-
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 218 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127148154 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865492
- Titel
- Grilla vilt och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!
Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och pedagogiska sätt, som blivit ett adelsmärke för hans populära böcker - vare sig det handlar om styckning av vilt, rensning av fisk, eftersök m.m. Recepten är många och skiftande, fotograferade av Christer Johansson, känd skribent och fotograf i fiskepressen. Han svarar också för bokens fina miljöfoton. Alf Andersson har gjort teckningarna i sin grillbok.
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
M.R.2007
Bokförlaget Settern 1 9789175865492 -
Vårnätter och vildmarksliv - med vilt i kikar...
Inbunden bok. Tidens förlag. 1961. 95 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTidens förlag -
Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 6 uppl. 1988. 128 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865522
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 6 9789175865522 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
Bonnier Fakta 9789174246599 -
Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1983. 166 sidor.
Mycket gott skick. finns namn i och några mindre fläckar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153406570
- Titel
- Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
- Författare
- Eriksson, Elice - Källén, Kerstin
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153406570 -
Vilt à la carte/Game à la carte
Inbunden bok. A la carte böcker. 2004. 120 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint exemplar. I nyskick utvändigt såväl som invändigt förutom en liten repa på pärmens baksida. På svenska och engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789525290417
- Titel
- Vilt à la carte/Game à la carte
- Förlag
- A la carte böcker
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 934 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vårt viltskafferi är helt fantastiskt. Den är svindlande vacker och så överväldigande stor att man måste uppleva den på riktigt för att kunna fatta det. Har man upplevt den någon gång måste man bara ständigt återuppleva känslan. Därför återvänder jägaren till sina jaktmarker år efter år, inte bara för att jaga utan för att återuppleva den häftiga känslan eller kicken som många säger. Samma sak är det med fjällvandraren, bär- och svampplockaren, fiskaren, skidåkaren, friluftsmänniskan och många många andra.
Förutom de många härliga viltrecepten vill vi med denna kokbok bjuda dig på en visuell resa till Europas största viltskafferi. Alla matbilder i boken bjuder också på en naturupplevelse då nästan samtliga maträtter är fotograferade i vacker natur utomhus. Bilderna är tagna utefter kusten, vid vackra insjöar, vid öppna landskap, skogsmark och fjäll. Kokboken är ett resultat av hundratals timmars vistelse i skog och mark under flera år.
A la carte böcker 9789525290417 -
Stora årsboken Jakt 2001 [Vilt, jakt, hundar,...
Inbunden bok. Storegårdens förlag. 2000. 239 sidor.
Gott skick. Fint skick inuti, dock har omslaget blivit kantstött.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163102196
- Titel
- Stora årsboken Jakt
- Författare
- Blomkvist, Evert
- Förlag
- Timmersdala : Storegårdens förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
Storegårdens förlag 9789163102196 -
I vilt tillstånd
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2016. 374 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Enstaka märken från hantering utvändigt. Invändigt i väldigt fint skick.
När du handlar böcker av mig:
* Jag skickar ditt paket spårbart med Schenker eller Postnord. Du får ett försändelsenummer och kan följa paketets väg.
* Enhetsfrakt innebär a läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100145019
- Titel
- I vilt tillstånd
- Författare
- Gay, Roxane
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 374 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 134 x 201 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mireille Jameson, dotter till en välbärgad familj i Haiti och numer boende i USA, kidnappas i Port-au-Prince mot en lösesumma på 1 miljon dollar. I 13 dagar hålls hon fången medan hennes far vägrar betala och hennes man kämpar för att få henne fri. När hon äntligen släpps börjar hennes mödosamma kamp för att återvända till sitt liv.I vilt tillstånd är både ett familjedrama, en utmanande politisk roman och en stark roman om kärlek.
Albert Bonniers Förlag 9789100145019 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836461
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 2 9789151836461 -
Kött, vilt, fågel
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1:2 uppl. 2016. 218 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rakt och rent ex. Pärmarnas hörn något nötta. Inlagan i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148154
- Titel
- Kött, vilt, fågel
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 218 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Den unga åldern till trots börjar Tommy Myllymäki redan bli en nestor på kokböcker."
Gourmet
Kött, vilt & fågel innehåller ett urval riktigt bra recept. De cirka 100 recepten är fördelade på lika många vardags som festrätter, till exempel fläskkotlett med plommon och radicchio, biff Lindström, olika varianter på råbiff och helstekt fågel. Recepten är oftast ganska enkla, både klassiker och moderna varianter.
Det viktigaste när du lagar mat hemma är att få till brytningen mellan två olika smaker. Det är det som lyfter fram råvaran och gör en rätt riktigt bra. Många tips och smakkombinationer kommer från restaurangvärlden och ger nyskapande och spännande smaker. Välj ditt kött med omsorg, och ät hellre riktigt bra kött mer sällan.
Boken inkluderar även vilt- och fågelrecept, och dessutom ägnas ett kapitel åt grillning.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Julita utanför Katrineholm, och är kreativ ledare för Svenska Brasseriet där bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Teatergrillen i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur.
”Tommy Myllymäki håller med sin serie grundläggande kokböcker på att bli den yngre kockgenerationens Mannerström.”
Allt om Vin
"Välrenommerade King-favoriten Tommy Myllymäki fortsätter att beta av råvarulistan och släpper nu uppföljaren till uppskattade Såser, Grönsaker och Fisk & skaldjur."
King Magazine
"I varje kokbok av Tommy Myllymäki finns det något recept som förändrar tillvaron i mitt kök helt."
Residence
”Prisade kocken Tommy Myllymäki fulländar härmed sin tematiska kokbokskvartett. Och det är inte utan att problematisera köttkonsumtionen - han förespråkar att använda mindre mängd men bättre kvalitet. Låt dig inspireras av hela skalan från vardagsklassiker som köttfärssås till lyxiga konfiterade anklår, allt illustrerat med vackert foto.”
MatMagasinet
Allt är mycket tidlöst och pedagogiskt.
Gourmet
Natur & Kultur 1:2 9789127148154 -
Laga vilt : från skog och sjö
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nära nyskick. Onamnad och varsamt läst.
Samfraktar gärna.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188257154
- Titel
- Ett vilt sjömansliv
- Författare
- Mosesson, Tommy
- Förlag
- Vulkan
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 80 x 210 mm Ryggbredd 1350 mm
- Vikt
- 170 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om min tid till sjöss, på sextiotalet, när jag som sjuttonårig grabb från landet gav mig i väg på handelsflottans båtar världen över. Här beskrivs roliga händelser till sjöss och i land, men också tragiska händelser, fylla och slagsmål, allt som hörde till på den tiden. Boken är skriven med glimten i ögat, jag hoppas att den som läser boken kan få sig ett gott skratt. Möjligen kan tänkas att någon sjöman från 60-talet skulle kunna känna igen sig själv i vissa av situationerna i boken. Allt som beskrivs är självupplevt, inget påhittat.
Vulkan 9789188257154 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Laga vilt från skog och sjö
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Semic. Stockholm, 2012. Förlagets illustrerade ryggklotband. 4:o. Illustrerad i färg. 144 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
9789155255817 -
Rom, vilt, chark & BBQ
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Utgiven av Grenadine Bokförlag 2024. Kartonnage. 120 sid.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722231
- Titel
- Rom, vilt, chark & BBQ
- Författare
- Di Zazzo, Malin
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 489 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken fokuserar vi på Vilt, Chark & BBQ som passar till den ädla drycken rom. Boken är fylld med våra egna recept men vi har även bjudit in intressanta gäster, några krögare, ett gäng privatpersoner med brinnande intresse för mat och dryck samt matproducenter som jobbar med otroligt fina råvaror. Det har varit väldigt intressant att skriva den här boken och vi har lärt oss massor. Vi har fått vara med och grillat vildsvin, jagat, lärt oss hur man röker kött enligt gamla traditioner, stoppat korv, lärt oss vad som händer med smaken när man lufttorkar salami och mycket, mycket mer. Dyk in i boken och låt dig inspireras. Kanske får du ideér till egna fantastiska smak-kombinationer. Hoppas att ni uppskattar recepten i vår bok!
9789189722231 -
Mera vilt än tamt
Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker. 1974. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Bra Böcker -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175862958
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175862958 -
DET BÄSTAS BOKVAL: FORTFARANDE SAKNAD, DIT ÖD...
Inbunden bok. Reader's Digest Aktiebolag, Stockholm . 1982. 478 sidor.
ISBN 9789170300790
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Det Bästas Bokval utgavs 1956-2011 av amerikanska Reader's Digests svenska dotterbolag Det Bästa. Sammanlagt utgavs 278 volymer och varje volym innehöll vanligtvis fyra sammanfattade romaner, men de första åren kunde en volym även innehålla fem romaner (3 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKReader's Digest Aktiebolag, Stockholm 9789170300790 -
Vilt, människa, samhälle
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2010. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Sparsamt läst. Nybokskänsla invändigt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147094189
- Titel
- Vilt, människa, samhälle
- Författare
- Danell, Kjell - Bergström, Roger
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 939 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt, människa, samhälle ger en helhetsbild av viltet som en resurs som angår många. Landets främsta forskare på området väver samman biologi, ekonomi, lagstiftning och förvaltning till en helhet. Här samlas och presenteras aktuell – både ny och tidigare opublicerad – kunskap om bevarande och nyttjande av vilt på ett lättillgängligt sätt.
Sverige har kanske aldrig haft mer vilt än nu. Vi svenskar är också fler än någonsin, men allt färre bor på landsbygden i nära kontakt med viltet och dess livsmiljöer. Ändå engagerar viltet allt fler och många frågeställningar är både viktiga och kontroversiella. Hur stor den svenska älgstammen ska vara är en fråga av stor samhällsekonomisk betydelse.
De stora rovdjuren väcker starka känslor. Vilt, människa, samhälle vänder sig till alla som är intresserade av jakt- och viltfrågor i en föränderlig miljö. Boken är ett av resultaten från det av Naturvårdsverket finansierade forskningsprogrammet "Adaptiv förvaltning av vilt och fisk".
Sagt om boken
"Insiktsfullt och pedagogiskt - men för den skull inte tråkigt - redogör grupper av skribenter för de svenska viltstammarnas historia och nuvarande läge och hur de påverkas av resten av samhället, speciellt de areella näringarna som givetvis ständigt förändras. Kringsynta diskussioner förs exempelvis om rimliga avvägningar mellan skogsbruk och älgstam, mellan trafikproblem och viltbeståndens täthet. --- Särskilt intressanta är de kapitel i boken som handlar om rovdjurens ekologi och om hur man genom jakt skattar en viltpopulation för att säkra dess hållbara utnyttjande över förutsebar framtid. Här dyker det upp ganska invecklade principer som emellertid klargörs på ett alldeles förträffligt sätt. Bravo." Staffan Ulfstrand, Uppsala Nya Tidning, 17 januari 2011
Liber 1 9789147094189 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129557886
- Titel
- Hej vilt på Söder
- Författare
- Lindblom, Susin - Morisse, Tor
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129557886 -
STYCKNING AV VILT – Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 9 uppl. 2021. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – Obetydliga små märken på pärmarna. –– Se fler bilder! ––
ALLT OM VILTSTYCKNING! – Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
• Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866314
- Titel
- Styckning av vilt : älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ALLT OM VILTSTYCKNING!
Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla rätt vid middagsbordet. Kom ihåg att du som jägare har traditioner att föra vidare!
ÄLG, HJORT, RÅDJUR, VILDSVIN, HARE och FÅGEL
Visar styckning steg för steg - en oumbärlig hjälpreda i jägarfamiljen. Även om redskap, mörning, passning, avhudning, hur man delar kött rättvist i jaktlaget osv.
Mörning mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Bokförlaget Settern 9 9789175866314 -
ROM, VILT, CHARK & BBQ
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Stevali. 2024. 120 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
I den här boken fokuserar vi på Vilt, Chark & BBQ som passar till den ädla drycken rom.
Boken är fylld med våra egna recept men vi har även bjudit in intressanta gäster, några krögare, ett gäng privatpersoner med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722231
- Titel
- Rom, vilt, chark & BBQ
- Författare
- Di Zazzo, Malin
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 489 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken fokuserar vi på Vilt, Chark & BBQ som passar till den ädla drycken rom. Boken är fylld med våra egna recept men vi har även bjudit in intressanta gäster, några krögare, ett gäng privatpersoner med brinnande intresse för mat och dryck samt matproducenter som jobbar med otroligt fina råvaror. Det har varit väldigt intressant att skriva den här boken och vi har lärt oss massor. Vi har fått vara med och grillat vildsvin, jagat, lärt oss hur man röker kött enligt gamla traditioner, stoppat korv, lärt oss vad som händer med smaken när man lufttorkar salami och mycket, mycket mer. Dyk in i boken och låt dig inspireras. Kanske får du ideér till egna fantastiska smak-kombinationer. Hoppas att ni uppskattar recepten i vår bok!
–– FÖRLAGSNY! –– Stevali 9789189722231 -
Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvi...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 112 sidor.
Nyskick. Veck i lamineringen, uppkomna vid produktion. Inlaga i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267100
- Titel
- Laga vilt : bästa recepten med hjort, vildsvin och älg
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våga laga mer vilt! Här finns ca 45 inspirerande recept på bland annat hjort, vildsvin och älg, både med traditionellt svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Vad sägs om att testa Vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistagenötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller en mauritisk curry med vildsvin och räkor? Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att experimentera i köket och välja det kött man har tillgängligt. Det har aldrig varit enklare att imponera på familj, vänner och jaktlag!
Bokförlaget Semic 9789155267100 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1992. 137 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Hylla 21
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175864013
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9789175864013 -
STYCKNING AV VILT – Älg, hjort, rådjur, vilds...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 6 uppl. 2005. 128 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, verkar oläst! – Obet. ytmärken på omslaget. – Se fler bilder! ––
Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, råd läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865522
- Titel
- Styckning av vilt - Älg, hjort, rådjur, vildsvin, hare och fågel
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 1988
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!
Alla styckningsbilder i färg!
Innehållsförteckning:
Inledning
Vad är kött?
Mörning - mogningslagring
Viltsmak
Kvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehåll
Sammanfattning
Hygien
Sjukt, skadat kött
Älg
Delning av älgkött
Hjort
Rådjur
Vildsvin
Hare
Fågel
Redskap
Böcker av Alf Andersson:
Styckning av vilt I, 1988
Passning av älg, 1990
Eftersök på älg och rådjur, 1992
Jägarens skinn och hudar, 1993
Fisken efter fångsten, 1996
Det viktiga eftersöket, 1999
Så röker du kött och fisk, 2000
Grilla vilt och fisk, 2002
Styckning av vilt II, 2003
Bokförlaget Settern 6 9789175865522 -
Vilt : Modern mat från skogen
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 134 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425687
- Titel
- Vilt : Modern mat från skogen
- Författare
- Lena Holmsäter
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt är trendigare än någonsin. Det är smakrikare än annat kött, men också renare, magrare och sundare. En älg lever inte sitt liv i ett bås. En fasan sitter inte i bur. Djuren rör sig fritt i den mest fantastiska hemmiljön av alla skogen.
Fler och fler vill äta vilt, men det saknas moderna recept på älg, rådjur, hjort och fågel. Recept som är lättare, grönare och fräschare än de traditionella med gräddsåser, stuvningar och gratänger. Därför har den här boken kommit till en inspirationskälla för dig som vill laga till vilt med goda grönsakstillbehör och spännande kryddningar, men även uppskattar de klassiska rätterna.
I boken lanseras också idén att servera tre små delikata rätter till fest, i stället för en liten förrätt och en stor bastant varmrätt.
Boken är skriven av Lena Holmsäter, skribent med mat och hälsa som specialitet.
Ica Bokförlag 1 9789153425687 -
Ett vilt liv : En räddare i nöden
Inbunden bok. Malmö : Funtasie tjejbokklubb/Stabenfeldt. 2006. 152 sidor.
Nära nyskick. Zanna är en riktig storstadstjej. Hon förstår inte varför hon måste åka ut i vildmarken med sin pappa och tvillingbror Martin. Hon längtar eter sin pojkvän i stan, men drar snart till den snygge Tyler mot sin vilja. Plötsligt händer något dramatiskt som v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171176554
- Titel
- En räddare i nöden
- Författare
- McNicoll, Sylvia - Stedman, Helena
- Förlag
- Malmö : Funtasie tjejbokklubb/Stabenfeldt
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Malmö : Funtasie tjejbokklubb/Stabenfeldt 9789171176554 -
Ett vilt liv : Alfavargen
Inbunden bok. Malmö : Stabenfeldt. 2007. 152 sidor.
Mycket gott skick. Ska Zanna stanna kvar i hålan Last Chance med sin pappa och tvillingbrodern Martin eller flytta till sin mamma i Paris? Zanna kan inte bestämma sig, hon vill ju inte åka ifrån snyggingen Tyler och sin älskade varg Paris. Om sanningen ska fram har hon bör läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172452145
- Titel
- Alfavargen
- Författare
- McNicoll, Sylvia - Palm, Marita
- Förlag
- Malmö : Stabenfeldt
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Malmö : Stabenfeldt 9789172452145 -
LAGA VILT FRÅN SKOG & SJÖ – Kött • Fisk • Fåg...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic. 2011. 144 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta - och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!
• Oavse läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
–– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic 9789155255817
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
