-
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok.
Mycket gott skick. Damm Förlag, 2007. Hft. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 224 s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173511025
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
9789173511025 -
Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya...
Inbunden bok.
Nyskick. Mondial, 2022. Förlagets helklotband med momterad pärmbild. Förlagsny. 197 s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180022118
- Titel
- Sébastiens vinter : fransmansfasoner och nya traditioner
- Författare
- Boudet, Sébastien
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sébastiens vinter är den enda bok du behöver för att njuta fullt ut av vinterns unika smaker. På ett sprudlande lustfyllt sätt inspirerar Sébastien till att tänka om kring vinterns högtider. Med såväl matiga recept som söta bakverk guidar han dig hela vägen från oktober till februari. Det bjuds på hållbara, festliga och personliga recept, så att du kan fira allhelgona, advent, jul, nyår och fettisdag med gott samvete, och ännu godare mat på bordet.*Sébastien Boudet är fransmannen som limpa för limpa tagit sig in i svenska folkets hjärtan. Med sina böcker, sina kurser, sitt bageri och sin filosofi kring bakning, småskalighet och ekologiska råvaror har han varit drivande i att revolutionera hur vi ser på bröd och bakning. Sébastiens vinter är hans fjärde bok.
9789180022118 -
Tornedalsmat på Margits vis
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Helsingfors : A la carte böcker, i samarbete med Kukkolaforsen Turist & Konferens, 2011. Förlagets tryckta/illustrerade pappband. Mycket gott skick, men gåvotillskrift på försättsbladet. 142, [2] s. Parallell svensk och finsk text / Parallel swedish and f läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789525913064
- Titel
- Tornedalsmat på Margits vis
- Författare
- Stenros, Manne - Spolander, Margit - Lundholm, Kjell - Kukkolaforsen Turist & konferens
- Förlag
- Helsingfors : A la carte böcker i samarbete med Kukkolaforsen Turist & konferens
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
9789525913064 -
Det kretensiska köket : traditionella recept...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Bröderna Marmatakis, cop. 2010. Trådhäftad. Fräscht exemplar i mycket gott antikvariskt skick. 20,5x12 cm. 143, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Mycket smak på nolltid : asiatiskt gott på ba...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2018. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 144 s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246551
- Titel
- Mycket smak på nolltid : asiatiskt gott på bara 10, 20, 30 minuter
- Författare
- Walldén, Jennie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagen måste stå på bordet genast och du vill dessutom att det ska smaka riktigt gott och mycket.I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böngroddar och spenat eller vitlöksnudlar med brynt broccoli på bara 10 minuter. Finns det lite mer tid, 20 minuter, kan du laga sichuanbiff eller asiatisk kycklingburgare. Har du så mycket som en halvtimme till övers kan du laga koreanska tacos eller svänga ihop en spicy poké bowl med avokado och mango. Dessutom presenterar Jennie sina bästa smaksättare, både torra och smaksättare på flaska, och du får veta hur du kombinerar dem med olika råvaror. Du får också tips på vilka råvaror som är bra att ha hemma samt de bästa knepen för hur restmat kan bli bästmat! Ur innehållet:Rätter på 10 minuter– Kimchiramen med förlorat ägg och spenat– Miss Lees kycklingsallad– Carbonara Koreana Rätter på 20 minuter– Torsk, brynt misosmör och edamame– Vego bulgogi– Kokoslax med ingefära och sockerärtor Rätter på 30 minuter– Sunny side bibimbap– Koreansk hetsöt misotorsk med shiitake– Sojabräserat kycklingbröst med jordnötssås
9789174246551 -
Kaukasisk mat : recept från Armenien, Azerbaj...
Inbunden bok.
Gott skick. Forum, 1980. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Ryggfoten helt lätt tilltryckt och skavd. Ryggen helt lätt smutsad och med några små fläckar/stänk. I övrigt mycket gott antikvariskt skick. 236, [1] s. Inga illustrationer. ISBN 91-37-07298-6. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137072986
- Titel
- Kaukasisk mat
- Författare
- Uvezian, Sonia - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
9137072986 -
Sushi och andra japanska läckerheter
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Grenadine, 2011. Tryckt/illustrerat förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott skick. 127, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-86287-17-7.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287177
- Titel
- Sushi och andra japanska läckerheter
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 262 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 666 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sushibarerna började skjuta upp som svampar i Sverige runt mitten av 1990-talet. Många trodde att det bara var en fluga och modenyck, men idag, 15 år senare, kan väl ingen förneka att sushin är här för att stanna. Det finns i dagsläget hundratals svenska sushirestauranger runtom i landet. Självklart med varierande kvalitet, och många är försvenskade på samma sätt som kinamaten (läs laxmeny, crabsticks med mera). Nyfikenheten är dock fortfarande stor, och många vill säkert laga sushi själva där hemma, men kanske inte riktigt vågar. Denna bok ska förhoppningsvis få er läsare att fatta mod och bli kökssamurajer! Förutom tydliga vägledningar och lättbegripliga recept tar vi kål på en del fördomar samt berättar några anekdoter.
Sushi och andra japanska läckerheter är uppföljaren till Robert Melins tidigare storsäljare En handbok sushi. Den är tänkt som en fördjupning i det japanska köket. Fokus ligger fortfarande på sushi men boken innehåller även recept på läckra japanska varmrätter. Tanken är att all matlagning ska vara enkel och rolig. Många fina bilder varieras med tydliga "vägbeskrivningar" till utsökta middagar. "Sakemannen" Åke Nordgren bidrar även denna gång med ett kapitel om Japans ädla drycker.
OM FÖRFATTAREN
Robert Melin upptäckte sushi 1986 och blev genast råtorsk. 1992 öppnade han SushiAkuten med tanken att genom hemkörning göra sushi mer lättåtkomlig för stockholmarna. Sex år senare sålde han sin del av rörelsen, reste till Asien och blev kär. Nuförtiden driver han Catering Allt Stockholm AB tillsammans med sin fru Sandee. En populär specialitet är sushiskolor och japanska temafester.
9789186287177 -
På fest med The Sopranos : sammanställd av Ca...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma, 2006. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband, med ryggfoten aningen tilltryckt/veckad, i övrigt mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 201, [1] s. Illustrerad i färg. ISBN 91-518-4703-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847035
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
9151847035 -
Russian cuisine : [128 colour plates, 130 rec...
Inbunden bok.
ISBN 5819400100
Mycket gott skick. P-2 Art Publishers, 2000. Publisher's printed/decorated boards. Fine condition. 135, [1] pp. English text. Richly illustrated in colour. ISBN 5-8194-0010-0. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK5819400100 -
Viva la pasta!
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2011. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Mycket gott skick, men något yvig, signerad tillskrift på smutstitelsidan: ”Till världens bästa pappa / från Algot / Med hälsning / Bo Hagström”. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
9789153436560 -
Min stora feta grekiska kokbok : från mormor...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2010. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. 28,5x23 cm. Mycket gott skick. 174, [2] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-079-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240795
- Titel
- Min stora feta grekiska kokbok
- Författare
- Pascalidou, Alexandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1141 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Bland mina vänner är jag känd som en livsnjutare med omättlig aptit på livets läckerheter. Mästerkock är jag dock inte - recepten har jag fått av mamma, mostrar, grannar och vänner. Vi har lagat mat ihop och jag har stått på tå vid deras puttrande grytor.”Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa i Min stora feta grekiska kokbok där hon valt ut de bästa recepten som utgör ryggraden i det grekiska köket. Det är en myllrande och slingrande berättelse om en ekonomiskt knaper men smakmässigt rik barndom som tar oss med från Rumänien till den lilla grekiska byn via Rinkebys dignande grönsaksstånd på torget till att själv leva småbarnsliv i stan. Alexandras kulinariska utflykter fascinerar med sin variation av upplevelser och smaker, traditioner och högtider, anekdoter och möten med människor. Vi får lära oss mer om den grekiska matkulturen - festerna, högtiderna och själva samvaron. Allt med det vackra Grekland i fonden - stolta cypresser, oändliga olivlundar, kryddbestänkta kullar och röda vallmoängar som törstigt blickar ner mot det turkosblå havet.Alexandras brokiga samling härliga grekiska recept är samlade under ett helt liv av möten och måltider. Vänner, grannar och familj och karismatiska grekiska krögare som hon gärna återvänder till. Boken rymmer ett femtiotal varierade recept där de grekiska råvarorna - grönsaker, kött, skaldjur och fisk utgör ramen: Laga enkel bönsoppa eller mustig lammgryta, baka goda bröd, grilla hummer, bläckfisk och souvlaki. Servera alltid med citron och en mängd tillbehör som ugnsgratinerad fårost eller Alexandras egen tzatziki och andra röror. En mängd smarriga efterrätter - från svalkande yoghurt med honung, nötter och kanel till ouzokaka eller en honungsdrypande baklava blir måltidens självklara final.
9789174240795 -
Äkta italienskt – enkelt och gott
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2003. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. 30,5x25 cm. Mycket gott skick. 255, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-534-2419-0.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424190
- Titel
- Äkta italienskt
- Författare
- Sophie Braimbridge
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nya italienska kokboken!
Äkta italienskt är den nya stora boken om italiensk mat. Den ger kunskap och inspiration till att laga och servera rätter med smak och doft av Italien. Boken återspeglar nutida italiensk matlagning med rötter i en mångsidig och traditionsrik matkultur, där landets olika regioner har bidragit med sina specialiteter. Här återfinns alla de kända italienska rätterna. Alla recept är illustrerade och många åtföljs av praktiska tips om tekniker med steg för steg bilder. Olika ingredienser visas på bild och beskrivs. Speciella termer förklaras i en förteckning och boken är rikligt illustrerad. Ca 650 färgfoton, över 300 recept.
9153424190 -
Mat från hela världen : en resa för matälskar...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2009. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. 30,5x24 cm. Mycket gott skick. 599, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-1-302340-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
9113023403 -
Det japanska köket : ryōri
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma, 1999. Andra upplagan, Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 160 s. Illustrerad i färg. ISBN 91-518-3541-X.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915183541X
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
915183541X -
Jamies Italien
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Albert Bonniers, 2006. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslaget laminerat på insidan (och därför?) närmast obetydligt ”bubblat” i ryggen, och med ett lätt, skavt nagg i mitten av ryggen och i övre delen av framsidans framkant, i övrigt fräscht och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion. När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
9100110086 -
Marocko på ett fat
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma, 2005. Inbunden. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband i nära nyskick. Skyddsomslaget med liten reva/nagg i baksidans överkant, nära rygghuvudet, i övrigt mycket gott skick. 23x25,5 cm. 165 s. Rikligt illustrerad, huvudsakligen i färg. ISBN 9 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
9151844117
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn