-
Matlagning 1
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2013. 302 sidor.
Mycket gott skick. I läst, brukat, fint skick. Prismärkt med blyerts andra uppslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147107773
- Titel
- Matlagning 1
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.Ett helt nytt läromedel inom ämnet matlagningskunskap
Att laga mat på ett yrkesmässigt sätt kräver kunskaper om såväl moderna som traditionella hantverksmetoder. Men det är inte bara förmågan att tillaga varma och kalla rätter det handlar om. Man måste också kunna planera tillagningen, beräkna mängder, arbeta hygieniskt samt använda olika redskap och maskiner på ett ergonomiskt och säkert sätt.
Läs mer
Utmärkande drag
- Traditionella och moderna metoder
- Instruerande bilder
- Stor receptdel
Matlagning 1 innehåller grunderna i hur arbetet i köket kan organiseras och planeras, kökets redskap, maskiner och annan utrustning samt grundläggande matlagningsmetoder.
Läromedlet är indelat i fyra delar:
- Organisation, planering och utrustning
- Varmkök
- Kallkök
- Recept
I slutet av boken finns en ordlista med termer som används inom ämnet. Boken är illustrerad med tydliga instruerande fotografier som är till stor hjälp för läsaren. I de olika kapitlen finns uppgifter av utredande karaktär som gör att man praktiskt får tillämpa de teoretiska delarna. Uppgifterna ger dels en förståelse för vad som händer vid matlagning och dels vilka ekonomiska konsekvenser olika tillagningsmetoder ger.
Läromedlet är skrivet för kursen med samma namn på restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Boken vann Svenska Publishing-Priset 2014 i kategorin läromedel.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
All fakta inom de olika områdena beskrivs tydligt med förklaringar, definitioner och med frågor och svar som ger boken en tydlig och pedagogisk inriktning.
Charlotte Berglund, Bibliotekstjänst 14102202
Liber 1 9789147107773 -
Livsmedels- och näringskunskap
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2015. 392 sidor.
Gott skick. Lite småskador på omslaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147108138
- Titel
- Livsmedels- och näringskunskap
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 392 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 198 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsmedel- och näringskunskap är ett kursläromedel för gymnasiets yrkesprogram Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Läromedlet ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper och hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema. Även etiska och miljömässiga frågor inom ämnet behandlas. Faktatexten varvas med uppgifter och i slutet finns även livsmedelstabeller och underlag till att göra egna beräkningar.
Liber 1 9789147108138 -
Livsmedels- och näringskunskap
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2015. 392 sidor.
Mycket gott skick. Minder bruksslitage/bruksspår på flexbandspärmen. Inlaga i mkt fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147108138
- Titel
- Livsmedels- och näringskunskap
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 392 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 198 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsmedel- och näringskunskap är ett kursläromedel för gymnasiets yrkesprogram Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Läromedlet ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper och hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema. Även etiska och miljömässiga frågor inom ämnet behandlas. Faktatexten varvas med uppgifter och i slutet finns även livsmedelstabeller och underlag till att göra egna beräkningar.
Liber 1 9789147108138 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147108138
- Titel
- Livsmedels- och näringskunskap
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 392 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 198 x 245 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 928 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Livsmedel- och näringskunskap är ett kursläromedel för gymnasiets yrkesprogram Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger grundläggande kunskaper om våra livsmedel och hur de ska hanteras, förvaras och tillagas för att på bästa sätt bevara smak och kvalitet. Läromedlet ger en helhetsbild av livsmedlens väg från råvaruproduktion till tillagning. Näringsämnenas uppbyggnad och funktion presenteras i samband med olika livsmedelsgrupper och hur hälsan är beroende av rätt kost är ett återkommande tema. Även etiska och miljömässiga frågor inom ämnet behandlas. Faktatexten varvas med uppgifter och i slutet finns även livsmedelstabeller och underlag till att göra egna beräkningar.
9789147108138 -
Mat tro tradition
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 1997. 160 sidor.
Nyskick. Perfekt exemplar.
Pigg bok om mat och religion. Praktiskt orienterad, tänkt i utbildningar av personal. Användbar i annan pedagogik. Fina illustrationer, skön lay out. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 1 9789147048410 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 1 9789147048410 -
Mat tro tradition
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 1997. 160 sidor.
Nära nyskick. Oläst bok.
Hel och fin.
Under bokstaven W.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 1 9789147048410 -
Mat tro tradition
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 1997. 160 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning på försättsblad samt klisterlapp på framsidan Komvux Olofström
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 1 9789147048410 -
Mat tro tradition
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 1997. 160 sidor.
Nära nyskick. Ren inlaga. Sida 1 vikt nertill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 1 9789147048410 -
Mat tro tradition.
Häftad bok. Liber. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Lätt blekt rygg, i övrigt ett fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147048410
- Titel
- Mat tro tradition
- Författare
- Westblom Jonsson, Helen
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 285 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att flytta till ett annat land innebär stora omställningar inte minst vad gäller maten. Mat tro tradition förklarar förhållandet mellan olika religioner och deras mattraditioner.
Läs mer
Här får man veta varför muslimer inte äter fläskkött och varför judar inte blandar kött och mjölk. Urvalet av religioner och samfund har främst styrts av vilka som förekommer i Sverige.
I boken presenteras även en del recept på maträtter som är typiska för de olika religionerna.
Om författarna
Helen Westblom Jonsson är lärare i matlagning, livsmedelskunskap, näringslära och specialkoster.
Liber 9789147048410
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
