-
Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127157071
- Titel
- Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand.
Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras.
Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast.
Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.
"I boken får vi lära oss varför pasta bör blandas med såsen direkt i pannan och vad det är för skillnad på tajarin och spaghetti. Men framför allt får vi riktiga familjerecept. Detta är nästan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner."
SvD
"vi lär oss nycklarna till att laga de allra godaste pastarätterna från grunden"
Damernas Värld
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127157071 -
Pasta Nostra : en svensk italienares mest äls...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2008. 124 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861088
- Titel
- Pasta Nostra : en svensk italienares mest älskade
- Författare
- Malmros Manfrinato, Louise
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 627 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett måste för alla pastaälskare! Och vem är inte det? Vi är många som äter pasta flera gånger i veckan och här delar en matglad italienare generöst med sig av sina recept. Snabbt, gott, nyttigt och enkelt.
Pasta är perfekt för vardagskvällar och festmiddagar. Du lagar snabbt och lätt goda och spännande rätter som lockar fram känslan av olivlundar, italiensk kvällssol och Medelhav.
Lär dig laga Bolognese och Carbonara som en italienare och hitta nya favoriter som Puttanesca, Arribiata och Penne alla Norma. Våga dig på att göra egen pasta, det är lättare än du tror! Recepten kompletteras med nyttiga näringsfakta och en guide i mat-italienska.
Pasta Nostra bjuder på 19 vegetariska recept, 4 med fisk och skaldjur och 11 med kött.
Precis den gnista som behövs för en nytändning i köket!
Buon appetito!
Pressröster om Pasta Nostra:
De olika recepten har det gemensamt att de alla är lätta att förstå och att de är komponerade av ingredienser som är enkla att införskaffa och som därtill är tämligen billiga att köpa.
Erika Storme Martinger, BTJ
Pasta Nostra är både innehållsrik och vacker, full med inspirerande recept.
Allers tidning
Recepten är enkla och okomplicerade med råvaran i fokus precis som italiensk mat är på riktigt.
Elle Mat & Vin
Kakao Förlag 1 9789185861088 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198466263
- Titel
- Pasta!
- Författare
- Viktväktarna, WW
- Utgivningsår
- 2020
- Språk
- Svenska
9789198466263 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSKANDINAVISK PRESS AB -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. Omslaget har fem mindre revor (-0,5 cm). Några hundöron. I övrigt fin inlaga. [rum 24]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Mitt Italien : pasta och pizza från norr till...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 188 sidor sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023496
- Titel
- Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
- Författare
- Strömberg, Glenn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 266 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 907 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till de bästa pizzorna och pastarätterna från Italiens 20 regioner.
Glenn Strömberg har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare. Hans fantastiska karriär förde honom från Göteborg, via Benfica i Portugal, till fotbollslaget Atalanta i Italien. För femton år sedan valde han att avsluta det aktiva fotbollslivet men ändock bosätta sig i Bergamo. Anledningen var kärleken till mer än italiensk mat ...
Idag är Glenn affärsman med en egen kollektion italienska matprodukter som säljs i Sverige. Han är en aktad expertkommentator i både tv och radio. Röster höjs mellan varven för att han borde bli vår näste förbundskapten.
I den här inbjudande boken får vi lära känna något om Italiens 20 regioner och ta del av deras, enligt Glenn, bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna tas fram i samarbete med Göteborgskocken Mats Nordström. Efterrätter, vin och avec glöms inte bort …
Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Klas Ingesson, Martin Dahlin, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.
Norstedts 1 9789113023496 -
Snacks, sallad, pasta & dessert
Inbunden bok.
Nyskick. Upptäck magin i enkel och naturlig matlagning med Linn och Marions recept. Smakrika råvaror och omtänksam tillagning. | Natur & Kultur Allmänlitteratur, Utg. 2020 | Förlagsband. 4:o (198x269 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165618
- Titel
- Snacks, sallad, pasta & dessert
- Författare
- Ringborg, Marion
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 203 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 269 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När kockarna Linn och Marion lärde känna varandra insåg de direkt att de hade samma tankar om hur de vill laga mat och hur de vill att maten ska upplevas – det ska vara naturligt, enkelt, smakrikt och otvunget.
Att äta ska vara roligt och intressant, inte onödigt tillkrånglat eller stelt. Det ska vara mat som är härlig att äta tillsammans, med ärliga smaker och råvaror som tillåts att ta plats. Bra matlagning handlar mycket om detaljerna. Linn och Marion visar med sina recept hur en omtänksam
tillagning får magiska saker att hända – från hur du gör den enklaste grönsalladen total rättvisa, till hur du får din hemgjorda pasta att bli himmelsk.
9789127165618 -
Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta,...
Inbunden bok.
Nyskick. Vegomat - smakrika och inspirerande recept för vardag och fest utan kött. | Bokförlaget Semic, Utg. 2022 | Förlagsband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155271251
- Titel
- Vegomat : från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog
- Författare
- Landley, Madeleine
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 479 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego passar lika bra till vardag som helg och är så mycket mer än en bara bönor och sallad. I denna bok bjuder receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley bland annat på vegetariska varianter av vardagsklassiker som schnitzel med mos, pytt i panna, spaghetti med mustig sås, vegogratäng och en krämig stroganoff. Inte heller att förglömma fredagens kryddiga tacos, saftiga burgare och härligt spröda pajer och piroger. Boken innehåller ett femtiotal smakrika recept som är tydligt indelade i kategorierna ovo-vegetariskt, lakto-vegetariskt och veganskt. Att laga gott utan kött är lättare än man kan tro, särskilt med lite hjälp på traven av en inspirerande bok gömd under köksförklädet.Madeleine Landley är receptkreatör och matfotograf och driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök. Vegomat – från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog är hennes tredje bok och här bjuder hon på mustiga vegorätter för både vardag och fest och som får smaklökarna att jubla.
9789155271251 -
Darling pasta
Inbunden bok.
Nyskick. Sofia Wood bjuder på sina bästa pastatips och recept för olika tillstånd i boken Darling pasta, med 35 perfekta rätter för att göra livet godare och roligare. | Norstedts, Utg. 2021 | Förlagsband. 8:o (177x248 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113114798
- Titel
- Darling pasta
- Författare
- Wood, Sofia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 609 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För Sofia Wood är pasta en kärlekshandling. Precis som i succéböckerna Chez Wood och Vinter hos Wood ryms här både hennes mest omsorgsfulla mathantverk och bästa snabblösningar.
Hon är övertygad om att det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle, stort som litet. Ibland är det handgjord pasta och långkok, ibland lyxigt och speciellt och ibland bara fyra ingredienser du redan har hemma, färdigt på 15 minuter. Hemma hos Sofia serveras det pasta på nyårsafton såväl som till en blek vardag som förtjänar bättre.
I Darling pasta bjuder hon på sina allra bästa tips samt recept för åtta specifika tillstånd, till exempel stunder av kärlek, trötthet eller längtan, som de flesta av oss befunnit oss i och med största sannolikhet kommer att återkomma till. Boken rymmer inte en oändlig mängd rätter utan bygger på en övertygelse om att det är just dessa 35 perfekta rätter vi alla behöver i vår repertoar för att göra livet både godare och roligare.
9789113114798 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431695
- Titel
- Pasta och nudlar
- Författare
- Ingrid Eliasson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 389 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillaga pasta och nudlar med smak från fjärran länder till vardags och fest!
COOK är en ny läcker serie matböcker som sticker ut! Formgivning och foton ger serien karaktär och gör att den skiljer sig från mängden. Recepten speglar det ökade intresset för de utländska köken men är anpassade till råvaror och ingredienser som finns i din närbutik!
Boken Pasta och nudlar innehåller ett trettiotal recept med just pasta och nudlar. Varje uppslag har en helsidig bild och en sida där tillagning beskrivs med text i steg för steg. Bilderna är inspirerande och texten pedagogisk. De tydliga och lättlagade recepten ger lust till att ställa sig i köket och göra hemlagat.
Ica Bokförlag 1 9789153431695 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134505544
- Titel
- Pasta och pizza
- Författare
- Teubner, Christian - Josephson, Eva - Teubner, Christian
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134505544 -
LAGA NYTT – Pasta, pizza, paj & pirog utan gl...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2014. 127 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! –– Se fler bilder! ––
Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785184
- Titel
- Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan kavlas riktigt tunt. Utifrån olika grundrecept kan man sedan laga alla sina favoriter pasta bolognese, lax- och spenatpaj, den godaste calzonen och mycket mer. Liksom i tidigare böcker har författarna arbetat fram recepten tills resultatet blivit helt perfekt. Författarna har tidigare gett ut Nytt bröd (2013) och Nytt fikabröd (2014), böcker som överraskat och inspirerat många som vill baka och laga glutenfritt. Det visade sig nämligen att det blev minst lika gott som med gluten!
Massolit Förlag 9789187785184 -
Markus pasta
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2013. 182 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623371
- Titel
- Markus pasta
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
Nygren & Nygren 1 9789186623371 -
Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kö...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis : Mejerierna. 1987. 101 sidor.
Nära nyskick. H1
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178108626
- Titel
- Såsbok : [mer än tvåhundra goda såser till kött, fågel, fisk, skaldjur, pasta, grönsaker, sallad och desserter]
- Författare
- Borssén, Jonas - Appeltofft, Bo - Svenska mejeriernas riksförening
- Förlag
- Stockholm : Atlantis : Mejerierna
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis : Mejerierna 9789178108626 -
Snabba pasta- & nudelrätter från hela världen
Inbunden bok. Skandinavisk Press. 1998.
Nyskick. Trevlig kokbok med bra bilder och lokalhistoria
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174724547
- Titel
- Snabba pasta- & nudelrätter
- Förlag
- Malmö] : Skandinavisk Press
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Skandinavisk Press 9789174724547 -
Pasta, Le Cordon Blue bjuder på
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 64 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 25]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829018579
- Titel
- Pasta, Le Cordon Blue bjuder på
- Författare
- CORDON BLE
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 210 x 242 mm Ryggbredd 4 mm
- Vikt
- 256 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829018579 -
Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gl...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785184
- Titel
- Laga nytt : pasta, pizza, paj & pirog utan gluten
- Författare
- Blohm, Maria
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maria Blohms och Jessica Frejs glutenfria recept finns inga mjölmixer, bara rena råvaror. Majsmjöl, bovete, potatismjöl, rismjöl och mandelmjöl är några av de mjölsorter som används, och samtliga hittar man i helt vanliga matbutiker. Här lär man sig göra frasiga pajskal, krispiga pizzabottnar och en pastadeg som kan kavlas riktigt tunt. Utifrån olika grundrecept kan man sedan laga alla sina favoriter pasta bolognese, lax- och spenatpaj, den godaste calzonen och mycket mer. Liksom i tidigare böcker har författarna arbetat fram recepten tills resultatet blivit helt perfekt. Författarna har tidigare gett ut Nytt bröd (2013) och Nytt fikabröd (2014), böcker som överraskat och inspirerat många som vill baka och laga glutenfritt. Det visade sig nämligen att det blev minst lika gott som med gluten!
Massolit Förlag 1 9789187785184 -
Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 175 sidor.
Nära nyskick. Att det finns ett stort intresse för mat och matlagning samt reportage märks i boken "Pasta på Italienska". Boken är inte bara en kokbok fylld med massor av frestande pastarecept från Italiens olika regioner. Här får vi också möta personerna bakom – kocka läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127157071
- Titel
- Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept
- Författare
- Berg, Sara
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 172 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand.
Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras.
Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast.
Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.
Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.
"I boken får vi lära oss varför pasta bör blandas med såsen direkt i pannan och vad det är för skillnad på tajarin och spaghetti. Men framför allt får vi riktiga familjerecept. Detta är nästan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner."
SvD
"vi lär oss nycklarna till att laga de allra godaste pastarätterna från grunden"
Damernas Värld
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127157071 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153418948
- Titel
- Pasta & Co
- Författare
- Royen, Marieanne
- Förlag
- Västerås : ICA-förlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Västerås : ICA-förlaget 9789153418948 -
Pasta - en samling med läckra recept
Inbunden bok. Parragon Books Ltd. 256 sidor.
ISBN 9781407588247
Mycket gott skick. Som ny invändigt. Pärmen har mindre hanterings spår och lite nött i övre pärmrygg.
Pasta - denna blandning av mjöl, olja och ägg - har ända sedan romarrikets dagar varit en del av det europeiska köket, och i Asien har den varit känd minst lika länge. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKParragon Books Ltd 9781407588247 -
Snacks, sallad, pasta & dessert
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 203 sidor.
Nära nyskick. Lätt hanteringsspår på pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165618
- Titel
- Snacks, sallad, pasta & dessert
- Författare
- Ringborg, Marion
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 203 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 269 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När kockarna Linn och Marion lärde känna varandra insåg de direkt att de hade samma tankar om hur de vill laga mat och hur de vill att maten ska upplevas – det ska vara naturligt, enkelt, smakrikt och otvunget.
Att äta ska vara roligt och intressant, inte onödigt tillkrånglat eller stelt. Det ska vara mat som är härlig att äta tillsammans, med ärliga smaker och råvaror som tillåts att ta plats. Bra matlagning handlar mycket om detaljerna. Linn och Marion visar med sina recept hur en omtänksam
tillagning får magiska saker att hända – från hur du gör den enklaste grönsalladen total rättvisa, till hur du får din hemgjorda pasta att bli himmelsk.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165618 -
Pasta : över 100 läckra recept
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186127626
- Titel
- Pasta : över 100 läckra recept
- Författare
- Grönberg, Astrid
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
Tukan förlag 1 9789186127626 -
Lilla kokboken om pasta
Inbunden bok.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Tukan förlag. 1 uppl. 2024. 125 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180383820
- Titel
- Lilla kokboken om pasta
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 105 x 144 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Upptäck pastans hemligheter och smaker! Från farfalle och fusilli till fettuccine och ravioli den här lilla guiden är en storslagen hyllning till en av världens mest populära maträtter. Med historia, anekdoter, tips och recept finns här all information och inspiration du kan önska dig.Du lär dig om:Vanliga pastasorter Var pastan kom ifrån Klassiska pastarätter Hur man matchar pastaform med såser Konsten att koka den perfekta pastan ... och mycket mer!
9789180383820 -
Mushrooms - deeply delicious recipes, from so...
Inbunden bok.
ISBN 9781849758802
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ryland Peters & Small and CICO Books UK. 2017. 160 sidor. Oläst. Förlagsny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781849758802 -
Glenn Strömberg, mitt Italien, pasta och pizz...
Inbunden bok. Nordstdts. 2009. 188 sidor.
Nära nyskick. Glenn Strömberg inte i Göteborg utan i Italien. Som gammalt fotbollsproffs med lång bas i Italien så passar det här som handsken. Vacker bok med mycket av mat, fotboll och människor, för det är vad Italien handlar om! Bok i presentskick! … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordstdts -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, pirog...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2016. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155263034
- Titel
- Laga glutenfritt : pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många väljer i dag att delvis eller helt övergå till glutenfri kost, av hälsoskäl eller helt enkelt för att få en nyttigare och mer varierad matlagning.Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Bokförlaget Semic 9789155263034 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Snacks, sallad, pasta & dessert
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 203 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127165618
- Titel
- Snacks, sallad, pasta & dessert
- Författare
- Ringborg, Marion
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 203 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 269 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När kockarna Linn och Marion lärde känna varandra insåg de direkt att de hade samma tankar om hur de vill laga mat och hur de vill att maten ska upplevas – det ska vara naturligt, enkelt, smakrikt och otvunget.
Att äta ska vara roligt och intressant, inte onödigt tillkrånglat eller stelt. Det ska vara mat som är härlig att äta tillsammans, med ärliga smaker och råvaror som tillåts att ta plats. Bra matlagning handlar mycket om detaljerna. Linn och Marion visar med sina recept hur en omtänksam
tillagning får magiska saker att hända – från hur du gör den enklaste grönsalladen total rättvisa, till hur du får din hemgjorda pasta att bli himmelsk.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127165618
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
