-
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Det här är en spännande bok på många sätt. Ann lyckas skriva om ämnet socker på ett sätt som fångar läsaren. Hon tar upp forskning, hypoteser och case i en bra blandning, jag ville fortsätta läsa helt enkelt. Hon är hård mot sockret – men underbygger sin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Ett sötare blod : Om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok.
Nyskick. Ett sötare blod - en spännande och lättillgänglig bok som granskar våra kostråd och avslöjar hur socker påverkar vår hälsa negativt. | Natur & Kultur Akademisk, Utg. 2015 | Pocket. 8:o (110x180 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
9789127146235 -
Det sötaste vi har : Om socker och växande kr...
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck hur hög konsumtion av socker och vitt mjöl påverkar barnens kroppar och leder till ökade sjukdomar som astma, allergier och fetma. Lär dig hur du kan minska barnens intag av socker med hjälp av författarens bästa tips och knep. En ögonöppnande bok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
9789127137950 -
Smakäventyret : Att lära små barn äta mat
Inbunden bok.
Nyskick. Vinnande bok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016 för föräldrar som vill lära sina barn att äta bra mat och undvika industriell barnmat. | Natur & Kultur Akademisk, Utg. 2015 | Flexband. 8:o (140x215 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
9789127144002 -
Stora boken om barn och mat
Inbunden bok.
Nyskick. Expertbok om barns matvanor och utveckling - en guide för föräldrar. | Bonnier Fakta, Utg. 2019 | Förlagsband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248166
- Titel
- Stora boken om barn och mat
- Författare
- Lamm, Kajsa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få ämnen väcker så mycket känslor som barn och mat. Vi vill alla våra barns bästa, men hur navigerar vi rätt bland välmenande och ibland motstridiga råd från föräldrar, vänner eller media? Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och logopeden Kajsa Lamm har skrivit en bok med den allra senaste kunskapen om barn och mat inom en mängd områden som nutrition, allergier, fysiska ätsvårigheter och mycket mer. Du får läsa både om vad barn mellan 0 och 5 år kan och borde äta, men också hur deras munmotorik utvecklas under småbarnsåren. För visste du till exempel att spädbarn bara kan röra sin tunga fram och tillbaka, och att detta är skälet till att de första munsbitarna av puré kommer ut igen och att det inte alls har något med smaken att göra?
9789174248166 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Nära nyskick. Det här är en bok som är skriven av en välutbildad vetenskapsjournalist med gedigna kunskaper inom sitt område, men den är ändå spännande och full av humor, så det är rolig och lättsam läsning. Den här boken bör alla läsa, då den belyser fusket i matindus läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Liten prislapp på baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Det sötaste vi har: Om socker och växande
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Natur och Kultur. Stockholm, 2014. Förlagets pappband med skyddsomslag. 355 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
9789127137950 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur förlag. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Nära nyskick. Mjuka pärmar. Flexband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur förlag 1 9789127144002 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Gott skick. Bra skick inuti, lite slitage på omslaget.
Köp hur många böcker du vill från mig och betala endast för en frakt.
(Gäller vid ett och samma köptillfälle.)
Klicka på mitt namn nedan för att se alla mina böcker. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Där guld glimmar blått : forskare om den lill...
Häftad bok. Stockholm : Vetenskapsrådet. 2007.
Mycket gott skick. ägarsignatur
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173071130
- Titel
- Där guld glimmar blått : forskare om den lilla nanorevolutionen
- Författare
- Fernholm, Ann - Ingvald, Erika - Sjöstedt, Elisabeth - Vetenskapsrådet
- Förlag
- Stockholm : Vetenskapsrådet
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Stockholm : Vetenskapsrådet 9789173071130 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Nyskick. Enhetsporto gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127146235 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127146235 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Nära nyskick. Endast ett litet kantnagg, i övrigt mycket välbevarad inlaga och omslag.
Beskrivning:
En skarp och angelägen granskning av vår moderna livsmedelsindustri. Ann Fernholm avslöjar hur ultraprocessad mat – full av stärkelse, socker och tillsatser – mark läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Se våra andra böcker för samfrakt!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Fejkmaten : Så blir vi vilseledda
Häftad bok.
Nyskick. Fejkmaten: En granskning av livsmedelsindustrin och dess användning av tillsatser, socker och ultraprocessade ämnen. | Natur & Kultur Allmänlitteratur, Utg. 2022 | Danskt band. 8:o (136x210 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
9789127173583 -
Fejkmaten : så blir vi vilseledda
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2022. 231 sidor.
Nära nyskick. Hel och ren.
Något sned pga av ovarsam förvaring.
I övrigt är boken i fin form.
Läst ex., Knappt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127173583
- Titel
- Fejkmaten : så blir vi vilseledda
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 136 x 210 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "--- en välbehövlig väckarklocka för alla ---"
BTJ
Vi har lagt mycket energi på att debattera hur många ägg vi kan äta per dag eller om barnen ska få röd eller grön mjölk i skolan. Under tiden har maten vi köper i butiken genomgått en fullständig förvandling. Det är som om en plastikkirurg hade satt kniven i de ursprungliga råvarorna och gett dem ett helt nytt ansikte. Med hjälp av skruvpressar och hydrocykloner förändras deras form, konsistens och innehåll. Sedan blandas de med lite förtjockningsmedel, aromer och färgämnen och kläs i en säljande förpackning.
I Fejkmaten granskar Ann Fernholm den moderna livsmedelsindustrin och presenterar en unik lista över de vanligaste ingredienserna i vår mat, där över hälften utgörs av ren stärkelse, socker, tillsatser och andra ultraprocessade ämnen. Hon blottlägger hur företagen marknadsför sina varor som nyttigare än vad de egentligen är och hennes öppna brev till olika livsmedelsföretag är ett nöje att läsa – och samtidigt skoningslösa i sina avslöjande formuleringar. I flera fall har hennes anmälningar lett till förändringar: vit choklad får inte längre marknadsföras som ”yoghurt” i naturgodishyllan, och havredryck får inte längre beskrivas som ”osötad”.
I bästsäljaren Ett sötare blod undersökte Ann Fernholm vad socker gör med våra kroppar. I Fejkmaten tar hon ett helhetsgrepp på livsmedelsindustrin och inför här också ett nytt begrepp: frånsatser. Vad händer när välgörande ämnen som vi behöver för att må bra försvinner ur maten när den processas?
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127173583 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Ett sötare blod. Om hälsoeffekterna av ett se...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Granskning av kostråd och fettdebatter i Sverige. (Av förf. till: Ett sötare blod; Det sötaste vi har.)Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 215x145x21 mm. 420 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn, nära som ny. [5705] /---/ Innehåller: Masspsykos läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Pocketbok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127146235
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 150 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbatstora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande måttpå hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut enannan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett ossett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärloch eldar på utvecklingen av både åderförkalkning ochdemens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen:nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vilöper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild avhur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning. Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde. Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid... Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne. Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt. LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst. Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt. Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127146235 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Sorterad Hylla 17 Plan 2
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Finns ett fåtal markeringar med bläckpenna på ett par sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Det sötaste vi har : om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2014. 355 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127137950 -
Det sötaste vi har - om socker och växande kr...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1:2 uppl. 2014. 355 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 21,5 x 14 cm Vikt 550 g.
Inbundet rosa klotband med gul ryggtext och skyddsomslag. I "Det sötaste vi har om socker och växande kroppar" berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137950
- Titel
- Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 355 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 218 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad skulle du tänka om du såg någon mata en kanin med läsk? Eller om du fick reda på att grannfamiljens mops fick glass varje fredag, godis varje lördag och gick på hundkalas varje söndag? Det finns inget djur vi skulle ge den mat som vi ger våra barn idag. De skulle bli sjuka, få hål i tänderna och ont i magen. Idag har 10 till 25 procent av alla barn oförklarliga magknip.
I Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar berättar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm om hur den historiskt höga konsumtionen av socker och vitt mjöl ställer till det i barnens kroppar. Det är en svindlande resa som går från lever och hjärna, till tarmar och ben. Hon visar hur de sjukdomar och problem som ökar bland barn över hela världen – astma, allergier, glutenintolerans, typ 1 diabetes, depression, fetma, autism, adhd, akne och en för tidig pubertet – går att knyta till söt och vetemjölsbaserad mat och ett stillasittande liv.
Natur & Kultur Akademisk 1:2 9789127137950
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
