-
Snabb sund mat - Enkla vardagsrecept av kockl...
Inbunden bok. Svenska Spel, Jack Vegas & Prisma Bokförlaget. 1:a uppl. 2005. 195 sidor.
ISBN 9789151846279
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Se 85 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Omslaget sliten på kanter. Varje recept illustrerad med en hel sidan färg bild. 23 cm x 19,5 cm. 912 gram. (låda20230724-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvenska Spel, Jack Vegas & Prisma Bokförlaget 1:a 9789151846279 -
Impuls Geografi 2 för grundskolans senare del...
Häftad bok. Natur & Kultur Läromedel. 1:a uppl. 2009. 144 sidor.
Nära nyskick. Pärm sliten en aning på kanter. Bladen med ny skick. Inga anteckningar. 24 cm x 21,2 cm. 353 gram. (låda20230724-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127414372
- Titel
- Impuls Geografi 7-9 Grundbok 2
- Författare
- Kinlund, Peter
- Förlag
- Natur & Kultur Läromedel
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 210 x 240 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundbok 1 handlar om naturgeografi och tar upp jordens naturliga förutsättningar i fyra kapitel: Jorden och kartan, Jordskorpan - grunden för allt liv, Klimat och vegetation samt Jordens vatten.
Grundbok 2 behandlar kulturgeografi, hur människan använder och förändrar jorden. Den innehåller sex kapitel: Världens befolkning, Marken, maten och landskapet, Städer, Näringslivet i världen, Energi samt Geografi och politik.
Grundbok 3 handlar om regioner i världen och är en syntes av Grundbok 1 och 2. Kapitlen har rubrikerna: Europa, Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien samt Antarktis.
Serien Impuls
Enligt NE betyder ordet impuls "påverkan som leder vidare". Det har vi tagit fasta på. Vi har gjort ett läromedel som leder eleverna vidare - från kunskap till insikt och förståelse.
Grund- och stadieböckerna
Impuls utgår från läromedlet PULS. För att underlätta för eleven att skapa förståelse för ämnena har Impuls försetts med frågor, faktarutor och temauppslag. Uppslagen bygger på samspelet mellan text och bild. för att uppmana eleverna till engagerande samtal och diskussioner i klassrummet. Om du vill kan du bygga hela lektioner kring uppslagen.Impuls finns som både stadieböcker och grundböcker. En stadiebok innehåller samtliga tre grundböcker och till böckerna finns nedladdningsbara lärarhandledningar.
Lärarhandledningar
Lärarhandledningarna innehåller bland annat avsnitt om Impuls och kursplanen, lektionsförslag, bildbeskrivningar, litteraturtips och mycket annat. Handledningarna består av pdf:er som laddas ner och delas av lärare i skolan.
Natur & Kultur Läromedel 1:a 9789127414372 -
Livet i himmel, på jord, i vatten ( orig. tit...
Inbunden bok. Bokhuset Bokförlaget. 1:a svenska uppl. 1982. 229 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. Pärm sliten en aning. Omslaget i dåligt skick. Bladen som nya. Inga anteckningar. Rikt illustrerad med färg- och en del svartvita bilder. Stor format : 29,9 cm x 22 cm.1169 gram. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176900592
- Titel
- Livet i himmel, på jord, i vatten
- Författare
- Graebner, Karl-Erich - Adlerberth, Roland - Jonsson, Rolf
- Förlag
- Höganäs : Bokhuset
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Bokhuset Bokförlaget 1:a svenska 9176900592 -
Världens bästa mat Del 2
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag. 1936.
Gott skick. Utgiven av Åhlén & Åkerlunds Förlag 1936. Husmoderns presentbok Del 2. Recepten är dels svenska men även från de mest betydande utländska köken. Cocktailsmörgåsar, sallader för smörgåsbordet, soppor, fiskrätter, kötträtter och diverse såser. Till vissa av läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag -
Världens bästa mat Del 3
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag. 1936.
Gott skick. Utgiven av Åhlén & Åkerlunds Förlag 1936. Husmoderns presentbok Del 3. Recepten är dels svenska men även från de mest betydande utländska köken. Cocktailsmörgåsar, sallader för smörgåsbordet, soppor, fiskrätter, kötträtter och diverse såser. Till vissa av läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 10
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
Världens mat : [vegetariskt från hela världen...
Inbunden bok. Gävle : Skandinaviska bokförl. 1988.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172561564
- Titel
- Världens mat : [vegetariskt från hela världen]
- Författare
- Hinchliffe, Inga-Beth - Hinchliffe, Inga-Beth - Kuusimäki, Terho - Mäkivierikko, Sinikka
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Gävle : Skandinaviska bokförl 9172561564 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
All världens mat: Italienskt kök
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1968.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag
-
All världens mat: Ryskt kök
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1969.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. stort format
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
Lagat av dina kollegor MAT från världens alla...
Inbunden bok. Nobinaförlaget. 1915. 150 sidor sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNobinaförlaget -
Världens bästa mat. Typiska rätter från alla...
Inbunden bok.
Gott skick. Bonniers 1934. 235 sidor. Förlagets klotband. Gott skick med bruksspår, ett något slitet exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad i färg
M&D 221231Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Klara lagar världens GI-mat - 70 spännande oc...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
Världens mat!
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2010. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262080
- Titel
- Världens mat!
- Författare
- Ramsay, Gordon
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 262 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1294 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Min hjälte« Livet på Backastrand »100 enkla recept från världen« Norrköpings TidningarMed Gordon Ramsay som guide kan du resa runt jorden – utan att behöva lämna ditt eget kök. Den engelska stjärnkocken har i den här boken samlat mer än 100 spännande recept från sina resor världen över. Han utforskar matlagningen i bland annat Mellanöstern, Thailand, USA, Spanien, Frankrike och även i sitt eget hemland Storbritannien. Han ger oss sin bild av vad som är speciellt med de olika ländernas matkultur och visar i denna bok att det grekiska köket är mer än moussaka, att det indiska är mer än heta currygrytor och att det engelska köket inte bara är fish’n’chips.Så låt den elake kocken krydda din vardag med spännande rätter och följ med på en kulinarisk resa runt jorden. Det här är Gordon Ramsays version av världens mat!Gordon Ramsay är en av världens mest kända kockar och har tilldelats dryga dussintalet Michelinstjärnor. Sedan 2001 har hans flaggskeppsrestaurang i Chelsea genomgående fått tre stjärnor för sin fantastiska mat. Han övervakar restauranger i såväl London och New York, som Tokyo och Dubai. Han har producerat flera bästsäljande kokböcker och är hyllad programledare för en mängd prisbelönta teveserier från restaurangvärlden, som Elake kocken och The F Word.
Max Ström 1 9789171262080 -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 164 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. FÖRLAGSNY
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
Klara lagar världens GI-mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
God mat ute : fyra årstider i världens störst...
Inbunden bok. Vildmarksbiblioteket. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197554114
- Titel
- God mat ute : fyra årstider i världens största kök
- Författare
- Barmen, Lars
- Förlag
- Vildmarksbiblioteket
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 275 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vi ska ut på vandringstur, biltur, cykeltur, en tur med båten eller husvagnen, vill vi göra det enkelt för oss. Därför består maten ofta av torrsoppor, smörgåsar eller korv på termos, men det krävs inte särskilt mycket mer arbete att laga riktigt god och varierande mat att ta med sig eller laga klart ute.
Författaren Lars Barmen, en av Norges mest populära kockar, är ofta ute och lagar mat, något som märks i hans program på TV. Nu har han samlat all sin kunskap om matlagning utomhus mellan två pärmar, och med sin omisskännliga stil förklarar han lätt och ledigt vad man kan göra för att trolla fram den ena fantastiska måltiden efter den andra ute i friska luften.
Med hjälp av boken God mat ute kan vem som helst bli friluftslivets gourmetkock!
Boken är indelad efter olika teman och årstider:
* Fjällfisketur på hösten
* Höstjakt på fjället
* Skidtur på fjället
* Topptur på två dagar, den lite enklare varianten
* Stugtur, den klassiska norska folksporten
* Cykeltur med barn
* En picknick med vänner
* En kort båttur några kvällstimmar efter jobbet
* Fisketur på havet
* Dyktur
* En badutflykt till stranden
* Lyxmiddag för två, ute i det fria
Här finns massor av trevliga recept och god mat att låta sig inspireras av!
Recepten är uppdelade på förberedelser hemma och vad du sedan gör för att laga färdigt rätten ute. Samtliga recept förutsätter att du inte har tillgång till vanlig spis och ugn utan lagar färdigt rätten ute på stormkök, över öppen eld och liknande.
* Format: 195x270, 160 sidor
* Rejäl produktion med trådbindning och hårda pärmar
* Rikt illustrerad med många vackra foton
* Stor fin bok med hårda pärmar och fullfärgstryck
Vildmarksbiblioteket 1 9789197554114 -
Klara lagar världens GI-mat - 70 spännande oc...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 164 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hylla 44
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847023
- Titel
- Klara lagar världens GI-mat
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med den här boken vill jag visa min favoritvärld vad det gäller mat. Jag har själv upplevt den peruanska, grekiska, turkiska och italienska maten på plats. På hemmaplan och i andra europeiska huvudstäder har jag mött den japanska, indiska, thailändska och kubanska maten. Och med dagens multietniska samhälle kan vi som tur är skapa och njuta av all världens goda mat hemma i vårt eget kök.
Jag har valt ut de rätter som jag tycker om och ibland har jag ändrat i recepten för att få ett bättre GI-värde eller en enklare tillagning. Mat ska vara god, nyttig, vacker att se på och lätt att göra.
Många kämpar med vikten och det är svårt att avstå från det vi tror är det goda i livet. Ekvationen går inte ihop! Jag tycker att vi en gång för alla ska sluta banta och istället börja äta mat som vår kropp vill ha och mår bra av. Njut av grönsaker, fisk, skaldjur, fågel och kött.
Oliver, frön, nötter, mandel, frukt och mörk choklad. Ibland goda ostar, lite grädde men framför allt fett från växtriket och feta fiskar. Massor av kryddor och färgglada ingredienser.
Det är det som är det goda i livet!
Klara Desser
Klara Dessers nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga rätter från hela världen. Hon har tidigare givit ut en lång rad framgångsrika böcker med nyttiga recept innehållande lågt glykemiskt index: Klaras GI-mat, Barnens GI-mat och Klaras goda GI-dagar.
Prisma 1 9789151847023 -
All världens mat i Stockholm : en guide till...
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Nyskick. En guide till stans bästa internationella matbutiker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 912735623X
- Titel
- All världens mat i Stockholm : en guide till stans bästa internationella matbutiker
- Författare
- Charlotte André
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 129 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 305 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med hjälp av boken är det lätt att hitta libanesisk baba ghannough i Skärholmen, salt från Camargue i Vasastan, thailändsk currypasta på Söder och torkad lime från Iran i Rinkeby. Affärerna drivs av invandrade stockholmare som vet hur en halloumi ska smaka och vilket ris som får risotton att smaka som på riktigt.
Nuförtiden äter vi ofta annat än fläskpannkaka eller sill och potatis till middag. Inspirerade av resan till Barcelona, den libanesiska restaurangen i kvarteret eller av någon tv-kock, köper vi kokböcker i mängder och vill själva laga samma mat. Våra mataffärer är visserligen ganska bra på att ta in varorna som behövs för att göra pad thai, cassoulet eller tapas. Men vill man ha äkta vara, finns guldkornen runt hörnet eller några tunnelbanestationer bort.
All världens mat i Stockholm beskriver femton olika kök/matkulturer (franska, italienska, spanska, grekiska, turkiska, libanesiska, polska, ryska, kinesiska, japanska, thailändska, indiska, nordamerikanska, latinamerikanska och afrikanska) och tipsar om 31 butiker inom dessa kök. Affärerna, som finns både i innerstan och i förorterna, presenteras ingående med sortiment och specialiteter. Vad är till exempel en galangalrot och hur används den? Var hittar man muskotblomma till garam masala. Hur smakar inlagd honungsmelon? Hur känner man igen en äkta pata negra? Butiksägarna, som ofta kommit till Sverige som turister, för att arbeta, eller för kärleks skull, berättar om sina mattraditioner och bjuder på sina favoritrecept.
Boken är rikt illustrerad med foton i färg och svartvitt.
Natur & Kultur 1 912735623X -
God mat ute : fyra årstider i världens störst...
Inbunden bok. Vildmarksbiblioteket. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197554111
- Titel
- God mat ute : fyra årstider i världens största kök
- Författare
- Barmen, Lars
- Förlag
- Vildmarksbiblioteket
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 275 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vi ska ut på vandringstur, biltur, cykeltur, en tur med båten eller husvagnen, vill vi göra det enkelt för oss. Därför består maten ofta av torrsoppor, smörgåsar eller korv på termos, men det krävs inte särskilt mycket mer arbete att laga riktigt god och varierande mat att ta med sig eller laga klart ute.
Författaren Lars Barmen, en av Norges mest populära kockar, är ofta ute och lagar mat, något som märks i hans program på TV. Nu har han samlat all sin kunskap om matlagning utomhus mellan två pärmar, och med sin omisskännliga stil förklarar han lätt och ledigt vad man kan göra för att trolla fram den ena fantastiska måltiden efter den andra ute i friska luften.
Med hjälp av boken God mat ute kan vem som helst bli friluftslivets gourmetkock!
Boken är indelad efter olika teman och årstider:
* Fjällfisketur på hösten
* Höstjakt på fjället
* Skidtur på fjället
* Topptur på två dagar, den lite enklare varianten
* Stugtur, den klassiska norska folksporten
* Cykeltur med barn
* En picknick med vänner
* En kort båttur några kvällstimmar efter jobbet
* Fisketur på havet
* Dyktur
* En badutflykt till stranden
* Lyxmiddag för två, ute i det fria
Här finns massor av trevliga recept och god mat att låta sig inspireras av!
Recepten är uppdelade på förberedelser hemma och vad du sedan gör för att laga färdigt rätten ute. Samtliga recept förutsätter att du inte har tillgång till vanlig spis och ugn utan lagar färdigt rätten ute på stormkök, över öppen eld och liknande.
* Format: 195x270, 160 sidor
* Rejäl produktion med trådbindning och hårda pärmar
* Rikt illustrerad med många vackra foton
* Stor fin bok med hårda pärmar och fullfärgstryck
Vildmarksbiblioteket 1 9197554111 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 107 sidor.
Nära nyskick. Signerad av Amir
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 9789174243949 -
Världens mat : vegetariskt från hela världen
Inbunden bok. Skandinaviska bokförlaget. 6 uppl. 1990. 139 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172561564
- Titel
- Världens mat : [vegetariskt från hela världen]
- Författare
- Hinchliffe, Inga-Beth - Hinchliffe, Inga-Beth - Kuusimäki, Terho - Mäkivierikko, Sinikka
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Skandinaviska bokförlaget 6 9172561564 -
Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mäst...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a uppl. 2014. 107 sidor.
Nyskick. "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vun läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243949
- Titel
- Världens bästa mat : vinnare av Sveriges mästerkock 2014
- Författare
- Kheirmand, Amir
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vad kan vara bättre än räkor frästa i kopiösa mängder vitlök och olivolja? Eller en sötsyrlig och het glasnudelsallad? Eller sötklibbiga colamarinerade revbensspjäll som bara faller av benet? Jag har uppnått en dröm, en milstolpe och ett mål. Jag har vunnit Sveriges mästerkock och får möjligheten att inspirera dig med världens bästa mat."Följ med Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock, på en resa jorden runt. Ta del av de möten och kök som har inspirerat honom och hans matlagning. Låt dig förföras av det spanska köket som trollar fram fantastiska smaker på få ingredienser, det spännande thailändska köket med fräscha och heta asiatiska smaker och det amerikanska köket med mycket fett, sött och salt – extra allt av sådant som är så lätt att älska! Dessutom hans bästa såser och tillbehör samt mammas persiska kycklinglår. Det hela avslutas med den vinnande trerättersmenyn som tog Amir till seger. Förutom spännande recept och Amirs matfilosofi finns dryckestips till alla recept.
Bonnier Fakta 1:a 9789174243949 -
Världens godaste mat / Nationalrätter och hus...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1:a uppl. 1959. 136 sidor.
Mycket gott skick. "Världens godaste mat det är de rätter som dagligen stå på matsedeln världen runt, husmanskosten och nationalrätterna. Och det är just de rätterna som Ni hittar i den här lilla boken. Från förrätterna, över soppan, fisken och köttet fram till desserten hi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand 1:a -
God mat ute : fyra årstider i världens störst...
Inbunden bok. Vildmarksbiblioteket. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197554114
- Titel
- God mat ute : fyra årstider i världens största kök
- Författare
- Barmen, Lars
- Förlag
- Vildmarksbiblioteket
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 275 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När vi ska ut på vandringstur, biltur, cykeltur, en tur med båten eller husvagnen, vill vi göra det enkelt för oss. Därför består maten ofta av torrsoppor, smörgåsar eller korv på termos, men det krävs inte särskilt mycket mer arbete att laga riktigt god och varierande mat att ta med sig eller laga klart ute.
Författaren Lars Barmen, en av Norges mest populära kockar, är ofta ute och lagar mat, något som märks i hans program på TV. Nu har han samlat all sin kunskap om matlagning utomhus mellan två pärmar, och med sin omisskännliga stil förklarar han lätt och ledigt vad man kan göra för att trolla fram den ena fantastiska måltiden efter den andra ute i friska luften.
Med hjälp av boken God mat ute kan vem som helst bli friluftslivets gourmetkock!
Boken är indelad efter olika teman och årstider:
* Fjällfisketur på hösten
* Höstjakt på fjället
* Skidtur på fjället
* Topptur på två dagar, den lite enklare varianten
* Stugtur, den klassiska norska folksporten
* Cykeltur med barn
* En picknick med vänner
* En kort båttur några kvällstimmar efter jobbet
* Fisketur på havet
* Dyktur
* En badutflykt till stranden
* Lyxmiddag för två, ute i det fria
Här finns massor av trevliga recept och god mat att låta sig inspireras av!
Recepten är uppdelade på förberedelser hemma och vad du sedan gör för att laga färdigt rätten ute. Samtliga recept förutsätter att du inte har tillgång till vanlig spis och ugn utan lagar färdigt rätten ute på stormkök, över öppen eld och liknande.
* Format: 195x270, 160 sidor
* Rejäl produktion med trådbindning och hårda pärmar
* Rikt illustrerad med många vackra foton
* Stor fin bok med hårda pärmar och fullfärgstryck
Vildmarksbiblioteket 1 9789197554114 -
Världens mat! ( orig. titel : Gordon Ramsay's...
Inbunden bok. Max Ström Bokförlaget (även översättning). 1:a svenska uppl. 2010. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst. Presentskick. Stor storlek : 25,9 cm x 21,3 cm. 1267 gram. (låda20220727-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262080
- Titel
- Världens mat!
- Författare
- Ramsay, Gordon
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 262 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1294 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Min hjälte« Livet på Backastrand »100 enkla recept från världen« Norrköpings TidningarMed Gordon Ramsay som guide kan du resa runt jorden – utan att behöva lämna ditt eget kök. Den engelska stjärnkocken har i den här boken samlat mer än 100 spännande recept från sina resor världen över. Han utforskar matlagningen i bland annat Mellanöstern, Thailand, USA, Spanien, Frankrike och även i sitt eget hemland Storbritannien. Han ger oss sin bild av vad som är speciellt med de olika ländernas matkultur och visar i denna bok att det grekiska köket är mer än moussaka, att det indiska är mer än heta currygrytor och att det engelska köket inte bara är fish’n’chips.Så låt den elake kocken krydda din vardag med spännande rätter och följ med på en kulinarisk resa runt jorden. Det här är Gordon Ramsays version av världens mat!Gordon Ramsay är en av världens mest kända kockar och har tilldelats dryga dussintalet Michelinstjärnor. Sedan 2001 har hans flaggskeppsrestaurang i Chelsea genomgående fått tre stjärnor för sin fantastiska mat. Han övervakar restauranger i såväl London och New York, som Tokyo och Dubai. Han har producerat flera bästsäljande kokböcker och är hyllad programledare för en mängd prisbelönta teveserier från restaurangvärlden, som Elake kocken och The F Word.
Max Ström Bokförlaget (även översättning) 1:a svenska 9789171262080
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn