-
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En underbar bok om ett gåtfullt djur.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Mannerströms fisk
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 250 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex, som ny/oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049656
- Titel
- Mannerströms fisk
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 250 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Mannerströms fisk berättar Leif om sin stora kärlek till fisk som råvara. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela hans karriär, senast manifesterad med en stjärna i Guide Michelin för restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Numera sitter fisken i högsätet på Leifs nya husmanskultrestaurang Kometen, även den i Göteborg.
I boken delar Leif frikostigt med sig av sitt kunnande. Här finns recept med färska filéer, hela ugnsbakade fiskar, recept på gravning, rimning, recept med varm- och kallrökt fisk, inläggningar, lådor, gratänger och wok. Här finns förrätter, huvudrätter, både husman och flott paradmat. Dessutom sallader, soppor och smörgåspålägg. Svenska traditionella måsten och av Leif nyskapade ljuvligheter.
Den här kokboken är inte menad att imponera med exklusiva och svårlagade recept. Egentligen är det ju lätt att laga till fisk. Lättförståeliga recept som är baserade på råvaror som finns i vanliga affärer, överallt. Lite finare recept när det är fest och kalas, men boken är framför allt fylld med recept på vardagsfisk. Det här är fisk för folket!
Norstedts 1 9789113049656 -
Fisk & skaldjur : en samling med läckra recep...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2011. 240 sidor.
Nära nyskick. Rest av prislapp på pärmens framsida. (30)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445431291
- Titel
- Fisk & skaldjur : en samling med läckra recept
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 120 x 150 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 363 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk är mat för den moderna människan och själva motgiftet mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineralämnen. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fettet i färsk fet fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkt mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken - du kommer att fasta på kroken!
Läsförlaget 1 9781445431291 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gå...
Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2021. 278 sidor.
Mycket gott skick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100189969
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100189969 -
300 Fisk- och skaldjursrecept- Lisa Elmqvist
Inbunden bok. Page One. 1 uppl. 2007. 639 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vilka hörliga klassiska Lisa Elmqvistrecept samlade.
Perfekt i bjud köket.
Helt oanvänt bok ex.
Skyddsomslaget lite småbuckligt o lite blekt. Se bild.Kan tas av. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPage One 1 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151041438
- Titel
- Simons första fisk
- Författare
- Waterton, Betty - Blades, Ann - Gripe, Camilla
- Förlag
- Stockholm : Carlsen/if
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsen/if 9789151041438 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2021. 278 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100189969
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100189969 -
Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 215 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043852
- Titel
- Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor
- Författare
- Bergqvist, Pär-Anders
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 302 x 303 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1868 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om du fick välja en fisk- eller skaldjursrätt i veckan under ett helt år, vilka skulle det bli? Det är inte helt lätt att svara på för någon. Förmodligen skulle de flesta av oss tvingas stanna efter ett par veckor i brist på idéer. För är det något vi svenskar är dåliga på så är det att variera våra fisk- och skaldjursrätter.
Därför har boken Hav - fisk- och skaldjursrecept för årets alla veckor kommit till. Den är skapad av Anders Engvall och Pär-Anders Bergqvist som tillsammans driver fiskbutik och cateringverksamhet under just namnet Hav i Stockholm. Dessförinnan har de haft chefspositioner på några av landets bäst ansedda krogar i Stockholm, bland annat Operakällaren, Den Gyldene Freden, Riche och Sturehof. De har även i olika omgångar vunnit tävlingarna Guldfisken och Gyllene Kniven.
Kokboken Hav är uppdelad i 52 vackra uppslag som representerar varsin vecka under året. Vart och ett med ett noga komponerat recept som överensstämmer med såväl svenska traditioner som säsong för respektive fisk. Recepten är inte krångligare än att vem som helst kan klara av att tillaga dem på omkring 40 minuter. Något som illustreras med att varje uppslag åtföljs av ett tips på musik att ha på i bakgrunden när man tillagar rätterna. När skivan är slut är rätten klar.
Förutom att boken är visuellt maffig och föredömligt pedagogisk beträffande själva recepten, har den ett avspänt och personligt anslag som är ganska otypiskt när det gäller kokböcker. Det gör att den passar lika bra som coffetable-bok som följeslagare i köket.
En perfekt presentbok med andra ord.
Norstedts 1 9789113043852 -
Fisk och skaldjur : en komplett receptsamling
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 223 sidor.
Mycket gott skick. Litet märke i nedre högra hörn (se bild). I övrigt i mycket fint skick-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013481
- Titel
- Fisk och skaldjur : en komplett receptsamling
- Författare
- Wildsmith, Emma - Caldon, Helena
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 170 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 602 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga fisk och skaldjur är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från pancettalindad marulk till paella och friterad rödspätta med potatis och tartarsås.
Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i fiskens och skaldjurens underbara värld.
Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man tillagar fisk och skaldjur.
Recepten är lätta att följa och varje rätt illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med fisk och skaldjur.
Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!
Format: 165 x 170 mm
Fler titlar i samma serie:
The one & only - Grytor och gratänger
The one & only - Cupcakes och muffins
The one & only - Tapas och förrätter
The one & only - Sallader
The one & only - Asiatiskt
The one & only - Pajer
The one & only - Soppor
Tukan Förlag 1 9789174013481 -
Vilt & Fisk. Kokboken.
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Vilt- och fiskkokboken är mycket mer än en vanlig kokbok, den ger också svar hur och var man fångar sin fisk/sitt vilt, hur man tar hand om fångsten/bytet direkt på plats, och mycket annat... Rikt illustrerad. Inbundet laminatband, fotoillustrerade första läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151836461
- Titel
- Vilt & Fisk : Kokboken
- Författare
- Göran Cederberg - Sten Christoffersson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 240 x 260 mm
- Vikt
- 1158 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inte bara en kokbok! Författarna går art för art igenom hur man jagar och fiskar och hur bytet sedan lämpligast hanteras. Dessutom mängder av recept skrivna av några av Skandinaviens bästa kockar!
Prisma 3 9789151836461 -
Karin Fransson. Fågel, fisk & grönt
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Svensk matlagning i toppklass när Karin Fransson får stå vid sleven. Här står grönsakerna i centrum, i kombination med fågel och fisk. Borgholmskrögaren, känd från radions matprogram. Kokbok. Rikt illustrerad, fotografier, recept. Inbun läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113049632
- Titel
- Fågel, fisk & grönt
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 950 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt fler vill undvika rött kött och istället äta mer fisk, fågel och grönt. För alla dem är Karin Franssons nya bok en guldgruva.
Karin Franssons matlagning utmärks av en stor kärlek till råvarorna. Hon hämtar sin inspiration från naturen och utgår alltid från vilka grönsaker och färska örter som ska finnas på tallriken, dessa matchas sedan med väl valda delar av fisk, ljust kött eller fågel.
Här delar hon med sig av sin stora kunskap om val av råvaror, hantering, varsam tillagning och balanserad smaksättning. Boken innehåller både recept och anvisningar för alla som vill ägna tid i köket, är noga med slutresultatet och verkligen vill lyckas med finare matlagning.
Karin Fransson är kökschef på Hotell Borgholm på Öland. Hon tillhör det absoluta toppskiktet av svenska kockar och har även blivit känd för allmänheten genom sin matlagning på TV. Många känner även igen hennes röst från programmet Meny i P1.
Norstedts 1 9789113049632 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127144491
- Titel
- Fisk & skaldjur
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Bästa form i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!
"Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän."
Femina
Fisk & skaldjur
innehåller ett 80-tal recept på rätter som Tommy Myllymäki lagar både hemma och på restaurang. Alla är anpassade efter hemmaköket och innehåller råvaror som du oftast hittar i en vanlig matbutik. I boken hittar du ett flertal varianter på rätter med enkla vardagsfiskar, som exempelvis gräddstekt sej med tomatvinägrett och lax med purjolök och rödvinssås. Här finns också rätter med lite mer exklusiva råvaror, som pocherad piggvar med vitvinssås på löjrom och ostron med ponzu och sesamolja.
Flera av recepten innehåller smakkombinationer som du själv kanske inte skulle ha kommit på och ger variation i hemmamatlagningen, medan andra rätter tillhör de riktiga klassikerna.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. 2007 vann Tommy Årets kock, 2014 guld i Bocuse d’Or EM, 2011 silver i Bocuse d’Or VM och 2015 brons i samma tävling. Han ligger bakom en rad restauranger, bland annat Sjön i Jönköping, och är kreativ ledare för Svenska Brasserier där bland annat Taverna Brillo,Sturehof och Riche i Stockholm ingår. Tommy har tidigare gett ut Såser och Grönsaker – tillbehör & garnityr.
"Tommy Myllymäki fortsätter sitt dissekerande av måltiden. Han började med att i bokform bjuda på sina bästa såser, sedan kom grönsakerna i bok nummer två - och nu har turen kommit till fisk och skaldjur."
Gourmet
"En lika snygg som pedagogisk kokbok om hur man lär sig laga djuren som vi alla borde äta mer av - om inte annat för att minska miljöfarliga utsläpp. En av Sveriges mest framstående kockar och bronsmedaljör i årets kock-VM, lockar med enkla recept och sexiga receptbilder."
Veckans Affärer
"Fisk & skaldjur innehållet ett 80-tal recept som alla är anpassade till hemmaköket och innehåller råvaror som oftast finns i en vanlig matbutik. Med allt ifrån vardgsfiskar som sej och lax till exklusiv piggvar och ostron finns det något för alla tillfällen och smaklökar."
Voyage
"Bakom recepten står inte heller vilken kock som helst - det är europamästaren Tommy Myllymäki. Så då kan väl inget gå fel."
Aftonbladet Söndag
"Du får ökad kunskap om användningsområden, hantering och tillagning, och många fina recept."
Allt om Vin
Näst intill ett måste för alla som gillar att tillaga havets läckerheter. Suverän.
Femina
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127144491 -
Jag spränger dig, Lille fisk
Inbunden bok. Albert Bonniers förlag. 1 uppl. 1996. 66 sidor.
Gott skick. Albert Bonniers förlag 1996. Dikter. Inbundet dekorerat pappband, 66 sidor. Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers förlag 1 -
Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 141 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258412
- Titel
- Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald av läckra fiskar och skaldjur. Men mycket kunskap om hur man tillagar fisk har fallit i glömska, när det egentligen är så enkelt och blir så gott! Här finns inspirationen och recepten som hjälper dig att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete – allt finns med.Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika, spännande recept, som är lätta följa och som alla innehåller det lilla extra och som avspeglar deras djupa matlagningskunskaper och gedigna erfarenhet. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea och koka enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det som naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer.Med den här boken vill systrarna Brydling inspirera fler att våga laga med våra läckra råvaror från vattnet, oavsett om man är fiskare, storbadare eller bara en vanlig konsument som aldrig fiskar själv men ändå är nyfiken på utbudet i butiken. Genom att välja rätt råvaror bidrar man till en hållbar måltid samt vidgar sina kunskaper om alla våra goda och nyttiga fiskar och skaldjur.Carina och Ulrika Brydling kommer från en familj med maten i fokus. Med rötter från södra Lappland och Gotland är de uppväxta i Bålsta och med det fått ta del av olika regionernas matarv med vilt, bär och fisk och kunskap om hur man fiskar, jagar, torkar, röker och syltar.
Bokförlaget Semic 9789155258412 -
Stora boken om fisk och skaldjur
Inbunden bok. Köln : Könemann.
Mycket gott skick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829040044
- Titel
- Stora boken om fisk och skaldjur
- Författare
- Eriksson, Lottie
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829040044 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. .
Har över 750 böcker. Köp fler för samfrakt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151828183
- Titel
- Nästan vegetariskt : [150 recept på fågel, fisk, grönsaker och frukt]
- Författare
- Dimbleby, Josceline - Johansson, Jeanette - Wheeler, Simon
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén Prisma 9789151828183 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197940023
- Titel
- Venedig är en fisk
- Författare
- Scarpa, Tiziano
- Förlag
- Laurella & Wallin förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 120 x 180 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 143 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En förtjusande meditation över Venedig." /The Guardian"Venedig är en fisk är en underbar hyllning till en av världens märkligaste och vackraste städer. Var det Henry James eller Mary McCarthy som påstod att det inte finns något nytt att säga om Venedig? Tiziano Scarpa har motbevisat detta påstående." /Erica Jong "En kort, underbar hyllning till staden. Författaren tar på staden, känner den, beskriver varje vrå och smeker dess myt. Han avslutar sin promenad med en kärleksförklaring: 'Det kan inte finnas någon bättre plats än den här.'" /Le Figaro I Venedig är en fisk tar Tiziano Scarpa en historietyngd, mytomspunnen och världskänd stad och ger den ett mänskligt ansikte, förklarad och beskriven från en invånares perspektiv, med allt vad det innebär av anekdoter, knäppa infall och genuint nyttiga tips.
Tiziano Scarpa bor i Venedig där han verkar som författare. Han skriver romaner, poesi och dramatik. Han har fått flera litterära pris, bland annat Premio Strega 2009 och Premio SuperMondello 2009 för romanen Stabat Mater.”Den första och enda promenaden som jag rekommenderar har ett namn. Rubrik: På måfå. Underrubrik: Utan mål. Venedig är litet, du kan kosta på dig att gå vilse utan att någonsin lämna staden på riktigt. I värsta fall hamnar du alltid vid en kaj, en kant mot vattnet, mittemot lagunen. Det finns ingen Minotaurus i den här labyrinten, inget monster som ligger på lur för att sluka sina offer.”
Laurella & Wallin förlag 9789197940023 -
Fisk 2 : håll visionen vid liv
Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2003. 138 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177386384
- Titel
- Fisk 2 : håll visionen vid liv
- Författare
- Stephen m.fl Lundin
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 138 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur gör man för att inte åter hamna i gamla spår efter en positiv förändring eller omorganisering? Hur gör man för att behålla det som är bra och roligt på jobbet? FISK 2 är en uppföljare och fortsättningsbok till FISK!
Med enkla exempel och konkreta tips och råd ger författaren oss hjälp att upprätthålla den goda förändringen och förbättra oss själva så att vi får det bättre på jobbet. Något både anställda, kunder och inte minst företaget tjänar på.
Telegram Bokförlag 1 9789177386384 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829040044
- Titel
- Stora boken om fisk och skaldjur
- Författare
- Eriksson, Lottie
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829040044 -
Snacks och smårätter : fisk, skaldjur, vegeta...
Inbunden bok. Stevali. 2022. 122 sidor.
Nyskick. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189722064
- Titel
- Snacks och smårätter : fisk, skaldjur, vegetariskt och kött
- Författare
- Säll Kvarforth, Susanne
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra vackra och välsmakande snacks och smårätter ska inte behöva vara krångligt, kräva avancerad utrustning eller innebära att du har svårt att hitta ingredienser. Författarna vill med denna bok inspirera och ge dig möjlighet att med enkla medel laga snacks och smårätter som kan förgylla alla tillfällen.Boken innehåller kreativa, aptitretande och spännande recept. Här finns något för alla: fisk, skaldjur, vegetariskt och kött. Smaklig spis! I nästan 20 år har författarna lagat mat tillsammans. Idag driver de instagramkontot stockholmfoodadventures där de delar med sig av sin matlagning.
Stevali 9789189722064 -
Gjedde og Åbor : fisk og fiske
Inbunden bok.
Gott skick. [Format: 15 x 21,5 cm.] Johan Grundt Tanum, Oslo 1943. 167 pages in the publisher's cloth-spine hardcover. Black and white illustrated with photos and drawings. Norwegian translation by Simon Myrberget. --- Boards soiled and with worn corners. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lätt nött omslag. Mycket fint skick på det stora hela!
Har runt 400 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Ålevangeliet : berättelsen om världens mest g...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2019. 278 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. .
Har över 650 böcker. Köp fler för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100178017
- Titel
- Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
- Författare
- Svensson, Patrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 132 x 212 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 397 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VINNARE AV AUGUSTPRISET 2019 I DEN FACKLITTERÄRA KLASSENHur mycket kan man veta om en ål? Eller om en människa?"Ålevangeliet" är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. En fisk som alla från Aristoteles till Sigmund Freud försökt förstå sig på, utan att lyckas. Och som nu dör ifrån oss, i mångt och mycket fortfarande en gåta.Men ”Ålevangeliet” är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.
Albert Bonniers Förlag 9789100178017 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1994. 102 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174864366
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 9789174864366 -
Fisk- & skaldjursantologi
Inbunden bok. Rio Kulturkooperativ. 1 uppl. 2009. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163351129
- Titel
- Fisk- & skaldjursantologi
- Författare
- Johansson, Ingegerd
- Förlag
- Rio Kulturkooperativ
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 568 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirations- och kokbok sprungen ur den nordbohuslänska mattraditionen. En hyllning till vår plats på jorden hela året runt, oavsett väder.
Vårt bidrag till kvalitetsmärket Njord Närvaror norra Bohuslän, som står för kunskap, stolthet, kvalitet och varsamhet.
Rio Kulturkooperativ 1 9789163351129 -
Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 215 sidor.
Mycket gott skick. Repor som syns mer tydligt i rätt ljus finns på omslag. Inlaga är i bra skick.
Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvig F" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck". … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113043852
- Titel
- Hav : fisk- & skaldjursrecept för årets alla veckor
- Författare
- Bergqvist, Pär-Anders
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 215 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 302 x 303 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1868 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om du fick välja en fisk- eller skaldjursrätt i veckan under ett helt år, vilka skulle det bli? Det är inte helt lätt att svara på för någon. Förmodligen skulle de flesta av oss tvingas stanna efter ett par veckor i brist på idéer. För är det något vi svenskar är dåliga på så är det att variera våra fisk- och skaldjursrätter.
Därför har boken Hav - fisk- och skaldjursrecept för årets alla veckor kommit till. Den är skapad av Anders Engvall och Pär-Anders Bergqvist som tillsammans driver fiskbutik och cateringverksamhet under just namnet Hav i Stockholm. Dessförinnan har de haft chefspositioner på några av landets bäst ansedda krogar i Stockholm, bland annat Operakällaren, Den Gyldene Freden, Riche och Sturehof. De har även i olika omgångar vunnit tävlingarna Guldfisken och Gyllene Kniven.
Kokboken Hav är uppdelad i 52 vackra uppslag som representerar varsin vecka under året. Vart och ett med ett noga komponerat recept som överensstämmer med såväl svenska traditioner som säsong för respektive fisk. Recepten är inte krångligare än att vem som helst kan klara av att tillaga dem på omkring 40 minuter. Något som illustreras med att varje uppslag åtföljs av ett tips på musik att ha på i bakgrunden när man tillagar rätterna. När skivan är slut är rätten klar.
Förutom att boken är visuellt maffig och föredömligt pedagogisk beträffande själva recepten, har den ett avspänt och personligt anslag som är ganska otypiskt när det gäller kokböcker. Det gör att den passar lika bra som coffetable-bok som följeslagare i köket.
En perfekt presentbok med andra ord.
Norstedts 1 9789113043852
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn