-
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. Logografia Libris. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
Logografia Libris 1 9789197371520 -
Fest på gång : menyer längs fjällturismens an...
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 2000. 237 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359429
- Titel
- Fest på gång : menyer längs fjällturismens anrika vandringsleder
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359429 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Alltid lite större smak : [recept & inspirati...
Inbunden bok. Malmö] : Skånemejerier AB. 2012.
Nyskick. Pärmen är lite tråkigt men boken är ny . Önskas fler bilder säg till.
3Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163712777
- Titel
- Alltid lite större smak : [recept & inspiration : Carl Jans bästa]
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Tengen, Caroline
- Förlag
- Malmö] : Skånemejerier AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Malmö] : Skånemejerier AB 9789163712777 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999. 232 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hylla 36
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
Första vinboken- en personlig vägvisare till...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts. 1992. 164 s. Inbunden. 30x22cm. Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119230427
- Titel
- Första vinboken : en personlig vägvisare till viner, vingårdar & vinodlare
- Författare
- Carl-Jan Granqvist - Knut-Christian Gröntoft
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 963 g
- Språk
- Svenska
9119230427 -
-
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Det svenska måltidsundret : från gastronomisk...
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 1:a uppl. 2016. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343212
- Titel
- Det svenska måltidsundret : från gastronomiskt u-land till världstopp
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomiskt underutvecklat. När vår franske importkung Karl XIV Johan anlände i början av 1800-talet mötte han ett bondfolk som åt en obeskrivligt hopkok ur kökets enda gryta. Hundra år senare hade vi fått järnspisar, hotell och restauranger, men efter ett skakigt halvsekel av restriktioner, ransoneringar och två världskrig låg matkulturen åter i träda. Under 1960-talets högkonjunktur började intresset sakta växa, och måltiden utvecklades från ett intagande av födoämnen till en allt mer spännande upplevelse. Idag anländer läckergommar från världens alla hörn för att uppleva vårt kök. Hur kunde det gå så fort?Idén med denna bok är att mer detaljerat beskriva set svenska måltidsundret framväxt, dels ur ett historiskt perspektiv, men framför allt med fokus på de nutida skeenden som bidragit till vår nyvunna internationella anseende.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 1:a 9789198343212 -
Bygghyttan Grythyttan - Om kärleken till gaml...
Inbunden bok. Svensk Byggtjänst. 1998. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Byggtjänst -
Människan, mötena, måltiden ur Carl Jans liv
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier fakta. uppl.1. 2003. 337 s.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185015177
- Titel
- Människan mötena måltiden
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 338 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
9789185015177 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9118832024
- Titel
- Första vinboken
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Gröntoft, Knut-Christian - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 9118832024 -
Det svenska måltidsundret : från gastronomisk...
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 1:a uppl. 2016. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rester av prislapp baktill på skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343212
- Titel
- Det svenska måltidsundret : från gastronomiskt u-land till världstopp
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomiskt underutvecklat. När vår franske importkung Karl XIV Johan anlände i början av 1800-talet mötte han ett bondfolk som åt en obeskrivligt hopkok ur kökets enda gryta. Hundra år senare hade vi fått järnspisar, hotell och restauranger, men efter ett skakigt halvsekel av restriktioner, ransoneringar och två världskrig låg matkulturen åter i träda. Under 1960-talets högkonjunktur började intresset sakta växa, och måltiden utvecklades från ett intagande av födoämnen till en allt mer spännande upplevelse. Idag anländer läckergommar från världens alla hörn för att uppleva vårt kök. Hur kunde det gå så fort?Idén med denna bok är att mer detaljerat beskriva set svenska måltidsundret framväxt, dels ur ett historiskt perspektiv, men framför allt med fokus på de nutida skeenden som bidragit till vår nyvunna internationella anseende.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 1:a 9789198343212 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Första vinboken : en personlig vägvisare till...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1995. 164 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 30,5*22 cm, rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119230427
- Titel
- Första vinboken : en personlig vägvisare till viner, vingårdar & vinodlare
- Författare
- Carl-Jan Granqvist - Knut-Christian Gröntoft
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 963 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9119230427 -
Swedish gastronomy : a global success
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 2021. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Engelskspråkig utgåva av Svensk gastronomi : en global succé. 29x22 cm. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343236
- Titel
- Svensk gastronomi : en global succé (engelska)
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1268 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- ENGLISH VERSION!
Tanken med denna bok är att en hållbar gastronomi styr utvecklingen i rätt riktning och bidrar till jordens över levnad. Det svenska jordbruket, livsmedelshanteringen, dagligvaruhandeln och restaurangnäringen har snabbt reagerat på de miljö- och klimatmässiga utmaningar som blivit allt mer uppenbara.
Huvudförfattare är kulturjournalisten Karsten Thurfjell och formgivare den mångfaldigt prisbelönte Dick Norberg. Boken bygger på Det Svenska Måltidsundret – från gastronomiskt u-land till världstopp som omarbetats till en global publik. Boken omfattar 224 sidor och finns också översatt till engelska, arabiska, och kinesiska.
Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
För initiativet och bokens koncept står Hans Wallensteen och Carl Jan Granqvist.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 9789198343236 -
Svensk gastronomi : en global succé
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 2021. 223 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 29x22 cm. Rikt illustrerad med foton i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343229
- Titel
- Svensk gastronomi : en global succé
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tanken med denna bok är att en hållbar gastronomi styr utvecklingen i rätt riktning och bidrar till jordens över levnad. Det svenska jordbruket, livsmedelshanteringen, dagligvaruhandeln och restaurangnäringen har snabbt reagerat på de miljö- och klimatmässiga utmaningar som blivit allt mer uppenbara.
Huvudförfattare är kulturjournalisten Karsten Thurfjell och formgivare den mångfaldigt prisbelönte Dick Norberg. Boken bygger på Det Svenska Måltidsundret – från gastronomiskt u-land till världstopp som omarbetats till en global publik. Boken omfattar 224 sidor och finns också översatt till engelska, arabiska, och kinesiska.
Svensk gastronomi – en global succé riktar sig till alla med intresse för måltid, men kan också fungera som ett pedagogiskt redskap för medarbetare inom företag, myndigheter och organisationer som arbetar med Sverigebilden på en global marknad.
För initiativet och bokens koncept står Hans Wallensteen och Carl Jan Granqvist.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 9789198343229 -
Första vinboken : en personlig vägvisare till...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1995. 164 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119230427
- Titel
- Första vinboken : en personlig vägvisare till viner, vingårdar & vinodlare
- Författare
- Carl-Jan Granqvist - Knut-Christian Gröntoft
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 963 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9119230427 -
Människan mötena måltiden - Ur Carl Jans liv...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2003. 338 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Namnad på inlagans första blad. Boken verkar oläst. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185015172
- Titel
- Människan mötena måltiden
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 338 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9185015172 -
Det svenska måltidsundret : från gastronomisk...
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 2016. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Helt oanvänd.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343212
- Titel
- Det svenska måltidsundret : från gastronomiskt u-land till världstopp
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomiskt underutvecklat. När vår franske importkung Karl XIV Johan anlände i början av 1800-talet mötte han ett bondfolk som åt en obeskrivligt hopkok ur kökets enda gryta. Hundra år senare hade vi fått järnspisar, hotell och restauranger, men efter ett skakigt halvsekel av restriktioner, ransoneringar och två världskrig låg matkulturen åter i träda. Under 1960-talets högkonjunktur började intresset sakta växa, och måltiden utvecklades från ett intagande av födoämnen till en allt mer spännande upplevelse. Idag anländer läckergommar från världens alla hörn för att uppleva vårt kök. Hur kunde det gå så fort?Idén med denna bok är att mer detaljerat beskriva set svenska måltidsundret framväxt, dels ur ett historiskt perspektiv, men framför allt med fokus på de nutida skeenden som bidragit till vår nyvunna internationella anseende.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 9789198343212 -
Alltid lite större smak : [recept & inspirati...
Inbunden bok. Malmö] : Skånemejerier AB. 2012. 67 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163712777
- Titel
- Alltid lite större smak : [recept & inspiration : Carl Jans bästa]
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Tengen, Caroline
- Förlag
- Malmö] : Skånemejerier AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Malmö] : Skånemejerier AB 9789163712777 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185015177
- Titel
- Människan mötena måltiden
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 338 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789185015177 -
Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
Inbunden bok. Örebro : Färgspelet. 1999. 231 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359405
- Titel
- Fest på spår : menyer ur järnvägens historia
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan - Lindberg, Björn - Zetterling, Leif
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Örebro : Färgspelet 9789197359405 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Bygghyttan Grythyttan : om kärleken till gaml...
Inbunden bok. Stockholm : Svensk byggtjänst. 1998. 230 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173328499
- Titel
- Bygghyttan Grythyttan : om kärleken till gamla hus : med mat- och husrecept
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Nilsson, Sture - Wirseen, Camilla
- Förlag
- Stockholm : Svensk byggtjänst
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svensk byggtjänst 9173328499 -
Det svenska måltidsundret : från gastronomisk...
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB. 2016. 269 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomis läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198343212
- Titel
- Det svenska måltidsundret : från gastronomiskt u-land till världstopp
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 287 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1449 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från gastronomiskt u-land till världstoppSvensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas som gastronomiskt underutvecklat. När vår franske importkung Karl XIV Johan anlände i början av 1800-talet mötte han ett bondfolk som åt en obeskrivligt hopkok ur kökets enda gryta. Hundra år senare hade vi fått järnspisar, hotell och restauranger, men efter ett skakigt halvsekel av restriktioner, ransoneringar och två världskrig låg matkulturen åter i träda. Under 1960-talets högkonjunktur började intresset sakta växa, och måltiden utvecklades från ett intagande av födoämnen till en allt mer spännande upplevelse. Idag anländer läckergommar från världens alla hörn för att uppleva vårt kök. Hur kunde det gå så fort?Idén med denna bok är att mer detaljerat beskriva set svenska måltidsundret framväxt, dels ur ett historiskt perspektiv, men framför allt med fokus på de nutida skeenden som bidragit till vår nyvunna internationella anseende.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan AB 9789198343212 -
Första vinboken
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 1988. 164 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken känns i princip helt oläst och är i mycket bra skick, nära nyskick. Lite kul är att ett inlaga, ett vikt A4-papper med "Vinglasserien Classic" där man kan beställa vinglas i serien.
(C) Carl-Jan Granqvist & Knut-Christian Gröntoft, 1985, 1988. U läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9118832024
- Titel
- Första vinboken
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Gröntoft, Knut-Christian - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Norstedts 2 9118832024
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn