-
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 4:e tryckningen, 1:a uppl. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Stora dimensioner: 25,9 cm x 20 cm. 1125 gram. (senare låda20240531-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 4:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Kärlek, oliver och timjan : Mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Bokförlag. 6:e tryckningen, 1:a uppl. 2003. 288 sidor.
Mycket gott skick. Se de 250 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Under annonsering det spilldes kaffe på utsidan, så det finns några små fläckar på utsidan, vad ska man göra, den som jobbar - den gör fel . Liten gåva notering på skydds bladen. Resten läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Bokförlag 6:e tryckningen, 1:a 9789100577209 -
Eriks såser och favoritrecept : från restaura...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 141 sidor.
Mycket gott skick. Litet tryckmärke i pärmen, se bild. Mycket rikt och läckert illustrerad. Lättare bruksspår på pärmens baksida. Bilden något beskuren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439738
- Titel
- Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
- Författare
- Erik Lallerstedt - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 249 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.
I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln.
Ica Bokförlag 1 9789153439738 -
Såser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136014
- Titel
- Såser
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Elle Mat & Vin
"Det här är en väldigt fin bok."
Gomorron Sverige
"En guldgruva för alla matlagare med ambitioner."
Expressen
"En lysande introduktion till såskonsten."
Kvällsposten
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. Och lite rökt svål för smaken. Avsluta med att reducera ner ordentligt.”
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans absolut starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Klassiska, moderna, kalla, varma, mustiga, syrliga – alltid riktigt bra såser. Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna äta och laga riktigt bra mat hemma. Från vit- och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser. Samtliga gjorda på det sätt Tommy tycker de blir allra godast.
Tommy Myllymäki medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Han vann Årets kock 2007 och tog silver i Bocuse d’Or 2010. Han har startat en rad restauranger och är inblandad i minst lika många till, nu senast egna restaurangen Sjön i Jönköping. 2012 kammande Tommy hem segern i matlagningsprogrammet Kockarnas kamp – framför allt just tack vare sina såskunskaper.
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"En bok som hjälper dig att nå nya kulinariska höjder i köket!"
Andreas Grube, Vin & Bar Journalen
"Recepten är föredömligt lättlästa med tydlig text med tips om vad såsen passar till, ingredienslista och metod för att laga till såsen."
Monica Sjöstrand, Skaraborgs Allehanda
"En perfekt hjälpreda i köket, eller en säkerligen uppskattad present att ge bort till den som är intresserad av matlagning."
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
"Genialt val var det av Tommy Myllymäki att göra "Såser" som första kokbok. Läs den som receptbok eller som såslexikon. Jättekul för alla som vill nörda in sig på hur man gör en beurre blanc eller slår en bearnaise."
Stina Cederholm, Svenska Dagbladet
"Tommy Myllymäki, som blev Årets kock 2007 och vann Kockarnas kamp i TV4 2012, ger oss sina allra bästa såsrecept och de där smarta kocktricken som gör skillnad i boken Såser."
Ica-Kuriren
"...faktum är att detta kan bli den mest ovärderliga kokbok du kan komma att äga."
Johan Engman, Sundsvalls tidningKan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136014 -
Såser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. Samma frakt oavsett hur mycket du handlar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136014
- Titel
- Såser
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Elle Mat & Vin
"Det här är en väldigt fin bok."
Gomorron Sverige
"En guldgruva för alla matlagare med ambitioner."
Expressen
"En lysande introduktion till såskonsten."
Kvällsposten
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. Och lite rökt svål för smaken. Avsluta med att reducera ner ordentligt.”
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans absolut starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Klassiska, moderna, kalla, varma, mustiga, syrliga – alltid riktigt bra såser. Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna äta och laga riktigt bra mat hemma. Från vit- och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser. Samtliga gjorda på det sätt Tommy tycker de blir allra godast.
Tommy Myllymäki medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Han vann Årets kock 2007 och tog silver i Bocuse d’Or 2010. Han har startat en rad restauranger och är inblandad i minst lika många till, nu senast egna restaurangen Sjön i Jönköping. 2012 kammande Tommy hem segern i matlagningsprogrammet Kockarnas kamp – framför allt just tack vare sina såskunskaper.
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"En bok som hjälper dig att nå nya kulinariska höjder i köket!"
Andreas Grube, Vin & Bar Journalen
"Recepten är föredömligt lättlästa med tydlig text med tips om vad såsen passar till, ingredienslista och metod för att laga till såsen."
Monica Sjöstrand, Skaraborgs Allehanda
"En perfekt hjälpreda i köket, eller en säkerligen uppskattad present att ge bort till den som är intresserad av matlagning."
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
"Genialt val var det av Tommy Myllymäki att göra "Såser" som första kokbok. Läs den som receptbok eller som såslexikon. Jättekul för alla som vill nörda in sig på hur man gör en beurre blanc eller slår en bearnaise."
Stina Cederholm, Svenska Dagbladet
"Tommy Myllymäki, som blev Årets kock 2007 och vann Kockarnas kamp i TV4 2012, ger oss sina allra bästa såsrecept och de där smarta kocktricken som gör skillnad i boken Såser."
Ica-Kuriren
"...faktum är att detta kan bli den mest ovärderliga kokbok du kan komma att äga."
Johan Engman, Sundsvalls tidningKan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136014 -
Mat för barn : Från 4 månader till 6 år ( 220...
Inbunden bok. Rabén Prisma Bokförlag. 3:e uppl. 1994. 158 sidor.
Mycket gott skick. Se innehållsförteckning som ligger inom parenteser på titel rutan däe uppe! Pärm sliten lite och tejpad på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Några illustrationer med bilder och teckningar. 22,1 cm x 15,5 cm. 479 gram. (senare låda 20240 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151827544
- Titel
- Mat för barn : Från 4 månader till 6 år
- Författare
- Camilla Bremler Lindberg - Birgitta Villner Gyllenram
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 468 g
- Språk
- Svenska
Rabén Prisma Bokförlag 3:e 9789151827544 -
Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270520
- Titel
- Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser, snacks och desserter
- Författare
- Ehrlund, Per
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga grönt på grillen! Här hittar du rätter där grönsaker som zucchini, rotselleri och spetskål spelar huvudrollen, men också vegoburgare, sallader, grillade ostar, såser, röror … Ja, till och med desserter. Grillmästaren Per Ehrlund bjuder dessutom på en praktisk grillskola. Till exempel får du lära dig skillnaden mellan direkt och indirekt värme, när du bör använda kol respektive briketter och hur du kan justera värmen i en kolgrill. Samt vad du ska tänka på när du grillar vegetariskt, så klart!Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer och har skrivit två böcker om grillad mat. Han har även vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock.
Bokförlaget Semic 9789155270520 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNotabene Forlag 9788248207580
-
Le Cordon Bleu bjuder på Såser
Häftad bok. Könemann. 2006. 64 sidor.
ISBN 9783833130205
Mycket gott skick. Bruks och lagerspår. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann 9783833130205 -
Grillkompisar : Grillat, tillbehör, sallader...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2015. 123 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187795039
- Titel
- Grillkompisar
- Författare
- Ankarloo, Mette
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för en lyckad grillkväll! Enkla, goda och smakrika grillrecept i Mettes stil. Huvudråvarorna du grillar - kött, fisk, grönsaker - kompletteras med olika tillbehör. Du får tips på vilka tillbehör som bäst kombineras med olika huvudråvaror, massor av recept på goda sallader, såser och marinader och dessutom tips på kombinationer och menyer utifrån bokens recept: snabba spontanfesten, stora buffén, grillkvällen med nära och kära ...
Enkelt, smidigt och smarta lösningar alla kan lyckas vid grillen!
Mette Ankarloo har skrivit ett antal kokböcker bla Superenkelt och Bröd Hemma. Hennes specialitet är att göra enkla, lättlagade recept som smakar gott.
Kakao Förlag 1 9789187795039 -
Vår tids mat - Pasta : rätter från hela värld...
Inbunden bok. Bonnier.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - Pasta är den idealiska idégivaren för varje dag, kan kombineras i det oändliga och är dessutom billig.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510135
- Titel
- Pasta : från hela världen: soppor, förrätter, gratänger, såser, hemlagad pasta och mycket mer : den stora bildkokboken med de bästa recepten
- Författare
- Alsen, Elke - Wolter, Annette - Müller-Nordin, Gerd - Teubner, Odette
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Bonnier 9789134510135 -
Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 128 sidor.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst
Laga mer grönt på grillen!Smaken av grillat slår det mesta!
I grilla mera vego bjuder Per Ehrlund ut över recept på en praktisk grillskola … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270520
- Titel
- Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser, snacks och desserter
- Författare
- Ehrlund, Per
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga grönt på grillen! Här hittar du rätter där grönsaker som zucchini, rotselleri och spetskål spelar huvudrollen, men också vegoburgare, sallader, grillade ostar, såser, röror … Ja, till och med desserter. Grillmästaren Per Ehrlund bjuder dessutom på en praktisk grillskola. Till exempel får du lära dig skillnaden mellan direkt och indirekt värme, när du bör använda kol respektive briketter och hur du kan justera värmen i en kolgrill. Samt vad du ska tänka på när du grillar vegetariskt, så klart!Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer och har skrivit två böcker om grillad mat. Han har även vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock.
Bokförlaget Semic 9789155270520 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789179025045
- Titel
- Goda såser
- Författare
- Höök, Ing-Marie
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 206 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 274 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9789179025045 -
Såser : Snabba, smala, starka, söta
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 98 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151839868
- Titel
- Såser : Snabba, smala, starka, söta
- Författare
- Ebba Wachtmeister
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 98 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra en god sås är lätt - bara man vet hur man gör. Hur man får de ljuvliga smakerna att koncentreras och bäras av grädde, sky, tomatsås, céme fraiche eller olja... Detta är handboken för alla som står i ett kök och då och då undrar: Men såsen då?
En ny såsbok med alla de traditionella grundrecepten och de nya smakerna. Att göra en god sås är inte svårt, och här finns inte bara alla recepten utan också knepen! Hur man varierar och förnyar favoritrecepten, hur man med enkla grepp kan skapa kulinariska upplevelser av enkla grundråvaror och kylskåpsrester...
De långt över 100 såsrecepten är indelade i tio kapitel. Smala; exempelvis tomatsås, sky, timjansås, Snabba; wasabiröra, ostsås, löksås, Salsa; hot BBQ-sås, salsa verde, chutney, Salladssåser; vinägrett, ceasardressing, nobisdressing, Söta; vaniljsås, kolasås, sabayone, Mjölkprodukter; brunsås, bechamel, senapssås, Ägg; bearnaise, hollandaise, majonnäs, Buljong och fond; löksås, pepparrotssås, rödvinssås, Olja; gravlaxsås, smaksatta oljor, dragonsås, Dip & dopp; anchoiade, tzatziki, hummus...
Prisma 1 9789151839868 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177154761
- Titel
- Såser : fler än 100 av de godaste
- Författare
- Joanna Farrow
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 167 x 280 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9789177154761 -
Pasta : från hela världen: soppor, förrätter,...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier lexikon. 1995. 138 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 29 x 21,5 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163200366
- Titel
- Pasta : från hela världen: soppor, förrätter, gratänger, såser, hemlagad pasta och mycket mer : den stora bildkokboken med de bästa recepten
- Författare
- Alsen, Elke - Wolter, Annette - Müller-Nordin, Gerd - Teubner, Odette
- Förlag
- Stockholm : Bonnier lexikon
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier lexikon 9789163200366 -
Såser, marinader & grillkryddor
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2023. 75 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på omslag. Spår efter blyerts på försättsblad. Rikt illustrerad. (Hylla21)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722101
- Titel
- Såser, marinader & grillkryddor
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ge dig ut på en kulinarisk resa med Frederik Zäll, en hyllad gastronomisk virtuos som firas för sitt livfulla tillvägagångssätt. I denna bok avslöjar Frederik sina hemligheter för att skapa läckra rubs, marinader och såser.Med en imponerande bakgrund som sträcker sig över 30 kokböcker och hans framgångar med bandet Eskobar, ger Frederik Zäll en unik touch till smakens värld. Du kanske även känner igen honom från hans framträdanden i TV4 Nyhetsmorgon och SVT s Överraskningen, där han har delat med sig av sin passion för allt som rör matlagning. Frederik har tidigare vunnit Gourmand World Cookbook Awards, en bekräftelse på hans goda sätt att dela med sig av inspiration och matglädje. Hans tidigare restaurang, Zäll s Smokehouse, utsågs till Åkersbergas bästa restaurang år 2022 och restaurangen ansågs vara en av Sveriges bästa och mest Texas-genuina BBQ-restauranger. Oavsett om du grillar utomhus eller skapar kulinariska mästerverk i ditt kök, lyser Frederiks filosofi om att omfamna ögonblicket och uppskatta varje tugga genom hela boken. Är du redo att ge dig ut på denna smakfulla resa? Låt boken vara ditt respass till kulinarisk njutning.
Grenadine Bokförlag 9789189722101 -
Smått & gott: Uppdatera och variera dina favo...
Häftad bok. 2019. 111 sidor.
Nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198466218
- Titel
- Smått & gott
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 111 sidor
- Språk
- Svenska
9789198466218 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783833159398
- Titel
- Såser : 365 oemotståndliga frestelser
- Författare
- Sheasby, Anne
- Förlag
- H. F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 298 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 365 frestelser - Såser
H. F. Ullmann 9783833159398 -
Såser, röror och andra till- och grillbehör
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2013. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259181
- Titel
- Såser, röror och andra till- och grillbehör
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En härligt frestande bok om röror, såser och andra läckra tillbehör!Något gott att tugga på medan kolen börjar glöda, den där marinaden som förhöjer smakerna, en riktigt mumsig röra. Visst är tillbehören hela grejen?Här hittar du allt det godaste, det som gör grillkvällen till något alldeles extra. BeerBQ-såsen, gazpachosalsan, whiskymarinaden, rödbetssalladen med honung och pinjenötter, kryddsalten, drinkarna – och glass med varma körsbär till efterrätt. Läckerheterna som lyfter det grillade. Det där man egentligen vill äta mest av.Bästa boken med festens fullträffar!
Bokförlaget Semic 9789155259181 -
Stora boken om såser
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2016. 142 sidor.
Nära nyskick. Vem vill inte kunna bjuda på lyxig bearnaise, klassisk hollandaise, läcker bbq-sås eller himmelskt god tryffelmajo - såser som verkligen lyfter smakerna i maten. Många av våra mest älskade såser finns med i den här boken, liksom röror, såser från världen läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479013
- Titel
- Stora boken om såser
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 274 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem vill inte kunna bjuda på lyxig bearnaise, klassisk hollandaise, läcker bbq-sås eller himmelskt god tryffelmajo - såser som verkligen lyfter smakerna i maten. Många av våra mest älskade såser finns med i den här boken, liksom röror, såser från världens alla hörn och söta dessertsåser. Till många av såserna får du tips på nya smaksättningar.
Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 95 recept som får det att vattnas i munnen.
Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1 9789188479013 -
Grynges bästa såser
Inbunden bok. Zest for Life. 1 uppl. 2006. 120 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Dedikation i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197522731
- Titel
- Grynges bästa såser
- Författare
- Grynge, Stefan
- Förlag
- Zest for Life
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 220 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 745 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god sås kan göra underverk med varje måltid. Förhöja, förstärka, komplettera eller kontrastera... Men hur får man inspiration? Hur når man fram till dessa ljuvliga sinnesupplevelser och får dem att koncentreras och bäras av eteriska, kryddiga, aromatiska, mustiga och runda smaker? Låt dig inspireras av de 50 recepten i denna bok och se hur du med enkla grepp kan skapa kulinariska smakupplevelser till såväl vardag som fest. Att göra en god sås är lätt bara man vet hur! Om receptförfattaren Stefan Grynge: Stefan Grynge är verksam inom restaurang och storhushåll sedan 1969. Han har skrivit över 1 500 recept, deltagit i radio och TV, grundat restaurangskolan Lyon, varit matskribent i olika tidningar och fått ett flertal gastronomiska utmärkelser genom åren men är kanske mest känd för sina forskningar om historisk mat (den så kallade utdöingsmaten). I den här boken har han valt att presentera 50 av sina bästa såser och förenklat recepten utan att ge avkall på vare sig kvalitet eller smakupplevelse.
Zest for Life 1 9789197522731 -
Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2007. 69 sidor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619028
- Titel
- Salsa & dip : röriga såser och tillbehör
- Författare
- Mette Ankarloo - Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 69 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 156 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 216 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en liten goding till bok författad av Mette Ankarloo med foto av Tine Guth Linse. En röra, salsa eller dip är en oslagbar smakhöjare som är mycket användbar till det mesta. Den piggar upp middagen, förgyller förrätten och är tillsammans med grönsaker eller hembakt bröd det perfekta tilltugget till drinken. Testa en kronärtskockskräm, en feta- och paprikadip eller varför inte lax- & wasabisalsa? Här får du inspiration och mängder av nya recept. Perfekt att ge bort i present, både till dig själv och andra!
Kakao Förlag 9789197619028 -
Mat och bak med tradition ( de 160 recept är...
Inbunden bok. Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo. 1:a svenska uppl. 1985. 64 sidor.
Mycket gott skick. Se namnen de 160 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på hörnen. Bladen med utmärkt skick. Inga anteckningar. Delvis illustrerad med färg bilder. Stor format : 25,6 cm x 19 cm. 33 gram. (senare låda20240325-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177060581
- Titel
- Mat och bak med tradition
- Författare
- Hovberg, Eva
- Förlag
- Malmö : Richter
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Richters Bokförlag / A/S Hjemmet, Oslo 1:a svenska 9789177060581 -
Såsboken - 104 moderna såser
Övrigt tryckt och skrivet. Notabene forlag. 2005. 160 sidor.
ISBN 9788248207580
Gott skick. Spiralinbindning. Avlångt format. Mindre hanteringsspår. Ägarskrift. OBS! På svenska! Portot gäller oavsett hur många böcker du köper från oss; Anthon Klipp & Konsult här på Bokbörsen. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNotabene forlag 9788248207580 -
Vegetarisk smalmat ( de 175 recept är : Inled...
Inbunden bok. Orsa : Hälsaböcker. 1:a uppl. 1994. 110 sidor.
Mycket gott skick. SE namnen på de 175 recept som finns inom parenteser på titel rutan där uppe! Pytte små slitage på pärms kanter. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. Sannolikt oläst. Några illustrerade recept med färg bilder. 20,7 cm x 13,5 cm. 228 gram. Baksides text läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185506613
- Titel
- Vegetarisk smalmat
- Författare
- Anderberg, Maude - Svedberg, Anton
- Förlag
- Orsa : Hälsaböcker
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Orsa : Hälsaböcker 1:a 9789185506613 -
Såser och dippsåser Inspirerande klassiska oc...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2006. 96 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405482318
- Titel
- Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 278 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Såser och Dippsåser
En utsökt sås kana utgöra skillnaden mellan en duktig och en mästerlig kock! Det råder inget tvivel om att en vällagad sås som kompletterar en rätt kan förvandla en vanlig måltid till en fest. Den kan sätta sting på anrättningen, göra den gräddigt fyllig, förstärka smaken i huvudingrediensen, balansera konsistenser och ofta ge presentationen en viss elegans.
Det finns ingen klar skiljelinje mellana såser och dippsåser. vilket framgår av många recept i den här fanstiska, nya kokaboken. Bland recepten på dippsåser återfinner man alla de där goda tilltuggen och kanapéerna som man kan servera separat med råa grönsaker, pitabröd, tortilla chips och grissini.
Perfekt för speciella tillfällen!
Läsförlaget 1 9781405482318 -
Grilla Goda recept på grillad mat, marinader,...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2009. 196 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Tukan Förlag 2009. En handbok för den ogrillkunnige och den grillkunnige. Fantastiska recept och handfasta råd om grillning. Här finns färdiga, kompletta menyer, spännande recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter samt klassi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011463
- Titel
- Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 276 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!
Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.
Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?
I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla!
Fler titlar i samma serie:
Muffins
Choklad
mått: 204x245 mm
Tukan Förlag 1 9789174011463 -
Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fo...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2020. 75 sidor.
Nära nyskick. Små hanteringsspår på omslag. Rikt illustrerad. (Hylla 19)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397508
- Titel
- Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fonder & klassiker
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hans första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.
Grenadine Bokförlag 9789188397508
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn