-
Stora boken om sill : Ljuvliga klassiker, läc...
Inbunden bok. Expressen. 1:a uppl. 2018. 140 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479259
- Titel
- Stora boken om sill
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill och strömming har en självklar plats på matbordet när vi firar jul, påsk och midsommar. Här är boken för dig som vill lära dig laga alla dina älsklingssorter och hitta nya spännande smaksättningar. Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 57 recept med uppskattade klassiker, härlig husmanskost och bästa sillen till julbordet, påskhelgen och midsommarbuffén. Du hittar även ljuvligt goda rätter som går snabbt och enkelt att göra och recept med inspiration från världens kök. Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1:a 9789188479259 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildm...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 124 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage.
Hel och ren.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151833507
- Titel
- Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833507 -
Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildm...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1994. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151826660
- Titel
- Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151826660 -
Nya smaker från Kina. Med influenser från öst...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2008. 159 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER! [+] Modern kinesisk matlagning. SÅ går det till att blanda, matcha, upptäcka och uppfinna nya smaker genom att implementera influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam i det kinesiska köket. Resultatet: nya kulinariska rätter i en s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430124
- Titel
- Nya smaker från Kina : med influenser från öst och väst
- Författare
- Ching-He Huang
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 984 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sätter du också likhetstecken mellan kinesisk mat och den lokala kinakrogens meny? Tänk om! Det kinesiska köket är ofantligt mycket rikare än så! Och i takt med att influenser från andra länder blir allt starkare har nya kulinariska traditioner utvecklats. Resultatet har blivit ett spännande fusionskök, där det handlar om att blanda och matcha, upptäcka och uppfinna.
I Nya smaker från Kina lagar Ching-He Huang mat som överbryggar gapet mellan öst och väst. Hon hämtar influenser från Europa, Japan, Thailand och Vietnam, men frestar också med familjerecept på traditionell kinesisk husmanskost och uppgraderade favoriter från kinarestaurangen. Bokens fler än 100 recept tillfredställer med råge både den som vill laga något snabbt och lätt och den som är sugen på att anta en kulinarisk utmaning.
Ching-He Huang kom till London som elvaåring, efter att ha tillbringat sina första år i Taiwan och Sydafrika. Hennes matpassion föddes redan när hon som femåring gjorde dumplings tillsammans med sin mormor. I dag driver hon en restaurang i London och har ett eget matlagningsprogram på brittisk tv. Nya smaker från Kina är hennes första bok
ICA Bokförlag 1 9789153430124 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllt om Mat
-
Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga kor...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skickas spårbart i wellpappkuvert.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134102
- Titel
- Taylors & Jones Korvbok : stoppa och laga korv med smaker från hela världen
- Författare
- Akkoc, Kerim
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är nästan så att man är frestad att utropa ”äntligen!” på känt Nobel-manér, när Taylors & Jones korvbok nu blivit verklighet.
Fastfood Magazine
Det är ett smart grepp att inleda någon i frestelse. Rakt in i den. Och det är precis vad Taylor & Jones gör i sin korvbok.
Västerviks-Tidningen
I Taylors & Jones Korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar, t ex Italian Style Pork, Lamb Merguez, Beef and Garlic och Cumberland Style Pork. Utöver dessa finns ett 50-tal middagsrecept där korven spelar huvudrollen och du väljer själv om du använder egengjord eller köpt korv. Recept på goda tillbehör som senap, korvbröd, potatissallader och coleslaw finns också.
Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver, malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet. Allt varvat med personliga anekdoter om hur de olika korvrecepten kom till och om andra intressanta korvmöten.
Gareth Jones: ”Jag har bott här under större delen av mitt vuxna liv. Jag rör mig mer i svenska kretsar än i brittiska. Ändå lyckades jag trilla över något så brittiskt som korvtillverkning. Och då menar jag inte vilken korv som helst, utan något som är snudd på urbrittiskt – riktig handgjord korv. Bangers. Med kryddor som varje britt skulle välkomna med ett leende.”
Gareth Jones kommer från Mumbles utanför Swansea i södra Wales och har arbetat som kock i olika delar av världen.
David Taylor, slaktare från Moira utanför Belfast i Nordirland. David började arbeta som slaktare redan vid 15 års ålder.
Kerim Akkoc, idésprutan från Hägersten i Stockholm. Utbildad kock med 20 års erfarenhet i yrket.
Gareth, David och Kerim är Taylors & Jones. Till sin hjälp i boken har de haft Herman Rasmuson - kock, entreprenör och uppfinnare till bl a GarlicCard.
Utsedd till Årets Speciallitteratur Råvara 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"Passionen för korv i alla former och smaker präglar denna kokbok. Dessa skarpskurna korvprofiler manar till tillverkning av korv och korvrätter i hemmet och inspirerar till hantverk, som lyfter korven in i finrummet."
Att stoppa egen korv har sällan känts så lockande. Matentusiasterna Taylor och Jones har gett korven huvudrollen och skapat ett nytt smakspektrum, med inspiration från länder världen över.
Caroline Elfving, Books & Dreams
Förutom läckra recept på både korvar och tillbehör får vi bland annat lära oss om utrustning, malningsgrad och hållbarhet.
Ica-Kuriren
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134102 -
Smaker från Fjällbacka
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 176 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137132280
- Titel
- Smaker från Fjällbacka
- Författare
- Läckberg, Camilla
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Camillas matintresse har funnits med ända sedan barndomen då det väcktes av fadern. Hon är en hängiven läsare och samlare av kokböcker men tycker även om att experimentera i köket och hitta på egna recept. Christian Hellberg, även känd som Sillen, är en välkänd profil i Fjällbacka sedan sin tid på restaurangen Bryggan. År 2001, då han arbetade på Trädgårn i Göteborg, blev han utsedd till Årets kock och numera arbetar han på lyxkrogen F12 i Stockholm. Nu har Camilla och Christian samarbetat kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar. I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter. Boken innehåller ca 60 recept och är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. 1. Väderöfjordens delikatesser 2. Picknick på Badholmen3. Lunch i sjöboden 4. Fjällbackas högtider 5. Grillfest på Valön 6. Söta smaker7. Middag i vintermörkretChristian Hellberg, som står för recepten i boken, har tagit fasta på den typ av mat som förknippas med västkusten. Det är mycket fisk och skaldjur, exempelvis Carpaccio på hälleflundra med citrussallad, Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad och Ingefärsgravad lax med äpple- och senapssås. Men också spännande grillrecept som Grillat lamm med senapsdipp, Sommarsparris med hollandaise och forellrom och Oxfilé och kryddsmör med purjolöksaska. Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på en middag med smak av salt och sommar.Camilla Läckberg, född 1974, är civilekonom men har sadlat om till författare. Hennes kriminalromaner om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i Fjällbacka har sammanlagt sålts i över 2 miljoner exemplar bara i Sverige och gör nu sitt segertåg över världen.Christian Hellberg, född 1972, är en av Sveriges främsta kockar. Efter kockskolan i Uddevalla har han arbetat på välrenommerade restauranger som Bröderna Dahlbom, Restaurang Mannerström, Restaurang Trädgår´n och Melker Anderssons restauranger F12 och Le Rouge i Stockholm.
Bokförlaget Forum 9789137132280 -
Dietistens val vardagsmat som gör skillnad! :...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Norstedts. [2020]. 157 s. Förlagsband. 17,5 x 24,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113099507
- Titel
- Dietistens val : vardagsmat som gör skillnad!
- Författare
- Andersson, Johanna
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Caroline Wilbois och Johanna Anderssons motto är att lägga till istället för att ta bort, och framför allt att skippa dieter av olika slag. Det är inte gluten, tillsatser eller mjölk som gör att vi blir sjuka, på samma sätt som det inte är spirulina, gurkmeja eller gröna juicer som gör oss friska. Genom att äta näringsrik vardagsmat kommer vi att göra störst skillnad för hälsan, och samtidigt skapa utrymme för en nybakad bulle då och då.
Här finns frukostar, fräscha enkla luncher och middagar, smarta mellanmål och lite lagom sött - allt du behöver för att få ihop matpusslet på ett lätt och hälsosamt sätt. Vill du få fram middagen extra snabbt? Kolla in 2 i 1, där grunden till en rätt ena dagen blir en ny middag senare i veckan! Givetvis hittar du även lättillgängliga fakta om hälsa och mat som friskfaktor så att du kan navigera rätt och göra matsmarta (och klimatsmarta!) val som passar just dig.
Så lagar vi mat, riktig mat. Inga dieter, det är ute.
9789113099507 -
Mina smaker från Provence : medelhavets läcke...
Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 120 sidor.
Mycket gott skick. Spiralbunden receptbok som kan pryda din köksbänk.
Bra skick utan anteckningar, endast lätt bläddrad i.
Passa på att besök min säljsida här på bokbörsen,Karlssons Böcker & Konst och handla fler böcker i samma varukorg till ett fraktpris på 62 Kr. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113030463
- Titel
- Mina smaker från Provence : medelhavets läckerheter
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 153 x 250 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Provence, där kullarna doftar av vild rosmarin och timjan. Här finns stjärnkockens bästa recept på mustiga grytor, lätta fiskrätter och härliga efterrätter.
Till vardags styr Danyel Couet ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på F12 i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig. I Mina smaker från Provence bjuder han på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.
Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Danyel kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.
I serien "Stjärnkocken vid din spis" ingår också Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona.
Norstedts 1 9789113030463 -
Asiatiska smaker : försvinnande gott och enke...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 152 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246209
- Titel
- Asiatiska smaker : försvinnande gott och enkelt att laga
- Författare
- Walldén, Jennie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Asiatisk mat är lätt att älska! Låt Jennie Walldén guida dig in i sitt asiatiska kök och visa hur enkelt det är att laga asiatiskt och hur fantastiskt gott det blir. Gul lök, kyckling, vitkål, fläsk och morot är helt vanliga råvaror i det svenska köket, men de är också viktiga ingredienser i många asiatiska rätter. Med hjälp av asiatiska smaksättare smakar den vanliga vitkålen Japan, fläsket Korea och moroten Kina. Enkelt, snabbt och gott. För att få fram smakerna har Jennie Walldén valt ut några spännande asiatiska smaksättare som exempelvis misopasta, gochujang och fisksås. Målet är att smaksättarna inte bara ska användas en gång, utan de ska gå åt! Därför är recepten utvalda så att det i varje recept finns minst en av de utvalda smaksättarna. Rätterna är anpassade för det svenska köket, men med den asiatiska fräschören och hettan. Lär dig att göra kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Här finns både vegetariska rätter, fisk- och skaldjursrätter, olika sorters soppor, kyckling och kött. Gör din vardag mer spännande och mer smakrik med asiatiska smaker på svenska råvaror.
Bonnier Fakta 9789174246209 -
Great recipe ideas - för alla stilar och smak...
Inbunden bok. Rosendahls. 65 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Dek Ppband ill. foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRosendahls -
Elva smaker av kärlek
Inbunden bok. Modernista. 2024. 207 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yng läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180940542
- Titel
- Elva smaker av kärlek
- Författare
- Gråsjö, Frida
- Förlag
- Modernista
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 218 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 411 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Femte boken i den populära Rosnäs-serien»En riktigt mysig och underbart somrig pärla som får det att vattnas i munnen efter glass i mängder!« Trettiosidor »Jag fullkomligt älskar att återvända till Rosnäs.« Fattigstudent9 »Frida Gråsjös Rosnäs-serien är en underbar feelgood-serie om att på olika sätt börja om och för varje del känns det som att komma hem och hälsa på gamla vänner.« Boknjutaren Elsa Blom njuter av livet. Att vara bankdirektör är allt hon någonsin velat. Men när bankens styrelse beslutar sig för att slå ihop Rosnäs båda bankkontor är det inte längre Elsa som ska leda arbetet, utan en man som är betydligt yngre och mindre erfaren än hon.
Att bli omkörd för sin ålder på det sättet är inte ett alternativ, så när en möjlighet dyker upp att köpa ett företag med gedigen affärsplan och goda vinstmöjligheter hoppar Elsa på den. Det enda problemet är att hennes nya företag är en glassfabrik, och att hon inte kan ett dugg om glass.
Elsa är van vid att ha många bollar i luften men det här kan blir för mycket även för henne. Med en tight budget behöver hon ordna allt själv: från renovering och marknadsföring till att lista ut vilka - och hur många - glassmaker som är de ultimata. Frågan är hur hon ska lyckas ta sig ur den knipa hon hamnat i, och bevisa att gammal trots allt är äldst?FRIDA GRÅSJÖ är jurist och feelgoodförfattare, bosatt i Karlstad. Hon har haft stora framgångar med sin Rosnäs-serie, senast med Drömläge för dystra hjärtan som legat högt på ljudbokslistorna. Elva smaker av kärlek är den femte boken i Rosnäs-serien, där vi får återse gamla vänner från kvinnokollektivet, Bodins Bed & Breakfast och Gamla Rosnäs antikvariat.»Frida Gråsjö har lyckats igen.« Bibbloagneta»Supermysig feelgood som inger hopp om att det aldrig är för sent för framtidsdrömmar och att börja om på nytt.« Läslusen i linsen »Rosnäs-serien är verkligen böcker man mår gott och njuter av.« Boklusens bokblogg »Varm & underhållande feelgood! En riktig bladvändare!« Millimys books
Modernista 9789180940542 -
Skånska smaker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 159 sidor.
Nyskick. Portot gäller oavsett antal böcker. - En upptäcktsresa på hemmaplan som undersöker varför vi här nere i Skåne odlar och äter som vi gör. I den globaliserade matvärlden ökar intresset för de regionala köken, oavsett om det handlar om mat från Toscana, New läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434399
- Titel
- Skånska smaker
- Författare
- Mattias Kroon - Paul Siller
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 273 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skånska smaker är en upptäcktsresa på hemmaplan som undersöker varför vi här nere i Skåne odlar och äter som vi gör.
I den globaliserade matvärlden ökar intresset för de regionala köken, oavsett om det handlar om mat från Toscana, New Orleans eller Skåne. Matens ursprung blir allt viktigare. Vi vill veta mer om historien bakom rätterna och recepten, och vi är nyfikna på vem som odlat vad.
I Skånska smaker får vi möta grisbonden som förstår värdet i ett gyttjebad, vi följer med på fasanjakt och träffar osttillverkaren som drivs av nyfikenhet och passion.
Vi lär oss laga den gamla landskapsrätten brännesnuda, tittar närmare på raps- och äppelodlingar och funderar över varför kombinationen sött och surt är så typiskt skånsk.
I den här boken läggs sillen in på gammeldags vis och en rödbeta får vara en rödbeta, allt för att smakerna ska bli så tydliga och rika som möjligt.
Här finns naturligtvis äggstinn äggakaga, äkta svartsoppa och mängder av andra recept på skånska maträtter så som de verkligen ska smaka!
Ica Bokförlag 1 9789153434399 -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2000. 165 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Liten reva ca 1 cm på skyddsomslagets baksida, i övrigt är Skyddsomslaget i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127352599
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127352599 -
Skörda nya smaker : en upptäcktsresa i trädgå...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437819
- Titel
- Skörda nya smaker : en upptäcktsresa i trädgården
- Författare
- Kjellsson, Anders
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är inte svårare att odla medeltida mispelträd vars frukter smakar fikonmarmelad eller honungsmelonsmakande blåkorvsfrukter än vad det är att odla vinbär och jordgubbar. Det är däremot mycket roligare! I dina händer håller du skattkartan till några av guldklimparna i den djungel av ätliga växter som vi faktiskt kan odla i Skandinavien. I boken presenteras både frukt och bär på buskar och trä
Ica Bokförlag 1 9789153437819 -
Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850528
- Titel
- Karin Franssons gröna smaker : Om konsten att krydda med färska örter
- Författare
- Fransson, Karin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 257 x 232 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 977 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Karin Fransson är kocken som lärt oss att älska färska kryddor. I hennes egen trädgård är det trångt i rabatterna. Här växer olika sorters timjan, basilika, rosmarin, fänkål och många fler. Hon gnuggar bladen mellan fingrarna, drar in dofterna och smakar. Sedan börjar det spännande jobbet med att låta örterna sätta smak på menyn på Hotell Borgholm.
I hennes nya bok finns recept på varmrätter, några av dem är helt gröna men de flesta innehåller kött, fisk eller kyckling. Här finns desserter och tillbehör som bröd, kryddiga såser och röror. Karin delar också med sig av sina bästa tips till dig som vill laga mer mat med färska örter. Oavsett om du bara har några krukor basilika i balkonglådan eller hela rabatten full med gröna smaker.
Så här skriver Karin om basilika:
"Att de gröna bladen trivs ihop med tomater är självklart. Men jag tycker också om att para ihop den mjuka basilikasmaken med gröna äpplen och lime. Basilika betyder sommar för mig. Jag varvar de blanka bladen med nyplockade tomater och ringlar över lite fin olivolja. Det blir flera skördar varje sommar. En del av alla bladen använder jag direkt och resten fryser jag in i plastpåsar. På vintern kan jag ta en näve basilika från frysen och mixa till en pesto eller blanda ner i ett örtsmör."
Boken är indelad efter de olika typerna av rätter:
· Rätter med kött och kyckling
· Rätter med fisk
· Rätter med grönsaker
· Röror och oljor
· Desserter och kakor
· Andra tillbehör, kryddblandningar och bröd
Prisma 1 9789151850528 -
Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råva...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Signerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 1 9789197524070 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräs...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick. Mjukband. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623043
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
Royal group of entertainment 9789186623043 -
Smaker från hela världen nr. 15. Ryssland : [...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187057
- Titel
- Ryssland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187057 -
Smaker från hela världen nr. 1. Italien : [ur...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346918
- Titel
- Italien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346918 -
Smaker från hela världen nr. 19. Desserter :...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2009. 124 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187101
- Titel
- Desserter : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789186187101 -
Smaker man minns
Inbunden bok. Göteborg : Tre stiftelser. 2008. 216 sidor.
Nära nyskick. /// Förlagets beskrivning: Vår fullständiga övertygelse är att vi måste börja laga mat igen och inte bara värma upp maten. Ibland finns inte förutsättningarna för detta och då är det kanske där man ska börja, för förändringen måste börja med grunden. • Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332555
- Titel
- Smaker man minns
- Författare
- Eriksson, Jonas - Martinsson, Linda - Yeh, Tomas
- Förlag
- Göteborg : Tre stiftelser
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre stiftelser 9789163332555 -
Smaker man minns
Inbunden bok. Göteborg : Tre stiftelser. 2008. 216 sidor.
Nära nyskick. /// Förlagets beskrivning: Vår fullständiga övertygelse är att vi måste börja laga mat igen och inte bara värma upp maten. Ibland finns inte förutsättningarna för detta och då är det kanske där man ska börja, för förändringen måste börja med grunden. • Vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163332555
- Titel
- Smaker man minns
- Författare
- Eriksson, Jonas - Martinsson, Linda - Yeh, Tomas
- Förlag
- Göteborg : Tre stiftelser
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Göteborg : Tre stiftelser 9789163332555 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
Smaker från Afrika
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 152 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Det finns liten trasig i skyddsomslagen(se bilden). Annars Hel och Ren inlaga utan anteckningar eller understrykningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178874705
- Titel
- Smaker från Afrika
- Författare
- Mohamud, Khadija
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 762 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smaker från Afrika är Khadijas Mohamuds andra kokbok, denna gång hämtar hon inspiration från stora delar av Afrika. Khadija Mohamud vill att fler ska upptäcka den fantastiska mat som kommer ifrån denna kontinents olika kök. I boken presenteras ett femtiotal smakrika recept, varav många kan vara svåra att hitta i kokböcker på svenska. Kända rätter som shakshuka, tagine och jollof rice samsas med mindre bekanta men lika välsmakande rätter som den gambianska kycklinggrytan med jordnötssmör domoda, den grönsaksgrytan shakalaka och zigni, den mustiga köttgrytan från Etiopien och Eritrea. Khadija Mohamud driver den omtyckta matbloggen och instagramkontot Khadijas kitchen där mat från hela världen ryms, särskilt rätter från Afrika.Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris 2023.Juryns motivering: "Här följer vi författaren på en kulinarisk resa genom en hel kontinent. Med sitt gedigna kunnande guidar hon oss mellan Makroud i Nordafrika till Bobooti i Sydafrika. Ibland gör hon egna varianter på rätterna för att hennes barn ska gilla dem: inte allt i en gryta, utan var sak för sig. Tydligen passar det även oss."
Bonnier Fakta 9789178874705 -
Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2002. 120 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089002
- Titel
- Krydda! Hårda kryddor, mjuka smaker
- Författare
- Lisa Förare Winbladh - Margareta Schildt-Landgren
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089002 -
Konditorns bakverk: Stora smaker i läckra for...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 155 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra annonser, samma frakt oavsett antalet böcker ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287801
- Titel
- Konditorns bakverk : bästa tips till ett lyckat bak
- Författare
- Bäckström, Per
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konditorns bakverk är vinnare i tävlingen "Årets svenska måltidslitteratur 2015" i kategorin: Söta bakverk Konditorns bakverk-bästa tips till ett lyckat bak. Bakar man med kärlek märks det direkt, och det behöver inte vara komplicerat. Visst, när det är fest vill man ju anstränga sig och göra något extra smarrigt som imponerar på gästerna. Men det enkla kan också göra intryck. Efter en kraftig middag vill man kanske bara ha något lätt, då räcker det med en skopa glass, en pralin, en bit morotskaka till kaffet eller, varför inte, en stor skål nygjorda chokladbollar. Följ med in i den söta världen och låt dig inspireras av en konditors bakverk och desserter. Recepten är lätta att följa och illustrerade med vackra och informativa fotografier. Självklart ingår också en mängd knep, tips och råd för ett lyckat och smakrikt resultat. Hoppas att ni genom mina recept får uppleva samma glädje och smakrikedom som jag gör varje dag. Bon appétit! / Per Bäckström Per Bäckström är chefskonditor och kreativ chef på anrika Wienercaféet i Stockholm, och därtill dessert och leveransansvarig på flera välkända Stockholmskrogar och caféer, däribland Prinsen, Villa Godthem, Le Rouge, Trattorian, Zink Grill, Le Bar, Orangeriet, Bar Burger Café och Café Milano. Han tog brons i Årets konditor 2014 och vann tredjepriset i TV-programmet Dessertmästarna 2013. På hans CV finns bland annat Bakker de la Haye i Amsterdam, samt NK-bageriet, Hasselbacken, Melody hotel och Villa Källhagen i Stockholm.
Stevali 1 9789186287801 -
Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildm...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1994. 124 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151826660
- Titel
- Sannas likörbok : smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland
- Författare
- Sanna Töringe - Anette Åberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 518 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151826660 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn