Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den långsamme

Den långsamme

Inbunden bok Brombergs. 1 uppl. 2005. 285 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9185251399
Titel
Den långsamme
Författare
J.M. Coetzee
Förlag
Brombergs
Utgivningsår
2005
Omfång
285 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
137 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
424 g
Språk
Svenska
Baksidestext


Den långsamme är berättelsen om hur mr Rayment, en ensamstående, sextioårig mans öde förändras efter en allvarlig cykelolycka. Hans väg tillbaka kommer att kantas av en rad gåtfulla kvinnor, som plötsligt gör intrång i hans liv.

Mr Rayments protester mot att ständigt vara i behov av vård gör hans tillvaro tung och meningslös. Tills den dagen då den kroatiska sköterskan Marijana kliver över tröskeln. Han blir handlöst förälskad i den vackra och omsorgsfulla trebarnsmamman. För hennes skull är han beredd att göra vadsomhelst, trots att han tidigt inser det orimliga i deras relation.

En av Coetzees tidigare romanfigurer intar en viktig roll även i detta drama, författaren Elizabeth Costello. Hon får spegla det omöjliga och osunda i Mr Rayments passion. Kan hon få honom att ändra riktning?

En fascinerande och gåtfull berättelse om hur en äldre mans trångsynta begär splittrar en hel familj. En man som för sent i livet upptäcker vad som fattas honom. Han är trög och tafatt med sina känslor. Han är en helt sonika en långsam man.

J.M. Coetzee har belönats med Bookerpriset för Historien om

Michael K (1983) och Onåd (1999). På svenska har även utkommit: I väntan på barbarerna, Järnålder, Mr. Foe, Mästaren från Sankt Petersburg, Pojkår, Ungdomsår, Elizabeth Costello, I hjärtat av landet och Skymningsmarker.

2003 tilldelades han Nobelpriset i litteratur.