-
Glöggboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband och som ny förutom ett lätt tryckmärke på pärmens baksida. Överdådigt rikt, vackert, fantasieggande och aptitligt illustrerad med härliga foton i färg. Här får du läsa om glögg och ta del av recept på både glögg och ätbart go läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690651
- Titel
- Glöggboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!" Bibliotekstjänst
"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid." LitteraturMagazinet
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.
Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.
Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.
Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.
Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.
ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690651 -
Glöggboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690651
- Titel
- Glöggboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!" Bibliotekstjänst
"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid." LitteraturMagazinet
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.
Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.
Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.
Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.
Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.
ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690651 -
GLÖGGBOKEN – Recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2013. 112 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfirandet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men gl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690651
- Titel
- Glöggboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En mysig liten bok... härlig för alla som gillar svensk jultradition!" Bibliotekstjänst
"Bra hjälpreda för den som vill bort från den söta köpeglöggen... En särdeles lämplig present i adventstid." LitteraturMagazinet
Glögg är festligt, gott, vackert och stämningsfullt. Glögg är en lika självklar del av det svenska julfi-randet som adventsljus, pepparkakor och sill. Men glögg omfattar mycket mer än själva drycken. Att bjuda in till glögg är en tradition som står för enkel samvaro, värme och julstämning.
Många gör sin egen glögg - provar sig fram eller följer ett väl beprövat familjerecept. Andra botaniserar med nöje bland de många glöggproducenternas rika utbud, läser recensioner och följer med i trender och nyheter.
Oavsett vilket ditt förhållande till glögg är - denna bok ger såväl kunskap som stämning och inspiration.
I Glöggboken - den enda i sitt slag - får du läsa om glögg, du får flera olika recept på glögg och dessutom recept på något att äta till glöggen. Receptbredden är stor, från julgodis och pepparkakor till honungsgratinerade fikon och dadlar fyllda med fetaost, för att både barn och vuxna med olika smak ska hitta någonting som frestar.
Även Mats-Eric Nilsson (Den hemlige kocken) och Karoline Jönsson (Det gröna skafferiet) medverkar med texter.
Boken är rikt illustrerad med stämningsfulla foton i färg.
ANKi MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera böcker om mat, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 9789174690651 -
Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 160 sidor.
Mycket gott skick. 16 av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta krögare, kockar och bagare delar med sig av sina bästa brödrecept, hämtade ur brödkorgen. Bland dem: Fredrik Eriks son (driver Långbro Värdshus, TV-kock, kokboks författare m.m.), Karin Fransson (driver Hote läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690453
- Titel
- Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 258 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En riktigt bra brödbok. Bonus: Ett stycke mjölig historia." M Magasin
"Här får du proffsens bästa brödrecept! Svårighetsgraden är för den som bakar för första gången till den som är van och behöver större utmaningar. Boken för dig som älskar gott bröd!" Matmagasinet
Så mycket brödkunskap i en och samma bok! 16 av Sveriges bästa kockar bjuder på favoriterna ur brödkorgen.
Vad vore ett restaurangbesök utan en välfylld och välsmakande brödkorg i väntan på maten? TÄNK om man kunde få recepten!
I den här bakboken får du just det! 16 av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta krögare, kockar och bagare delar med sig av sina bästa brödrecept, hämtade ur brödkorgen. Bland dem: Fredrik Eriksson (driver Långbro Värdshus, TV-kock, kokboksförfattare m.m.), Karin Fransson (driver Hotell Borgholm, kokboksförfattare, rikskänd expert i radio och TV m.m.) och Gustav Trägårdh (kökschef på Sjömagasinet i Göteborg, Årets kock 2010 m.m.).
Kockarna presenteras i var sitt kapitel där de återger ljuvliga brödminnen, delar med sig av sina bästa brödtips och bjuder på 3 av sina egna recept.
Boken innehåller även en kort avsnitt om brödets historia samt råvarukunskap t.ex. hur mjölsorter, fett och salt påverkar degen allt för att du ska få knäckebrödet så där perfekt tunt och krispigt.
Stilfullt formgiven och illustrerad med läckra brödbilder och snygga svartvita porträtt.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690453 -
Godisboken : recept, nostalgi och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1:a uppl. 2014. 112 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690873
- Titel
- Godisboken : recept, nostalgi och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "5 av 5 polkagriskäppar!"
Svensk jul
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemotståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördagsutflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en uppskattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga recept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dessutom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN jobbar som konditor på Chokladfabriken i Stockholm. ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1:a 9789174690873 -
Kockarnas Vin Kombinera vin och mat med några...
ISBN 9174690569
Nyskick. INBUNDEN. 2013. 175s. 26x22c. 800g. NY.
"Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."Bibliotekstjänst
Tank en med den här boken är inte att du ska bli expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna! Och på kombinatione läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9174690569 -
Godisboken : recept, nostalgi och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690873
- Titel
- Godisboken : recept, nostalgi och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "5 av 5 polkagriskäppar!"
Svensk jul
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemotståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördagsutflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en uppskattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga recept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dessutom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN jobbar som konditor på Chokladfabriken i Stockholm. ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690873 -
Godisboken : recept, nostalgi och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690873
- Titel
- Godisboken : recept, nostalgi och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "5 av 5 polkagriskäppar!"
Svensk jul
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemotståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördagsutflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en uppskattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga recept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dessutom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN jobbar som konditor på Chokladfabriken i Stockholm. ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690873 -
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
Matlådan : för ett smartare liv
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2015. 119 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 14
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691306
- Titel
- Matlådan : för ett smartare liv
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 228 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rekommenderas!" Pralin
"En väldigt fin bok!" P4 Stockholm, Pär Fontander
"Inspirerande recept... enkla att följa och lätta att variera." Bibliotekstjänst
Matlådan - en måltid att se fram emot!
Matlådan har en lång tradition och ligger helt rätt i tiden. Med hjälp av den här kokboken kan du göra din matlåda god, nyttig, ekologisk, vegetarisk, billig eller lyxig om du känner för det. Fördelarna med hemlagad matlåda är många.
Fler vill äta mer grönt, och man vill äta god mat som är bra för kropp och miljö, gärna till en rimlig kostnad.
Kokboken har recept med stor spridning och med suveränt aptitretande bilder som inspirerar till variation. Bokens avsnitt är: Grönt, Klassiker, Långkok, Lyx, Kallt , Sött.
Boken innehåller även smarta tips på hur matlådelunchen kan bli roligare och hur man kan ta till vara råvaror, både ur ett privatekonomisk och miljöekonomiskt perspektiv.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl.a. Gröt, Glöggboken och Kräftboken. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
"Äntligen en kokbok med vettiga recept för lunchlådan."
Salt & Peppar
Ordalaget Bokförlag 1 9789174691306 -
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Utgallrad bok från bibliotek. Inplastad. Fint skick!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
ESS i svenska 6 Antologi
Inbunden bok. Natur & Kultur Läromedel. 3 uppl. 2010. 320 sidor.
Mycket gott skick. Slät och fin, rak i ryggen, inget kladd i boken. Omslaget lite nött i hörnen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127762251
- Titel
- ESS i svenska 6 Antologi, fjärde upplagan
- Författare
- Runo Lindskog - Annika Lyberg Mogensen - Jan Ollars
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 816 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ESS i svenska går igenom svenskämnets alla moment
I ESS i svenska får eleverna en tydlig guidning genom svenskämnets innehåll med utrymme för både reflektion och diskussion. Med hjälp av ett rikt och varierat övningsmaterial i Studieboken kan eleverna träna sina färdigheter och produktion. Då övningarna är av olika svårighetsgrad hjälper det dig att skapa rätt förutsättningar för att varje elev ska nå kunskapskraven.På nok.se/laromedel finns en uppställning över hur varje moment är kopplat till det centrala innehållet i svenska för årskurs 79.
Antologier
I ESS finns även antologier där du smidigt arbetar med läsförståelse.
ESS Litteraturhistoria
Här hittar du klassiska texter och tillhörande uppgifter från antik tid till nutid.
ESSens
För dig med elever som har behov av ett enklare material finns ESSens, en kombinerad läro- och arbetsbok som fokuserar på kärnan i svenskämnet.
Natur & Kultur Läromedel 3 9789127762251 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 119 sidor.
Nära nyskick. Hylla inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690910
- Titel
- Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
- Författare
- Annika Mogensen - Torbjörn Tenfält
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gröt har blivit trendigt!
Intresset för VM i grötkokning ökar, matskribenter bloggar om gröt, eldsjälar öppnar grötcaféer och storstadsrestauranger börjar servera gröt. Gröt har blivit trendigt!
Hur kommer det sig? Egentligen är det inte konstigt. Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill veta vad vi får i oss när vi äter och dricker och vi vill ta ansvar för miljön. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt!
Här får du grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete...) men också recept på goda tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Du får lära dig lite om de olika grundingredienserna, som havre, ris, majs etc samt om kryddor. Här berättas förstås om grötens historia, om VM i grötkokning (som äger rum i oktober i Skottland). Du får lära dig om gröttrender i världen, grötrim, ordspråk om gröt...
I en bok om gröt krävs goda, bra och pålitliga recept men också inspiration och nyskapande. Som bonus berättar fyra kockar från fyra olika restauranger om sin syn på gröt och delar med sig av recept.
Annika Mogensen har tidigare skrivit flera böcker om mat.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690910 -
Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 119 sidor.
Nära nyskick. Hylla inne
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690910
- Titel
- Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
- Författare
- Annika Mogensen - Torbjörn Tenfält
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gröt har blivit trendigt!
Intresset för VM i grötkokning ökar, matskribenter bloggar om gröt, eldsjälar öppnar grötcaféer och storstadsrestauranger börjar servera gröt. Gröt har blivit trendigt!
Hur kommer det sig? Egentligen är det inte konstigt. Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill veta vad vi får i oss när vi äter och dricker och vi vill ta ansvar för miljön. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt!
Här får du grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete...) men också recept på goda tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Du får lära dig lite om de olika grundingredienserna, som havre, ris, majs etc samt om kryddor. Här berättas förstås om grötens historia, om VM i grötkokning (som äger rum i oktober i Skottland). Du får lära dig om gröttrender i världen, grötrim, ordspråk om gröt...
I en bok om gröt krävs goda, bra och pålitliga recept men också inspiration och nyskapande. Som bonus berättar fyra kockar från fyra olika restauranger om sin syn på gröt och delar med sig av recept.
Annika Mogensen har tidigare skrivit flera böcker om mat.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690910 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 119 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690910
- Titel
- Gröt : med granola, sylt och andra tillbehör
- Författare
- Annika Mogensen - Torbjörn Tenfält
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gröt har blivit trendigt!
Intresset för VM i grötkokning ökar, matskribenter bloggar om gröt, eldsjälar öppnar grötcaféer och storstadsrestauranger börjar servera gröt. Gröt har blivit trendigt!
Hur kommer det sig? Egentligen är det inte konstigt. Intresset för mathantverk, miljö, träning och hälsa stort. Dagens människor vill baka sitt eget bröd, kärna sitt eget smör och pressa sin egen juice. Vi vill veta vad vi får i oss när vi äter och dricker och vi vill ta ansvar för miljön. Vi vill leva ekologiskt, miljöekonomiskt och hälsosamt. Och i denna livsstil passar gröt perfekt!
Här får du grundrecept på olika grötar (havregryn, mannagryn, risgryn, bovete...) men också recept på goda tillbehör som sylt, müsli och honungsyoghurt. Du får lära dig lite om de olika grundingredienserna, som havre, ris, majs etc samt om kryddor. Här berättas förstås om grötens historia, om VM i grötkokning (som äger rum i oktober i Skottland). Du får lära dig om gröttrender i världen, grötrim, ordspråk om gröt...
I en bok om gröt krävs goda, bra och pålitliga recept men också inspiration och nyskapande. Som bonus berättar fyra kockar från fyra olika restauranger om sin syn på gröt och delar med sig av recept.
Annika Mogensen har tidigare skrivit flera böcker om mat.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690910 -
Godisboken : recept, nostalgi och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. Det godaste godiset gör du själv! 18x17,5cm 370g gallrad biblioteksbok i mycket gott skick. Snyggt plastad för ökad hållbarhet, sid 73, 75 och 77 har vikmärken i nedre hörn, sedvanl stämplar etc. Slutsåld på förlaget.
FÖRLAGSINFORMATION:
Det godaste g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690873
- Titel
- Godisboken : recept, nostalgi och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "5 av 5 polkagriskäppar!"
Svensk jul
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemotståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördagsutflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en uppskattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga recept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dessutom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN jobbar som konditor på Chokladfabriken i Stockholm. ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690873 -
Kockarnas vin
Inbunden bok.
Nära nyskick. Ordalaget Bokförlag. 2013. 176s. Fotoillustrerad i färg och sv/v.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Godisboken : recept, nostalgi och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. 17 x 21 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690873
- Titel
- Godisboken : recept, nostalgi och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 179 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "5 av 5 polkagriskäppar!"
Svensk jul
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemotståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördagsutflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en uppskattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga recept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dessutom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN jobbar som konditor på Chokladfabriken i Stockholm. ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690873 -
ESS i svenska 8 Antologi 8 (reviderad upplaga...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2 uppl. 2000. 320 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127761636
- Titel
- ESS i svenska 8 Antologi 8 (reviderad upplaga)
- Författare
- EwaLisa Carlstrand-Skoog - Dixie Eriksson - Lennart Husén - Annika Lyberg Mogensen - Hugo Rydén - Hans Thorbjörnsson - Dick Widing - Runo Lindskog
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ESS i svenska allt du behöver!
Kan det bli bättre?
ESS i svenska är sedan länge ett av skolans populäraste läromedel. Vi tror att det beror på att allt finns samlat i en klar och tydlig struktur och att texter och uppgifter finns i olika svårighetsgrader, vilket gör det lätt att anpassa materialet till varje elev.
En annan anledning skulle kunna vara att man i ESS hittar allt man behöver, och då menar vi allt: läroböcker, studieböcker, antologier, lärarböcker, litteraturhistoria, lärooch studieböcker speciellt anpassade för dem som behöver lättare material etc.
Eller kanske är det lärarstödet i princip ren fortbildning som finns i de digra lärarböckerna?
Natur & Kultur 2 9789127761636 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
Kräftboken : recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
Kräftboken. Recept, tillbehör och historia
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2014. 112 sidor.
Nyskick. Rikl.färgfotoillustrerad.Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690743
- Titel
- Kräftboken : recept, tillbehör och historia
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 197 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta kräftor är festligt, gott, vackert och stämningsfullt.
Förr hörde kräftätandet alltid ihop med fest och augusti, men numera finns kräftor tillgängliga i mataffärer året om, priset är överkomligt och vi har även börjat använda kräftor som ingrediens i matlagningen.
I Kräftboken får du både läsa om kräftor och prova på en mängd recept: recept på lag att koka kräftorna i, recept på goda tillbehör på kräftskivan, recept på året-runt-rätter med kräftor som ingrediens, t ex Kräftsoppa, Crêpes med kräftfyllning, Cajunkräftor m m. Receptbredden är stor. Bagaren Erika Kajhed har bidragit med recept på dillknäcke och surdegsbaguette.
Här finns självklart också ett avsnitt om snaps och snapsvisor, liksom lite om öl, vin och annat lämpligt att dricka till. I boken finns garanterat någonting som frestar både barn och vuxna.
ANNIKA MOGENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker, bl a Kockarnas bröd och Kockarnas vin, samt Glöggboken i samma serie. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf med flera utställningar och böcker i bagaget.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690743 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Gott skick. Hur kombinera mat och vin så bra? Detta visar denna bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Antologi. Poesi & sån't
Häftad bok. Natur & Kultur Läromedel. 1 uppl. 2005. 158 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127761754
- Titel
- Antologi. Poesi & sån't
- Författare
- Lyberg Mogensen, Annika
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 160 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ESS i Svenska är ett gediget och innehållsrikt läromedel som går igenom svenskämnets alla moment. I ESS finns även antologier där du smidigt arbetar med läsförståelse.
Natur & Kultur Läromedel 1 9127761754 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Kockarnas vin : kombinera vin och mat med någ...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustr. - Välaktat ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690569
- Titel
- Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Mogensen, Annika
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli
expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna!
Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat
och vin så perfekt, så att maten smakar mer och
vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och
hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här
boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga
och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina
kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat
som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/
krögare, tre viner per kock samt recept på det som
rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och
information om druvor och dess egenskaper
samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl
recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna:
Frida Johansson
Patrik Jonsson
Henrik Lyberg
André Nordström
Björn Persson
Roland Persson
Frida Ronge (utsedd till årets
"rising star" av White guide)
Cecilia Sandström
Håkan Thörnström
Gustav Trägårdh
Tami Yasumoto
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690569 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127406841
- Titel
- Svenska i dag 8 Lärobok
- Författare
- Ekholm, Steven
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 191 x 241 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läromedel i svenska för högstadiet. Endast de komponenter som listas nedan finns tillgängliga för köp.
Natur & Kultur Läromedel 1 9789127406841 -
Kom i gång! : svenska som andraspråk. Lärobok...
Häftad bok. Natur & Kultur Läromedel. 1 uppl. 2014. 168 sidor.
Nära nyskick. CD ingår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127410152
- Titel
- Kom i gång! : svenska som andraspråk. Lärobok 9
- Författare
- Wewel, Åse
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 430 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Kom i gång! inleds varje kapitel i respektive lärobok med målrutor som talar om vad kapitlet handlar om. Texter varvas sedan med övningar där syftet tydligt beskrivs och eleverna skriver svaren direkt i boken. Nya ord och begrepp förklaras fortlöpande i texten. Varje kapitel avslutas med en utvärdering. Eleverna får med hjälp av mönstertexter arbeta med sakprosa och berättande text i olika genrer. Det finns även kapitel som tränar rättstavning, skrivregler och grammatik.
Läsebok
Kom i gång! har även en egen läsebok. Här möter eleverna texter om kärlek, krig, barndomsminnen, idoler och fotboll – men framför allt om att vara tonåring. Till varje text finns diskussionsfrågor och arbetsuppgifter.
Lärarhandledningar
I lärarhandledningarna finns kopieringsunderlag samt förslag och tips på hur du och dina elever kan arbeta med texter och övningar i böckerna.
Digitalbok
I Kom i gång! digitalböcker finns all text inläst.
Natur & Kultur Läromedel 1 9789127410152
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
