-
Köttskolan II - Laga kött
Köttinformation/LT. 1988. 95 s. Kartonnerad.
Mycket gott skick. Hylla 9 - Plan 5.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136027510
- Titel
- Köttskolan
- Författare
- Gunnarsson, Susanne - Köttinformation
- Förlag
- Stockholm : Köttinformation : LT
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
9136027510 -
Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
Inbunden bok. Trio Förlag. 1 uppl. 2014. 406 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Blått läsband.
DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627931
- Titel
- Det goda enkla : maten vi vill laga och äta
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 406 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 258 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DET GODA ENKLA kallar Anna och Fanny sin nya bok. Med den hoppas duon inspirera till delvis nya vägar i köket med maten som de tror på för framtiden. Mer grönt, mer bönor, linser och spännande nygamla korn men boken innehåller också härliga fisk- och köttrecept. Satsa på ekokött råder författarna, för då vet man att djuren har haft det skapligt. Ekoköttet är visserligen dyrare men totalt sett äter vi faktiskt billigare och godare än vi någonsin gjort säger Anna och Fanny. Deras nya bok innehåller också ett stort kapitel om plockmat som är så enkelt och trevligt att bjuda på. Nya bröd och bakverk, och avslutningsvis en samling av författarnas allra bästa knep och kökstips. En gedigen bok om läcker, vacker och sinnlig mat i tiden. Mat som både vi själva och miljön mår bra av!
Trio Förlag 1 9789197627931 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1:a uppl. 2016. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 1:a 9789155263034 -
Kärleksstuvning och andra vickningsrätter att...
Häftad bok. Stockholm : B. Wahlström. 1973. 118 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132001192
- Titel
- Kärleksstuvning och andra vickningsrätter att laga till någon ni tycker mycket om
- Författare
- Falk, Maja - Bergendorff, Chris
- Förlag
- Stockholm : B. Wahlström
- Utgivningsår
- 1973
- Språk
- Svenska
Stockholm : B. Wahlström 9789132001192 -
Laga mat i lergryta
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423911
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9789153423911 -
Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, des...
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1997.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213893
- Titel
- Laga gott med choklad : tårtor, småkakor, desserter, drycker och konfekt
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Lilliér, Marianne - Rostock, Gun-Britt - Åkerström, Olle
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213893 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137083124
- Titel
- Laga italienskt
- Författare
- Ager, Anne - Ekberg, Lisbet
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1984
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 315 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137083124 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153411321
- Titel
- Laga mat i mikrovågsugn
- Författare
- Eriksson, Sonja - Friblad, Gunnel - Ahlén, Peter - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153411321 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100179090
- Titel
- Laga mig
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 233 x 295 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets Svenska Kokbok 2020 av Gourmand Awards.Fallolyckor relaterade till chili, ett triangeldrama med risotto, Olof Palmes hemligstämplade glassrecept, intergalaktiska utsvävningar med kyckling, ett frontalangrepp på paj, anknytningsproblem till Palak Paneer, det italienska kökets katastrofala effekter på Friedrich Nietszches psykiska hälsa, medelålderns glädjeämnen, matlagning på andra planeter, bullar med baksida, Freud vs Jung, vitlök, citronzest och en oväntat klargörande introduktion till ämnet vin.Enkel vardagsmat upphöjd till konst och serverad med lika delar humor, bildningsiver och fria fantasier. Kokboken Laga mig är Lotta Lundgrens uppföljare till den numera klassiska storsäljaren Om jag var din hemmafru. I Laga mig har hon samarbetat med fotografen Pelle Bergström och konstnären Denise Grünstein.
Albert Bonniers Förlag 9789100179090 -
Laga mat i lergryta
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Nära nyskick. En bok som lockar till att laga alla rätter, från pärm till pärm. Jag har med mycket gott resultat bakat grahamslimpan, nu står kavringen på tur. Vackert och rikligt illustrerad.
Boken har mindre skavanker på fram och baksida. Ett pyttelitet "hundöra" läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423911
- Titel
- Laga mat i lergryta
- Författare
- ICA provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 248 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I lergytan lagar du mat enkelt. Allt läggs ner i grytan, den ställs in i kall ugn och någon timme senare kan du ställa grytan, och hela middagen, på bordet. Det blir gott, med endast lite fett, och kräver ingen passning. Lergrytan passar perfekt för att laga smakrika allt-i-ett-grytor och saftiga viltstekar. Lergrytan har återupptäckts de senaste åren. Den största fördelen med att laga mat i lergryta är att det inte behövs något eller mycket litet extra fett vid tillagningen. Vill man ha stekyta kan man ta av locket de sista 15 minuterna av tillagningstiden.
Mat i lergryta är de stora portionernas matlagning. Det blir rejält med mat på en gång det är bra för fester och kalas, men också bra för att ha mat på lut i frysen.
Recepten i den här boken är härligt smakrika och väl utprovade för lergryta. Här finns mat med smak från asiatisk, sydamerikansk, afrikansk och europeisk mattradition. Boken innehåller cirka 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker och bröd som man kan laga i lergrytan. Plocka fram grytan ur skåpet och prova något av dem!
Ica Bokförlag 1 9789153423911 -
8-veckors kolesterolkuren : Hur du sänker din...
Häftad bok. Norstedts Bokförlag. 1:a svenska uppl. 1989. 216 sidor.
Mycket gott skick. Se innehållförteckning och baksidestext som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Pärm sliten lite på kanter. Bladen som olästa. Inga anteckningar. 23 cm x 15 cm. 320 gram. (låda20240402-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789118837517
- Titel
- 8-veckors kolesterolkuren : hur du sänker dina kolesterolvärden med upp till 40 procent utan vare sig läkemedel eller större försakelser
- Författare
- Kowalski, Robert E. - Linné, Björn - Lundquist, Per Birger
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Norstedts Bokförlag 1:a svenska 9789118837517 -
Att laga kreolskt : ett matäventyr
Inbunden bok. Stockholm : Brevskolan. 1992. 316 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9157436576
- Titel
- Att laga kreolskt : ett matäventyr
- Författare
- Soniat, Leon E. - Collin, Rolf - Rhodin, Madeleine
- Förlag
- Stockholm : Brevskolan
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Brevskolan 9157436576 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153411468
- Titel
- Laga i lergryta
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker, efterrätter och bröd att laga i lergryta: läckert, fettsnålt och utan passning. När grytan står på bordet är hela anrättningen klar, bara att njuta! Färgfoton.
Ica Bokförlag 1:a 9789153411468 -
Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243918
- Titel
- Laga smart med Jamie : Köp klokt, laga med omsorg, släng mindre
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1069 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga riktigt god och näringsrik mat från grunden och spara samtidigt både pengar och miljö. Laga smart med Jamie innehåller enkla rätter som blir klara snabbt, smakar gott och gör att du och de dina mår bättre. Förutom alla fina recept ger Jamie tips om hur du kan handla mat billigt och effektivt, hur du kan spara och återanvända matrester, vilken utrustning du helst bör ha i köket och hur du fryser in, tinar upp och konserverar på bästa sätt. Bli gladare, friskare och rikare med Laga smart med Jamie!Laga smart med Jamie är en mycket ambitiöst upplagd kokbok, som tar fasta på önskemål och diskussioner från Jamies läsare, som vill lära sig att inte bara laga godare och nyttigare mat utan också bli mer ekonomiskt och miljömässigt smarta i köket!Jamie Oliver går noggrant igenom grunderna för hur man tar tillvara mat på rätt sätt: genom att laga spännande recept på rester, lägga in överblivna grönsaker, göra egen buljong, bli kompis med tjejen i köttdisken eller fiskhandlaren så att man alltid får sjyst pris och sjysta varor, frysa in både överbliven mat och ingredienser som blev över … och så vidare!Boken innehåller mängder av goda och hyfsat lättlagade recept fördelade på vegetariskt, nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling och fisk. Det finns också en bonusdel där extra smarta och billiga recept radas upp tillsammans med oemotståndligt läckra efterrätter som inte innehåller onödigt socker eller andra mindre hälsosamma ingredienser.Nytt för den här gången är också att varje recept är försett med kalorimått, samt att det finns en näringsfysiologisk översikt över samtliga recept i boken. I Laga smart med Jamie berättar inte bara Jamie på sitt oefterhärmliga sätt om kompisar och personligheter han träffat under sina år i restaurangbranschen utan intervjuar slaktaren, fiskhandlaren och bagaren för att få fram hur vi konsumenter ska få bästa möjliga mat när vi handlar och tillagar våra måltider.Här lär sig alla intresserade grunderna i smart hushållning! Boken vänder sig till alla åldrar och livssituationer, den är lika användbar i småbarnsfamiljen som i singelhushållet eller studentkorridoren. Håll till godo!
Bonnier Fakta 9789174243918 -
Laga i lergryta
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Till synes ny och oläst utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153411468
- Titel
- Laga i lergryta
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 265 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Över 100 recept på kött, fågel, fisk, grönsaker, efterrätter och bröd att laga i lergryta: läckert, fettsnålt och utan passning. När grytan står på bordet är hela anrättningen klar, bara att njuta! Färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9789153411468 -
Laga gott och enkelt till familjen
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 112 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Förlagsny
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270728
- Titel
- Laga gott och enkelt till familjen
- Författare
- Letelier Hansson, Linda
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gör matlagningen lite enklare och roligare! Laga en större måltid på helgen och använd sedan det som blir över i två nya rätter kommande vecka, när tiden är mer knapp. De flesta maträtterna hinns med på samma tid som du kokar pastan, potatisen eller riset.Bjud på en mustig kycklinggryta och spara sedan den kyckling som blir kvar till läckra nuggets eller komponera om den i pitabröd. Servera gravad lax med dillstuvad potatis och använd resterande lax till en poké bowl eller en utflyktsmacka. Boken innehåller också flera recept på efterrätter, som banankaka, tarte tatin och hemgjord glass.
Bokförlaget Semic 9789155270728 -
Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 176 sidor.
Mycket gott skick. Härligt smart och fint illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610523
- Titel
- Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
- Författare
- Aobadia, Anne
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det kan vara den bästa LCHF-kokboken hittills, särskilt men inte bara för nybörjare... Boken rekommenderas varmt, det kan vara det bästa valet hittills för den som vill komma igång med LCHF (igen)."
Kostdoktorn Andreas Eenfeldt på www.kostdoktorn.se
Detta är ingen dietbok med fokus på viktminskning utan en bok för dig som vill äta bättre, längtar efter att bli piggare, nöjdare och vill slippa extrakilona. Men framför allt en bok för dig som vill ha ny inspiration i köket.
Boken innehåller enkla, lättbegripliga och kortfattade näringsberäknade recept. Inspirationen är hämtad från såväl svensk husmanskost, som de franska, sydländska och asiatiska köken. De flesta ingredienser finns i vanliga mataffärer. Det ska gå snabbt att laga maten, såvida det inte handlar om långkok. Här finns praktiska tips om hur man kan tänka kring valet av råvaror samt en kortfattad beskrivning om lågkolhydratkost.
Pagina Förlags 1 9789163610523 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0862832985
- Titel
- Laga mat i mikrovågsugn
- Författare
- Piper, Beverly - Barry, Peter
- Förlag
- Gildford, Surrey : Colour library books
- Språk
- Svenska
0862832985 -
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9789147079827
- Titel
- Praktisk gastronomi Laga mat i restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken tar upp den praktiska delen av gastronomin och sätter in kockens yrkesroll i ett större sammanhang. En restaurang kan se ut på många olika sätt, det är viktigt att förstå hur och varför dessa fyller olika behov.
Liber 1 9789147079827 -
LAGA GOTT AV GRÖNSAKER OCH FRUKT
Inbunden bok. BOKFÖRLAGET SEMIC. 1985. 95 sidor.
Gott skick. 140 GODA RÄTTER, ART NR 30547
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBOKFÖRLAGET SEMIC -
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134102 -
Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2021. 169 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113113142
- Titel
- Skavank : laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta
- Författare
- McAllister, Isabelle
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 169 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skavank är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem.
Isabelle McAllister, som arbetat med nytänkande byggprojekt och DIY i hela sitt vuxna liv, berättar här om slit- och slängsamhällets utveckling och gamla synsätt och tekniker; hon går igenom olika materials egenskaper, ger tips på lagningar som både syns och inte syns och visar inspirerande förvandlingsprojekt.
Det nya och fräscha har varit eftersträvansvärt så länge, hos både människor och ting, och trenderna har svängt så fort. Det har varit mycket mer effektivt att köpa nytt än att laga. Få av oss vet vad olika material behöver och hur man bäst reparerar dem.
Men vi befinner oss mitt i en omställningstid. De flesta förstår att vår konsumtionstakt inte är rimlig. Kanske ser vi också att saker som ägts och hanterats - av oss eller av andra - har något som det nya saknar, kalla det patina, proveniens eller personlighet. Något som kräver tid, hantering och hållbarhet.
Den här boken visar på skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.
Norstedts 1 9789113113142 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:8 uppl. 2009. 208 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Numera en klassiker i gott skick!
Detta ex är signerat av Per.
Namnad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 1:8 9789174240085 -
Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om...
Häftad bok. Gothia. 2 uppl. 2007. 160 sidor.
Nära nyskick. Namnlapp i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172055377
- Titel
- Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa
- Författare
- Christina, Renlund
- Förlag
- Gothia
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken Doktorn kunde inte riktigt laga mig handlar om små barn som har svåra sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Barn som också har stora frågor, hemliga tankar och starka känslor. Vad betyder det för ett litet barn att inte kunna gå och springa, att inte kunna se, att ha trassliga och krångliga tankar, att vara annorlunda?
Christina Renlund visar hur vi kan hjälpa barnen att våga berätta om sina tankar och komma med sina frågor. Som läsare får man konkreta råd och tips om tekniker, lekar och övningar som hjälper barnen att formulera sina tankar och att uppnå en bättre självkänsla. Vi får också möta tre barn som går i barnterapi. De lär oss något om vad barn med funktionshinder möter i sina liv.
Om författaren
Christina Renlund är leg. psykolog och psykoterapeut med mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga med kronisk sjukdom/funktionsnedsättning och deras familjer.
Gothia 2 9789172055377 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Säljare VPP-"Bok-Piraten" (företag)
Betalning med Swish - 072-2723347
- Ange även ditt Namn och Tel. Nr.FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Laga Läckert. Barbecue
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1997. 80 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad med steg för steg - bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151830155
- Titel
- Barbecue
- Författare
- Cara Hobday
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 272 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151830155 -
Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om...
Häftad bok. Gothia. 2 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172055377
- Titel
- Doktorn kunde inte riktigt laga mig : barn om sjukdom och funktionshinder och om hur vi kan hjälpa
- Författare
- Christina, Renlund
- Förlag
- Gothia
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken Doktorn kunde inte riktigt laga mig handlar om små barn som har svåra sjukdomar eller funktionsnedsättningar. Barn som också har stora frågor, hemliga tankar och starka känslor. Vad betyder det för ett litet barn att inte kunna gå och springa, att inte kunna se, att ha trassliga och krångliga tankar, att vara annorlunda?
Christina Renlund visar hur vi kan hjälpa barnen att våga berätta om sina tankar och komma med sina frågor. Som läsare får man konkreta råd och tips om tekniker, lekar och övningar som hjälper barnen att formulera sina tankar och att uppnå en bättre självkänsla. Vi får också möta tre barn som går i barnterapi. De lär oss något om vad barn med funktionshinder möter i sina liv.
Om författaren
Christina Renlund är leg. psykolog och psykoterapeut med mångårig erfarenhet av arbete med barn och unga med kronisk sjukdom/funktionsnedsättning och deras familjer.
Gothia 2 9789172055377 -
Jag kan laga alla bilar. Klumpe dumpe
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 2 uppl. 2000. 32 sidor.
Nära nyskick. X4040
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129648065
- Titel
- Jag kan laga alla bilar
- Författare
- Nyman, Karin
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 218 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 201 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pappa och mamma har en gammal bil som brukar gå sönder ibland. De är själva så dåliga på att laga den. Men Kalle, han är faktiskt rätt så bra på det. Han ställer upp för alla möjliga som vill ha hjälp med sina bilar!
Rabén & Sjögren 2 9789129648065 -
Svampbok för matälskare : plocka och laga vår...
Häftad bok. Calazo Förlag. 2020. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189079434
- Titel
- Svampbok för matälskare : plocka och laga våra godaste matsvampar
- Författare
- Nikishkova, Elle
- Förlag
- Calazo Förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 178 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 448 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Laga mer mat med svamp!Elle Nikishkova är en av Sveriges mest populära utekockar. Hon syns ofta stå insvept i rök när hon med sotiga händer och kilt lagar mat över öppen eld på friluftsfestivaler och event. Med den här boken vill Elle inspirera dig till att laga mer mat med svamp och samtidigt ge dig en inblick i matsvampens historia i Sverige och andra länder.Boken är uppdelad i två delar. Den första delen är en handfast guide till de 20 godaste matsvamparna som du kan hitta i våra skogar. Del två består av 20 lättlagade recept med svamp som bärande ingrediens. Beskrivningar av svampar och maträtter blandas med intressanta fakta och kuriosa om denna mångsidiga råvara.Elle Nikishkova är uppvuxen i forna Sovjetunionen och har sedan barndomen med sig en syn på skogen som ett användbart skafferi. På meritlistan har hon bland annat en master i internationell politik, hon har drivit restaurang i Guatemala och varit matsvampexpert i Nyhetsmorgon på TV4.
Calazo Förlag 9789189079434
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn