-
Kokboksmuseet i Grythyttan : [Måltidens hus i...
Häftad bok. Grythyttan : Måltidsakademiens biblioteksstiftelse. 2000. 48 sidor.
Nära nyskick. Min namnteckning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163093944
- Titel
- Kokboksmuseet i Grythyttan : [Måltidens hus i Norden
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Cedrenius, Gunilla - Jönsson, Peter - Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Förlag
- Grythyttan : Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Grythyttan : Måltidsakademiens biblioteksstiftelse 9163093944 -
Operakällaren : Operahuset Karl XII:s torg St...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 224 sidor.
Nyskick. Tjock bok med fantastiskt fina foton blandat med fakta om Operakällarens långa historia. Många stora matrelaterade händelser har ägt rum just där.
Titta gärna efter mer innan du avslutar ordern. Det finns både annat om Stockholms historia och fler mat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240252
- Titel
- Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 342 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
Bonnier Fakta 9789174240252 -
Wenn köche eine reise tun... Schwedens koch-n...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2000. 288 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Tysk text
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421329
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld-tysk
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1890 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153421329 -
Skogens mat : en resa i litteraturens landska...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Albert Bonniers, 2008. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. 26x23,5 cm. Mycket gott antikvariskt skick. 199, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. 978-91-0-011890-7. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118907
- Titel
- Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten är en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom. Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg till Linda Olsson.
9789100118907 -
Gastronomisk kalender 2017 : Det goda samtale...
Inbunden bok. Carlsson. 2016. 174 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173317955
- Titel
- Det goda samtalet
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Ribbing, Magdalena - Möller, Christina - Lind, Martin - Rådström, Niklas
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 135 x 235 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god middag kan släta över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt det hållet. Hur det goda samtalet i den goda måltiden kan gå till berättas om i årets Gastronomisk kalender. Här finns förnämliga texter av kung Carl XVI Gustaf, Carl Bildt, Jens Orback, Charlotte Birnbaum, Carl Jan Granqvist, Christina Mattsson, Niklas Rådström, Martin Lind, Karsten Thurfjell, Claes Hylinger, Tomas Lidman bland andra. Dessutom lärs även såväl kalkonens som en sillsoppas hemligheter ut. Peter Wallenberg Jr intervjuas, Årets kock likaså och utöver detta finns lärorika, roliga texter av många andra talanger.
Carlsson 9789173317955 -
Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg St...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 224 sidor.
Mycket gott skick. Med dedikation.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240252
- Titel
- Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 342 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
Bonnier Fakta 9789174240252 -
Kokboksmuseet i Grythyttan. Måltidens hus i N...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Tryckt, 2000. 48 sid. Häftad.
Med illustrationer i färg och svartvitt. Grunden till samlingen las genom inköp av en betydande del av Tore Wretmans kokboksbibliotek. Frakt tillkommer 170 gram … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163093944
- Titel
- Kokboksmuseet i Grythyttan : [Måltidens hus i Norden
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Cedrenius, Gunilla - Jönsson, Peter - Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Förlag
- Grythyttan : Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
9163093944 -
Skogens mat : en resa i litteraturens landska...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 199 sidor.
Nära nyskick. Till synes oläst exemplar///Förlagets beskrivning: Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkröre läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118907
- Titel
- Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten är en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom. Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg till Linda Olsson.
Albert Bonniers Förlag 9789100118907 -
Meny. Det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok.
Mycket gott skick. B. Wahlströms 2006. 192 sidor. 23x21 cm. Pappband med skyddsomslag. Ett par små noteringar på sid 48-49.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
9132333315 -
Meny. Det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 2006. 192 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 9789132333316 -
Skogens mat: en resa i litteraturens landskap
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 199 sidor.
Nyskick. Matbilder: Lars Paulsson. Skogsbilder: Carl Johan Eriksson.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118907
- Titel
- Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten är en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom. Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg till Linda Olsson.
Albert Bonniers Förlag 9789100118907 -
Skogens mat : en resa i litteraturens landska...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 199 sidor.
Nära nyskick. SIsta sidan(tom slutsida) har en flik borta i övre hörnet. Övrigt nyskick..........................// Boken innehåller 75 recept med ingredienser som kan hämtas från skog och vatten - bär, svamp, vilt och fisk. Dessutom finns utdrag ur litteraturen som sk läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118907
- Titel
- Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten är en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom. Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg till Linda Olsson.
Albert Bonniers Förlag 9789100118907 -
Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademi...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 157 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Historia, betraktelser mm De flesta texterna handlar om olika typer av mathistoria.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837307
- Titel
- Gastronomisk kalender : Gastronomiska Akademiens årsbok. 2001
- Författare
- Gastronomiska akademien
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 418 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är snabbmat födopiller som i framtiden gör susen? Eller måhända sånt vi spiller när vi åker X2000?
Detta är några av de versifierade undringar som Povel Ramel framförde på Gastronomiska Akademiens snabbmatssymposium i oktober 1999. Hans övriga rimmade grubblerier inför detta nutidsfenomen kan man ta del av i årgång 2001 av Gastronomisk kalender.
Jan-Öjvind Swahn, kalenderns redaktör, ger i en essä bl.a. recept på forna tiders "bänkvälling" och "ruskomsnusk", rätter som var lika läckra som det låter, medan Svenska Akademiens ständige sekreterare, Horace Engdahl, berättar om Goethes lidelse för betydligt smakligare spis och Dick Harrison, docent i historia, skriver om matkulturen under tidig medeltid.
Bland övriga författare i årets kalender märks Nils-Arvid Bringéus, som skriver om seden med "julhögar" i forna dar, och Stephan Rössner, som redogör för hur hormonerna styr vårt val av föda under både dygnets och den enskilda måltidens förlopp.
Prisma 1 9151837307 -
Skogens mat : en resa i litteraturens landska...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1:a uppl. 2008. 199 sidor.
Nära nyskick. Fint förlagsex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118907
- Titel
- Skogens mat : en resa i litteraturens landskap
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Även om dagens livsmedelsbutiker erbjuder all tänkbar mat så älskar vi fortfarande att hämta vår föda i skogen. Svampens, bärens, fiskens och viltets olika säsonger förorsakar ett antal myllrande folkrörelser ut i våra marker. Inte minst älgjakten är en årlig passion som går tvärs genom samhällslagren, och många är historierna som berättas därom. Man kan tvista om det är naturupplevelsen eller den föda man finner som är viktigast, men alla är nog överens om att det man hittar i skog och sjö smakar sällsynt gott. Det tycker förstås vår främste viltkock Gert Klötzke, som samlat många av sina bästa recept på allt som skogen ger, samtidigt som han frikostigt delar med sig av sina erfarenheter. För att ackompanjera rätterna har Karsten Thurfjell sammanställt smakprov från den svenska litteraturens jaktlag, fiskafängen, svamputflykter och bärplockningar, från Vilhelm Moberg till Linda Olsson.
Albert Bonniers Förlag 1:a 9789100118907 -
MENY - DET BÄSTA UR RADIOPROGRAMMET
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 200 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Laga och njut av några (alla!) av de omkring 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat MENY och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept! Rikt illustrerad med foton både i svart-vitt och i färg. För fler böcker på läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 1 9132333315 -
KOCKLANDSLAGETS UNDERBARA VÄRLD. En resa geno...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2000. 303 s. Inbunden. Förlagets dek. laminerade kartonnage. 29,5x24,5cm. 1883 gram.
Mycket gott skick. Ur baksidestexten: KOCKLANDSLAGETS UNDERBARA VÄRLD gör nedslag i nio länders kök, i fyra olika världsdelar. Lagets tolv medlemmar reste ut i världen för att möta kollegor mitt bland dofterna och smakerna i deras kök, på marknader, gårdar, åkrar och fiske läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
9153421000 -
MENY - DET BÄSTA UR RADIOPROGRAMMET
Inbunden bok. B. WAHLSTRÖMS. 2006. 192 s. Inbunden. 23x21,5cm. 820 gram.
Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat radioprogrammet Meny. Bok i toppskick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
9132333315 -
Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg St...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a upplagan uppl. 2010. 224 s. Inbunden. 35x26cm. 2000 gram.
Nyskick. Porträtt av en stjärnkrog - Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett et läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240252
- Titel
- Operakällaren : operahuset Karl XII:s torg Stockholm
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 342 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få svenska restauranger har ett sådant renommé som Operakällaren. I mer än tvåhundra år har den legat som ett smycke i kungliga kvarter i Kungsträdgården i Stockholm och generationer av svenskar förknippar dess namn med ett etablissemang av högsta klass. På Operakällaren har legendariska matkreatörer som Tore Wretman och Werner Vögeli verkat, här har maträtter skapats, nya råvaror prövats och kokkonsten utvecklats. Idag serveras här internationell haute cuisine signerad Stefano Catenacci, rollen som kunglig hovleverantör är i högsta grad aktiv och restaurangen har utsetts till Årets restaurang 2010 i White Guide. Operakällaren är boken om Sveriges nationalrestaurang. Exklusiva menyer illustreras av fotografer som Dawid, Bruno Ehrs, Denise Grünstein, David Loftus och Caroline Roosmark. Jens Linder berättar om mat och servering genom mer än två seklers restaurangliv, Richard Julin mäter temperaturen på Nobiskällarens dryckesskatter och Martin Goodwin tar oss med från 1700-talets simpla källarkrog till dagens stjärnkrog. En glimt in i restaurangens eget konditori och ett besök på en Nobelmiddag på Kungliga Slottet ingår också i detta porträtt av klassiska Operakällaren.
9789174240252 -
Kocklandslagets underbara värld
KOCKLANDSLAGETS UNDERBARA VÄRLD gör nedslag i nio länders kök, i fyra olika världsdelar. Lagets tolv medlemmar reste ut i världen för att möta kollegor mitt bland dofterna och smakerna i deras kök, på marknader, gårdar, åkrar och fiskehamnar. Denna kokbok läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
9153421000 -
KOKBOKSMUSEET I GRYTHYTTAN MÅLTIDENS HUS I N...
Häftad bok. Måltidsakademiens Måltidsstiftelse. Första uppl. 2000. 48 s. Häftad. 21x17cm. 147 gram.
Nyskick. I boken finns samlat en rad intervjuer med bland andra Ernst Billgren, Carl Jan Granqvist,Magnus Silfverhielm och Åke Axelsson. Intervjuerna är gjorda av Karsten Thurfjell. Därutöver en rad intressanta artiklar och exempel omkring Kokboksmuseets tillkoms läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163093944
- Titel
- Kokboksmuseet i Grythyttan : [Måltidens hus i Norden
- Författare
- Thurfjell, Karsten - Cedrenius, Gunilla - Jönsson, Peter - Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Förlag
- Grythyttan : Måltidsakademiens biblioteksstiftelse
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
9163093944 -
Kocklandslagets underbara värld
AUTOGRAF med hälsningar.
Utdrag ur förlagets presentation: KOCKLANDSLAGETS UNDERBARA VÄRLD gör nedslag i nio länders kök, i fyra olika världsdelar. Lagets tolv medlemmar reste ut i världen för att möta kollegor mitt bland dofterna och smakerna i deras kö läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
9153421000 -
Kocklandslagets Underbara Värld: En resa geno...
Kocklandslagets Underbara Värld
gör nedslag i nio länders kök, i fyra olika världsdelar. Lagets tolv medlemmar reste ut i världen för att möta kollegor mitt bland dofterna och smakerna i deras kök, på marknader, gårdar, åkrar och fiskehamnar. Denna kokbo läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
9153421000 -
Kocklandslagets underbara värld
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2000. 304 s. Inbunden. Förlagets dekorerade och laminerade kartonnageband. 29,5x25cm.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153421000
- Titel
- Kocklandslagets underbara värld
- Författare
- Svenska Kocklandslaget
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1910 g
- Språk
- Svenska
9153421000 -
Meny. Det bästa ur redioprogrammet
B Wahlströms, 2006. Inbunden med skyddsomslag, 187 sidor.
Nyskick. Illustrerad i färg. En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna oc läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333315
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
9132333315 -
Kocklandslagets underbara värld. en resa ge...
Västerås, ICA Bokförlag 2000. 301 sid. Rikt fotoillustrerad. Förlagets pappband med somslagsbild. Bra skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn