-
Operakällaren : Operahuset Karl XII:s torg St...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 224 sidor.
Nyskick. Tjock bok med fantastiskt fina foton blandat med fakta om Operakällarens långa historia. Många stora matrelaterade händelser har ägt rum just där.
Titta gärna efter mer innan du avslutar ordern. Det finns både annat om Stockholms historia och fler mat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240252
- Titel
- Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 342 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
Bonnier Fakta 9789174240252 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Semic 9789155254827 -
Kökshjältar : bästa hjälpen i förskoleköket
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan. 2012. 222 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197946018
- Titel
- Kökshjältar : bästa hjälpen i förskoleköket
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 251 x 266 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1051 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Att jobba som förskolekock är ett otroligt viktigt och förhoppningsvis roligt jobb! Men ibland kan man behöva lite inspiration på vägen.
Det är inte alltid så lätt att hålla gnistan vid liv när man står där själv bakom sina kastruller och skärbrädor, och avdelningarna är fulla med hungriga barn och pedagoger. Vi vill hjälpa dig på vägen med nya recept, vackra bilder att låta dig inspireras av, matnyttig information kring närings-
ämnen, och lite glada tillrop mellan varven.
Vi som har skrivit boken är Karolina Sparring, kock på förskola, cateringkock och kokboksförfattare, som hämtar sin inspiration från medelhavsländerna och Jens Linder, kokboksförfattare och matskribent i bland annat DN med en förkärlek för långkok.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan 9789197946018 -
Semester - från försommarfest till kräftskiva
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 170 sidor.
Nyskick. [1] PRESENTSKICK! NY FRÅN LAGER. Maten du lätt snor ihop i det lilla sommarköket. Perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön, i stugan, på campingplatsen... Bonnier fakta, 2014. 170 s. Rikt illustrerad i färg. Inbundet tryckt klotband i färg. 4:o. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
Bonnier Fakta 1 9789174243833 -
S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade å...
Inbunden bok. : Blidösundsbolaget/Föreningen S/S Blidösund. 2001. 169 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163115778
- Titel
- S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade ångbåt
- Författare
- Linder, Jens - Blidösundsbolaget - Föreningen S/S Blidösund
- Förlag
- Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
: Blidösundsbolaget/Föreningen S/S Blidösund 9163115778 -
Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg St...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 224 sidor.
Mycket gott skick. Med dedikation.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240252
- Titel
- Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 342 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
Bonnier Fakta 9789174240252 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 95 sidor.
Mycket gott skick. Rikt färgfotoillustrerad. ISBN 9789155254827.
Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket - tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Långkok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 141 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband och i absolut nyskick. Inplastad direkt från tryckeriet. Överdådigt rikt, vackert och instruktivt illustrerad med foton i färg. Författaren är en prisbelönt kosk och fristående matskribent, framför allt i Dagens Nyheter. EN A läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Den goda sommaren. Christer Lingströms bästa...
Mycket gott skick. ICA 2007, inb., 97 s, mkt gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428619
- Titel
- Den goda sommaren
- Författare
- Christer Lingström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 97 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 562 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken har stjärnkocken Christer Lingström samlat recept på lättlagade rätter för lata dagar. Inspiration till boken fick han en under en semester hemma i trädgården och det finns många recept och goda råd för grillat marinader, glazer, röror, såser och grönsaker. Givetvis finns även recept på sommarklassiker som matjessill, inkokt lax och bärefterrätter. En sann semesterkokbok som även i de vackra bilderna förmedlar sommarkänsla.
Christer Lingström har utbildat sig både i Sverige och utomlands och har bland annat erövrat titeln som Årets Kock, blivit invald i Hall of Fame, och blivit utsedd till Sveriges förste Mat-Ambassadör. Han driver numera den världsberömda Edsbacka krog, Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade "Guide Michelin".
9789153428619 -
S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade å...
Inbunden bok. Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund. 2001.
Nära nyskick. Mycket fint exemplar. Bok kan även hämtas på Södermalm, Stockholm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163115778
- Titel
- S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade ångbåt
- Författare
- Linder, Jens - Blidösundsbolaget - Föreningen S/S Blidösund
- Förlag
- Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund 9163115778 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242409
- Titel
- LCHF till fest
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 699 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kan du göra festmåltiden både till en fantastisk smakupplevelse och en välgärning för kroppen. I den här boken hjälper dig Jens Linder att göra härlig, rustik och lite lyxig festmat med väldigt lite kolhydrater (LCHF). Helt oemotståndligt.Välj mellan ljuvliga smaker från havet, vällagade kötträtter, överraskande och nya smakkombinationer av grönsaker samt fantastiska såser av alla dess slag. Och tro inte att ”lite kolhydrater” betyder att du missar måltidens självklara final – här finns gott om desserter som gör middagen komplett!Det här är helt enkelt en sinnlig och generös kokbok med härliga lättlagade recept för festliga middagar. Förutom de läckra recepten och de stilrena matporträtten i boken bjuder Jens på sina bästa kocktips samt ger dig färdiga menyförslag.Förrätter och tilltugg: Knapriga ostflarn med paprikakräm, Ostron med koreanska smaker, Pilgrimsmussla med het grapefruktsalladVarmrätter: Entrecote med spenatsallad a la crème, Hälleflundra Napolitana, Getost & aubergine med tomat- och sardellsås, Grillad gös med shiratakinudlar, Ostfondue LCHF, Low carb burgerEfterrätter: Klassisk chokladmousse med björnbär, Ostbricka på nordiskt vis, Isad citrussalladBoken är genomillustrerad av den prisbelönte fotografen Stefan Wettainen.”För mig är LCHF ett återvändande till forna tiders kloka kosthåll. Där kolhydraterna var utfyllnad som man fick ta mer av när sovlen inte räckte till.”Jens Linder
Bonnier Fakta 9789174242409 -
Vardagsfest - njutning hela veckan
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 94 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255879
- Titel
- Vardagsfest : njutning hela veckan
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
Bokförlaget Semic 9789155255879 -
FREDAGSMYS – lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – (Obet. ytmärken på omslaget.) – Se fler bilder! –– Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket – tricket är goda läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Långkok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 141 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband. Överdådigt rikt, vackert och instruktivt illustrerad med foton i färg och sv/v och med en härlig layout. Författaren är en prisbelönt kock och frilansande matskribent, framför allt i Dagens Nyheter.och har tidigare gett ut p läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244694
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 196 x 224 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 509 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linder, Jens
Bonnier Fakta 9789174244694 -
Långkok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 141 sidor.
Nära nyskick. Fin bok om långkok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112097
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok finns tillgänglig i nyutgåva (2013)Spadet sjuder försiktigt. Undan för undan bryter värmen ner köttets motspänstighet och smakerna mognar. Efter ett par timmar i den heta vätskan faller köttbitarna nästan isär. Buljongen smakar fylligt och milt, mättad med smakämnen som köttet släppt ifrån sig. Tiden har gjort det möjligt. Långkok passar den moderna människan. Inte bara för att rätter som kalops, dillkött, boeuf bourguignon och texas chili är mustiga och rika och gör att man mår bra, utan också för att de i själva verket kräver så lite tid. Medan grytan puttrar på spisen, eller steken står i ugnen, så kan man göra något helt annat: läsa en god bok, fixa med bokföringen eller bara umgås. Då och då ringer äggklockan och då kollar man att allt går som det ska. Den här boken vill uppmuntra till mer långdragen matlagning. Ordet långkok har tolkats i vid bemärkelse, så Jens Linder har inte bara tagit med grytor, utan även soppor, stekar och lådor som tillagas i sakta mak. Många rätter är svenska och egenkomponerade, men långkok finns över hela världen och recepten kommer även långväga ifrån. Genom att låta en gryta eller en soppa koka dagen innan den ska serveras är mycket vunnet. Man slipper bli stressad och maten blir bara godare av att stå och mogna. Köttbitar i en gryta blir eftermarinerade av såsen och smakerna djupnar. Det enda som krävs är att man tänker lite i förväg.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112097 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177951032
- Titel
- Bastu
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur bastar folk runtom i världen? Hur badas och risas det? Hur ser den urgamla historien ut med grottor, tält och stugor fyllda med värme som folk samlats kring? Vad är egentligen basturökt kött? Varför mår så många förträffligt av bastubad? Jens Linder och Stefan Wettainen har givit sig kast med uppgiften att försöka ge svar på dessa frågor. Ta del av deras tankar i boken Bastu!
Bokförlaget Polaris 9789177951032 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nära nyskick. Mycket liten skada på bokrygg. I övrigt bok i fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Det glömda köket : En bok om att torka, grava...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1:a uppl. 2005. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Suverän bok om att laga allt från grunden, grava, torkning, ridning, rökning, surfning,,råvaror
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100104000
- Titel
- Det glömda köket : En bok om att torka, grava, rimma, röka, stoppa korv, marinera, syra, luta, smaksätta olja, vinäger och alkohol & baka knäckebröd och skorpor
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det glömda köket är en bok om förvandlingar - om oxstek som blir mör i filmjölk, om laxfiléer som gravas fasta över natten, om humrar som transformeras i aromatisk rök och om brännvin som får smak av kryddor och bär. Gamla metoder som torkning, gravning, rimning, rökning, syrning och lutning handlar inte bara om att bevara råvaror. De ger också djupa och suggestiva smakupplevelser, och råvarorna får en ny och spännande karaktär.I dag anser vi oss inte ha tid att ägna oss åt matlagning från grunden och håller till godo med det matindustrin tillhandahåller. Men gastronomisk förädling kan vara att låta tiden göra det mesta av jobbet. Att rimma en skinka, lägga in vitlök i vinäger eller marinera en krämig ost kräver inte mycket arbete per dag.Om vi tar oss tid kan vi återuppleva närheten till maten och känna tillfredsställelsen i att bjuda på en egenhändigt rimmad lammstek, handgjord korv eller grönsaker som syrats i hemmet. Det är något särskilt med det.I Det glömda köket berättar Jens Linder om äldre tiders matlagning, om smaker och dofter som kommer fram om vi tillämpar metoder som var vanligare förr. Hans recept både lättta och mer komplicerade är ändå moderna, och inspirationen är hämtad från kokkonst såväl i Norden som i övriga världen.När vinnarna i Årets Svenska Måltidslitteratur 2005 tillkännagavs belönades Jens Linder med utmärkelsen Årets matkulturhistoriska gärning för sin bok Det glömda köket.Motivering:Att söka sina matrötter blir idag allt intressantare. I Jens Linders bok öppnas en kunskapsbank i tiden en länk till kommande generationers matlagning och en renässans för tillvaratagandets rikhaltiga smakpalett.Bokens kapitel:torkagravarimmarökastoppa korvmarinerasyralutasmaksätta brännvin, olja och vinägerbaka knäckebröd och skorpor
Albert Bonniers Förlag 1:a 9100104000 -
Vardagsfest njutning hela veckan!
Inbunden bok.
Nyskick. Semic. 2010. 94 s. Förlagsband. 20 x 26,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255879
- Titel
- Vardagsfest : njutning hela veckan
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
9789155255879 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177750543
- Titel
- Krusbärsboken
- Författare
- Ragnar, Martin
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 292 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 234 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg krusbär och många minns med saknad sin barndoms somrar då krusbärsbusken var ett obligatoriskt inslag i trädgården. Men krusbärets tid är knappast förbi. Tvärtom har detta inhemska superbär fått ett uppsving, inte bara inom hälsokretsar utan även i kulinariska sammanhang. Krusbärsboken är det mest omfattande verk på ämnet som publicerats på över ett sekel på något språk. Här får vi följa krusbärets historia från vikingatiden via Darwin och fram till idag. Dessutom bjuder Jens Linder på ett fyrtiotal recept på allt från klassisk krusbärskräm som krusbärsmarinerad strömming, drycker som saft, snaps och mjöd och givetvis, den snart legendariska krusbärsmazarinen. Jens Linder är flerfaldigt prisbelönt kock, författare och journalist i bland annat Dagens Nyheter. Martin Ragnar är forskare, författare och entreprenör. Han är grundare av Kålrotsakademien, som främjar den svenska matens kulturarv, och av Svenska Dryckesakademien som gynnar produktionen av drycker gjorda av svenska råvaror. Han är även ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien som värnar om matkulturen i Skåne, Halland, Blekinge och Bornholm. "En utmärkt och intressant bok, väl värd att läsas och det inte bara av trädgårdsvänner! Därtill en vacker bok."BTJ, Bodil Enoksson
Ordfront Förlag 9789177750543 -
S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade å...
Inbunden bok. Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund. 2001.
Nyskick. Inplastad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163115776
- Titel
- S/S Blidösund : skärgårdens sista koleldade ångbåt
- Författare
- Linder, Jens - Blidösundsbolaget - Föreningen S/S Blidösund
- Förlag
- Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Blidösundsbol. ; Täby : Fören. S/S Blidösund 9789163115776 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nära nyskick. Stort format
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Långkok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 141 sidor.
Mycket gott skick. Få tid över med ett långkok!
Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en gan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Nära nyskick. Kokbok för barn och familj.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255879
- Titel
- Vardagsfest : njutning hela veckan
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 576 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
Bokförlaget Semic 9789155255879 -
Fredagsmys - lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Semic. uppl.1. 2009. 95 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
9789155254827 -
Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254827
- Titel
- Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 585 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är kul att laga mat tillsammans, särskilt på helgen, när man har mer tid för varandra! Det blir roligare att äta om alla hjälpt till i köket tricket är goda och roliga rätter som det är enkelt att vara fler om.Att göra egen pasta är en smärre happening, och lagar man pizza ihop kan till och med de minsta fylla sitt hörn efter tycke och smak. Tapas, italienska smårätter eller libanesisk plockmat är perfekt för familjen, här finns något som alla kan gilla. Eller ställ till med ett pannkaksparty, en grillfest, överraska med lyxfrukost eller våga pröva godismatlagning!Jens Linder är en engagerad och entusiasmerande kock och matskribent som framför allt skriver för DN och Gourmet och även är en flitig kokboksförfattare. Här lagar han avslappnad helgmat i det egna köket tillsammans med familjen.
Bokförlaget Semic 9789155254827
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn