-
Stora boken om sill : Ljuvliga klassiker, läc...
Inbunden bok. Expressen. 1:a uppl. 2018. 140 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479259
- Titel
- Stora boken om sill
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill och strömming har en självklar plats på matbordet när vi firar jul, påsk och midsommar. Här är boken för dig som vill lära dig laga alla dina älsklingssorter och hitta nya spännande smaksättningar. Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 57 recept med uppskattade klassiker, härlig husmanskost och bästa sillen till julbordet, påskhelgen och midsommarbuffén. Du hittar även ljuvligt goda rätter som går snabbt och enkelt att göra och recept med inspiration från världens kök. Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1:a 9789188479259 -
Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
Inbunden bok. GDV Förlag AB. 1 uppl. 2003.
Nyskick. ABSOLUT Nyskick oläst Presentskick
Gammeldanskens vänner är ett sedan länge väletablerat kultursällskap med skåne som härläger för sina-inte minst kulinariska-strövtåg.
Denna gång tas du med på en frikostig,lättsam och lustfylld nordisk odysse i såväl läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163144868
- Titel
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
- Författare
- Ove Agrelin - K Arne Blom
- Förlag
- GDV Förlag AB
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill. Linnetrådsbunden, 265x235 mm. 208 sidor med ca 300 färgbilder.
Du bjuds med på en lättsamt hållen kulturhistorisk resa i Norden. En spännande färd i tid och rum, ofta fylld av dramatik i den geografi som gärna benämns Brännvinsbältet. Du får stifta bekantskap med många starka personligheter men också med två nästan oskiljaktiga bröder i den nordiska måltidskulturen - brännvin och sill i alla dess olika skepnader. Ett sjuttiotal frestande sillrecept från Skånska Sillaacaademien avrundar utgåvan.
GDV Förlag AB 1 9789163144868 -
Sill och strömming
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 216 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197572491
- Titel
- Sill & Co
- Författare
- Jan-Erik Hagbom
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 208 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 434 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bit sill och en skiva grovt bröd som får smaklökarna att le! Låter det lockande? Visst borde vi äta sill oftare. Det är synd att sillätandet för många har reducerats till ett par högtider om året. Sill är nyttigt, fräscht, varierande och dessutom billigt. Jan-Erik Hagbom hjälper oss att få ny härlig inspiration till sillarätter som förätt, huvudrätt eller på buffén. Men han glömmer inte bort det som hör till, naturligtvis ska det till ett härligt doftande nybakt bröd. Och så snapsen såklart. Den får också vara med! Tine Guth Linse har fotograferat, och visst blir man sugen!
Kakao Förlag 1 9789197572491 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Stockholm : Forum. 1979.
Nyskick. Fint bevarad bok! Inlaga ser orörd ut.
Se gärna mina övriga annonser för fler liknande böcker!
Y4Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137071909
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1979
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9789137071909 -
En handbok sill & snaps
Inbunden bok. Grenadine. 2008. 68 sidor.
Mycket gott skick. laminatband, 25*18 cm, illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329687
- Titel
- En handbok sill & snaps
- Författare
- Elisabeth Norman
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 68 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 375 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grenadines handboksserie fortsätter här med en kombination av både mat och dryck. Nationalrätten med kombination av sill och snaps får här intressant och roande sällskap av snapsvisor och historik. Till det kommer en god portion kryddtips både för maten och drycken.
En handbok Sill & Snaps tar på ett lättsamt sätt upp hela årets traditioner, från påsk till midsommar och jul. Boken ger både inbiten sillälskare och nybliven sångfågel kunskaper och många leenden. Skål och välkommen!Det svenskaste av mat och dryck är föremål för En handbok Sill & Snaps. Denna handbok från Grenadine är den första som ger kombinationer av mat och dryck. Sill och strömming enligt nya och gamla recept, rykande färsk svensk potatis, knäckebröd, västerbottenost och den lilla nubben väl kyld i glaset. Sveriges nationalrätt står serverad!
Boken ger en lättsam kombination av historik kring såväl snaps som sill. Utförligt och med humor får läsaren
lära sig mer om hur snapsen bäst kryddas och historien
om varför. Detsamma gäller även snapsvisorna och sillrecepten.
En handbok Sill & Snaps tar upp svenska traditioner när de är som bäst och förenar maten med drycken. En handbok Sill & Snaps ger allt vad som behövs till de högtider där vi förenas med våra bästa vänner på smörgåsbordet, med vänner och sång!
Författare till En handbok Sill & Snaps är Elisabeth Norman. Med en lång erfarenhet som formgivare och marknadsförare inom mat- och dryck har hon många goda rätter och vänner på området. Lisa Norman har tidigare även gett ut en storsäljande bok om tårtor och medverkat i ett antal tv-produktioner om mat och matlagning samt driver provningsverksamhet kring mat och dryck sedan ett par år.
Grenadine 9789185329687 -
Trägårdhs enkla ( de 240 recept är : ( innehå...
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1:a uppl. 1989. 143 sidor.
Nära nyskick. Se de 240 recept som ligger inom parenteser på titel rutan där uppe! Inga skador på pärm. Bladen som nya. Varje recept illustrerad med färg bild. Inga anteckningra. Stor format : 28,5 cm x 22 cm. 909 gram. (senare låda20240513-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174868616
- Titel
- Trägårdhs enkla
- Författare
- Thomas Trägårdh
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1989
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 935 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Atlantis 1:a 9789174868616 -
Sill vous plait
Inbunden bok. Holmbergs. 1 uppl. 58 sidor.
Nära nyskick. Uppgift saknas om utgivningsår.
Svensk text.
Hel och ren.
Bläddrad. Oläst ex.
Svartröd rygg.
Under bokstaven H.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHolmbergs 1 -
Sommarmat : Sill, fisk & skaldjur : Frederik...
Inbunden bok. Stevali. 2022. 75 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397812
- Titel
- Sommarmat : Sill, fisk & skaldjur : Frederik Zälls bästa
- Författare
- Zäll, Frederik
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 75 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! Om Författaren:Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga.
Stevali 9789188397812 -
Boken om sill
Inbunden bok. Stockholm : Boström. 1998. 168 sidor.
Nyskick. Författarhälsning på försättsbladet. (30) H8
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172310094
- Titel
- Boken om sill
- Författare
- Frennhoff, Folke - Löfdahl, Lage - Martin, Jens - Płoski, Andrzej - Skånska sillaacademien
- Förlag
- Stockholm : Boström
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Boström 9789172310094 -
Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
Inbunden bok. GDV Förlag AB. 1 uppl. 2003.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163144868
- Titel
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill
- Författare
- Ove Agrelin - K Arne Blom
- Förlag
- GDV Förlag AB
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med en Gammeldansk bland brännvin & sill. Linnetrådsbunden, 265x235 mm. 208 sidor med ca 300 färgbilder.
Du bjuds med på en lättsamt hållen kulturhistorisk resa i Norden. En spännande färd i tid och rum, ofta fylld av dramatik i den geografi som gärna benämns Brännvinsbältet. Du får stifta bekantskap med många starka personligheter men också med två nästan oskiljaktiga bröder i den nordiska måltidskulturen - brännvin och sill i alla dess olika skepnader. Ett sjuttiotal frestande sillrecept från Skånska Sillaacaademien avrundar utgåvan.
GDV Förlag AB 1 9789163144868 -
Sill - vous plait
Inbunden bok.
Mycket gott skick. En nödvändig sommarhälsning från Holmbergs
Sillrecept, snapskryddning och snapsvisorInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Sill & strömming : på klassiskt vis och med m...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 124 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242485
- Titel
- Sill & strömming : på klassiskt vis och med modern twist
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För många står sill och strömming för sommar, sol och hav, men dessa fiskar går utmärkt att äta året runt! Ja, denna billiga och nyttiga mat borde vi äta betydligt oftare. Ett viktigt skäl till att vi bör äta mer sill och strömming är det nyttiga fiskfettet som kroppen behöver för att må bra. Ett annat är att vi sparar på miljön när vi äter råvaror som inte har rest över halva jordklotet. För att inte tala om det vi sparar i plånboken!Här finns hundra recept – både moderna och klassiker – på rätter med sill och strömming tillsammans med de goda hembakta bröden, ostarna och den egenhändigt kryddade nubben till. Recepten passar den som fiskar själv eller som köper sill från tunna, men även den som vill utgå från den färdiginlagda 5-minuterssillen som finns att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst.Smaka på Fredrik Erikssons apelsin- och pepparsill, äpple- och pepparrotssill, nässelsill med rödlök och löjrom, citron- och olivsill med basilika, vodka- och limegravade strömming, citronmarinerade ansjovis med kapris, prästostbröd, knäckebröd och mycket mer. Och njut av bokens alla vackra och inspirerande miljö- och matbilder!
Bonnier Fakta 9789174242485 -
SILL, ÄGG OCH NUBBE
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Nyskick. Inga namn. Inga märken eller markeringar. Verkar i det närmaste oanvänd. ” I SILL, ÄGG OCH NUBBE bjuder Eja Nilsson på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vi får också ta del av sillens och äggets rika kulturhistoria: hur sillen under mån läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.
Bokförlaget Semic 9789155232849 -
Sill & strömming : recept, vett och värt att...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2024. 128 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltnin läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435821
- Titel
- Sill & strömming : recept, vett och värt att veta
- Författare
- Molinder, Nils
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2024
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 208 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta innehåller en lång rad recept på olika smaksättningar och kryddningar av sill och strömming. Här hittar du också sillklassiker, retrorätter och får tips om inläggning, rimning, saltning och rökning. Utöver den omfattande receptdelen finns fakta om sill och strömming samt råd om hantering, tillagning och förvaring.
Boken är skapad av Nils Molinder, en av våra mest namnkunniga fiskhandlare, krögare och kockar, och är en del i en serie om havets läckerheter.
Bokförlaget Arena 9789178435821 -
Från kalla vatten Lax, Sill, Räkor och Tångko...
Inbunden bok. Sjörapport. 183 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSjörapport -
Mannerströms sill & strömming
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2012. 216 sidor.
Mycket gott skick. Röd prislapp sitter kvar på framsidan se bild
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151844602
- Titel
- Sill och strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 208 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande stjärnbeströdde fiskkock. Han lagar mat i TV och gourmeter vallfärdar till hans restaurang Sjömagasinet i Göteborg. Här är nu Leifs stora bok om havets silver.
Boken inspirerar och ger lust till matlagning med dessa lättåtkomliga och läckra råvaror, som med rätt kryddning och tillbehör blir kulinariska sensationer. Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria.
Varje rätt är unik och har sina speciella ingredienser, som skapar särarten. Recepten är huvudsaken i boken, men dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl, snaps) och tillbehören (smör, ost, bröd, kryddor).
Förutom recept från både väst- och östkusten har boken ett nordiskt perspektiv. Boken visar att det är just i Norden den verkliga sill- och strömmingskulturen finns!
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sill-sallad och Mannerströmmingar minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningaroch recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Prisma 1 9789151844602 -
SILL - ETT INLÄGG OM INLÄGGNINGAR.
Inbunden bok. Kulturdoktorns Förlag. Första uppl. 2010. 187 sidor.
Nära nyskick. Format 21 x 25 cm. Fantastiska illustrationer i färg. Inbunden bok med mjuka pärmar. MARIE-LOUISE HOFFSTEIN OCH INGER BERGSTRÖM FRÅN CITY GROSS I KARLSKRONA. OLLE HJORT, DJUPHAVSDYKARE. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKulturdoktorns Förlag. Första -
Blå välling - Sur sill
Häftad bok. Nordiska Museet. 1967. 255 sidor.
Gott skick. Bruksspår, smärre nötning samt gulnad på bokryggen. Vällingklockan under sin takhuv utgör sedan Vasa-tiden ett karaktäristiskt inslag vid svenska herrgårdar, bruk eller andra större arbetsplatser. Särskilt vanliga synes klockorna ha blivit under 1700-tale läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordiska Museet -
Sill : ett litet inlägg om inläggningar
Häftad bok. Kulturdoktorn. 1 uppl. 2010. 187 sidor.
Mycket gott skick. Endast smärre hanteringsspår på pärmen. Namnad på försättsbladet. För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medel läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197853613
- Titel
- Sill : ett litet inlägg om inläggningar
- Författare
- Ted Karlberg - Leifh Stenholm
- Förlag
- Kulturdoktorn
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 250 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 832 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För oss är sill inte bara en maträtt. För oss är sill nämligen dessutom rätt mat. Vi konstaterar även att sillen har en lång och intressant kulturhistoria som börjar redan under tidig medeltid.
Ted som är producent har närmat sig sillen från den kuli- nariska sidan av matbordet. Intervjuat sillälskare och förmått dem dela med sig av sina bästa och ofta hemliga - recept på sillinläggningar. Därefter har Ted rensat och lagt in sill i massor och inte minst viktigt provätit sig igenom alla inläggningarna som presenteras.
Jag, Leifh, som är kulturhistoriker, har fördjupat mig i sillens historia. Detta har jag gjort genom att rota i en del arkiv, bokhyllor och gamla luntor.
Tillsammans har vi åstadkommit en kombination av en kulturhistorisk och kulinarisk bok eller som man skulle kunna säga en kultinarisk kokbok. Detta har vi gjort för att maten inte skall tysta mun utan tvärtom för att ge oss sillälskare mål i mun, så att vi har något kulturhistoriskt att tala med vår bordsgranne om medan vi avnjuter den inlagda sillen.
I den här boken har vi således samlat 46 recept på olika sillinläggningar. Flertalet recept kommer från Blekinge, där vi har vår hemvist, och där strömming, som bekant byter namn till sill.
Kulturdoktorn 1 9789197853613 -
Majornas historia. Krig, oxar, sill och socke...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Landsarkivet i Göteborg 2007. 345 sidor. Förlagets band. Ett fint obläddrat exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163141164
- Titel
- Majornas historia : krig och oxar, sill och socker : nedslag i uthamnen Majornas historia fram till 1920
- Författare
- Hallén, Per
- Förlag
- Landsarkivet i Göteborg
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 345 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 215 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Innehållet är resultatet av ny ekonomhistorisk forskning kring Majornas utveckling från medeltidens slott och kungsgård fram till 1920-talets hamn- och industristadsdel. Författarna är en grupp forskare verksamma vid institutionen för ekonomisk historia vid Göteborgs Universitet. Verket är resultatet av ett vetenskapligt lagarbete med fokus på den dynamiska ekonomihistoriska utvecklingen i ett av de mest intressanta områdena i svensk historia - Göta älvmynningens södra sida.
Boken om Majornas historia är intressant för alla som vill fördjupa sig i Göteborgs utveckling då den tar sin början i tiden före den nuvarande stadens grundande. Den behandlar genom flera detaljstudier en stor del av den ekonomiska utveckling och industriella verksamhet som växte fram väster om den annars slutna fästningsstaden Göteborg under framförallt 17- och 1800-talet.
Här några exempel på kapitel som ingår i boken:
Slottet och Älvsborgsstaden under tidigt 1500-tal, Nordiska sjuårskriget och dess följder, Kungsgården 1570-1655 ett statligt storgods, Sill och sjöfart skapade Majorna, Bland kor och sjömän längs Allmänna vägen kring år 1750, Sillsalteri- och trankokeriverken på Majnabbe, Ostindisk kompaniets utrustningshamn, Industrier i Majorna under 1700-talet, Sockerraffinaderiet vid Klippan Sveriges första storindustri, En trävaruexport av nationell betydelse Dicksons Majnabbe, Varvet Kusten stadens ledande reparationsvarv, Inkorporeringen med Göteborg år 1868 en införlivning med en lång förhistoria, Längs Allmänna vägen 1869, Sockerbruksarbetarna en arbetararistokrati i Majorna, Varvet Kusten och transportrevolutionen, Det stora bryggeriet i hängmattan Bryggeri AB Kronan, Utesömmerskor en småföretagargrupp.
9789163141164 -
Strömming och sill
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1983.
Nyskick. inb kart 100 recept på nya och klassiska rätter
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082620
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137082620 -
Boken om sill ( de ca 50 recept ( 25 grundrec...
Inbunden bok. Bra Böcker Bokförlaget. 1:a uppl. 1974. 48 sidor.
Mycket gott skick. Se de ca 50 recept inom parenteser på titel rutan där uppe. Pärm sliten en aning. Bladen bevarade med topp skick. Inga anteckningar. Varje recept illustrerad med en hel sidan med färg bild. 21 cm x 15 cm. 212 gram. (låda20240402-2?0). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker Bokförlaget 1:a -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137082622
- Titel
- Strömming och sill
- Författare
- Kyrklund, Ulli
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137082622 -
Blå välling - sur sill. Vällingklockor och vä...
Häftad bok. Nordiska museet. 1967. 255 sidor.
Gott skick. Utsidan bruksslitage. Ryggen ngt mörknad och omslag slitet i kanterna (se bild). Namnad på framsida "Roland S" (se bild). Inlagan mycket fin och större delen ouppskuren … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordiska museet -
En svensk nationalrätt : sill och strömming
Inbunden bok. Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk. 1990. 143 sidor.
Mycket gott skick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177660354
- Titel
- En svensk nationalrätt : sill och strömming
- Författare
- Bonekamp, Gunnevi - Zetterqvist, Siv - Svensk fisk ekonomisk förening
- Förlag
- Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Göteborg : [Wezäta] : Svensk fisk 9789177660354 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188479259
- Titel
- Stora boken om sill
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sill och strömming har en självklar plats på matbordet när vi firar jul, påsk och midsommar. Här är boken för dig som vill lära dig laga alla dina älsklingssorter och hitta nya spännande smaksättningar. Elisabeth Johansson, en av Sveriges mest meriterade kockar, har skapat 57 recept med uppskattade klassiker, härlig husmanskost och bästa sillen till julbordet, påskhelgen och midsommarbuffén. Du hittar även ljuvligt goda rätter som går snabbt och enkelt att göra och recept med inspiration från världens kök. Välkommen att hitta dina nya favoriter!
Expressen 1 9789188479259 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113050225
- Titel
- Mannerströms sill & strömming
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 861 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är Sveriges ledande fiskkock. Det här är Leifs stora bok om havets silver - sill och strömming - som med rätt kryddning blir kulinariska sensationer.
Här finns de goda recepten och reviderade klassiker, här finns kringläsning och kulturhistoria. Förutom recept från väst- och östkusten har boken ett Nordiskt perspektiv, för det är just i Norden som den verkliga sill-och strömmingskulturen finns. Dessutom beskrivs dryckeskulturen (öl och snaps), och tillbehören (smör, ost, bröd och kryddor).
I bokens inledning får vi läsa om vad sill och strömming är, om fiskevattnen och fisket längs våra båda kuster, strömmingsberedning och rökning av böckling.
Därefter följer receptdelen med diverse sillklassiker: SOS, en svensk krogklassiker, modernare sillinläggningar, skarpsill, ansjovis, skånsk kryddsill, tapas med tillbehör, sardiner på nordiskt sätt, sillsallad och Mannerströmmingar - minst 10 recept på stekt och halstrad strömming, hel och i flundror, med tillbehör. Dessutom flera strömmingsanrättningar och recept från Tore Wretman och Bengt Wedholm. Här finns inlagd strömming och surströmming, böcklingrecept, ansjovis, Janssons frestelse, löjrom och sushi på sill och strömming.
Sist men inte minst ett kapitel om dryckeskulturen.
Norstedts 2 9789113050225
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn