-
Pizza - Laga läckert
Inbunden bok. Norstedts Förlag. 1a. uppl. 1996. 80 sidor.
Nära nyskick. Alla goda klassiska pizzor. Från att göra egen deg till de klassiska fyllningarna.
Calzone, Florentine, Marinara, Quattro Stagione, Giardiniera.
Pizzans historia.
Storlek 20.2 x 20.8 x 1.1 cm
Textsignatur i blyerts på sista uppslag. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151830179
- Titel
- Pizza
- Författare
- Lee, Wendy
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 382 g
- Språk
- Svenska
Norstedts Förlag 1a. 9789151830179 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. Omslaget har fem mindre revor (-0,5 cm). Några hundöron. I övrigt fin inlaga. [rum 24]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Mitt Italien : pasta och pizza från norr till...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 188 sidor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023496
- Titel
- Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
- Författare
- Strömberg, Glenn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 266 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 907 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till de bästa pizzorna och pastarätterna från Italiens 20 regioner.
Glenn Strömberg har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare. Hans fantastiska karriär förde honom från Göteborg, via Benfica i Portugal, till fotbollslaget Atalanta i Italien. För femton år sedan valde han att avsluta det aktiva fotbollslivet men ändock bosätta sig i Bergamo. Anledningen var kärleken till mer än italiensk mat ...
Idag är Glenn affärsman med en egen kollektion italienska matprodukter som säljs i Sverige. Han är en aktad expertkommentator i både tv och radio. Röster höjs mellan varven för att han borde bli vår näste förbundskapten.
I den här inbjudande boken får vi lära känna något om Italiens 20 regioner och ta del av deras, enligt Glenn, bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna tas fram i samarbete med Göteborgskocken Mats Nordström. Efterrätter, vin och avec glöms inte bort …
Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Klas Ingesson, Martin Dahlin, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.
Norstedts 1 9789113023496 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172708334
- Titel
- Pizza med svamp och ost
- Författare
- Gull Åkerblom
- Förlag
- Opal
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Åkerblom, Gull
Ytterligare illustratörer: Södergren, Karin
Opal 1 9789172708334 -
Slajs : En rappa-med-bok om pizza
Inbunden bok.
Nyskick. Slajs: En färgsprakande musiksaga om pizzan, rappad eller läst som saga. Perfekt för hiphop-generationen! | Dokument Press, Utg. 2014 | Pappband. 8:o (216x217 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185639724
- Titel
- Slajs : en rappa-med-bok om pizza
- Författare
- Malmsten, Kristoffer
- Förlag
- Dokument Press
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 26 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 217 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slajs är en modern musiksaga för hiphop-generationen och deras barn. Slajs är en rap-låt, en barnbok och ett recept. På 20 färgsprakande uppslag får ni följa pizzans resa från sekelskiftets Neapel till 2000-talets Sverige. Slajs är skriven på vers och kan läsas som en saga eller rappas acapella eller till musik. Musiken till Slajs finns att ladda hem gratis på nätet, med text eller instrumental. Slajs är världens första Rappa-med-bok med pizzarecept. Kristoffer Malmsten är rappare, känd från banden Fattaru och Ontario. Våren 2015 tar han examen från Stockholms Dramatiska Högskola, inriktningen för filmmanusförfattare. Martin Ander är Illustratör och grafisk formgivare, känd för sina posters, skivomslag och sina skateboardgrafiker. Han har tidigare gjort boken The Hip Hop Board Book och Subway Sketchbook.
9789185639724 -
Fredagsmys : Från tacopaj och kryddiga räkor...
Inbunden bok.
Nyskick. Fredagsmys: Recept för en perfekt fredagskväll med läckra rätter och snabblagade läckerheter. | Bokförlaget Semic, Utg. 2022 | Förlagsband. 8:o (176x247 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271206
- Titel
- Fredagsmys : från tacopaj och kryddiga räkor till lyxig pizza och tapas
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen fredag! Fixa fredagsmyset med härliga recept på hemgjord gnocchi, marinerade lammracks, kryddiga räkor, vit pizza eller pasta vongole. Gör egna snacks och småplock att njuta av, eller runda av med en smarrig efterrätt. Här finns rätter både för fredagskvällar när du vill lyxa till det lite extra och snabblagade läckerheter när du är trött efter veckan.Kristina Eriksson, prisad kokboksförfattare och matinspiratör, bjuder här på över 50 recept som gör fredagen till en kväll att längta efter.
9789155271206 -
Brödmat : från quesadilla till pizza och chim...
Inbunden bok. The Book Affair. 2019. 143 sidor.
Nära nyskick. Hälsningsfras från författaren insida pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198499339
- Titel
- Brödmat : från quesadilla till pizza och chimichanga
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- The Book Affair
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 624 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen är Lisa Lemke tillbaka med en härligt inspirerande kokbok fylld med kunskap om sädesslag och hur man lagar världens viktigaste basföda bröd! I Brödmat får vi smarta och personliga tips och trix för att åstadkomma den enkla men vällagade vardagsmaten. Det är comfort food från världens alla hörn härligt, smakrikt och lättlagat! Världens viktigaste mat bröd går att variera i all oändlighet med goda fyllningar, mustiga grytor, kryddblandningar, såser, röror och andra tillbehör. Vad sägs om mättande piroger och pajer, etiopisk injera, en Chicago deep dish och krispig, smakrik och fräsch lahmacun från Mellanöstern? Här finns också recept på bröd som får fungera som gaffel, pan bagna och andra läckra fyllda mackor som får det att vattnas i munnen. Och såklart ett antal favoritpizzor, för i Lisa Lemkes värld kan man äta pizza sju dagar i veckan! Dessutom finns fakta om sädesslag, en mjölguide, jäsnings- och baktips och smarta trix för att enkelt åstadkomma den vällagade och goda vardagsmaten. Alla recept illustreras av vackra bilder fotograferade av Magnus Carlsson. Lisa Lemke är matkreatör, kokboksförfattare, programledare och tv-kock. Hon bor på en gammal prästgård i byn Skrea backe utanför Falkenberg där hon och maken driver helgpizzerian Prostens Pizza den välbesökta restaurang som är som Lisas andra vardagsrum.
The Book Affair 9789198499339 -
Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd,...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133198
- Titel
- Bröd och pizza : surdegsbröd, fullkornsbröd, pizza och kanelbullar
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bröd och pizza bakar Martin Johansson surdegsbröd, fullkornsbröd, långjästa och snabbjästa pizzor och sina allra godaste bullar.
Surdegsbröd för att han hela tiden jagar den perfekta metoden att baka de bästa surdegsbröden hemma. Det är nu enklare än någonsin, och godare!
Fullkornsbröd därför att saftiga och goda bröd med grovt mjöl och hela korn blivit orättvist akterseglade av stora, ljusa, franska surdegsbröd.
Pizzor därför att det finns ett antal knep som gör hemmapizzan flera snäpp godare. Det blir den godaste pizzan du ätit!
Kanelbullar därför att det är detta söta bakverk som han inte kan få nog av, att baka eller att äta.
Alla recept i boken går att baka knådfritt, utan degblandare, men vill man köra degarna i maskin går det också bra. I Bröd och pizza går Martin också på upptäcktsfärd i bröd- och mjölvärlden. Han hälsar på i jästfabriken, vandrar runt i mjölkvarnen och pratar med bagare, forskare och dietister om hur nyttigt brödet egentligen är.
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133198 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134505544
- Titel
- Pasta och pizza
- Författare
- Teubner, Christian - Josephson, Eva - Teubner, Christian
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134505544 -
LAGA NYTT – Pasta, pizza, paj & pirog utan gl...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2014. 127 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! –– Se fler bilder! ––
Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785184
- Titel
- Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan kavlas riktigt tunt. Utifrån olika grundrecept kan man sedan laga alla sina favoriter pasta bolognese, lax- och spenatpaj, den godaste calzonen och mycket mer. Liksom i tidigare böcker har författarna arbetat fram recepten tills resultatet blivit helt perfekt. Författarna har tidigare gett ut Nytt bröd (2013) och Nytt fikabröd (2014), böcker som överraskat och inspirerat många som vill baka och laga glutenfritt. Det visade sig nämligen att det blev minst lika gott som med gluten!
Massolit Förlag 9789187785184 -
Pizza! Delikata recept på fyllningar och dega...
Häftad bok. Connaught Books. 2009. 176 sidor.
ISBN 9781845172770
Nära nyskick. Format 23 x 17,5 cm Vikt 395 g.
Häftad bok med mjuka pärmar, rikt illustrerad med färgfoton av Stuart West. Originalets titel: Pizza (2006). Översättning: Joakim Tärnström. Ur baksidestexten: Pizza! handlar om fräsch snabbmat, kreativa fyllningar och råv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKConnaught Books 9781845172770 -
Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, m...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 112 sidor.
Nyskick. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267506
- Titel
- Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
- Författare
- Santambrogio-Öberg, Samantha
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här hittar du klassiska pizzor, regionala specialiteter, veganska alternativ och söta dessertpizzor att runda av måltiden med. Samantha Santambrogio-Öberg, som till vardags håller kurser i italiensk matlagning, bjuder även på praktiska tips som tar ditt pizzabak till nästa nivå. Lär dig bland annat grunderna till den ultimata degen, och hur du kan grädda den till perfektion i en helt vanlig ugn.
Bokförlaget Semic 9789155267506 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261283
- Titel
- Pizza : grädda, grilla, njut
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 647 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget slår doften och smaken av nygräddad pizza – inte minst om man är sin egen pizzabagare och komponerar pizzor med de bästa råvarorna och påläggen. Med nya, fräscha tillbehör istället för den traditionella svenska pizzasalladen får man dessutom en måltidsupplevelse utöver det vanliga. Kokboksförfattaren och matskribenten Lena Söderström tar sig här an en riktig matklassiker och visar med stor inspiration och steg för steg hur man gör världens bästa pizza hemma i sitt eget kök. Först ett urval krispigt goda pizzadegar, bland annat kalljäst deg precis som i pizzans hemstad Neapel, och flera smarta snabbalternativ när man är sugen på pizza men inte känner att man har tid att vänta på en deg som jäser. Sedan de bästa hemlagade tomatsåserna med olika kryddningar – från klassisk tomatsås till putanesca- och enchiladasås – och de perfekta pestoalternativen. Slutligen en veritabel buffé av toppingar och tillbehör att kröna sin pizza med. Här finns recept på riktiga pizzaklassiker – margherita, mafioso, bianca, quattro stagioni – och moderna alternativ med oväntade smakkombinationer och spännande påläggsförslag. Med bokens alla tillbehör – både sidorätter och pålägg till själva pizzan – är det helt enkelt upplagt för många fantastiska pizzamiddagar framöver. Här finns också goda möjligheter att skämma bort sig lite extra med något av bokens frestande recept på efterrättspizzor. Lena Söderström tipsar dessutom om metoderna och redskapen som utgör hemligheten bakom den perfekta pizzan.
Bokförlaget Semic 9789155261283 -
Where to Eat Pizza
Inbunden bok. Phaidon Press Ltd. 2016. 576 sidor.
Mycket gott skick. Tillskrift på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780714871165
- Titel
- Where to Eat Pizza
- Författare
- Young, Daniel
- Förlag
- Phaidon Press Ltd.
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 576 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 144 x 210 mm Ryggbredd 54 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Young, Daniel
Phaidon Press Ltd. 9780714871165 -
Franco manca, Artisan Pizza to Make Perfectly...
Inbunden bok. Kyle Books. 1 uppl. 2013. 128 sidor.
ISBN 9780857832177
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKyle Books 1 9780857832177 -
Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gl...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785184
- Titel
- Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan kavlas riktigt tunt. Utifrån olika grundrecept kan man sedan laga alla sina favoriter pasta bolognese, lax- och spenatpaj, den godaste calzonen och mycket mer. Liksom i tidigare böcker har författarna arbetat fram recepten tills resultatet blivit helt perfekt. Författarna har tidigare gett ut Nytt bröd (2013) och Nytt fikabröd (2014), böcker som överraskat och inspirerat många som vill baka och laga glutenfritt. Det visade sig nämligen att det blev minst lika gott som med gluten!
Massolit Förlag 1 9789187785184 -
Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2021. 108 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155269586
- Titel
- Pita, piroger, pizza & andra matiga bröd
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 108 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fyllda bröd är enkel och populär vardagsmat som lagas med kärlek världen över. Ofta serveras de med någon röra, salsa, chutney, grönsaksrätt eller sallad.Här finns klassiker som pizza, piroger och paj men också spanska empanadas fyllda med grönsaker, steamed buns från Vietnam, färska vårrullar med jordnötssås och sambosas med kryddig köttfärs. Bjud på georgiska ostpiroger, injera med etiopisk kycklinggryta, shawarma i pitabröd eller baguette med stekt lök och merguez. Laga dina favoriter och nya rätter med spännande smaker från världens alla hörn!I boken hittar du även efterrätter på samma tema, som fattiga riddare med stekt äpple och dulce de leche, frasiga pajer med sommarbär eller havregrynsflarn med mascarponekräm och jordgubbar.
Bokförlaget Semic 9789155269586 -
La Pizza : Den sanna historien från Neapel
Häftad bok. Prisma. 2004. 207 sidor.
Nyskick. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet
Danskt band. Rikt foto läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151843858
- Titel
- La Pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 144 x 172 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 367 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är formgivaren Nikko Amadonicos hyllning till den neapolitanska pizzan och till själva staden. Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzanotomatater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska neapolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning.
Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet!
Prisma 9789151843858 -
Pizza Napoletana : jakten på en fulländad nap...
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Natur & Kultur. 1 uppl. 2016. 304 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127148178
- Titel
- Pizza Napoletana : jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn
- Författare
- Balaj, Besmir
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 229 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets Etniska kokbok i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!
"Det här är en kokbok du absolut vill ha i ditt kök!"
Lisa Lemke, Family Living
"Pizza – på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan."
Lantliv
När vi gjorde vårt första försök att göra pizza napoletana i vår egen ugn hemma hos Ville för nio år sen hade vi ingen aning om hur långt den här passionen skulle ta oss; alla pizzor vi har gjort, alla ugnar vi har byggt, alla resor till Neapel. Allt kommer ur en enda sak – jakten på en fulländad pizza napoletana. Vi har prioriterat bort precis allt som inte gör vår pizza bättre.
I stort handlar pizza napoletana om två centrala saker: degen och tillagningen i ugnen. Vår ambition är en fulländad deg. Det enda vi visste när vi började var att man skulle använda vatten, salt, jäst och mjöl. Vi har provat oss fram till den punkt vi är idag. Förutom bra deg behöver du hög temperatur och vi har testat allt från vanliga hemmaugnar till äkta napolitanska vedeldade ugnar. Vår ambition med boken är att ditt blodtryck inte ska behöva bli lika högt som vårt utan vi hoppas kunna ge dig alla svar som vi själva stångat oss blodiga för. Och klarar två helt vanliga killar, som knappt ens kunde koka potatis, av detta kan du det med.
Pizza Napoletana ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra apolitansk pizza. Boken består av en uttömmande teknikdel med en konkret genomgång av hur du ska få till en optimal deg och förutsättningar utifrån din ugn eller vedeldade spis. Du får även information och fakta om vad som faktiskt händer med degen, hur värmen påverkar pizzan när du bakar den och andra bakomliggande faktorer.
Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar.
"Det här är de mest besatta matnördar jag nånsin träffat."
Tomas Tengby, Meny i P1
"Det här är nördarnas nördbok."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"Här är en bok som borde vara en självklarhet i händerna på landets pizzabagare. Det är hög tid att utveckla pizzabakandet med tanke på svenskarnas stora förkärlek för pizza."
Fastfood Magazine
"300 sidor tjock! Och då har ändå 100 sidor inte kommit med..."
Skaraborgs Allehanda
”Resultatet är inte helt olikt en forskningsrapport. Utan tvekan en av världens nördigaste pizzaböcker, toppad med 20 recept för den som älskar pizza på riktigt.
MatMagasinet
"Den totala guiden till den perfekta pizzan."
Allt om Vin
Pizza – på riktigt. Här är den äntligen, den totala guiden till den perfekta pizzan.
Lantliv
9789127148178 -
Pizza Napoli: Pizza Pilgrims Recipes and Stor...
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Quadrille Publishing Ltd. 2025. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781837832965
- Titel
- Pizza Napoli - Pizza Pilgrims Recipes and Stories from the Birthplace of Pizza
- Författare
- Elliot, Thom
- Förlag
- Quadrille Publishing Ltd
- Utgivningsår
- 2025
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
- Baksidestext
- Join the Pizza Pilgrims on a fun and thrilling ride through the city of Naples. Famed the world over as the birthplace of pizza, Naples is an extraordinary city that revolves around food. Thom and James Elliot are adopted sons of Naples, with a little black book of chefs, suppliers, restaurateurs and people who have become close friends and colleagues over the past decade of the Pizza Pilgrims[Bokinfo]
9781837832965 -
Glenn Strömberg, mitt Italien, pasta och pizz...
Inbunden bok. Nordstdts. 2009. 188 sidor.
Nära nyskick. Glenn Strömberg inte i Göteborg utan i Italien. Som gammalt fotbollsproffs med lång bas i Italien så passar det här som handsken. Vacker bok med mycket av mat, fotboll och människor, för det är vad Italien handlar om! Bok i presentskick! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordstdts -
Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, m...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267506
- Titel
- Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
- Författare
- Santambrogio-Öberg, Samantha
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här hittar du klassiska pizzor, regionala specialiteter, veganska alternativ och söta dessertpizzor att runda av måltiden med. Samantha Santambrogio-Öberg, som till vardags håller kurser i italiensk matlagning, bjuder även på praktiska tips som tar ditt pizzabak till nästa nivå. Lär dig bland annat grunderna till den ultimata degen, och hur du kan grädda den till perfektion i en helt vanlig ugn.
Bokförlaget Semic 9789155267506 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna histor...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151835532
- Titel
- Nikko Amandonicos La pizza : Den sanna historien från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico - Natalia Borri - Ian Thomson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av Syditalien Neapel är bedagade kvarter där tvätten hänger högt över trånga gränder, stökiga marknader, mörkögda skönheter och fingerfärdiga ficktjuvar – men framför allt är det
pizzans hemstad.Den här boken är den italienske formgivaren Nikko Amandonicos hyllning till den napolitanska pizzan och till staden.
Ewa-Marie Rundquists foton återskapar atmosfären från gator där vespor svischar förbi och från pizzerior där degarna jäser, elden ständigt brinner i vedugnen och där folk flockas vid lunchtid för att äta den godaste pizzan i världen.
Avlånga San Marzano-tomater som odlas på Vesuvius sluttningar, mozzarella som ursprungligen tillverkades av buffelmjölk, basilika och olivolja. Det är ingredienserna i den klassiska napolitanska pizzan Margherita, som fått sitt namn av en drottning. Klassiska pizzarecept återfinns i boken, men också nya recept baserade på syditalienska råvaror. En riktig uppstickare är Pizza Mamma Matilde, som inspirerats av italienska köttbullar tillagade i Hallstahammar i Sverige på 40-talet.
Form och idé: Nikko Amandonico, en av Italiens mest uppmärksammade formgivare. Han föddes i Syditalien och växte upp i Sverige. Han driver nu sin egen reklambyrå Energy Project i Parma. Foto: Ewa-Marie Rundquist, internationellt uppmärksammad fotograf som även har tagit bilderna i Rosendals Trädgårdscafé. Matfotografi: Giuseppe Bigliardi, Parma. Text om Neapel och om Myter och historia: Ian Thomson, journalist och författare, London. Research och övrig text: Natalia Borri, copywriter, Parma.
Prisma 1 9789151835532 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Mycket bra kokbok med glutenfria recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
Pizza wizard. Så gör du magisk pizza i hemmau...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2021. 206 sidor.
Mycket gott skick. Förlagsband med illustrerade pärmar, trådbunden. Rikt illustrerad. Rakt ex. Smärre bruksspår i bakre pärmen. Inlagan i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127174443
- Titel
- Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn
- Författare
- Montano, Oskar
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 187 x 237 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”en generös, opretentiös och rättfram guide”
Göteborgs-Posten
”årets pizzabibel”
SvD Perfect Guide
Det här är det nya standardverket för dig som vill laga pizza i hemmaugn. Oskar Montano från pizzaställena 800 grader och 800 grader slice i Stockholm har i den här boken anpassat internationella pizzaklassiker så att det ska funka perfekt i hemmaugn. Recepten är från platser där pizza är det viktigaste som finns. Allt från pizzameckat Neapel, där pizzabagare betraktas som rockstjärnor, till Roms tunna, krispiga pizzor och New Yorks färgstarka slicekultur.
Du får veta hur du gör perfekt fluffig grandma pie i ugnspanna med krispig nästan friterad botten, hur riktig pizza in teglia och pizza bianca görs bäst hemma och vad en crispy New York-pizza egentligen är. Och dessutom – allt du måste tänka på för att få en så mjuk och fluffig pizza som möjligt när du inte har en ugn på 500 grader.
”I hans [Oskar Montanos] nya kokbok lär du dig hur du bakar den perfekta pizzan hemma.”
King Magazine
”Vackra bilder blandas med personliga betraktelser. Boken är lättillgänglig och inspirerande. Man blir sugen på att äta pizza – och att ta sig an projektet att göra egna pizzor känns plötsligt lite enklare.”
BTJ
Oskar Montano är pizzabagare och uppvuxen i Stockholm. Med starka band till Rom och Neapel är han uppfödd på italiensk mat. För boken Pizza wizard har han under de senaste åren anpassat restaurangernas degrecept så att de funkar i hemmaugn.
Natur & Kultur 1 9789127174443 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172321892
- Titel
- Jag är inte rabiat. Jag äter pizza : en bok om Sverigedemokraterna
- Författare
- Orrenius, Niklas
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 130 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverigedemokraterna – vilka är de och vad vill de? Utifrån sin starka ställning i Södra Sverige – där de redan etablerat sig i kommunalpolitiken – siktar partiet på att ta plats i riksdagen 2010.Journalisten Niklas Orrenius har i en serie reportage följt Sverigedemokraterna sedan 2001. Han tecknar bilden av ett parti som inte bara är främlingsfientligt – på agendan finns en långt mer omfattande samhällsomvandling. Han visar också hur det politiska etablissemanget och medierna i sitt bemötande av Sverigedemokraterna många gånger spelat partiet i händerna och stärkt deras ställning.
Månpocket 9789172321892
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
