-
Anna Maria Zetterstrands Kok- och Hushållsbok...
Inbunden bok. 4 uppl. 1883. 872 sidor.
Gott skick. Bundet i samtida skinnryggsband, 8o. Slitet band, sprucken i främre infästningen. 2 exlibris + namnteckning försättsbladet. Inlagan med smärre fläckar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK4 -
Hagdahl och hans kokbok : Charles Emil Hagdah...
Pocketbok. Stockholm : Norstedt. 1986. 240 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118640915
- Titel
- Hagdahl och hans kokbok : Charles Emil Hagdahls "Kokkonsten som vetenskap och konst"
- Författare
- Hagdahl, Charles Emil - Palmær, Margit
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118640915 -
Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten :...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1997. 343 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslaget lite skadat, liten fläck på boksnittet..........// Detta kulinariska referensverk är sammanställt i samarbete med världens mest berömda kockskola, Le Cordon Bleu i Paris. Här finns mer än 800 förberedelser och matlagningstekniker, illustrer läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711824
- Titel
- Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten : råd, recept och tillagningsmetoder från världens mes
- Författare
- Jeni Wright - Eric Treuille
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1703 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119711824 -
Den medvetna kokkonsten
Inbunden bok. Bokförlaget Nya Doxa. 2 uppl. 2006. 216 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789157804723
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Bokförlaget Nya Doxa
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 237 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Gustafsson, Inga-Britt
Ytterligare författare: Klein, Örjan
Bokförlaget Nya Doxa 2 9789157804723 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789147048113
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9789147048113 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStrömbergs
-
Den medvetna kokkonsten
Inbunden bok. Bokförlaget Nya Doxa. 2 uppl. 2006. 216 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Lång Tillskrift från ena författaren på titelbladet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9157804729
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Bokförlaget Nya Doxa
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 237 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Gustafsson, Inga-Britt
Ytterligare författare: Klein, Örjan
Bokförlaget Nya Doxa 2 9157804729 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990. 526 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Slitet hörn på boken samt suddmärke på insidan. Skyddsomslag med reva och slitna hörn. Annars är boken hel och fin. Rikt illustrerad bok. Se mina andra annonser för samfrakt … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510791
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134510791 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990. 526 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134510796 -
Kok-konsten som vetenskap och konst – med sär...
Inbunden bok. Stockholm: Bonniers, Gastronomiska Akademien – Faksimilupplaga av utgåva från 1896 ("Ny omarbetad upplaga", "andra aftrycket"). 1979. 11, (9), 1006 si …
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Praktfull och komplett faksimilupplaga av Hagdahls monumentala kokboksklassiker. Orange klotband med titeletiketter på framsida och rygg. Ryggetiketten har nötts, med lodrätt veckning tvärsöver mitten, och liten fläckning. I övrigt är hela boken i mycket läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStockholm: Bonniers, Gastronomiska Akademien – Faksimilupplaga av utgåva från 1896 ("Ny omarbetad upplaga", "andra aftrycket") -
Jord : en kockaspriants och familjefars ävent...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2021. 520 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100186029
- Titel
- Jord : en kockaspriants och familjefars äventyr i Lyon, på spaning efter hemligheten bakom den franska kokkonsten
- Författare
- Buford, Bill
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 520 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska.Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.
Albert Bonniers Förlag 9789100186029 -
Den stora franska kokboken : L'art Culinare F...
Inbunden bok. Niloé - Flammarion. 2 uppl. 1956. 695 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i dåligt skick. Omslaget har flera påtagliga revor. Ett av bokens sista blankblad är felskuret och därför vikt i nederkant. I övrigt en hel och ren inlaga utan påtagliga skavanker. [rum 1 ] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNiloé - Flammarion 2 -
Kokkonsten som vetenskap och konst. I urval o...
Inbunden bok. Natur och kultur. 1958. 180 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur och kultur -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2 uppl. 2008. 526 sidor.
Mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar.
En modern klassiker.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605538
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna ta del av alla de tips och tekniker som man lär ut där. Nu tar vi det ett steg till och presenterar boken till ett pris och i ett utförande som gör den tillgänglig för alla..Detta är den klassiska uppslagsboken om matlagning, en modern handbok som genom tydliga steg-för-steg-illustrationer visar allt du behöver veta för att både lyckas och briljera i köket.Recept från hela världen blandas med tekniker, metoder, redskap och ingredienser, allt presenterat med över 2 500 fotografier i färg.
Bonnier Impact 2 9789185605538 -
Kokkonsten från a till ö
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1992. 358 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Från och med nu kan vi dra till med "Bechamelsås" istället för populasens "vitsås" eller liknande! … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137077880
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137077880 -
Kokkonsten från a till ö
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1988. 359 sidor.
Gott skick. Lätt gulnade blad.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082647
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137082647 -
Kokkonsten från a till ö
Häftad bok. Bokförlaget Forum. Ny svensk upplaga uppl. 1983. 362 sidor.
Nära nyskick. 19,9 x 12,4 cm. 452 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082647
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum Ny svensk upplaga 9137082647 -
Kokkonsten från A till Ö - Ett matlexikon med...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1982. 360 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage. Tillskrift. Vet ni vad adamsfikon, adamsäpple och alligatorpäron är? Vet ni var ordet barbecue har sitt ursprung? Letar ni efter recept på Angels on horseback? Biff à la Rydberg? Blodpudding? Enköpingslåda? Gazpacho? Lingonpäron? Oxfilé Welli läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137077880
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137077880 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171735003
- Titel
- Författare
- Foconi, Stefan
- Förlag
- Bokförlaget Daidalos
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 267 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg mig vad du äter och jag ska säga dig vem du är, påpekade 1700-talsgastronomen Jean Anthelme Brillat-Savarin. Och kanske är det i attityden till födan vi intar som vi i själva verket visar vilka vi är. En måltid handlar ju om så mycket mer än att bara bli mätt och utspelar sig inte minst på en social arena. Men idag har traditionens självklarhet – säg salta köttbullar, söta lingon och syrlig gurka – ersatts av globaliseringens batteri av möjligheter och kombinationer. Tillvaron smakar kort sagt annorlunda, och ibland, när snabbmatsideologin och vinningslystnaden får råda, knappt någonting alls.
Stefan Foconis essä "Om kokkonsten" handlar om födans egenskaper, rätternas förvandlingar, traditionens egenheter och mycket därtill. Den tar med läsaren på en överrumplande resa genom tidsåldrar, världsdelar och sammanhang, från förmänniskornas identitetsskapande lägereldar via den moderna laxproduktionens industriella tyranni och vidare till näringsämnenas kemiska dans under tillagningsprocessen. Boken väcker lika många frågor som den ger svar – det finns ju mycket att fundera över på området. »Att äta är en förlängning av att fortsätta andas. Det borde vara den enskildes skyldighet att ägna bägge aktiviteterna uppmärksamhet, tvivel och reflexion.«
Essän är nummer två i den kvartett om vad det innebär att vara människa som inleddes med "Om trädgårdskonsten" (2011).
Stefan Foconi, född 1955, har en bred verksamhet på det litterära fältet bakom sig. Han debuterade med romanen "Lergök" 1991 och har därefter publicerat en rad dikter, romaner, essäer och reseskildringar. Senast romanen "Hade en bror" (2012), monografin "Istanbul. Vandringar i Europas största stad" (2014) samt den kulturhistoriska samtidsskildringen
"Levanten. Mellanöstern utan gränser" (2016, tillsammans med Tomas Andersson).
Bokförlaget Daidalos 9789171735003 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990. 526 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. PRESENTSKICK.
En fullständig uppslagsbok i klassisk internationell kokkonst.
En modern handbok som sträcker sig från de enklaste bastekniker till mer avancerande tillagningsmetoder.
En kulinarisk inspirationskälla med utpräglat internationell inriktnin läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510791
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134510791 -
Kokkonsten som vetenskap och konst. I urval o...
Häftad bok.
Hyggligt skick. Illustrationerna är tagna ur 1896 års upplaga. Förlag: Natur och Kultur Utgivningsår: 1958 Skick: Något sliten mjuk pärm. Typ: Häftad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Kortfattad handbok i den nyare kokkonsten
Inbunden bok. F. & G. Beijers bokförlagsaktiebolag. Fjärde uppl. 1894.
Gott skick. Namn och adress skrivet i blyerts på pärmens insida. Reva på rygg och skavda kanter.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKF. & G. Beijers bokförlagsaktiebolag Fjärde -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789147048113
- Titel
- Den medvetna kokkonsten
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 862 g
- Språk
- Svenska
Liber 1 9789147048113 -
Tidens stora bok om läkeväxter : så används v...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Inbunden bok, 311 sidor. Tiden (Stockholm, 1986). Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155031145
- Titel
- Tidens stora bok om läkeväxter : så används växterna inom medicinen och kokkonsten
- Författare
- Stodola, Jiri - Volák, Jan - Severa, František - Wahlin, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Tiden
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
9155031145 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990. 526 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134510796 -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1990.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510791
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789134510791 -
Kokkonsten som vetenskap och konst
Häftad bok. Natur & Kultur. 1958.
Gott skick. Osprättad, Visst slitage på pärmen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok. Bonnier Impact. Andra uppl. 2008. 526 sidor.
Nära nyskick. Blått förlagsband, 28 x 22 centimeter. Illustrerad med mer än 2000 färgfotografier Denna bok är mycket mer än en vanlig kokbok! En lärobok om
ett bra köks utrustning, tekniker. Boken kan å det varmare rekommenderas … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605538
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 526 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Anne Willan grundade La Varenne så gjorde hon det för att utbilda de bästa av kockar. När hon skrev boken Kokkonsten så gjorde hon det för att den matintresserade allmänheten skulle kunna ta del av alla de tips och tekniker som man lär ut där. Nu tar vi det ett steg till och presenterar boken till ett pris och i ett utförande som gör den tillgänglig för alla..Detta är den klassiska uppslagsboken om matlagning, en modern handbok som genom tydliga steg-för-steg-illustrationer visar allt du behöver veta för att både lyckas och briljera i köket.Recept från hela världen blandas med tekniker, metoder, redskap och ingredienser, allt presenterat med över 2 500 fotografier i färg.
Bonnier Impact Andra 9789185605538 -
Jord. En kockaspriants och familjefars äventy...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2021. 520 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! På jakt efter hemligheten med fransk matlagning. Färden går till världens gastronomiska huvudstad - Lyon. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 221x145x41 mm. 670 g. Nytt, obrukat ex. [Lir2817] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100186029
- Titel
- Jord : en kockaspriants och familjefars äventyr i Lyon, på spaning efter hemligheten bakom den franska kokkonsten
- Författare
- Buford, Bill
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 520 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 668 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bill Bufords strävan att förstå det franska köket tar honom till världens gastronomiska huvudstad, Lyon. Han studerar vid L’Institut Bocuse, lagar mat på Michelinrestaurangen La Mère Brazier, uthärdar oändliga timmar i köket och blir besatt av att bevisa att han är värd de gastronomiska hemligheterna han får ta del av och att fransk matlagning faktiskt härrör från (mon dieu!) den italienska.Med sin speciella humor, äventyrskänsla och mästerliga förmåga att fördjupa sig själv och sina läsare i omgivningen har Bill Buford skrivit en bok som säkert kommer att bli alla matälskares favorit.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100186029 -
Kokkonsten från a till ö
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1992.
Nära nyskick. Bruksspår dock mkt försiktigt hanterad, fräsch, inga fläckar. Inlaga något gulnad. Prislapp på baksida.
När- var- hur. Serien
7000 uppslagsord. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137077880
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137077880
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn