-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9789132333316 -
Karin Franssons sju årstider. Kärleken till d...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oläst. Skyddsomslaget med mycket små hanteringsspår, se bild. Rikl.färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Godaste rätterna med potatis : Läckra recept,...
Inbunden bok.
Nyskick. Lär dig allt om potatisen och upptäck läckra recept från hela världen i denna omfattande bok. | Bokförlaget Semic, Utg. 2022 | Förlagsband. 8:o (175x220 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270896
- Titel
- Godaste rätterna med potatis : Läckra recept, fakta, kuriosa, odling
- Författare
- Ahlgren Fransson, Karin
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 381 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Länge leve potatisen! Här hittar du läckra recept med den älskade knölen: husmansklassiker som rårakor och kroppkakor, samt spännande rätter med ursprung i andra delar av världen, till exempel en potatistortilla toppad med löjrom och en portugisisk potatissoppa. Eller varför inte baka ett bröd eller en kaka med potatis? Denna råvara kan du variera i det oändliga! Utöver recept bjuds du på massor av intressant fakta om potatis och odling. Dessutom får du träffa människor vars yrkesliv kretsar kring potatisen på ett eller annat sätt. En komplett bok för alla som älskar den populära rotfrukten!Karin Ahlgren Fransson arbetar som reporter på SVT. Lena Klang Ahlgren är fotograf och arbetar på ett behandlingshem. Detta är deras första bok.
9789155270896 -
Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198974706
- Titel
- Lamm
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Akt förlag
- Utgivningsår
- 2025
- Omfång
- 23 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Serien, En råvara, består av 5 mathäften med lika många matkunniga: Siri Barje, Charlotte Birnbaum, Karin Fransson, Susanne Jonsson och Annina Rabe, som har vitt skilda ingångar till mat. Var och en av de 5 medverkande bjuder på varsitt mathäfte med 10 recept för just sin råvara, som de valt helt fritt. Recepten är en blandning av för-, huvud- och efterrätter.[Bokinfo]
9789198974706 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Nyskick. Kärleken till de goda råvarorna skriven av en av Sveriges främsta kockar Karin Fransson. Nya maträtter skapade från vildväxande örter. Kött, fisk, fågel, bröd samt grönsaker blandade med kryddor från trädgården. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nyskick. Enhetsporto gäller för x antal böcker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9789132333316 -
Meny : det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9789132333316 -
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Karin Franssons sju årstider : Kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Notering på titelsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847443
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : Kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I den nya kokboken får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
”När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm.”
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor. Karin Fransson är en kock som gärna pratar med sina gäster och hon har valt ut de mest populära rätterna till den nya boken.
Prisma 1 9789151847443 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons bästa : från vintergrytor til...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 108 sidor.
Mycket gott skick. -- Karin F drev vid bokens utgivning Hotell Borgholm, vars restaurang ansågs som en av de bästa i Sverige enligt White Guide
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035390
- Titel
- Karin Franssons bästa : från vintergrytor till sommargrönt
- Författare
- Karin Fransson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 230 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Örter och natur inspirerar Karin Fransson till smakfulla rätter. Karin Fransson i sin tur gör människor lyckliga med sin mat och inspirerar dem att laga egen mat, helst med mycket örter.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Karin Fransson växte upp i Tyskland men är sedan många år bosatt i Sverige, närmare bestämt på Öland. Där driver hon tillsammans med sin man Hotell Borgholm, vars restaurang är en av de 24 bästa i Sverige enligt White guide. Hon medverkar också i radioprogrammet Meny. 2007 fick hon Allt om Mat:s Stora Matpris.
Örter är Karin Franssons stora kärlek och på Öland odlar hon dem. Det är också där, i naturen, som hon finner inspiration till nya recept. Karin Fransson säger att hon lagar mat för att människor ska bli lyckliga. Det lyckas hon med eftersom folk åker långväga just för att äta hennes mat.
Recepten är tagna från Karin Franssons gröna smaker och Karin Franssons sju årstider.
Norstedts 1 9789113035390 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Mycket gott skick. Obläddrat exemplar. En liten kantstötning i ryggen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658 -
Karin Fransson. Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Svensk matlagning i toppklass när Karin Fransson får stå vid sleven. Här står grönsakerna i centrum, i kombination med fågel och fisk. Borgholmskrögaren, känd från radions matprogram. Kokbok. Rikt illustrerad, fotografier, recept. Inbun läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket fint exemplar. Endast små hanteringsspår på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i...
Inbunden bok. Nyköping : Södermanlands museum. 1998.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187794971
- Titel
- Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i staden och på landet
- Författare
- Lindvall, Karin - Fransson, Eva - Södermanlands museum
- Förlag
- Nyköping : Södermanlands museum
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Nyköping : Södermanlands museum 9789187794971 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Karin Franssons gröna smaker om konsten att l...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma. 2008. 168 s. 25 x 23,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
9789151850528 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658 -
Karin Franssons gröna smaker, om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En härlig bok om hur man behandlar örter så att så mycket som möjligt av smaken kommer med! Karin Fransson en av våra stora inom matlagning i en bok om favorit temat nummer ett! Signerat exemplar med en liten neutral dedikation av författaren! Har fler KF läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. ABSOLUT. Nyskick
Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor det är hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna hur växer olika sorters timjan basilika, Rose-Marie, fänkål och många fler … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Karin Franssons sju årstider, kärleken till d...
Inbunden bok. 2007. 192 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Om att leva i samklang med årstiderna.genom närodlat kan vi sannolikt påverka vårt klimatavtryck optimalt, och vi får en mer omväxlande diet som följer vilka råvaror som är tillgängliga just för säsongen. Förslag på vardagsmat och festligare menyer ger in läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Sparsamt läst, liten reva i skyddsomslag längst ned
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i...
Inbunden bok. Nyköping : Södermanlands museum. 1 uppl. 1996.
Mycket gott skick. Rikt fotoill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187794971
- Titel
- Spår av tid : om sörmländska kulturlandskap i staden och på landet
- Författare
- Lindvall, Karin - Fransson, Eva - Södermanlands museum
- Förlag
- Nyköping : Södermanlands museum
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Nyköping : Södermanlands museum 1 9789187794971 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Hylla inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Karin Franssons sju årstider kärleken till de...
Inbunden bok.
Nyskick. Prisma. 2008. 192 s. Förlagsband. 22 x 28,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
9789151850658 -
Karin Franssons sju årstider : kärleken till...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850658
- Titel
- Karin Franssons sju årstider : kärleken till de goda råvarorna
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1208 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den öländska naturen som främsta inspirationskälla skapar kocken och köksmästaren Karin Fransson nya maträtter. Hon samlar in dofterna av solvarm kalksten och vildväxande örter och översätter dem till ett språk som vi kan uppfatta och förstå med vårt smaksinne. I Karin Franssons sju årstider får vi följa henne från den första späda sparrisen på våren till vinterns rödvinsdoftande köttgryta.
I restaurangköket på Hotell Borgholm lever Karin Fransson med sju årstider: vår, försommar, högsommar, sensommar, höst, december och vinter. Varje årstid har sitt kapitel i boken som innehåller recept på både vardagsmat, festmenyer, smårätter, bufféförslag samt bröd, kakor och desserter.
Karin Fransson lagar mat med stor omsorg om råvarorna och vurmar för användningen av färska örter i matlagningen.
"När jag kom till Öland för drygt trettio år sedan hjälpte jag till i köket på Hotell Borgholm. Smörgåsarna blev både snyggare och godare när jag lade på timjankvistar som jag plockat på alvaret istället för persilja. Jag planterade oregano och backtimjan i trädgården för det fanns inga färska örter att köpa. Efterhand har jag byggt upp min örtagård. Nu har jag drygt sjuttio sorter runt villan mitt i Borgholm."
Karin Franssons 7 årstider innehåller förutom de härliga recepten en mängd tips. Längst bak finns också de mest efterfrågade recepten på bröd, kakor, röror, såser och oljor.
Karin Franssons succébok från 2007 utkommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151850658
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
