-
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 4 uppl. 2005. 142 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170920363
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Mossboda, Britt-Mari
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vara chef och ledare - Dina verktyg för praktiskt ledarskap
Detta är den fjärde reviderade upplagan av en av Sveriges populäraste ledarskapsböcker för nyblivna chefer, såld i över 65 000 exemplar! Att bli chef påverkar inte bara personen som blir chef utan också andra ser på denna person. Boken Att vara chef och ledare är ett redskap för den som vill utveckla sin roll som chef och ledare. Författarna har under flera år arbetat med chefs- och ledarutveckling i kurser och utbildningsprogram. De beskriver ingående ett antal viktiga hjälpmedel och förmedlar praktiska exempel som man kan ha nytta av i sin chefsvardag.
Ur innehållet:
Från specialist till chef
Det dubbla representantskapet
Skapa balans i tillvaron
Bli medveten om dina värderingar
Ökad kompetensutveckling genom delegering
Coaching - ett chefsverktyg och förhållningssätt
Samarbete och grupputveckling
Tydlig kommunikation
Konstruktiv kritik och konflikthantering
Utvecklingssamtal - ett viktigt chefsverktyg
Ökad självkännedom med öppen kommunikation
Presentera och informera
"Den röda tråden i boken är chefskapets kärna - kommunikation. Vår ambition är att med konkreta exempel visa hur du kan hantera olika situationer du ställs inför som chef och vilka verktyg du har till förfogande", säger författarna.
Boken har blivit omåttligt populär hos läsarna och används bland annat för ledarskapsutbildning inom Volvo.
Författarna Britt-Mari Mossboda, Inga Rönnholm och Mikael Peterson har lång erfarenhet som managmentkonsulter och utbildare inom ledning och kommunikation, bl a inom MGruppen.
Ekerlids 4 9789170920363 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2001. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188595846
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Britt-Mari Mossboda
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 1 9188595846 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198145014
- Titel
- Fisk : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 143 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 276 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Proffsen lär dig laga fisk
Chef de Partie är en serie böcker från Professional Secrets. Böckerna vänder sig till hemmakockar som vill lära sig av proffsen och som drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass i köket på en riktigt bra restaurang.
Den andra boken i serien, Chef de Partie FISK, lär ut vad en linjekock ansvarig för en fiskstation bör veta. Den innehåller insikter, tips och praktiska kunskaper som garanterat gör dig till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna andra bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med fisk som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att en färsk råvara är A och O när du lagar fisk. Och att större kunskap om råvaran inte bara leder till framgångar i köket, utan också till ökad förståelse för att den måste fredas från rovfiske.
Ur innehållet:
Köksbrigaden - vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer fisk som proffsen
Hur du förvarar fisk som proffsen
Hur du förbereder fisk som proffsen
Hur du tillagar fisk som proffsen
Hur du serverar fisk som proffsen
Såser och andra grunder
Sötvattensfisk, saltvattensfisk, skaldjur
Fiskguide
Opexi 9789198145014 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198145007
- Titel
- Kött : direkt från proffsköket, chef de partie
- Författare
- Professional Secrets
- Förlag
- Opexi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 142 x 210 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 252 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kunskap direkt från proffsköket
Alla som älskar att laga mat drömmer om att få uppleva ett hektiskt arbetspass tillsammans med proffsen i köket på en riktigt bra restaurang, att få lära sig av de som verkligen vet hur man gör. Chef de Partie KÖTT är så nära detta man kan komma i bokform.
Chef de Partie KÖTT gläntar på dörren till restaurangköket och lär ut vad en linjekock ansvarig för en köttstation bör veta. Insikterna och de praktiska kunskaperna du får i den här boken gör dig garanterat till en ännu bättre, ännu mer inspirerad kock i ditt eget kök.
Här erbjuds kunskap och inspiration i massor men inga recept. I stället får du veta hur yrkesverksamma kockar bär sig åt för att skapa matupplevelser på hög, professionell nivå. Fokus ligger på grundkunskaper, tekniker och råvaran. Bokens innehåll har sammanställts med hjälp av kockar med många års erfarenhet och i denna första bok i serien Chef de Partie från Professional Secrets med kött som specialitet.
Professional Secrets vänder sig till alla som har matlagning som intresse. Ett huvudbudskap i boken är att vi konsumenter bör lägga pengarna på mindre men bättre kött. För det leder inte bara till godare mat på våra tallrikar, utan även till bättre djurhushållning i våra gårdar och mindre belastning på vår miljö.
Ur innehållet:
Köksbrigaden vad är det?
De viktigaste verktygen
Hur du väljer kött som proffsen
Hur du förvarar kött som proffsen
Hur du förbereder kött som proffsen
Hur du tillagar kött som proffsen
Hur du serverar kött som proffsen
Om nöt, kalv, gris, lamm och tamfågel
Styckscheman
Guide till styckdetaljer
Opexi 9789198145007 -
Att kunna vara chef
Inbunden bok. Norstedts Juridik AB. 1998. 141 sidor.
Mycket gott skick. Ett namn skrivet invändigt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9139101061
- Titel
- Att kunna vara chef
- Författare
- Tommy Iseskog
- Förlag
- Norstedts Juridik AB
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Norstedts Juridik AB 9139101061 -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 3 uppl. 2004. 132 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918961772x
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Britt-Mari Mossboda
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 3 918961772x -
Från talgkokare till teknisk chef : Svenska m...
Inbunden bok. Göteborg : Tre böcker. 1998. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Två mindre revor i skyddsomslagets kant, Båtar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917029349x
- Titel
- Från talgkokare till teknisk chef : Svenska maskinbefälsförbundet 150 år
- Författare
- Finnman, Karl-Erik - Persson, John E.
- Förlag
- Göteborg : Tre böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre böcker 917029349x -
Happy days with the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2001. 317 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. På engelska. In English. Lots of lovely pictures with food in them. Recipes like Lovely Lemon Curdy Pud, Fruit Cobbler, Onion Baguettes, Minty Mushy Peas, Honeymoon Spaghetti, Pancaces USA stylie and so many more... … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718144845
- Titel
- Happy days with the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- English
London : Michael Joseph 9780718144845 -
Bli chef över ditt eget liv : 52 lysande idée...
Häftad bok. Addera Förlag. 1 uppl. 2009. 239 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186009083
- Titel
- Bli chef över ditt eget liv : 52 lysande idéer om hur du lever som du vill
- Författare
- Jackee Holder
- Förlag
- Addera Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 171 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 492 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- BLI CHEF ÖVER DITT EGET LIV är en inspirerande guide som hjälper dig att ta kontroll över ditt liv. För att bli din egen livscoach står du inför en rad utmaningar. Att inse och
upptäcka dina mål och göra dig av med rädslor är en del, att identifiera problem och sedan lösa dem är en annan. Boken innehåller en rad praktiska och enkla tips på hur du lär dig att prioritera och vara ärlig mot dig själv.
För att utvecklas på bästa sätt är det viktigt att kontinuerligt utvärdera sina framsteg och att ta hand om sig själv under resans gång. Det gör du bland annat genom att våga
säga nej, att lära dig av dina misstag och att utarbeta särskilda tekniker för att hantera
stress. Du kommer att få verktyg för hur du delar upp stora uppgifter i mindre bitar och du kommer att lära dig olika tekniker som kommer att öka din motivation.
Boken erbjuder fantastiska expertråd och tips för att stärka dig som läsare och få dig
att uppnå dina mål, på dina villkor. Alla idéer är testade upptäck effektiva och praktiska idéer för att förändra ditt liv på ett positivt sätt. Genom att acceptera och älska dig själv kan du upptäcka din verkliga potential och bli chef för ditt eget liv!
Addera Förlag 1 9789186009083 -
Så lyckas du som chef : De tio vanligaste utm...
Häftad bok. Ekerlids Förlag. 1:a uppl. 2013. 117 sidor.
Nära nyskick. 18,5 cm x 11,9 cm. 110 gram. (låda20220519-2?0)..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187391057
- Titel
- Så lyckas du som chef : de tio vanligaste utmaningarna - och lösningarna
- Författare
- Karlsdotter, Nina - Bremberg, Dag
- Förlag
- Stockholm : Ekerlid
- Utgivningsår
- 2013
- Språk
- Svenska
Ekerlids Förlag 1:a 9789187391057 -
Lägg ner ledarskapet : vad du som chef ska gö...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1, andra tryckningen uppl. 2017. 318 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127818927
- Titel
- Lägg ner ledarskapet : vad du som chef ska göra istället
- Författare
- Ingvarsson, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 220 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att försöka bli en fantastisk ledare är ett omöjligt uppdrag, det finns nämligen inga perfekta chefer. Författarens råd är att du lägger ner ledarskapet helt och hållet. Istället får du här gedigen kunskap om hur du som chef verkligen kan utveckla din verksamhet tillsammans med din personal, bland annat kring följande teman:
• Talangjakt – eller en högpresterande organisation?
Om goda prestationer och resultat
• Avgöra vem som har rätt – eller skapa ömsesidig förståelse?
Att förebygga och hantera konflikter
• Hjälpa individer att hantera stress – eller skapa en hälsosam arbetsplats?
Stresshantering ur ett organisationsperspektiv
• Fantastiska visioner som aldrig blir genomförda – eller små förändringar varje dag?
Om strategi och långsiktiga frågor
Boken bygger på inlärningspsykologi och organizational behavior management, OBM, det vill säga forskningsbaserad kunskap om hur vi människor fungerar på arbetet: vad som motiverar oss – och inte – samt hur förändringar kan genomföras och arbete bedrivas på ett effektivt och mänskligt sätt.
Natur & Kultur Akademisk 1, andra tryckningen 9789127818927 -
Ung och chef : en praktisk handbok för nybliv...
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2009. 148 sidor.
Nyskick. Oläst ex.
Hel och ren bok.
Danskt band.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170052921
- Titel
- Ung och chef : en praktisk handbok för nyblivna unga chefer och deras äldre medarbetare
- Författare
- Kinding, Anders
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 263 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9170052921 -
Att kunna vara chef.
Gott skick. Aktuell juridik 2001, Tredje upplagan. Pappband. 150 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Läkaren som chef och ledare. Fakta, råd och u...
Häftad bok.
Gott skick. Studentlitteratur 2006. Häftad. 245 s. ISBN9144024371.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9144024371
- Titel
- Läkaren som chef och ledare
- Författare
- Jan Westin
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 245 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En introduktion för dem som går in i ett chefskap. Boken ger också en uppmuntran och är en pådrivare för dem som känner sig tveksamma till vad som går att uträtta från den nya plattformen.
Tyngdpunkten ligger på att belysa hur arbetet som chef och ledare i sjukvården gestaltar sig, på tankar om de olika aktörerna i sjukvården och deras roller, och på vilka möjligheter som finns och hur de kan tas till vara.
Boken är i första hand skriven med tanke på läkare som ska gå in i eller nyligen tagit på sig uppgiften som chef i sjukvården, som verksamhetschef eller chef på annan nivå - men också andra med intresse för chefskap och ledningsfrågor inom sjukvården.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
9144024371 -
Chef med känsla och förnuft : Om professional...
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 4:e tryckningen, 1:a uppl. 2014. 216 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inga anteckningar, inga understrykningar. 21,5 cm x 14 cm. 370 gram. (låda20220427-2?0).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127119741
- Titel
- Chef med känsla och förnuft : om professionalism och etik i ledarskapet
- Författare
- Christer Sandahl - Erica Falkenström - Mia von Knorring
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 371 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att vara chef är en känslomässig verksamhet, en verksamhet som ofta utspelar sig under hög yttre press och med chefen mitt på scenen. Det handlar inte bara om att vara strategisk, fatta beslut och hantera andras känslor utan också om att hantera sina egna känslor. Chefskap innehåller många olika känslomässiga dilemman såsom synlighet, beroende och ensamhet.
Känslor är en central informationskälla i rollen som chef. Bedömningen av en situation behöver ske genom en sorts reflekterande vandring fram och tillbaka mellan känsla och förnuft. Känslor ger oss anledning att tänka en gång till och känslor bidrar med underlag så att vi kan bli kapabla att fatta omdömesgilla och kloka beslut. Då är det möjligt att vara chef på ett professionellt sätt och kunna värna etiska värden i arbetet som chef utan känslor blir vi tanklösa.
Natur & Kultur Akademisk 4:e tryckningen, 1:a 9789127119741 -
DRABBAD AV VERKLIGHETEN. Hon var chef för en...
Inbunden bok. Gospel Media Sweden. Första svenska upplagan uppl. 2011. 240 sidor sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. "Det som jag hade sagt i åratal, det som jag trott på och undervisat om och försvarat, var en lögn. Tänk om jag hade känt till sanningen och berättat om den för alla dessa kvinnor?" … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186935085
- Titel
- Drabbad av verkligheten
- Författare
- Johnson, Abby - Lambert, Cindy
- Förlag
- Örebro : Gospel Media Sweden
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Gospel Media Sweden Första svenska upplagan 9789186935085 -
Bli en aktiv ledare : så påverkar du din chef...
Häftad bok. Soderpalm Publishing. 2014. 173 sidor.
Mycket gott skick. Hundöra på ett blad///Förlagets beskrivning: Den här boken är till dig som är chef, ledare, projektledare eller på annat sätt har ansvar för en grupp individer, Boken är speciell eftersom den ger läsaren insikter och kunskaper om ett aktivt ledarskap både läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187093463
- Titel
- Bli en aktiv ledare : så påverkar du din chef och dina medarbetare
- Författare
- Lundqvist, Thomas
- Förlag
- Soderpalm Publishing
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 148 x 211 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 344 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken vänder sig till dig som är chef, ledare, projektledare eller på annat sätt har ansvar för en grupp individer.
Boken är speciell eftersom den ger läsaren insikter och kunskaper som ett aktivt ledarskap både nedåt och uppåt i verksamheten. Just det sistnämnda gör boken särskilt läsvärd. De flesta ledarskapsböcker brukar handla om att leda underställda medan denna bok också tar upp hur du påverkar dina överordnade i rätt riktning.
Beteendeaktivering är ett centralt tema i boken. Med detta menas att det är viktigt att gå från ord till handling. Boken innehåller konkreta, enkla och tydliga metoder och modeller som gör det lättare att hantera chefer och medarbetare. Samt uppgifter som gör att du kan träna på egen hand innan du provar metoderna på arbetsplatsen.
Bli en aktiv ledare visar att ett aktivt ledarskap från din sida är den rätta vägen att gå för att åstadkomma det du vill!
Du vill att dina chefer ska förstå dig och likaså vill du ha förståelse och stöd från dina medarbetare. Detta gäller oavsett vilken organisation du befinner dig i. Det gör boken branschoberoende och möjlig att anpassa till din verklighet.
Boken är en fristående fortsättning på Bli en bättre ledare och chef som blev nominerad till Årets HR-bok 2013. Läs den också!
Soderpalm Publishing 9789187093463 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2003. 132 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918961772x
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Britt-Mari Mossboda
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 160 x 234 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 368 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 1 918961772x -
Oui, chef!
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2012. 336 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
Albert Bonniers Förlag 9789100130121 -
Akademisk chef : hur fungerar det?
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2018. 226 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144122199
- Titel
- Akademisk chef : hur fungerar det?
- Författare
- Norén, Kerstin
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 226 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 230 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ingen samlad kunskap om hur högskolesystemet i Sverige fungerar. Den här boken fyller denna lucka och ger en empiriskt baserad beskrivning av hur den faktiska styrningen går till i dag. Författarna tar upp aktuella diskussioner och ger även mer personliga råd baserade på sina egna erfarenheter. Är det befintliga läget gott nog? Vad behöver utvecklas, förbättras och samordnas? Hur kan kritiska röster tillvaratas i utvecklingsarbetet?
Förväntningarna på Sveriges lärosäten är mycket höga. Målet är att vi ska bli ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer, och att akademin ska bidra till lösningen på de stora utmaningar samhället står inför. För att nå dit krävs professionella och kunniga akademiska chefer på såväl institutionsnivå som fakultets- och rektorsnivå.
Studentlitteratur AB 1 9789144122199 -
Hitler var min chef : Hitlers sekreterare 193...
Inbunden bok. Fischer & Co. 1 uppl. 2009. 388 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183715
- Titel
- Hitler var min chef : Hitlers sekreterare 1933-1945
- Författare
- Christa Schroeder
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 388 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 863 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Otaliga är biografierna över Hitler, likaså de politiska och militärhistoriska analyserna kring nationalsocialismen och Tredje riket. Mindre vanliga är ögonvittnesskildringarna från dem som själva var med detta eftersom de flesta ur Hitlers närhet inte överlevde kriget.
Christa Schroeders memoarer utgör därför en av de viktigaste källorna till information om Hitler och hans närmaste krets. Hennes text ger oss inte bara inblickar i det vardagliga livet runt Führern, utan låter oss också se Hitler som privatperson. Schroeder berättar om kvinnorna kring Hitler och om festerna på Obersalzberg men också om fälttågen i Polen, Frankrike och Ryssland och om den sista tiden i bunkern.
Schroeder började sin anställning hos Hitler 1933, efter att hon av en slump sett ett anslag om en sekreterartjänst. Hon var då 25 år gammal och inte medlem i nazistpartiet. Schroeder har senare sagt att hon lika gärna kunde ha börjat hos kommunisterna. Arbetslösheten var stor och antalet lediga tjänster få.
Under sina tolv år som Hitlers sekreterare kom Schroeders tillvaro att alltmer avskärmas från yttervärlden. Hennes vardag präglades av chefens besynnerliga vanor, av det avgränsade området i Rikskansliet, Berghof eller i de olika högkvarteren. Dag som natt tillbringades ständigt med samma människor. Under krigsrättegångarna i Nürnberg beskrev hon sin tjänstetid som en korsning mellan kloster och koncentrationsläger.
CHRISTA SCHROEDER (19081984) tillfångatogs i maj 1945 och fick tillbringa tre år i interneringslägret Freiburg. Efter kriget levde hon mycket tillbakadraget och gav aldrig några intervjuer.
Fischer & Co 1 9789185183715 -
Hitler var min chef : Hitlers sekreterare 193...
Inbunden bok. Fischer & Co. 1 uppl. 2009. 388 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185183715
- Titel
- Hitler var min chef : Hitlers sekreterare 1933-1945
- Författare
- Christa Schroeder
- Förlag
- Fischer & Co
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 388 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 863 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Otaliga är biografierna över Hitler, likaså de politiska och militärhistoriska analyserna kring nationalsocialismen och Tredje riket. Mindre vanliga är ögonvittnesskildringarna från dem som själva var med detta eftersom de flesta ur Hitlers närhet inte överlevde kriget.
Christa Schroeders memoarer utgör därför en av de viktigaste källorna till information om Hitler och hans närmaste krets. Hennes text ger oss inte bara inblickar i det vardagliga livet runt Führern, utan låter oss också se Hitler som privatperson. Schroeder berättar om kvinnorna kring Hitler och om festerna på Obersalzberg men också om fälttågen i Polen, Frankrike och Ryssland och om den sista tiden i bunkern.
Schroeder började sin anställning hos Hitler 1933, efter att hon av en slump sett ett anslag om en sekreterartjänst. Hon var då 25 år gammal och inte medlem i nazistpartiet. Schroeder har senare sagt att hon lika gärna kunde ha börjat hos kommunisterna. Arbetslösheten var stor och antalet lediga tjänster få.
Under sina tolv år som Hitlers sekreterare kom Schroeders tillvaro att alltmer avskärmas från yttervärlden. Hennes vardag präglades av chefens besynnerliga vanor, av det avgränsade området i Rikskansliet, Berghof eller i de olika högkvarteren. Dag som natt tillbringades ständigt med samma människor. Under krigsrättegångarna i Nürnberg beskrev hon sin tjänstetid som en korsning mellan kloster och koncentrationsläger.
CHRISTA SCHROEDER (19081984) tillfångatogs i maj 1945 och fick tillbringa tre år i interneringslägret Freiburg. Efter kriget levde hon mycket tillbakadraget och gav aldrig några intervjuer.
Fischer & Co 1 9789185183715 -
Så blir du en bra chef eller inte
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 72 sidor.
Nyskick. Se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153432920
- Titel
- Så blir du en bra chef eller inte
- Författare
- Ulysses Brave
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 72 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 175 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 247 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny serie presentböcker med skrattgaranti
Härliga bilder från djurens värld, tillsammans med korta texter som träffar mitt i prick, framkallar här garanterat gapskratt.
Dessa små böcker är perfekta gåvor till maken, kärlekspartnern, den som fått ett nytt jobb och den som blivit befordrad.
Ica Bokförlag 1 9789153432920 -
Akademisk chef: hur fungerar det?
Inbunden bok. Studentlitteratur. 2018. 226 sidor.
Nyskick. 457 gram.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144122199
- Titel
- Akademisk chef : hur fungerar det?
- Författare
- Norén, Kerstin
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 226 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 230 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ingen samlad kunskap om hur högskolesystemet i Sverige fungerar. Den här boken fyller denna lucka och ger en empiriskt baserad beskrivning av hur den faktiska styrningen går till i dag. Författarna tar upp aktuella diskussioner och ger även mer personliga råd baserade på sina egna erfarenheter. Är det befintliga läget gott nog? Vad behöver utvecklas, förbättras och samordnas? Hur kan kritiska röster tillvaratas i utvecklingsarbetet?
Förväntningarna på Sveriges lärosäten är mycket höga. Målet är att vi ska bli ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer, och att akademin ska bidra till lösningen på de stora utmaningar samhället står inför. För att nå dit krävs professionella och kunniga akademiska chefer på såväl institutionsnivå som fakultets- och rektorsnivå.
Studentlitteratur 9789144122199 -
Att vara chef och ledare : dina verktyg för p...
Inbunden bok. Ekerlids. 1 uppl. 2001. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188595846
- Titel
- Att vara chef och ledare : dina verktyg för praktiskt ledarskap
- Författare
- Britt-Mari Mossboda
- Förlag
- Ekerlids
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
Ekerlids 1 9188595846 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Recueil des ordres de mouvement, proclamation...
Inbunden bok. Stockholm. Första uppl. 1838. [1], 650, [1] sidor.
Mycket gott skick. Ståtligt samtida rött halvsaffianband med rik guldornering på rygg och gulfärgade snitt och fyra upphöjda bind. Något nött vid rygghuvudets högra hörn som orsakat en smärre (1 cm) glipa i falsen. Helt ren inlaga. Svensk översättning av titel (utkom 1841): läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm Första -
Nya ledarrollen : utvecklas tillsammans med d...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 1996. 284 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177052439
- Titel
- Nya ledarrollen : utvecklas tillsammans med ditt företag, tänk som en chef
- Författare
- Denis Waitley
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 284 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177052439
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn