frisk kropp och hjärna
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 477 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegansk kokbok med forskningsbaserade tips och råd kring dina kostval! Vad du väljer att äta påverkar din kropp och din hjärna. Visste du att rätt kost både kan förebygga folkhälsosjukdomar och göra det enklare att hålla vikten? Här ger Läkare för framtiden tips på hur du kan förändra din relation till mat och få bättre sömn, skärpt fokus och maximal glädje i vardagen. Boken hjälper dig att navigera i djungeln av dieter, trendiga kostråd och moderna matmyter. Du får dessutom flera enkla recept på rätter med enbart växtbaserade ingredienser, till exempel en sötpotatisburgare, friterad tofu med nudelsallad, nötpestofylld aubergine och en mättande smoothiebowl. Bli ditt bästa jag med mat som ger kraft och energi samt är bra för hälsan!Susanne Hovenäs har skrivit boken tillsammans med Veronica Hedberg, specialistläkare och vice ordförande i Läkare för framtiden.
Bokförlaget Semic 9789155267087 -
Amerikas bästa pajer : ( de 50 mat- och efter...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2:a tryckningen, 1:a utgåvan uppl. 1998. 96 sidor.
Mycket gott skick. Se alla 50 recepts namn på engelska och svensk översättning inom parenteser på titel sidan där uppe. Pärm sliten lite på hörnen. Bladen i topp skick. Varje recept illustrerad med en hel sidan med färg foto. Stor format : 27,7 cm x 23,5 cm. 639 gram. (låd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417408
- Titel
- Amerikas bästa pajer : [50 mat- och efterrättspajer]
- Författare
- Weiland, Agneta - Tierney, Jane Whitman - Strinnhed, Mikael
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 2:a tryckningen, 1:a utgåvan 9789153417408 -
Allt om 5:2-dieten : ( Se de 140 recept här r...
Inbunden bok. Norstedts Bokförlag. 2:a tryckningen, 1:a svenska uppl. 2013. 249 sidor.
Nyskick. Se namnen på alla 140 recept inom parenteser på titel rutan där uppe 20 cm x 15,7 cm. 489 gram. (låda20230516-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113055916
- Titel
- Allt om 5:2-dieten : 140 recept för snabb viktminskning och ett längre liv
- Författare
- Whiteheart, Jacqueline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 249 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 203 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Halvfasta två dagar och ät som vanligt resten av veckan! Det låter nästan för bra för att vara sant men med den nya 5:2-metoden går du inte bara ner i vikt, du mår också bättre på såväl kort som lång sikt.
I den här boken hittar du allt du behöver veta om 5:2-dieten: bakgrunden bakom metoden och dess positiva hälsoeffekter, 140 kaloriberäknade recept, veckoplaner, träning och svaren på de vanligaste frågorna om metoden.
Den nya 5:2-dieten går ut på att du äter precis som vanligt fem dagar i veckan men halvfastar under de resterande två dagarna. Du väljer själv vilka dagar du halvfastar och under dessa dagar får du som kvinna äta 500 kalorier och du som man 600 kalorier per dag. Det är en lika enkel som effektiv metod.
Men vad äter man då under de två fastedagarna och hur disponerar man sina kalorier? De allra flesta har ingen aning om hur många kalorier man sätter i sig under en dag, och i den här boken presenteras därför 140 kaloriberäknade recept på mättande rätter att äta under fastedagarna. Förutom recepten får du dessutom en flexibel fyraveckorsplan med menyer för fastedagarna och ett kul och motiverande träningsprogram.
Med 5:2-dieten kan du äntligen kombinera en aktiv och social livsstil med en effektiv viktminskning.
Norstedts Bokförlag 2:a tryckningen, 1:a svenska 9789113055916 -
LCHF 2.0 ( En ny modern kost, Grönare & sköna...
Inbunden bok. Tukan Bokförlag. 2:a uppl. 2015. 176 sidor.
Nyskick. Se alla 75 recept inom parenteser under titel rutan där uppe. Varje recept illustrerad med en hel sida färg foto. Stor format : 25,8 cm x 21,7 cm. 881 gram. (låda20230512-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176172735
- Titel
- LCHF 2.0
- Författare
- Hallén, Anna
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 256 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ny och moderniserad LCHF.
LCHF har länge varit en av de mest uppskattade dieterna i Sverige och har idag tusentals trogna följare. Men LCHF behöver moderniseras för att ligga i linje med de senaste hälsorönen. För det går att göra LCHF mycket bättre och hälsosammare.
LCHF 2.0 är den nya uppgraderade versionen helt utan mejerivaror, gluten och soja. Ett ännu sundare och naturligare val som innehåller alla näringsämnen din kropp behöver. Här finns alla fakta om vad som händer när du utesluter gluten och mejerivaror och var du hittar de vitaminer, mineraler och antioxidanter som får dig att må som allra bäst.
LCHF 2.0 är en bred hälsokokbok som passar alla som vill vara hälsosamma och som vill lära sig mer om sin kropp och kosten de äter. Författarna trycker också på vikten av att äta naturligt och hälsosamt. I bokens gedigna faktaavsnitt får man lära sig grundläggande näringsfysiologi och alla recept är försedda med näringsinformation och symboler.
Bokens 75 goda och lättlagade recept har alla en unik märkning som gör att du snabbt ser vilka rätter som passar bäst för just dig och dina behov.
LCHF 2.0 är skriven av två av Sveriges mest kända LCHF-profiler: Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén. Båda har tidigare skrivit flera bästsäljande böcker. LCHF 2.0 är deras första gemensamma bok.
Tukan Bokförlag 2:a 9789176172735 -
Grilla : Goda recept på grillad mat, marinade...
Inbunden bok. Tukan Bokförlag. 1:a uppl. 2009. 196 sidor.
Nära nyskick. Se alla 105 st. recept inom parenteser under titel rutan. Pytte små slitage på pärms hörnen. Bladen som nya. Varje recept illustrerad med en hel sida färg foto. Stor format : 27,5 cm x 20,4 cm. 883 gram. (låda20230512-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011463
- Titel
- Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 276 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!
Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.
Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?
I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla!
Fler titlar i samma serie:
Muffins
Choklad
mått: 204x245 mm
Tukan Bokförlag 1:a 9789174011463 -
Spisvärme - Mat med känsla : Vinnare av Sveri...
Inbunden bok. Bonnier Fakta i samarbete med TV4 AB. 1:a uppl. 2012. 120 sidor.
Mycket gott skick. Alla 54 recept finns inom parenteser under titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning på hörnen. Ett spår efter hundöron annars som nya bladen. Inga anteckningar. Rikt illustrerad oftast med en hel sidan med färg foto till aktuella recept. Stor format : 2 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242744
- Titel
- Spisvärme - mat med känsla : vinnare av Sveriges mästerkock 2012
- Författare
- Bárány, Sigrid
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ” ’Min dröm är att skriva en kokbok om hur man lagar mat med känslorna.’ Det sa jag på uttagningen till Sveriges Mästerkock 2012. Att vinna verkade oöverstigligt, men under tävlingens gång kände jag verkligen att jag ville skriva den där boken, om jag så skulle behöva muta förläggare med marängtårtor och fläskbogar.”Men det behövdes aldrig några mutor. Sigrid Bárány vann nämligen tävlingen och fick därmed göra sin egen kokbok. Med en imponerande känsla för mat knyter hon an till vårt svenska matlagningsarv – det är långstekt fläsk och smäktande sommarmat som placerar oss mitt i syrenbersån med rödvinbärskaka och ett glas av farmors citrondricka.Boken är en djupdykning ner i de känslor som maten väcker. Vi uppmanas att låta matlagningen bli en väg till oss själva – genom att ta in de sinnliga, kroppsliga och känslomässiga upplevelserna kan vi bättre uttrycka oss vid spisen. Och när vi sedan bjuder på maten är det kärlek och omsorg som ligger på tallriken.Lätt provocerande och med glimten i ögat hävdar Sigrid att hon älskar ”brun mat” med retrokänsla. Men hennes kokbok rymmer också festmat som Pavlova med lime- och passionscurd, tjejfavoriter med doft av medelhavet, uppiggande recept som Thailändsk kycklingsallad och inte minst skamlös njutmat som Chokladfondant med körsbärsglass.Sveriges Mästerkock, tävlingen där okända matlagare från Sveriges alla hörn får visa vad de kan, har nu sänts i två säsonger på TV4. Under andra säsongen har en miljon tittare troget följt Sigrid Bárány och alla de andra.
Bonnier Fakta i samarbete med TV4 AB 1:a 9789174242744 -
100 goda gröna rätter ( de recept är : Grönt...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1:a tryckningen, 1:a uppl. 2002. 96 sidor.
Mycket gott skick. Alla recept finns inom parenteser under titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning på hörnen. Bladen med topp skick. Inga anteckningar. 19,2 cm x 16,8 cm. 282 gram. (?låda20230509-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155231170
- Titel
- 100 goda gröna rätter
- Författare
- Lönnegren, Barbro
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 170 x 194 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 286 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grön mat är god, fräsch och frestande färgglad! Allt fler väljer att äta grönare - några lagar helt vegetariskt, andra vill ha mera grönt som komplement till annan mat. Hur man än väljer - alla uppskattar de goda smakerna och den variationsrikedom som grönsaker och rotfrukter innebär. Oftast lättlagat, alltid en fröjd för ögat.I denna bok finns recept på vardagsmat och bjudmiddagar, både goda soppor, grytor och wok samt snabblagade pastarätter och många recept med bönor och linser.
Bokförlaget Semic 1:a tryckningen, 1:a 9789155231170 -
Billigt och gott ( de 77 recept är : Kosten a...
Inbunden bok. ICA Bokförlag / ICA Provkök. 1:a uppl. 1982. 64 sidor.
Nära nyskick. Alla de 77 recept finns inom parenteser under titel rutan där uppe. Pärm tappat lite glans. Bladen som nya. 24,5 cm x 17,4 cm. 296 gram. (?låda20230509-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153407946
- Titel
- Billigt och gott
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag / ICA Provkök 1:a 9153407946 -
Mitt barns mat : Handbok för småbarnsföräldra...
Häftad bok. Findus barnmat, Svenska Nestlé. 62 sidor.
Mycket gott skick. Pärm sliten lite på kanterna. Inga anteckningar. 21 cm x 14,8 cm. 145 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197126659
- Titel
- Mitt barns mat : handbok för småbarnsföräldrar
- Författare
- Findus - Svenska Nestlé
- Förlag
- Bjuv : Findus barnmat, Svenska Nestlé
- Språk
- Svenska
Findus barnmat, Svenska Nestlé 9197126659 -
Börja laga vegetariskt ( originalets titel :...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 1:a svenska uppl. 1999. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se alla 200 recept inom parenteser uner titel rutan där uppe. Pytte små slitage på pärms hörnen. Omslaget sliten och tejpad ( 6 cm lång rak riv skada vid längs ryggen. Inga anteckningar. Bladen i topp skick. Rikt illustrerad. Stor format : 27,8 cm x 20,5 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568221
- Titel
- Börja laga vegetariskt
- Författare
- Elliot, Rose - Cleman, Charlotta - Kleman, Leif - Webb, Philip
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Bokförlag 1:a svenska 9789100568221 -
Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för e...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2006. 96 sidor.
Mycket gott skick. Lite smuts på baksidan som går att torka bort.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137129872
- Titel
- Niklas mitt i veckan : 60 favoritrecept för en godare vardag från SVTs program Niklas mat
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I TV är han killen som svänger ihop den nya vardagsmaten med roliga och frestande smakkombinationer. För sex år sedan var han en kaxig 21-åring från Åre som trodde han kunde komma till Helsingborg och starta en krog med mat som ingen hade smakat tidigare och det kunde han. Sedan dess har han fått massor av utmärkelser och uppmärksamhet just för sin speciella annorlunda mat. Första säsongens vikarierande för Tina i SVT:s MAT fick väl godkänt. Med två säsongers MAT i bagaget och en hel del annat smått och gott har Niklas nu samlat ihop erfarenheterna till en kokbok, Niklas mitt i veckan. Han visar här att vardagsmaten kan bli lika god men nyttigare och med några enkla knep snabbare och enklare att tillreda. Och vem är inte intresserad av att veta mer om det? Boken innehåller det bästa och mest tilltalande av hans många recept. Bra ingredienser, som finns i närmaste matbutik, är utgångspunkten, och det behöver varken vara krångligt att laga till eller bli särskilt dyrt. Med grönsaker och rotfrukter, bra bröd, kött, fisk och kryddor kommer man långt. Fördelen med dessa recept är att de går fort att få färdiga under dagarna mitt i veckan. I boken finns en del klassiska recept som har fått en modernare utformning. Men också många nya som couscous på blomkål, makirullar med makrill och ett gott och spännande tomatbröd. Av de cirka 60 recepten kan också nämnas kycklingburgare, caesarsallad på varm macka, risotto med jordärtskockskräm, tortilla med paprika och korv, kycklingspett med brysselkålssoppa, saffranspannacotta med blåbär och rabarberpaj med mascarpone.Niklas Ekstedt är uppvuxen i Åre där han gick på restauranggymnasium. Därefter praktiserade han hos Charlie Trotter i Chicago och arbetade hos Alain Ducasse i Paris och hos Pierre André i Köpenhamn. När han var 21 flyttade han hem till Sverige och öppnade egen restaurang i Helsingborg. Endast ett år senare utsågs den till årets bästa affärskrog av tidningen Dagens Industri. På tidningen Gourmets årliga rankinglista har restaurangen fått topplacering under de senaste fyra åren. Niklas är i dag 27 år och bor med sin flickvän i Viken, där han för ett par år sedan även öppnade en sommarrestaurang, Niklas i Viken.
Bokförlaget Forum 1 9137129872 -
Mat från hela världen : en resa för matälskar...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 600 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
Norstedts 1 9789113023403 -
Sunt & snabbt för diabetiker ( originalets ti...
Häftad bok. Natur & Kultur Bokförlaget / LTs Bokförlaget. 1:a svenska uppl. 2003. 144 sidor.
Nyskick. Se alla 73 recept inom parenteser under titelrutan. Varje recept har tillagnings tid , steg-för -steg beskrivning, näringsvärde : t ex. Lämplig för vegetarianer med GI: lågt/medelhögt /högt, tabel med Kcal, Protein, Kolhydrat, Fett, Näringstips. Illustre läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127354784
- Titel
- Sunt & snabbt för diabetiker
- Författare
- Blair, Louise
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 551 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den som drabbats av diabetes tror lätt att man inte kan äta viss mat eller delta i fester och bjudningar på samma sätt som tidigare. Men så behöver det inte vara. Här redovisas de senaste medicinska rönen inom området och de bästa råden om hur man kan ändra sina matvanor och tillagningsmetoder. Ett 60-tal välsmakande och näringsriktiga recept presenteras här – alla går att laga till på en halvtimme eller mindre.
Snabb mat behöver varken vara fantasilös eller ohälsosam. Vad sägs t ex om sallad på bacon, spenat och mögelost, lammkotletter med mynta och rösti och cheesecake på lime och hallon? Alla recepten är försedda med näringsfakta – kcal, protein, kolhydrater och fett samt uppgifter om glykemiskt index. För den som har diabetes blir det lättare att kontrollera blodsockernivån om dagens huvudmåltider innehåller mat med lågt glykemiskt index. Här finns också uppgifter om förberedelse- och tillagningstider och användbara näringstips.
Översättning Margareta Eklöf
Louise Blair är verksam som konsulent och rådgivare för Diabetes UK (motsvarigheten till Svenska Diabetesförbundet) som också är samarbetspartner i denna bok.
Norma McGough är nutritionist med lång erfarenhet av diabetessjukdomar.
Natur & Kultur Bokförlaget / LTs Bokförlaget 1:a svenska 9789127354784 -
Kokbok för enarmade föräldrar : riktig mat so...
Häftad bok. Begripa Förlag. 1 uppl. 2010. 75 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163373121
- Titel
- Kokbok för enarmade föräldrar : riktig mat som kan lagas och ätas med en hand
- Författare
- Eberhardson, Ann
- Förlag
- Begripa Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 260 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska jag äta och när ska jag hinna äta? Att vara småbarnsförälder kan vara en tuff ekvation att få ihop och ofta prioriterar vi barnen framför oss själva. Men en mätt förälder är en bättre förälder - så är det bara!
Kokbok för enarmade föräldrar riktar sig till dig som ofta bara har en hand ledig. Nu kan du laga enkel men riktig mat med en hand och också äta maten med en hand.
Förutom recept, inköpslistor och tips innehåller boken fyra nedslag i småbarnsfamiljer som delar med sig av sin vardag. Boken innehåller dessutom igenkännande krönikor ur bloggen "Enarmade föräldrars vardag".
Tillsammans med fotografen Anki Almqvists innerliga, nära bilder är Kokbok för enarmade föärldrar en bok för inspiration, en godare och enklare vardag med småbarn. En utmärkt present till dig själv eller till någon du tror behöver lite luft i sin föräldratillvaro!
En bok att återvända till. Dag efter dag!
Författaren Ann Eberhardson är frilansskribent i bland annat tidingen Mama, Vi Föräldrar och ICA Kuriren.
Begripa Förlag 1 9789163373121 -
Se mat på nytt sätt : en effektiv metod för p...
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2004. 174 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177154932
- Titel
- Se mat på nytt sätt : en effektiv metod för permanent viktminskning
- Författare
- Howard M. Shapiro
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 190 x 246 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177154932 -
Jag kan laga mat ( de 100 st. recept med mång...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1:a uppl. 2011. 128 sidor.
Nyskick. En steg-för-steg kokbok för bar. Kolla upp 100 recept inom parenteser under titel där uppe. Stor format : 28,4 cm x 22,4 cm. 730 gram. (tidigare låda20230411-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013351
- Titel
- Jag kan laga mat
- Författare
- Annabel Karmel
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 285 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matglädje för barn!
Jag kan laga mat!...
och det kan du också eftersom Annabel Karmel visar hur man gör. Det här är en kokbok där du steg för steg blir hemmastadd i köket och lär dig att laga god och nyttig mat.
Lär dig knepen
Ta reda på hur man bär sig åt för att hacka, vispa, sikta, knåda och baka.
Välj recept
Använd teknikerna i boken för att förvandla ingredienserna till perfekta rätter som passar till hela familjen.
Hugg in! När maten är klar får du njuta av egen, hemlagad mat!
Denna bok innehåller bra och tydliga bilder som steg för steg visar hur man ska gå till väga.
Boken innehåller:
Inledning - praktisk information och fakta om t.ex. nyttig mat och namnen på olika slags grönsaker.
Kapitel ett - lättlagade recept, t.ex. koka ägg, varma smörgåsar, wraps, etc.
Kapitel två - smårätter som kycklingsallad och bakpotatis.
Kapitel tre - 17 huvudrätter.
Kapitel fyra - 14 efterrätter och bakverk
Kapitel fem - tekniker och tips, t.ex. dela ägg, vispa äggvitor, lösa upp buljong, pressa vitlök, göra marinad m.m.
Format: 224 x 285 x 14 mm
Tukan Förlag 1:a 9789174013351 -
Mat från hela världen: en resa för matälskare
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 600 sidor.
Nyskick. Ej namnad. Översättning: Kerstin Törngren & Per Johan Hasselqvist. En mycket maffig (och tung, 3 kg!) grundkokbok med recept från hela världen, rikt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
Norstedts 1 9789113023403 -
Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelh...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1:a uppl. 2009. 191 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Stor format. 25 3 cm x 20 cm. Rikt illustrerad med färg foto. 966 gram. (tidigare2230415-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
Ica Bokförlag 1:a 9789153433910 -
Mat från hela världen : en resa för matälskar...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 600 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4o, förlagsband, hel och ren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
Norstedts 1 9789113023403 -
Mat och ätande för äldre : en handbok för dig...
Häftad bok. Haninge : Nestor FoU-center. 1 uppl. 2009.
Nyskick. Spiralinbunden.
Sannolikt är boken.
Hel och fin.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185347087
- Titel
- Mat och ätande för äldre : en handbok för dig som arbetar med vård och omsorg om äldre
- Författare
- Engelheart, Stina - Åhlfeldt, Emanuel - Nestor FoU-center
- Förlag
- Haninge : Nestor FoU-center
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Haninge : Nestor FoU-center 1 9789185347087 -
Husman traditionell mat för moderna människor...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan. [2011]. 192 s. Förlagsband. 20,5 x 27,5cm. Inlagan är i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013634
- Titel
- Husman : traditionell mat för moderna människor
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.
Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.
Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Muffins
Bröd
9789174013634 -
Min mat för oss äldre : en bok om mat
Pocketbok. Stockholm : Forum. En tidigare upplaga 1972 uppl. 1976. 191 sidor.
Hyggligt skick. Omslaget är fult. Det är helt, men bokhandeln hade satt en prislapp på framsidan, och den har jag dolt med ett par hjärtan.
Sidorna aningen gula.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137064045
- Titel
- Min mat för oss äldre : en bok om mat
- Författare
- Nycop, Margot
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum En tidigare upplaga 1972 9137064045 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155267087
- Titel
- Smart mat för en frisk kropp och hjärna
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 477 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegansk kokbok med forskningsbaserade tips och råd kring dina kostval! Vad du väljer att äta påverkar din kropp och din hjärna. Visste du att rätt kost både kan förebygga folkhälsosjukdomar och göra det enklare att hålla vikten? Här ger Läkare för framtiden tips på hur du kan förändra din relation till mat och få bättre sömn, skärpt fokus och maximal glädje i vardagen. Boken hjälper dig att navigera i djungeln av dieter, trendiga kostråd och moderna matmyter. Du får dessutom flera enkla recept på rätter med enbart växtbaserade ingredienser, till exempel en sötpotatisburgare, friterad tofu med nudelsallad, nötpestofylld aubergine och en mättande smoothiebowl. Bli ditt bästa jag med mat som ger kraft och energi samt är bra för hälsan!Susanne Hovenäs har skrivit boken tillsammans med Veronica Hedberg, specialistläkare och vice ordförande i Läkare för framtiden.
Bokförlaget Semic 9789155267087 -
Årets roligaste bok: En bok för alla män om m...
Häftad bok. Allboksförlaget AB. 1968. 126 sidor.
Gott skick. En sida lite lös.
Prislapp på baksidan "2.00"Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllboksförlaget AB -
Med en smak av nektar : en vegetarisk kokbok...
Inbunden bok. Stockholm : LiberFörlag. 1980.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789138055441
- Titel
- Med en smak av nektar : en vegetarisk kokbok om mat för harmoniska tankar
- Författare
- Wiehe, Christine
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : LiberFörlag 9789138055441 -
Magsmart : mat för en lugnare mage och bättre...
Inbunden bok. Fitnessförlaget. 2015. 172 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173630795
- Titel
- Magsmart : mat för en lugnare mage och bättre hälsa
- Författare
- Jonsson, David
- Förlag
- Fitnessförlaget
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från att ha varit det av kroppens organ som det har talats tyst om har tarmen kommit ”i ropet”. Den senaste forskningen visar att om mage och tarmar inte mår bra påverkar det precis hela kroppen. Många har magproblem av olika slag, från sura uppstötningar till inflammationer och IBS. Här kan du lära dig mer om sambandet mellan magen och hjärnan, alla de viktiga bakterierna som finns i din kropp och hur du ska äta så magsmart som möjligt.Det finns mycket du kan göra själv för din mage, inte minst stressa mindre, sova bättre och vara observant på vad du äter. David Jonsson är näringsfysiolog med speciellt intresse för mage och tarm. Bland det mest spännande när det gäller magens välmående är bakteriefloran i mage och tarm och här delar David med sig av sitt kunnande med mängder av tips på vad man kan göra själv för att må bättre – i magen och i hela koppen. Fiffiga listor på magsmarta livsmedel, varför det är så bra att äta ”hel” mat och stämmer det verkligen att ”lite skit rensar magen”?Här finns över 30 recept för dagens alla måltider, inte minst de viktiga mellanmålen.
Fitnessförlaget 9789173630795 -
God mat & gott öl - En färgglad receptsamling...
Häftad bok. AB Pripps bryggerier. 1974. 65 sidor.
Hyggligt skick. Försättsbladet löst. God mat och gott öl. Recept på mat som passar till öl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAB Pripps bryggerier
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn