-
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är förlagsny. Oläst.
Minimala hanteringsspår på pärmen, övre hörn har blivit något tilltryckta.
Från baksidestexten:
Författaren ger en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du öter.
Hylla C11 … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. ///
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthä läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2013. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rak och ren utan namn eller slitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1:a uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur 1:a 9789127133730 -
Ett sötare blod : Om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Bokförlaget. 2:a tryckningen, 1:a utgåvan uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Inga anteckningar. Spår av 2 st. hundöron. 21,7 cm x 14,2 cm. 418 gram. (låda20220911-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Bokförlaget 2:a tryckningen, 1:a utgåvan 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Helt och rent innanmäte.
Omslaget har slitage av låg grad.
Oläst bok.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalist läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Natur och Kultur, 2012. Förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott antikvariskt skick, men namnteckning och årtal med röd kulspets på försättsbladet. 255, [1] s. ISBN 978-91-27-13373-0. Innehåll: Masspsykos - eller mirakel? -- Världen vaknar - fett blir fa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Med kolesterolet i fokus har forskare gett oss kostråd: dra ner på fettet. Mindre fett i maten skulle också göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. I Ett sötare blod gransk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Sjätte tryckningen 2014.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod - om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1:1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Format 21,5 x 14 cm Vikt 325 g.
Inbundet rött klotband med vit ryggtext och skyddsomslag. INNEHÅLL: Del I. Vägskälet där forskningen gick vilse; Del II. Inflammation - ett varigt sår i vår sjukvård; Del III. Socker - ett gödsel för kroppen; Del IV. Om m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1:1 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730 -
Ett sötare blod . Om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 2012. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Med kolesterolet i fokus har forskare gett oss kostråd: dra ner på fettet. Mindre fett i maten skulle också göra oss smalare. Men det har blivit precis tvärt om. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. I Ett sötare blod gransk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. Första upplagan uppl. 2012. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. 21,5 x 14 cm. 429 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk Första upplagan 9789127133730 -
Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett s...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2012. 255 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133730
- Titel
- Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 215 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- “Ha mindre fett i maten, så får du mindre fett på kroppen.”
Så löd rådet från våra myndigheter. Men det har blivit precis tvärtom. En epidemi av fetma och diabetes har drabbat stora delar av världen. Varför?
I Ett sötare blod granskar vetenskapsjournalisten AnnFernholm våra kostråd. Likt en deckarförfattare nystarhon upp historien om hur forskare vandrade vilse när de utsåg kolesterolnivåerna i blodet till ett avgörande mått på hjärthälsa.
Hennes kartläggningar pekar istället ut en annan bov i dramat: vår sockerstinna kost som har gett oss ett allt sötare blod.
Ett högt blodsocker skadar våra blodkärl och eldar på utvecklingen av både åderförkalkning och demens. Mycket insulin i blodet driver tillväxt i kroppen: nyfödda väger mer, barn går tidigare in i puberteten och vi löper en allt högre risk att drabbas av cancer.
Ann Fernholm ger här en både bred och insiktsfull bild av hur din hälsa påverkas av vad du äter.
Ann bloggar också. Följ henne här.
Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde.
Dagens Nyheters ledarsidor
Författaren har doktorerat i molekylär bioteknik och vet hur man läser forskarrapporter. Slutsatsen hon drar är en riktig rysare: Socker ger dig hjärtinfarkt, socker gör dig dement, socker eldar på din cancer, socker stör din ägglossning, socker dödar i förtid...
Ingalill Mosander, Aftonblader
Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne.
Thomas Lunds, Värnamo Nyheter
Den som införskaffar den här boken kommer inte att ångra sig, den hör hemma i den översta divisionen av nutritionsböcker och rekommenderas starkt.
LCHF.se
Jag har funderat en hel del på det här med socker i blodet och vilken skada det gör att ha högt blodsocker. Särskilt efter att ha läst boken Ett sötare blod... , en av de bästa faktaböcker jag läst.
Johanna Ekne, Kostrådgivarna
Alla borde vara rädda om sitt blodsocker och hålla nivåerna så låga som de kan med hjälp av lågkolhydratkost och motion. ... Läs boken för det är en av de bästa jag har läst och jag rekommenderar den varmt.
Anna-Maria Johansson, Ultimat.nuSpännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.
Malin Nordgren, Dagens Nyheter
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127133730
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn