-
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 671 sidor.
Nära nyskick. Bred, genomarbetad och inspirerande – Bonniers Kokbok med Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1500 recept, alla lika lätta att lyckas med inspiration från världens alla hörn och svenska mattraditioner anpassade till dagens krav. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244120
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 283 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244120 -
Partytrick som garanterat kommer att underhål...
Inbunden bok. Stockholm : Lind & Co. 2004.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189538832
- Titel
- Partytrick som garanterat kommer att underhålla dina kompisar, göra ditt kalas roligare och spela din farmor ett spratt
- Författare
- Cattani, Fredrik - Olsson, Rickard - Eriksson, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Lind & Co
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Stockholm : Lind & Co 9789189538832 -
Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk ma...
Inbunden bok. Max Ström. 1998. 244 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Bruks och lagerspår, snedläst med lite slitage i kanterna på omslaget. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197257480
- Titel
- Kockarnas kokbok : 209 recept på ny svensk mat
- Författare
- Gert Klötzke - Fredrik Eriksson - Jan Bengtsson - Roland Persson - Christer Lingström
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 244 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 246 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1504 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bland rätterna i den här boken finns förmodligen några av de godaste du någonsin lagat och ätit. Vilket kanske inte är så förvånande, eftersom det är fyra av landets allra skickligaste och mest kreativa kockar som bidragit med sin kunskap och sina bästa recept. Fredrik Eriksson, Gert Klötzke, Christer Lingström och Roland Persson erbjuder här 209 recept på ny, svensk mat, alla på vackra färgbilder av Jan Bengtsson, tillsammans med 10 informativa kapitel med kunskap, tips och goda råd om råvaror, mat och matlagning.
Max Ström 9789197257480 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFiskeriverket
-
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2002. 640 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med rygg i konstskinn, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt ex. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100568658 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 672 sidor.
ISBN 9789174244809
Mycket gott skick. Förlagsband med rygg i skinn och illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. Främre pärmens övre hörn något stött. Inlagan i nära nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 1 9789174244809 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 640 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt och rent ex. En ca 0,5 x 0,5 cm nagg i ryggens ovankant. Inlagan i nära nyskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100865
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Albert Bonniers Förlag 9789100100865 -
Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bäst...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 109 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272043
- Titel
- Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bästa recept
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken fungerar både som en hembryggarbok och som en guide till svenska hantverksbryggerier och specialiserade ölkrogar. Reportagen från företagen är inspirerande, kortfattade och lättlästa, och illustreras av Stockholmsfotografen Pelle Lundbergs fina bilder. Boken riktar sig till ölälskare i allmänhet och hemmabryggare i synnerhet."Betyg: 4 av 5 (Mycket bra) Ur BTJ-häftet nr 17, 2023 Lektör: Tom Hermansson SnickarsÖlkulturen i Sverige har utvecklats enormt de senaste decennierna. Många nya mikrobryggerier har startats och intresset för hantverksöl och hemmabryggning har aldrig varit större.I boken presenteras de passionerade människorna bakom svenska hantverksbryggerier och vi får en unik inblick i världen kring hantverksöl – mälteriet, grossisterna och krogarna. Varje bryggeri har frikostigt delat med sig av ett ölrecept som lämpar sig för hemmabryggning.I boken finns tydliga steg för steg-beskrivningar för hur du brygger hemma – så testa att brygga ditt favoritöl eller upptäck nya spännande sorter!En bok som vänder sig till alla som är intresserade av öl och ölkultur och som är nyfikna på att börja brygga eget öl. En perfekt present till varje ölälskare!
Bokförlaget Semic 9789155272043 -
Mat med magkänsla
Inbunden bok. Drive Action Marketing. 2007. 112 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Den mångfaldigt prisbelönta kocken Fredrik Eriksson har tillsammans med dietisten Pia Henfridsson och matskribenten Lisa Förare Winbladh, skrivit en inspirerande och matglad kokbok med ett 40-tal nya och klassiska spe läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197711609
- Titel
- Mat med magkänsla
- Författare
- Fredrik Eriksson - Lisa Förare Winbladh
- Förlag
- Drive Action Marketing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 280 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu får 2,4 miljoner känsliga magar en egen kokbok.
I "Mat med magkänsla" får personer med känsliga magar en efterlängtad receptbok så att de kan äta minst lika gott som bordsgrannen. SGF, Svensk Gastroenterologisk Förening och RMT, Riksförbundet för Mag- och tarmsjuka, står bakom kokboken.
Den mångfaldigt prisbelönta kocken Fredrik Eriksson har tillsammans med dietisten Pia Henfridsson och matskribenten Lisa Förare Winbladh, skrivit en inspirerande och matglad kokbok med ett 40-tal nya och klassiska specialrecept för känsliga magar.
Syftet med boken är, förutom att inspirera personer med känsliga magar till att våga laga riktigt god mat och att flytta fram positionerna för Svensk forskning kring just mag- och tarm sjukdomar.
"Mat med magkänsla" handlar om njutning och näring samt innehåller recept på alltifrån frestande frukostar till delikata desserter. Alla rätter har anpassats för att innehålla så lite fett och laktos som möjligt och man får även förslag på glutenfria alternativ.
- Det här är kanske de svåraste recept jag gjort, jag var hela tiden var tvungen att tänka till. Det är så ruskigt mycket att ta hänsyn till. Men det är samtidigt väldigt roligt att lära sig så mycket nytt, säger Fredrik Eriksson om arbetet med boken.
Projektet "Mat med Magkänsla" stöds av Svensk Gastroenterologisk Förening
och Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka efter idé- och projektstöd av hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott. 60 kronor går oavkortat till svensk
forskning kring sjukdomar i mag-tarmkanalen.
Drive Action Marketing 9789197711609 -
Sill & strömming : på klassiskt vis och med m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242485
- Titel
- Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!
Bonnier Fakta 9789174242485 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPfizer
-
Svenska bilder
Häftad bok. Bo Cavefors Bokförlag. 1 uppl. 1963. 96 sidor.
Gott skick. En "utmärkt introduktion till tio av våra främsta konstnärer. Hans Axel Holm har intervjuat dem och försöker med konstnärernas egna ord skildra dem själva och deras konst." De tio presenterade konstnärerna är: Per Olof Ultvedt, Rune Jansson, Elis Eriksson läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBo Cavefors Bokförlag 1 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010.
ISBN 9789174241389
Mycket gott skick. Hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Fakta 9789174241389 -
***Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 640 sidor.
Nära nyskick. Inlaga i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247688
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1531 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174247688 -
Evert Lundquist
Mycket gott skick. 2010,Norstedts,Halvt klot- och ryggband. ,Utgiven av Moderna Museet kat. 353?Sid. 176?Mycket rikt illustrerad i färg och svartvitt.,Ägaretikett på pärmens insida.,Mycket gott skick.,9789186243050,En utsökt katalog till Moderna Museets utställning av konst läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186243050
- Titel
- Evert Lundquist
- Författare
- Lundquist, Evert - Liew, Fredrik - Moderna museet
- Förlag
- Stockholm : Moderna museet : Norstedt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
9789186243050 -
Ät smart - Träna med Friskis&Svettis
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2002. 48 s. Inbunden. Spiralinbunden.
Mycket gott skick. Hylla 5 - Plan 5.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153422783
- Titel
- Ät smart
- Författare
- Friskis - Svettis
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 48 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett av Friskis&Svettis motton är Lägg till en god vana. En ny god vana, tex att motionera, leder ofta till att andra goda vanor föds. Den som börjar träna vill knappast förstöra de positiva effekterna av motionen, genom att äta skräpmat. På så sätt skapas en positiv hälsospiral. Nya motionsvanor, nya kostvanor. Aptiten på god och hälsosam mat ökar i takt med antalet träningstimmar. Här presentaras vad vi behöver äta, hur vi får energi från kolhydrater, fett och protein och i vilka proportioner vi bör äta av dem. Ett avsnitt handlar om övervikt och hur man kan ändra och bryta vanor och kanske gå ned i vikt. Ca 25 färgfoton, spiralbunden med hård pärm.
9153422783 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 640 sidor.
Mycket gott skick. Obs 5 lösa blad i mitten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 640 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Omslag i hårdplast, därav ljusblänk på fotografiet.
Köp flera böcker/tidningar till samma fraktpris. Tryck på säljare lillsyrranInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658 -
Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bäst...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 109 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272043
- Titel
- Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bästa recept
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken fungerar både som en hembryggarbok och som en guide till svenska hantverksbryggerier och specialiserade ölkrogar. Reportagen från företagen är inspirerande, kortfattade och lättlästa, och illustreras av Stockholmsfotografen Pelle Lundbergs fina bilder. Boken riktar sig till ölälskare i allmänhet och hemmabryggare i synnerhet."Betyg: 4 av 5 (Mycket bra) Ur BTJ-häftet nr 17, 2023 Lektör: Tom Hermansson SnickarsÖlkulturen i Sverige har utvecklats enormt de senaste decennierna. Många nya mikrobryggerier har startats och intresset för hantverksöl och hemmabryggning har aldrig varit större.I boken presenteras de passionerade människorna bakom svenska hantverksbryggerier och vi får en unik inblick i världen kring hantverksöl – mälteriet, grossisterna och krogarna. Varje bryggeri har frikostigt delat med sig av ett ölrecept som lämpar sig för hemmabryggning.I boken finns tydliga steg för steg-beskrivningar för hur du brygger hemma – så testa att brygga ditt favoritöl eller upptäck nya spännande sorter!En bok som vänder sig till alla som är intresserade av öl och ölkultur och som är nyfikna på att börja brygga eget öl. En perfekt present till varje ölälskare!
Bokförlaget Semic 9789155272043 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100100865
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Albert Bonniers Förlag 9789100100865 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100100865
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Albert Bonniers Förlag 9789100100865 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174244946
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 254 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174244946 -
Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bäst...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 109 sidor.
Nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272043
- Titel
- Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bästa recept
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken fungerar både som en hembryggarbok och som en guide till svenska hantverksbryggerier och specialiserade ölkrogar. Reportagen från företagen är inspirerande, kortfattade och lättlästa, och illustreras av Stockholmsfotografen Pelle Lundbergs fina bilder. Boken riktar sig till ölälskare i allmänhet och hemmabryggare i synnerhet."Betyg: 4 av 5 (Mycket bra) Ur BTJ-häftet nr 17, 2023 Lektör: Tom Hermansson SnickarsÖlkulturen i Sverige har utvecklats enormt de senaste decennierna. Många nya mikrobryggerier har startats och intresset för hantverksöl och hemmabryggning har aldrig varit större.I boken presenteras de passionerade människorna bakom svenska hantverksbryggerier och vi får en unik inblick i världen kring hantverksöl – mälteriet, grossisterna och krogarna. Varje bryggeri har frikostigt delat med sig av ett ölrecept som lämpar sig för hemmabryggning.I boken finns tydliga steg för steg-beskrivningar för hur du brygger hemma – så testa att brygga ditt favoritöl eller upptäck nya spännande sorter!En bok som vänder sig till alla som är intresserade av öl och ölkultur och som är nyfikna på att börja brygga eget öl. En perfekt present till varje ölälskare!
Bokförlaget Semic 9789155272043 -
Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 112 sidor.
Mycket gott skick. Stort format 21 xx 28 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119711724
- Titel
- Mer smak på vardagsmaten : 101 olika sätt att variera vardagsmaten
- Författare
- Berit Paulsson - Fredrik Eriksson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 648 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119711724 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658 -
Fredriks fiskar
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 155 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356868
- Titel
- Fredriks fiskar
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fredrik Eriksson, numera på Långbro värdshus, har en särskild förmåga att göra mat som känns både välbekant och ny."
Dagens Nyheter
Fisk är en fantastisk råvara och inget kan vara mer lättlagat – Fredrik Erikssons recept inspirerar till att äta fisk oftare. Här finns de enkla rätterna, där basen kan utgöras av fryst fisk, men också de lite lyxigare med färsk fisk, favoriterna som passar hela familjen och rätter med fisk och skaldjur som plockmat. Såväl söt- som saltvattenfiskar finns med i recepten.
De flesta svenskar älskar fisk, men inte sällan sviktar självförtroendet när det kommer till själva tillagningen. Rätterna i den här kokboken är enkla att göra. Här finns recept utan en massa såser som kräver att man kokar fond. Genomgående smaksättare är bland annat citron, dill, senap, gräslök, persilja och kapris – självklara kryddor som lyfter fram fiskens egna unika smaker.
Här finns rätter för vardag och fest. En vanlig måndag kan det till exempel passa bra med en snabb fiskbullegryta smaksatt med saffran och kajennpeppar, medan man på lördagskvällen serverar halstrad färsk fjällröding med löjromspotatis.
Fisk och skaldjur går också utmärkt att servera som tilltugg. Receptet på till exempel citronmarinerad ansjovis med kapris gör sig lika bra på midsommarbuffén som till gott tilltugg tillsammans med en kall öl eller ett glas lätt rödvin.
Fredrik Eriksson är en av våra mest erkända kockar, med utnämningar som Årets kock och Kockarnas kock i ryggen. Han har tidigare medverkat i ett tiotal kokböcker, och har skrivit bl.a. Fredriks fiskar (2006), Fredriks skaldjur (2007) och Hela årets kokbok (2010). Fredrik Eriksson var också huvudredaktör för Bonniers kokbok.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9127356868 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn