Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
K.J. : en biografi över Klara Johansson

K.J. : en biografi över Klara Johansson

Bonniers, 2007. Förlagsband. Ryggfoten något tilltryckt, i övrigt gott skick. Skyddsomslaget tilltryckt/veckat på dito ställe samt med vecket till bakre invikningsfliken "uttänjt" och vertikalt veckat/skrynklat (har antagligen använts som bokmärke). I övrigt endast helt lätta bruksspår. Märkband (något uppfransat). 539, [1] s. Illustrerad. ISBN 978-91-0-010802-1. Vikt: 1090 gram. Skrymmande. OBS! Vi tillämpar maxporto 49:- för brevförsändelser inom Sverige.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789100108021
Titel
K.J. : en biografi över Klara Johanson
Författare
Carina Burman
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
540 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 41 mm
Vikt
1084 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En märklig procession kom gående genom småstadens gator. Det var de nybakade studenterna, med ena foten i rännstenen och den andra på trottoaren. Men konstigast var att en av dem var flicka – en späd, kortklippt tös med klarblå ögon och pincené på näsan. Klara Johanson (1875-1948) gick gärna i täten – som hemstadens första kvinnliga student, som tidig studentska i Uppsala, som tidningsanställd litteraturkritiker och som en av Sveriges första öppet lesbiska kvinnor. Hon föddes i postdiligensernas tid, genomlevde två världskrig och dog när folkhemmet var ett faktum. Som essäist är hon svåröverträffad, inte bara genom sin skarpa, glasklara stil utan också genom sin intelligenta humor. Som människa var hon en sällskaplig enstöring, hemma i tidens kvinnliga nätverk, men mest tillfreds i bokrummet, bland de eviga följeslagarna. Endast hennes hetsiga kärleksaffärer bröt det litterära lugnet.   KJ har ibland kallats författarnas författare. Ändå är hon idag så gott som okänd. ”Vem är Klara Johanson?” lär universitetsfolket ha frågat redan när hon på tjugotalet föreslogs till ett hedersdoktorat. Carina Burman kommer nu äntligen med svaret.