-
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran. Historien om världens mest förförisk...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 22 x 13,5 cm Vikt 415 g.
Inbundet gult förlagsband med brun ryggtext och skyddsomslag. Amerikanska originalets titel: Secrets of Saffran. Översättning: Joachim Rerzlaff. Ur fliktexten: Saffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran : Histrorien om världens mest förföri...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. *
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Översättning Joachim Retzlaff. Amerikanska originalets titel Secrets of
Saffran. Fascinerande bok om världens mest förföriska kryddaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1 uppl. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 1 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mest förföri...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FÖRLAGSNY
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2001. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln ge läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Historien om världens mest förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bokförlaget Forum. 2002. 208s. Pat Willards lockande utforskning av den eotiska kryddsafranen beskriver sin resa från de antika sumeriska riken, Persien och ön Kreta till Pennsylvania Dutch i Amerika. Genom en vacker blandning av personliga berättelser, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint förlagsband med skyddsomslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 1:a 9137119133 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Saffran : Histrorien om världens mest förföri...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
-
SAFFRAN : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
Saffran : Histrorien om världens mes förföris...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137119137
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9789137119137 -
Saffran : Historien om världens mes förförisk...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Övre kanten på skyddsomslagets flik aningen ojämnt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
Bokförlaget Forum 9137119133 -
-
Saffran.
Historien om världens mest förföriska krydda. Bokförlaget Forum 2002. 208 s. Förlagsband med skyddsomslag. ,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Saffran
Inbunden bok. Forum. -Historien om världens mest förföriska krydda, i uppl. 2001. 208 s. Inbunden. 408 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Saffran - historien om världens mest förföris...
Inbunden bok.
Nyskick. Forum. 2002. 208 s. Inbunden. Skyddsomslag finns i nyskick. Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
9137119133 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Saffran. Historien om världens mest förförisk...
Förlagsband med skyddsomslag. 2002
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Saffran - Historien om världens mest förföris...
Inbunden bok.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Forum 2002
Kartonnerad 208s. Sk.omslag, vikmärke å försättsbladet, i övrigt gott skickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137119133
- Titel
- Saffran : Histrorien om världens mes förföriska krydda
- Författare
- Willard, Pat
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Man behöver ungefär 100 blommor av den violetta saffranskrokusen (Crocus sativus) för att få ett gram saffran från de röda pistillmärkena i blomman. I denna intressanta kulinariska historia skildrar Pat Willard hur saffran odlas och plockas, om handeln genom tiderna och framför allt hur man använt och använder denna värdefulla krydda. Berättelser, notiser och citat från historia och litteratur blandas med författarens egna personliga upplevelser och till och med från hennes egen odling mitt inne i storstaden. Här finns också råd om hur man odlar och använder saffran samt förstås mängder av recept på maträtter med saffran från olika kulturer. Saffran användes redan för 4000 år sedan vid det minoiska kungahovet i Knossos på Kreta och Alexander den store kryddade sitt vin med saffran. Kleopatra låg i saffransbad för att öka sin attraktionskraft på männen. Under årtusenden har saffran använts som medicin för olika sjukdomar i många kulturer, och detta har tillsammans med de oemotståndliga kulinariska egenskaperna gjort att denna världens dyrbaraste krydda blivit spridd över hela världen. Den odlas nu främst i Orienten och i Medelhavsområdet, där den är en viktig smaksättare i många rätter. Bland de gamla och moderna recepten i boken kan nämnas saffransförgylld svan (från 1300-talet), färserad kyckling, kärleksbrygd (båda 1393), saffranskaka (1708), kur mot pesten, kur mot melankoli (1756), saffranshummer, spansk crème brûlée-paj med saffran, portugisisk fläskstek med saffran, saffransconsommé, brodetto, bouillabaisse paella valenciana, saffranste, saffranskräm och citronkaka med saffran.Pat Willard är journalist och författare, bosatt i Brooklyn, New York, med man och två barn. Hon är redaktör vid Playbill Theater Magazine och har tidigare givit ut A Soothing Broth om mat som lindrar sjukdomar och Pie Every Day, en inspirerande bok om pajer. (E-postadress: pat.willard@verizon.net. Hon har ej hemsida.) Om Pie Every Day:Recept är skrivna på ett så entusiasmerande sätt att man börjar se världen ur paj-synpunkt. Norman Kolman, Bon Appetit Om Saffran:Jag är imponerad av det hängivna engagemang Pat Willard visar ett av mina favoritämnen. Jag har varit förtrollad av saffran under en tid och det är en väsentlig del av min kokkonst. Jag älskar romantiken i den ädla och komplicerade historien om saffran, liksom i den mödosamma framställningen av det. Todd English, kock och medförfattare till The Olives Dessert TableSaffran, den noblaste, dyraste och mest mystiska kryddan, har funnit sin idealiska skildrare i Pat Willard, som går till botten med dess historiska, mytologiska och psykologiska djup med lysande kunskap och en högst associationsrik och överraskande personlig prosa. För saffranälskare är denna bok nödvändig läsning; för den som liksom jag har likställt den kryddan med sådana kulinariska påhitt som guldflingor eller vild fänkålspollen är Saffran som en uppenbarelse och även en riktigt spännande bok. John Thorne, författare till Outlaw Cook och Pot on the Fire
9137119133
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn