-
SNUS! – Historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nyskick. – FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.
Svenskt snus h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
– FÖRLAGSNY! – Bokförlaget Semic 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. Första upplagan uppl. 2017. 128 sidor.
Nyskick. Förlagets dekorerade pappband. 24,4 x 17,7 cm. 561 g
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic Första upplagan 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Praktisk Gastronomi, Laga mat i storkök
Inbunden bok. Liber. 1 uppl. 2009. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLiber 1 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Mycket gott skick. HÄLSNING SKRIVEN PÅ OMSLAGETS INSIDA, VISAS PÅ BILD 3!
Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producente läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2017. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 1 9789155264253 -
Snus! historia, märken, tillverkning & konste...
Inbunden bok.
Gott skick. Bokförlaget Semic. uppl.1. 2017. 128 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
9789155264253 -
Snus! historia, märken, tillverkning & konste...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bokförlaget Semic. uppl.1. [2020]. 126 s. mindre bruksslitage.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
9789155268800 -
Första gastronomiboken
Inbunden bok.
Nyskick. En smart och nyfiken kockelev lär sig om gastronomi och livet i restaurangköket, med spännande fakta och möjligheter. | Idus Förlag, Utg. 2022 | Förlagsband. 8:o (178x227 mm) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176346884
- Titel
- Första gastronomiboken
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 227 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sam är en smart och nyfiken kockelev på en stor restaurang. Där regerar den stränge men godhjärtade köksmästaren Alain. - En dag ska jag bli lika duktig som Alain, säger Sam. Det är mycket som är nytt för Sam och ibland gör han fel. Hans bästa jobbarkompis är smörgåsnissen Fred - vet du vad en smörgåsnisse är? Följ med in i köket till Sam. Här får du lära dig vad en gastronom är, varför kocken har en hög konstig mössa och vad kökets alla redskap heter. Vet du förresten vem som uppfann köksspisen eller varför det finns gastronomi-spioner runtom i världen? Det får du veta i köket hos Sam. Första gastronomiboken är en resa in bakom svängdörrarna till ett klassiskt restaurangkök, dess atmosfär och en arbetsdag hos kockarna där. Här visas också på de många möjligheter som ett framtida yrke inom gastronomin erbjuder.
9789176346884 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nyskick. Förlagsny och oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Semic. Ny uppdaterad uppl. 2020. 126 sidor.
Nyskick. Inbunden dekorerat kartonnage. Inget skrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Semic Ny uppdaterad 9789155268800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147082636
- Titel
- Praktisk gastronomi Servera på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp
Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent.
Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2008, i kategorin ”Undervisningslitteratur”. Motivering: "En kunskapsfylld bok som tar fasta på matsalen som arbetsplats och som med fokus på gästen och helheten kommer att öka värdet av restaurangupplevelsen."
Liber 1 9789147082636 -
Praktisk gastronomi : servera på restaurang
Häftad bok.
Mycket gott skick. Liber, 2008, 1. uppl., Sidor: 168
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147082636
- Titel
- Praktisk gastronomi Servera på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp
Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent.
Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2008, i kategorin ”Undervisningslitteratur”. Motivering: "En kunskapsfylld bok som tar fasta på matsalen som arbetsplats och som med fokus på gästen och helheten kommer att öka värdet av restaurangupplevelsen."
9789147082636 -
Mat och dryck i kombination
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2014. 136 sidor.
Gott skick. Inlaga i fint skick. Pärmen har lättare ytslitage, några veck i pärmen. En stämpel på framsidan och baksidan, och även på försättsbladet bak. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147108343
- Titel
- Mat och dryck i kombination
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns idag näst intill oändliga kombinationsmöjligheter för mat och dryck. Det är omöjligt för gästen att själv hålla reda på dessa. Därför behöver du som arbetar på restaurang goda kunskaper i att lotsa gästen genom dessa val.
Liber 1 9789147108343 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147108343
- Titel
- Mat och dryck i kombination
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 352 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns idag näst intill oändliga kombinationsmöjligheter för mat och dryck. Det är omöjligt för gästen att själv hålla reda på dessa. Därför behöver du som arbetar på restaurang goda kunskaper i att lotsa gästen genom dessa val.
9789147108343 -
Praktisk gastronomi Laga mat i restaurang
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2007. 272 sidor.
Mycket gott skick. Flexband. Lätt spår efter hantering
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147079827
- Titel
- Praktisk gastronomi Laga mat i restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken tar upp den praktiska delen av gastronomin och sätter in kockens yrkesroll i ett större sammanhang. En restaurang kan se ut på många olika sätt, det är viktigt att förstå hur och varför dessa fyller olika behov.
Liber 1 9789147079827 -
Praktisk gastronomi. Drycker på restaurang
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2009. 272 sidor.
Mycket gott skick. Ägarstämpel på försättsbladet och streckkodsdekal på pärmens baksida.
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serv läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147092468
- Titel
- Praktisk gastronomi Drycker på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm
- Vikt
- 531 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).
Liber 1 9789147092468 -
Praktisk gastronomi Servera på restaurang
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Gott skick. Beg men fungerar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147082636
- Titel
- Praktisk gastronomi Servera på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp
Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent.
Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2008, i kategorin ”Undervisningslitteratur”. Motivering: "En kunskapsfylld bok som tar fasta på matsalen som arbetsplats och som med fokus på gästen och helheten kommer att öka värdet av restaurangupplevelsen."
Liber 1 9789147082636 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nyskick. Perfekt present till rätt person då boken är i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! Historia, märken, tillverkning & konste...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2017. 128 sidor.
Mycket gott skick. Förlagets illustrerade laminatband, trådbunden. Rakt och rent ex. Pärmarnas hörn obetydligt nötta. Inlagan i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 1 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2020. 126 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Boken verkar knappt vara läst. Den sista sidan har fått en liten vikskada, men inget att bråka om. Tittar man noga mot ljuset så ser man väl några små ytliga hanteringsmärken, men det kan man ju hitta på nästan alla böcker. Inget är skrivet, rivet eller k läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155268800
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 539 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer den reviderade utgåvan av populära Snus!Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.Den här boken handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. En perfekt present för alla snusare!Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 300 provade och poängsatta snuser. Snuset är kort sagt på väg att bli ett självklart inslag i livsnjutarens liv.
Bokförlaget Semic 9789155268800 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 9789155264253 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 9789155264253 -
Praktisk gastronomi Servera på restaurang
Häftad bok. Liber. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Mycket gott skick. (105) Läst / bläddrad i med stor försiktighet. Inga noteringar i boken,
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147082636
- Titel
- Praktisk gastronomi Servera på restaurang
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 238 x 166 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 399 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.Ett bra matsalsarbete får inte bara gästen att återkomma, det skapar också respekt för yrket och ökar intäkterna.
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Serveringsarbetet består av två viktiga delar: teknisk kunskap om arbetet i matsalen och att kunna läsa gästen.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang handlar bland annat om mötet med gästen, matsalens organisation och dess utrustning, om uppdukning, serveringsmetoder och försäljningsteknik. Måltidstillfällen, restaurangens miljö och festvåningsarbete tas också upp
Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning, drycker och barteknik vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är gastronomiutbildad i Sverige, Tyskland, Hong Kong och England och är vid sidan av undervisningen också verksam som mat- och dryckesskribent.
Miriam Bagner-Jensmar är serveringslärare och grundutbildad i London där hon även arbetat inom restaurang. Hon är examinerad från Grythyttans restauranghögskola med servering som specialämne. Vid sidan av läraryrket driver hon en cateringfirma.
Praktisk gastronomi – servera på restaurang har vunnit pris i Årets Svenska Måltidslitteratur 2008, i kategorin ”Undervisningslitteratur”. Motivering: "En kunskapsfylld bok som tar fasta på matsalen som arbetsplats och som med fokus på gästen och helheten kommer att öka värdet av restaurangupplevelsen."
Liber 1 9789147082636 -
Snus! : historia, märken, tillverkning & kons...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 128 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny och oläst bok.
Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer - svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.
Svenskt snus läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264253
- Titel
- Snus! : historia, märken, tillverkning & konsten att snusa
- Författare
- Jonson, Mats
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 561 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns en miljon snusare i Sverige. Inte sedan rekordåren kring 1917 har snuskonsumtionen legat på samma nivåer – svenskarna snusar 7 000 ton årligen och har idag flera hundra sorter att välja bland.Svenskt snus har en särställning i världen och utvecklas dessutom hela tiden genom noggrant val av tobak, väl utprovade smaksättare och högkvalitativa produktionsmetoder. Hos stora och små producenter arbetar masterblenders kontinuerligt för att ta fram nya, spännande snuser – allt baserat på över 200 år av världens bästa snuskunnande.En unik snuskultur har växt fram i Sverige – en kultur som har en spännande framtid för sig. Alltfler snusare prövar sig runt i det rika och varierade snusutbudet och har börjat upptäcka tjusningen med att välja olika snus för olika tillfällen. På många ställen hålls provningar och kurser i konsten att kombinera snus och ädla drycker. Restauranger erbjuder allt oftare noga utvalt snus som den perfekta avrundningen på middagsupplevelsen.Snuset är kort sagt på väg att bli en fullt integrerad del av den totala gastronomin och ett självklart inslag i livsnjutarens liv.Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar. Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.
Bokförlaget Semic 9789155264253
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
