-
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 297 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575748
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9789100575748 -
En kocks resa
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 269 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Samma frakt oavsett hur mycket du handlar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
Bobby Gold
Häftad bok. Canongate Books Publishing Limited. 2002. 120 sidor.
ISBN 184195327x
Gott skick. Fint exemplar. På engelska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCanongate Books Publishing Limited 184195327x -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 296 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575747
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9100575747 -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 296 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Fint begagnat skick. Saknar skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575747
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9100575747 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
A Cook's Tour: In Search of the Perfect Meal
Häftad bok. Bloomsbury. 2002. X,274,(4) sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0747558213
- Titel
- A cook's tour - in search of the perfect meal
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- English
- Baksidestext
- Anthony Bourdain, life-long line cook and bestselling author of KITCHEN CONFIDENTIAL, sets off to eat his way around the world. But being Anthony Bourdain, this was never going to be a conventional culinary tour. Bourdain heads out to Saigon where he eats the still-beating heart of a live cobra, and travels deep into landmined Khmer Rouge territory to find the rumoured Wild West of Cambodia (Pailin). Other stops include dining with gangsters in Russia, a medieval pig slaughter and feast in northern Portugal, the Basque All Male Gastronomique Society in Saint Sebastian, rural Mexico with his Mexican souschef, a pilgrimage to the French Laundry in the Napa Valley and a return to his roots in the tiny fishing village of La Teste, where he first ate an oyster as a child. Written with the inimitable machismo and humour that has made Tony Bourdain such a sensation, A COOK'S TOUR is an adventure story sure to give you indigestion.
Bloomsbury 0747558213 -
KITCHEN CONFIDENTIAL
Pocketbok. ALBERT BONNIERS FÖRLAG. 2002. 296 sidor.
Hyggligt skick. EN KOCKS BEKÄNNELSER, POCKET, ART NR 28193
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKALBERT BONNIERS FÖRLAG -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Pocketbok. Bonnier Pocket. 2018. 296 sidor.
Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobb läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174297539
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 179 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 169 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Bonnier Pocket 9789174297539 -
En kocks resa
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 269 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Helt och rent innanmäte.
Omslaget har slitage av normal grad.
Läst ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Pocketbok. Bonnier Pocket. 2018. 296 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174297539
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 179 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 169 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Bonnier Pocket 9789174297539 -
Kitchen Confidential. En kocks bekännelser
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonniers 2001. 1:a svenska uppl. 296,(1) sidor. Pappband med skyddsomslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100575747
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
9100575747 -
Kitchen Confidential. En kocks bekännelser
Pocketbok. Bonnier Pocket. 2018. 296 sidor.
Mycket gott skick. Rakt ex, ej läsränder. Inlagan svagt gulnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174297539
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Bonnier Pocket
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 179 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 169 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Bonnier Pocket 9789174297539 -
Kitchen Confidential. En kocks bekännelser
Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 297 sidor.
Gott skick. Svensk översättning av Hans Berggren. Gott skick men sista sidorna vagt fuktade i nedre marginal.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579319
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9100579319 -
Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 296 sidor.
Nära nyskick. I Kitchen Confidential berättar han om sitt liv bakom lyxkrogarnas kulisser, från de första insikterna om vad mat kan vara, till lärlingsåren i USA och Europa, och till den mogne köksmästarens långt ifrån glamourösa vardag. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100579319
- Titel
- Kitchen Confidential : en kocks bekännelser
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 296 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 178 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 168 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter tjugofem år av sex, droger, dåligt uppförande och matlagning i den högre skolan beslutar sig kocken och författaren Anthony Bourdain för att ge sin bild av livet i restaurangköken - från hans första ostron i Frankrike till jobbet som diskare på en fiskrestaurant i Provincetown; från köket på Rainbow Room högst upp i Rockefeller Center till möten med knarklangare i East Village, från Tokyo till Paris och tillbaka till New York igen. Med stor kärlek, humor och passion berättar Anthony Bourdain om det hårda livet i restaurangköken.
Albert Bonniers Förlag 9100579319 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0747579814
- Titel
- The nasty bits - collected cuts, useable trim, scraps and bones
- Författare
- Bourdain, Anthony
- Utgivningsår
- 2006
- Bandtyp
- (pbk.
- Språk
- English
0747579814 -
En kocks resa
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. xzx
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
The Best American Travel Writing
Häftad bok. Houghton Mifflin Company. 2008. 292 sidor.
ISBN 9780618858644
Nära nyskick. Anthony Bourdain, editor, is a well-known chef and author of Kitchen Confidential (available in Swedish from Hallin Kommunikation).
Contents: Bill Buford: Extreme chocolate; Ian Buruma: Phnom Penh now; John Lancaster: Next Stop, Squalor; Pankaj Misha: T läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHoughton Mifflin Company 9780618858644 -
A cook's tour : in search of the perfect meal
Pocketbok. Bloomsbury Publishing Ltd. 2002. 371 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0747560382
- Titel
- A cook's tour : in search of the perfect meal
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Bloomsbury Publishing Ltd.
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 371 sidor
- Bandtyp
- Vikt
- 209 g
- Språk
- English
Bloomsbury Publishing Ltd. 0747560382 -
EN KOCKS RESA sökandet efter den perfekta mål...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
En kocks resa.
Förlagsband med skyddsomslag. Undertitel på skyddsomslaget "Sökandet efter den perfekta måltiden". 2007
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
9789151847863
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn