-
Målbaserat ledarskap – Bli effektiv som ledar...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Liber. Bättre Ledarskap. 2004. 167s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Från talgkokare till teknisk chef : Svenska m...
Inbunden bok. Göteborg : Tre böcker. 1998. 303 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. PRESENTSKICK.
Från TALGKOKARE TILL TEKNISK CHEF har tillkmommit för att markera Svenska Maskinbefälsförbundets jubileum under 1998, och en del av historien om förbundets 150-åriga tillvaro. Boken beskriver bland annat den snabba tekniska och den något tr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917029349x
- Titel
- Från talgkokare till teknisk chef : Svenska maskinbefälsförbundet 150 år
- Författare
- Finnman, Karl-Erik - Persson, John E.
- Förlag
- Göteborg : Tre böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre böcker 917029349x -
The 4-hour chef : the simple path to cooking...
Häftad bok. Amazon Publishing. 2012. 671 sidor.
ISBN 9781477800072
Mycket gott skick. Rikt ill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAmazon Publishing 9781477800072 -
Kärlekens Näringsfång. Nya Memoarer af M. Gor...
Inbunden bok. F. M. Erikssons Förlag. 1 uppl. 1900.
Mycket gott skick. Trevligt marmorerat band och snitt. Sällsynt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKF. M. Erikssons Förlag 1 -
Chef med känsla och förnuft. Om professionali...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1:5 uppl. 2014. 215 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 21,5 x 14 cm Vikt 380 g.
Inbundet svart förlagsband med röd ryggtext och skyddsomslag, illustrerad med fåtal sv/v figurer. Boken vänder sig framför allt till chefer, men också till ledare, personalvetare och andra som arbetar med ledarskapsfrågor läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127119741
- Titel
- Chef med känsla och förnuft : om professionalism och etik i ledarskapet
- Författare
- Christer Sandahl - Erica Falkenström - Mia von Knorring
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vara chef är en känslomässig verksamhet, en verksamhet som ofta utspelar sig under hög yttre press och med chefen mitt på scenen. Det handlar inte bara om att vara strategisk, fatta beslut och hantera andras känslor utan också om att hantera sina egna känslor. Chefskap innehåller många olika känslomässiga dilemman såsom synlighet, beroende och ensamhet.
Känslor är en central informationskälla i rollen som chef. Bedömningen av en situation behöver ske genom en sorts reflekterande vandring fram och tillbaka mellan känsla och förnuft. Känslor ger oss anledning att tänka en gång till och känslor bidrar med underlag så att vi kan bli kapabla att fatta omdömesgilla och kloka beslut. Då är det möjligt att vara chef på ett professionellt sätt och kunna värna etiska värden i arbetet som chef utan känslor blir vi tanklösa.
Natur & Kultur Akademisk 1:5 9789127119741 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2000. 128 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. Lättare utvändiga bruksspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188594761
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Mossboda - Britt-Marie o Rönnholm - Inga o Rönnholm
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 351 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 1 9789188594761 -
Ny som chef - i kommunal verksamhet
Inbunden bok. Komlitt. 2018. 141 sidor.
Nyskick. Oläst exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172511767
- Titel
- Ny som chef i kommunal verksamhet
- Författare
- Jarlvi, Claes
- Förlag
- Gothia Kompetens AB
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 200 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig introduktion till nya kommunala chefer.
Den som är ny som chef kommer snabbt in i en situation där mycket måste göras – det kan handla om rekryteringar, budgetarbete, digitaliseringsfrågor och verksamhetsplaner. Eller något förhållandevis enkelt som att skicka ut en ordentlig kallelse till en arbetsplatsträff eller svara på en fråga från en bekymrad medborgare. Claes Jarlvi, med mångårig erfarenhet av att leda kommunala verksamheter, guidar i boken vant läsaren genom denna svårnavigerade uppgift.
Men som chef finns det mer att förhålla sig till än det som syns och hörs och görs. Den som leder en kommunal verksamhet måste också förstå vad det innebär att verka i en politiskt styrd organisation och att arbeta på uppdrag av medborgarna. Detta, liksom en god förståelse av vad ledarskap och medarbetarskap innebär, påverkar utfallet av arbetet lika mycket som kunskap om budgetramar och förordningar.
Texten interfolieras löpande av Bim Riddersporre, psykolog och lektor vid Malmö universitet. Bim bidrar till förståelsen av de mera subtila och svårfångade aspekterna av det som händer på en arbetsplats, i det här fallet inom en kommunal förvaltning. Detta görs med bas i forskning och med hjälp av en del teoretiska begrepp och infallsvinklar som kan skärpa blicken och klara tankarna.
Sammantaget är boken en oumbärlig introduktion till alla nya kommunala chefer, men även en inspirerande samtalspartner till chefer med några års erfarenhet.
Claes Jarlvi har lång erfarenhet av ledarskap, styrning, kvalitetsarbete och utveckling inom den kommunala sektorn. Claes har haft många ledande chefsbefattningar sedan 1976 och var skolledare under nästan 20 år i olika stadsdelar, därefter förvaltningschef i tre olika kommuner i 16 år samt fem år som kommunchef. Claes har anlitats som en uppskattad och inspirerande föreläsare sedan mitten av 2000-talet.
Bim Riddersporre är universitetslektor i psykologi vid Institutionen för skolutveckling och ledarskap, Malmö universitet. Bim är prodekan för Fakulteten för lärande och samhälle, disputerade 2003 och forskar bland annat inom ledarskap i förskolan och skolan. Hon har mångårig chefserfarenhet från sjukvårds- och universitetssektorn.
Komlitt 9789172511767 -
Kött : Direkt från proffsköket, Chef de part...
Häftad bok. Professional Secrets Bokförlag / Opexi AB. 1:a uppl. 2013. 118 sidor.
Mycket gott skick. Pärm tappat lite glans. Bladen som nya. Inga anteckningar. 21 cm x 14 cm. 249 gram. (?låda20230509-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198145007
- Titel
- Kött : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 142 x 210 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 252 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kunskap direkt från proffsköket
Alla som älskar att laga mat drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass tillsammans med proffsen i köket på en riktigt bra restaurang, att få lära sig av de som verkligen vet hur man gör. Chef de Partie KÖTT är så nära detta man kan komma i bokform.
Chef de Partie KÖTT gläntar på dörren till restaurangköket och lär ut vad en linjekock ansvarig för en köttstation bör veta. Insikterna och de praktiska kunskaperna du får i den här boken gör dig garanterat till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna första bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med kött som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att vi konsumenter bör lägga pengarna på mindre men bättre kött. För det leder inte bara till godare mat på våra tallrikar, utan även till bättre djurhushållning i våra gårdar och mindre belastning på vår miljö.
Ur innehållet:
Köksbrigaden vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer kött som proffsen
Hur du förvarar kött som proffsen
Hur du förbereder kött som proffsen
Hur du tillagar kött som proffsen
Hur du serverar kött som proffsen
Om nöt, kalv, gris, lamm och tamfågel
Styckscheman
Guide till styckdetaljer
Professional Secrets Bokförlag / Opexi AB 1:a 9789198145007 -
Att vara sjuksköterska och chef
Häftad bok. Gothia Fortbildning AB. 1 uppl. 2002.
Nära nyskick. Rak och ren utan namn eller slitage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172053595
- Titel
- Att vara sjuksköterska och chef
- Författare
- Kerstin Rahm-Sjögren - Torgny Sjögren
- Förlag
- Gothia Fortbildning AB
- Utgivningsår
- 2002
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 262 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vara chef och sjuksköterska är en svår arbetsuppgift och skiljer sig från annat ledarskap på många sätt. Den här boken innehåller konkret hjälp för sjuksköterskor eller blivande som har eller kommer att ha ett chefsansvar. Författarna lägger tonvikten på två dimensioner av ledarskapet. Den ena handlar om chefen i förhållande till medarbetarna,den andra om att skapa en arbetsplats där man lyfter fram omvårdnadsfrågor och åstadkommer bra möten i vården. Författarnas vision är ett ledarskap som samtidigt fokuserar på medarbetarna och en god omvårdnad. I boken tas också upp hur det är att vara kvinna och leda kvinnor, hur man utvecklar ett ledarskap som förmår att förebygga och hantera stress och den stora vikten av handledning. En del avsnitt avslutas med frågor att diskutera som gör boken lämpad för grupparbeten.
Gothia Fortbildning AB 1 9789172053595 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Fisk / Kött - direkt från proffsköket, chef d...
Häftad bok. Opexi. 2014. 130+118 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198145014
- Titel
- Fisk : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 143 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 276 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Proffsen lär dig laga fisk
Chef de Partie är en serie böcker från Professional Secrets. Böckerna vänder sig till hemmakockar som vill lära sig av proffsen och som drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass i köket på en riktigt bra restaurang.
Den andra boken i serien, Chef de Partie FISK, lär ut vad en linjekock ansvarig för en fiskstation bör veta. Den innehåller insikter, tips och praktiska kunskaper som garanterat gör dig till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna andra bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med fisk som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att en färsk råvara är A och O när du lagar fisk. Och att större kunskap om råvaran inte bara leder till framgångar i köket, utan också till ökad förståelse för att den måste fredas från rovfiske.
Ur innehållet:
Köksbrigaden - vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer fisk som proffsen
Hur du förvarar fisk som proffsen
Hur du förbereder fisk som proffsen
Hur du tillagar fisk som proffsen
Hur du serverar fisk som proffsen
Såser och andra grunder
Sötvattensfisk, saltvattensfisk, skaldjur
Fiskguide
Opexi 9789198145014 -
The return of the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 1:a uppl. 2000. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad i färg. Text på engelska. Illustrated. In English.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144392
- Titel
- The return of the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- English
London : Michael Joseph 1:a 0718144392 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151952741
- Titel
- Skulle du vilja jobba med dig som chef?
- Författare
- Lundberg, Tommy
- Förlag
- Great Words
- Utgivningsår
- 2020
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 148 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 267 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du nybliven chef? Har du varit chef några år och känner att du vill komma vidare i ditt ledarskap? Eller är du en rutinerad ledare som vill hitta verktyg för att stötta cheferna i din organisation i deras utveckling? Då kan det här vara boken för dig.
"Skulle du vilja jobba med dig som chef?" är en läsebok, men också en tankebok - och en skrivbok. Den hjälper läsaren att reflektera över sin roll som chef och hur ens egna attityder, tankar och beteenden påverkar andras utveckling. Med ABC-bokens enkla form blir den en lättillgänglig inspirationskälla och personlig guide på vägen från chef till ledare.
Boken är en praktisk (och filosofisk) arbetsbok och riktar sig till chefer på alla nivåer, men kanske framför allt till den som är ny i sin roll eller så smått börjar bli varm i kläderna. Den fungerar som ett individuellt utvecklingsverktyg, men kan med fördel användas även för gemensam läsning i en chefsgrupp som vill få igång en gemensam diskussion kring tankar, idéer och värderingar och ta sitt ledarskap till en ny, mer utvecklande nivå.
Författaren Tommy Lundberg har arbetat hela sitt yrkesliv med kommunikation. Han har en tjugofemårig karriär bakom sig som copywriter, kreativ ledare, företagare och vd. Han har arbetat med extern och intern kommunikation för uppdragsgivare som Apple, Audi, Castellum, Danske Bank, H&M, IKEA, Länsförsäkringar, SAS med flera. Sedan 2008 arbetar han som kommunikationsrådgivare, föreläsare och författare.
Tommy har tidigare skrivit ett flertal böcker på temat ledarskap och medarbetarengagemang. Exempelvis "Ledarskap på Sandlådenivå", som nominerades till titeln Årets Ledarbok 2005, och "Ledarskap på Apstadiet", nominerad till Årets HR-bok 2010, tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren. Han har också skrivit medarbetarboken ”Skulle du vilja jobba med dig?” och de uppmärksammade ledarskapsböckerna ”Motivationskoden” (nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2017) och ”Empatieffekten”.
RÖSTER OM BOKEN:
”Har du läst A får du läsa B! Den här boken suger in mig som en vakuumsug. Jag läser, ler, lär och vill vidare. Den har en förrädiskt enkel form, men lämnar oerhört många tankar efter sig. Jag önskar att jag hade fått en sådan här bok i handen när jag blev chef första gången.”
Lars-Göran Uddman, kommunikationsrådgivare och fd vice vd Leo Burnett Sthlm.
”En chefscoach frågade mig för tio år sedan varför jag ville bli chef, handlar det inte om att vilja ha makt? sa hon. Jag har aldrig riktigt tagit det där till mig. Tänk om jag hade fått den här boken i min hand istället. ”Jobbet som ledare är i själva verket ett serviceyrke…”, ”Generellt är det inte din intelligens som ger framgång i yrkeslivet. Betydligt viktigare egenskaper är fantasi, glädje och social kompetens.”
Boken beskriver de mjuka delarna i ett ledarskap på ett härligt och fyndigt sätt, de där sakerna som inte går att slå upp på intranätet men det man som ny chef törstar efter och som erfaren behöver påminna sig om. Att läsa den var som att hitta hem!”
Pernilla Olsson, arbetsmiljöingenjör och vikarierande EHSE-chef Outokumpu Avesta.
"Jag har förmånen att coacha ett antal styrelsemedlemmar, VD:ar och ledare, både nya och mer erfarna, och har provat boken i det arbetet. Upplägget är perfekt, med korta tänkvärda texter. Frågorna får mottagaren att reflektera, vilket man eftersträvar som coach. Det här är faktiskt en coach i bokform – inte bara en bok att plöja utan att ha som stöd i processen.”
Per G Carlsson, ägare ESRI Polska, investerare och styrelseproffs
”En härlig bok med ett mänskligt och personligt tilltal! Den är skriven på ett enkelt och stärkande sätt, och med en perfekt balans mellan fakta och funderingar får den ledarskapet att kännas lustfyllt och skapar sug efter att utvecklas!”
Viktoria Lindquist, marknads- & kvalitetschef, Clockwork Bemanning och Rekrytering
”Jag ÄLSKAR den här boken! Det är en glädje att läsa varje avsnitt – de är små pärlor med precis lagom mycket text. Och reflektionstipsen som följer varje bokstav är ett genialt grepp. ”
Jesper Ek, ledarskapsinspiratör, ledarskapsinspiratör och föreläsare, f d Nordenchef på Roche Diabetes Care
”Den här boken hade jag givit till en nybliven chef, absolut! Den här boken hade jag givit till en erfaren chef, absolut. Jag älskar reflektionsövningarna. Ett tips är att göra dem i grupp och reflektera över en bokstav i veckan. Efter 28 veckor har man utvecklat ledarskapet i hela gruppen.”
Özlem Tan, Talent Sourcing and EVP leader, Ikea Sverige.
Great Words 9789151952741 -
Chef Ramzis arabiska kokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 168 sidor.
Mycket gott skick. Lite hanteringsspår på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Fisk : direkt från proffsköket, chef de parti...
Häftad bok. Opexi. 1:a uppl. 2014. 130 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198145014
- Titel
- Fisk : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 143 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 276 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Proffsen lär dig laga fisk
Chef de Partie är en serie böcker från Professional Secrets. Böckerna vänder sig till hemmakockar som vill lära sig av proffsen och som drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass i köket på en riktigt bra restaurang.
Den andra boken i serien, Chef de Partie FISK, lär ut vad en linjekock ansvarig för en fiskstation bör veta. Den innehåller insikter, tips och praktiska kunskaper som garanterat gör dig till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna andra bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med fisk som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att en färsk råvara är A och O när du lagar fisk. Och att större kunskap om råvaran inte bara leder till framgångar i köket, utan också till ökad förståelse för att den måste fredas från rovfiske.
Ur innehållet:
Köksbrigaden - vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer fisk som proffsen
Hur du förvarar fisk som proffsen
Hur du förbereder fisk som proffsen
Hur du tillagar fisk som proffsen
Hur du serverar fisk som proffsen
Såser och andra grunder
Sötvattensfisk, saltvattensfisk, skaldjur
Fiskguide
Opexi 1:a 9789198145014 -
A taste of Småland : among forests, lakes and...
Inbunden bok. 2003. 160 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick oläst. Skyddsomslaget är i fint skick med lite bruksspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197166287
- Titel
- A taste of Småland : among forests, lakes and sharp-witted folk : a journey with photographer Björn Wennerwald and chef Dan Lexö
- Författare
- Wennerwald, Björn - Lexö, Dan - Karlsson, Anna Charlotta - Jägeblad, Jennie
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- English
9789197166287 -
Ung och chef: en praktisk handbok för nyblivn...
Häftad bok. Konsultförlaget/Uppsala Publishing House. 2005. 148 sidor.
Mycket gott skick. Diagonalt veck från ovankanten och neråt på omslagets framsida, ca 2,5 cm långt. Tryckt 2008. 259 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170052927
- Titel
- Ung och chef : en praktisk handbok för nyblivna unga chefer och deras äldre medarbetare
- Författare
- Kinding, Anders
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 263 g
- Språk
- Svenska
Konsultförlaget/Uppsala Publishing House 9789170052927 -
Lägg ner ledarskapet : vad du som chef ska gö...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2017. 318 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127818927
- Titel
- Lägg ner ledarskapet : vad du som chef ska göra istället
- Författare
- Ingvarsson, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att försöka bli en fantastisk ledare är ett omöjligt uppdrag, det finns nämligen inga perfekta chefer. Författarens råd är att du lägger ner ledarskapet helt och hållet. Istället får du här gedigen kunskap om hur du som chef verkligen kan utveckla din verksamhet tillsammans med din personal, bland annat kring följande teman:
• Talangjakt – eller en högpresterande organisation?
Om goda prestationer och resultat
• Avgöra vem som har rätt – eller skapa ömsesidig förståelse?
Att förebygga och hantera konflikter
• Hjälpa individer att hantera stress – eller skapa en hälsosam arbetsplats?
Stresshantering ur ett organisationsperspektiv
• Fantastiska visioner som aldrig blir genomförda – eller små förändringar varje dag?
Om strategi och långsiktiga frågor
Boken bygger på inlärningspsykologi och organizational behavior management, OBM, det vill säga forskningsbaserad kunskap om hur vi människor fungerar på arbetet: vad som motiverar oss – och inte – samt hur förändringar kan genomföras och arbete bedrivas på ett effektivt och mänskligt sätt.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127818927 -
Att vara chef och ledare
Inbunden bok. Ekerlids. 5 uppl. 2018. 142 sidor.
Nyskick. Att bli chef påverkar din roll i organisationen och hur andra ser på dig. Boken är ett redskap för dig som vill utveckla din roll som chef och ledare. Författarna har under flera år arbetat med chefs- och ledarutveckling i kurser och utbildningsprogram. D läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188849090
- Titel
- Att vara chef och ledare
- Författare
- Mossboda, Britt-Marie
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 232 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att bli chef påverkar din roll i organisationen och hur andra ser på dig. Boken är ett redskap för dig som vill utveckla din roll som chef och ledare. Författarna har under flera år arbetat med chefs- och ledarutveckling i kurser och utbildningsprogram. De beskriver ingående ett antal viktiga hjälpmedel för dig i din chefsvardag. Boken innehåller en rad praktiska exempel hämtade ur verkligheten. UR INNEHÅLLET: Från specialist till chef Ökad kompetensutveckling genom delegering Coaching ett chefsverktyg och förhållningssätt Samarbete och grupputveckling Tydlig kommunikation Konstruktiv kritik och konflikthantering Utvecklingssamtal ett viktigt chefsverktyg Att vara chef och ledare är bland de bästa praktiska ledarskapsböcker jag läst. Den är klok, konkret och kort. Tänk om dessa idéer och verktyg kunde spridas till många chefer på alla nivåer!"Sven Jirby Arbetar med ledarskaps- och organisationsutveckling på Ledarna och Operativt Ledarskap AB Britt-Mari Mossboda, Mikael Peterson och Inga Rönnholm har många års erfarenheter som konsulter inom ledarskap och kommunikation inom näringsliv och offentlig sektor.Boken har sålt i mer än 70 000 exemplar.
Ekerlids 5 9789188849090 -
Chef med känsla och förnuft : om professional...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2010. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127119741
- Titel
- Chef med känsla och förnuft : om professionalism och etik i ledarskapet
- Författare
- Christer Sandahl - Erica Falkenström - Mia von Knorring
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vara chef är en känslomässig verksamhet, en verksamhet som ofta utspelar sig under hög yttre press och med chefen mitt på scenen. Det handlar inte bara om att vara strategisk, fatta beslut och hantera andras känslor utan också om att hantera sina egna känslor. Chefskap innehåller många olika känslomässiga dilemman såsom synlighet, beroende och ensamhet.
Känslor är en central informationskälla i rollen som chef. Bedömningen av en situation behöver ske genom en sorts reflekterande vandring fram och tillbaka mellan känsla och förnuft. Känslor ger oss anledning att tänka en gång till och känslor bidrar med underlag så att vi kan bli kapabla att fatta omdömesgilla och kloka beslut. Då är det möjligt att vara chef på ett professionellt sätt och kunna värna etiska värden i arbetet som chef utan känslor blir vi tanklösa.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127119741 -
Chef för utveckling och förändring
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 1994. 227 sidor.
Nyskick. "Den våldsamma turbulens samhället nu genomgår kommer inte att avta, utan snarare tvärt om. I framtiden arbetar vi därför alla i verksamheter som oupphörligt utvecklas och förändras. Det ställer krav på organisationen, på medarbetarna och inte minst på ch läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9123013230
- Titel
- Chef för utveckling och förändring
- Författare
- Molin, Björn
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1994
- Bandtyp
- Övrigt
- Vikt
- 461 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9123013230 -
Fisk : direkt från proffsköket, chef de parti...
Häftad bok. Opexi. 1 uppl. 2014. 130 sidor.
Nyskick. Två olästa verk i samma serie.
Hela och fina.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198145014
- Titel
- Fisk : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 143 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 276 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Proffsen lär dig laga fisk
Chef de Partie är en serie böcker från Professional Secrets. Böckerna vänder sig till hemmakockar som vill lära sig av proffsen och som drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass i köket på en riktigt bra restaurang.
Den andra boken i serien, Chef de Partie FISK, lär ut vad en linjekock ansvarig för en fiskstation bör veta. Den innehåller insikter, tips och praktiska kunskaper som garanterat gör dig till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna andra bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med fisk som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att en färsk råvara är A och O när du lagar fisk. Och att större kunskap om råvaran inte bara leder till framgångar i köket, utan också till ökad förståelse för att den måste fredas från rovfiske.
Ur innehållet:
Köksbrigaden - vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer fisk som proffsen
Hur du förvarar fisk som proffsen
Hur du förbereder fisk som proffsen
Hur du tillagar fisk som proffsen
Hur du serverar fisk som proffsen
Såser och andra grunder
Sötvattensfisk, saltvattensfisk, skaldjur
Fiskguide
Opexi 1 9789198145014 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Soltecken - hur man verkligen lär känna man,...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1990. 408 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnerad upplaga. Inskrift.
Soltecken är handboken som hjälper alla att förstå astrologins grunder. Genom att undersöka zodiakens tecken visar Linda Goodman på ett humoristiskt och träffsäkert sätt hur man känner igen människor som är födda i de olika läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146159401
- Titel
- Soltecken : hur man verkligen lär känna man, hustru, barn, vänner, chef, anställda, sig själv genom astrologi
- Författare
- Goodman, Linda
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1990
- Omfång
- 408 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 158 x 232 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Soltecken är handboken som hjälper alla att förstå astrologins grunder. Genom att undersöka zodiakens tecken visar Linda Goodman på ett humoristiskt och träffsäkert sätt hur man känner igen människor som är födda i de olika tecknen, vad man kan förvänta sig av dem och hur man bäst umgås med dem. Läsaren kan här ingående studera sina egna och andras soltecken. Författaren uppmanar oss dock att vara lite försiktiga när vi tillämpar våra kunskaper: "Det kommer inte att dröja länge innan människor undrar var du har fått din nya uppfattningsförmåga från när du avslöjar deras sanna naturer. Faktiskt kommer din förståelse av de tolv soltecknen att bokstavligen talat förändra ditt liv."
Wahlström & Widstrand 9146159401 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2000. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188594761
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Mossboda - Britt-Marie o Rönnholm - Inga o Rönnholm
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 351 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 1 9789188594761 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9124154903
- Titel
- Att vara chef
- Författare
- Engelbrektsson, Göte
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
Esselte studium 2 9124154903 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789187391057
- Titel
- Så lyckas du som chef : de tio vanligaste utmaningarna - och lösningarna
- Författare
- Karlsdotter, Nina - Bremberg, Dag
- Förlag
- Stockholm : Ekerlid
- Utgivningsår
- 2013
- Språk
- Svenska
Stockholm : Ekerlid 9789187391057 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789147073344
- Titel
- Ny som chef
- Författare
- Vibits, Karl-Johan
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 210 mm
- Vikt
- 483 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Praktiskt ledarskap i vardagen är ett hantverk som är både enkelt och mycket komplicerat. Med denna bok vill författarna hjälpa nya eller blivande chefer att komma igång. Den kan läsas som en praktisk introduktion till det nya livet som chef och som inspiration till ytterligare fördjupning i de teman som varje chef känner är mest angelägna. Boken vänder sig även till chefer som går in i en ny ledarroll.
Liber 1 9789147073344 -
Chef i offentlig verksamhet : forskning kring...
Häftad bok. Lund : Studentlitteratur. 1990. 120 sidor.
Gott skick. Bokens hela skick är bra utan de finns liten markeringar i två sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144314112
- Titel
- Chef i offentlig verksamhet : forskning kring offentligt ledarskap
- Författare
- Hagström, Bo
- Förlag
- Lund : Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Lund : Studentlitteratur 9789144314112 -
Du vara chef, du bestämma! : (lånat från "Lad...
Häftad bok. Älvsjö : Kommentus. 1994. 140 sidor.
Nyskick. Oläst. Utmärkt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173449288
- Titel
- Du vara chef, du bestämma! : (lånat från "Lady och Lufsen") : träning i konsten att leda vårdpersonal
- Författare
- Henriksson, Staffan - Swerin, Ulf
- Förlag
- Älvsjö : Kommentus
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Älvsjö : Kommentus 9173449288
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn