-
Italian food
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Foreword by Terence Conran. The Folio Society, 2006. Publisher's pictorial board with cloth spine, and in board slipcase. Fine condition, but short note on one of the plates' rear side. xxx, 298 pages + somepages with colour plates. English text.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Facing heaven : välkommen till sichuanköket
Häftad bok.
Gott skick. Natur och Kultur, 2018. Förlagets tryckta/dekorerade flexband. Främre falsens överkant och ryggfoten/bakre falsens nederkant något tilltryckta. De relativt mjuka och tunna pärmarna något konkavt slagna. I övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick, i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155268
- Titel
- Facing heaven : välkommen till sichuanköket
- Författare
- Videgård, Erik
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 185 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu som mjukbandsutgåva!
Facing heaven innehåller ett 40-tal recept och är en bok för dig som inte har lagat sichuanesisk mat tidigare. Erik Videgård leder dig in i en värld av smaker och upplevelser: Den kittlande smaken av sichuanpeppar i koppärriga mamma Chens tofu eller de umamipackade svarta jästabönorna i två gånger i grytan-fläsk, brutalhettan i röd fisk med chili och den mystiska smaken i en bangbangkyckling.
Erik Videgård började i restaurangbranschen 1984 och har sedan dess haft alla titlar inom yrket. Han har arbetat med ett tjugotal restauranger och varit delägare i ett tiotal. Eriks gastronomiska resa i sichuanköket startade i början av 2000-talet, sedan dess har han fortsatt läsa, lära, laga och skapa egna tolkningar.
9789127155268 -
Mycket smak på nolltid : asiatiskt gott på ba...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2018. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 144 s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246551
- Titel
- Mycket smak på nolltid : asiatiskt gott på bara 10, 20, 30 minuter
- Författare
- Walldén, Jennie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 246 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 687 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Middagen måste stå på bordet genast och du vill dessutom att det ska smaka riktigt gott och mycket.I Mycket smak på nolltid hjälper Jennie Walldén dig att laga riktigt god mat på tre olika nivåer, beroende på hur bråttom du har. Är det superbrådis kan du servera en snabb wrap med teriyakilax, böngroddar och spenat eller vitlöksnudlar med brynt broccoli på bara 10 minuter. Finns det lite mer tid, 20 minuter, kan du laga sichuanbiff eller asiatisk kycklingburgare. Har du så mycket som en halvtimme till övers kan du laga koreanska tacos eller svänga ihop en spicy poké bowl med avokado och mango. Dessutom presenterar Jennie sina bästa smaksättare, både torra och smaksättare på flaska, och du får veta hur du kombinerar dem med olika råvaror. Du får också tips på vilka råvaror som är bra att ha hemma samt de bästa knepen för hur restmat kan bli bästmat! Ur innehållet:Rätter på 10 minuter– Kimchiramen med förlorat ägg och spenat– Miss Lees kycklingsallad– Carbonara Koreana Rätter på 20 minuter– Torsk, brynt misosmör och edamame– Vego bulgogi– Kokoslax med ingefära och sockerärtor Rätter på 30 minuter– Sunny side bibimbap– Koreansk hetsöt misotorsk med shiitake– Sojabräserat kycklingbröst med jordnötssås
9789174246551 -
Bordet är dukat : mat med tradition på Gotlan...
Inbunden bok.
Nära nyskick. [Visby] : Gotlands museum, Fornsalens förlag (Årsboken Gotländskt Arkiv, årgång 91), 2019. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. Nära nyskick. 25x22 cm. 134, [2] s. Illustrerad, huvudsakligen i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188036063
- Titel
- Bordet är dukat : mat med tradition på Gotland
- Författare
- Kruthof, Lars
- Förlag
- Fornsalens Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 215 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säg den som inte är intresserad av mat, alla ska vi ju äta.
I Bordet är dukat – Mat med tradition på Gotland berättas om traditioner kring mat på Gotland med nedslag i olika århundraden. Läs om livet på en gotländsk gård runt 1930–40, om vad som stod på bordet i Visby till fest och vardag under 1700–1800-talen och om hur skaffare, Gotlands speciella festfixare, ordnade med servering och spex under bröllop och andra högtider.
Vi ser oss också omkring i nutiden och undersöker hur äldre traditioner och matvanor uppdateras till vår tids smak. Detta och mycket mer finns på menyn och för den som själv vill smaka finns spännande recept att provlaga. Låt dig väl smaka!
9789188036063 -
Kaukasisk mat : recept från Armenien, Azerbaj...
Inbunden bok.
Gott skick. Forum, 1980. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Ryggfoten helt lätt tilltryckt och skavd. Ryggen helt lätt smutsad och med några små fläckar/stänk. I övrigt mycket gott antikvariskt skick. 236, [1] s. Inga illustrationer. ISBN 91-37-07298-6. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137072986
- Titel
- Kaukasisk mat
- Författare
- Uvezian, Sonia - Ekendahl, Olof - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
9137072986 -
Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, ma...
Häftad bok.
Mycket gott skick. Kammaren, 2018. Hft. Mycket gott skick. 227 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-639-8761-8. Innehåll: Förord – Om att älska och laga god mat -- 1. Påskbröd, ingefäramarmelad - Te med Marcel Proust i Tjörnes sträde -- 2. Nässelsoppa - Vårens goda to läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163987618
- Titel
- Mycket kärlek och en nypa salt : Österlen, mat och andra frestelser
- Författare
- Bengtsson, Staffan
- Förlag
- Kammaren
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 227 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 555 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag släpps en ny kokbok i Sverige. Men precis som matrecepten behöver genren förnyas, lyfta fram nya smaker. Staffan Bengtsson och Pia Staël von Holstein gör här ett sådant försök att bryta ny mark. Boken kallar de ”matbok” och förutom de obligatoriska recepten bjuder författarna på underhållande nedslag i deras österlenska landskap kryddat med färgstark kulturhistoria om formgivning och matlagning. Egna texter, egna foton, egna teckningar - resultatet har blivit en högst personlig och överraskande frispråkig skröna om kokekonst och kärlek.
Ur bokens förord
”Den här boken (så hoppas vi helhjärtat) sjunger snarare enkelhetens än krånglighetens lov. Ärligt och gott, så vill vi ha det på bordet. Modern husmanskost med en och annan raffinerad twist. Som att inte glömma spiskummin i köttbullarna eller att spara vattnet du kokte jordärtskockorna i till pastakoket. Vackert skall det vara när vi dukar. Tidiga 1800-tals tallrikar med blå-vit dekor får glänsa porslinsvita i skimret av levande ljus. Och öl och vin smakar bäst i 1800-talets lätta sodaglas fyndade på auktion…”
Författarparet är:
Staffan Bengtsson
Tv-producent (K-märkt, Bästa formen, K Special) och
författare och föreläsare
Pia Stael von Holstein
Antikexpert (Antikrundan, svt), värderingsman
och föreläsare
9789163987618 -
Sushi och andra japanska läckerheter
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Grenadine, 2011. Tryckt/illustrerat förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott skick. 127, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-86287-17-7.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287177
- Titel
- Sushi och andra japanska läckerheter
- Författare
- Robert Melin
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 262 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 666 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sushibarerna började skjuta upp som svampar i Sverige runt mitten av 1990-talet. Många trodde att det bara var en fluga och modenyck, men idag, 15 år senare, kan väl ingen förneka att sushin är här för att stanna. Det finns i dagsläget hundratals svenska sushirestauranger runtom i landet. Självklart med varierande kvalitet, och många är försvenskade på samma sätt som kinamaten (läs laxmeny, crabsticks med mera). Nyfikenheten är dock fortfarande stor, och många vill säkert laga sushi själva där hemma, men kanske inte riktigt vågar. Denna bok ska förhoppningsvis få er läsare att fatta mod och bli kökssamurajer! Förutom tydliga vägledningar och lättbegripliga recept tar vi kål på en del fördomar samt berättar några anekdoter.
Sushi och andra japanska läckerheter är uppföljaren till Robert Melins tidigare storsäljare En handbok sushi. Den är tänkt som en fördjupning i det japanska köket. Fokus ligger fortfarande på sushi men boken innehåller även recept på läckra japanska varmrätter. Tanken är att all matlagning ska vara enkel och rolig. Många fina bilder varieras med tydliga "vägbeskrivningar" till utsökta middagar. "Sakemannen" Åke Nordgren bidrar även denna gång med ett kapitel om Japans ädla drycker.
OM FÖRFATTAREN
Robert Melin upptäckte sushi 1986 och blev genast råtorsk. 1992 öppnade han SushiAkuten med tanken att genom hemkörning göra sushi mer lättåtkomlig för stockholmarna. Sex år senare sålde han sin del av rörelsen, reste till Asien och blev kär. Nuförtiden driver han Catering Allt Stockholm AB tillsammans med sin fru Sandee. En populär specialitet är sushiskolor och japanska temafester.
9789186287177 -
På fest med The Sopranos : sammanställd av Ca...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma, 2006. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband, med ryggfoten aningen tilltryckt/veckad, i övrigt mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 201, [1] s. Illustrerad i färg. ISBN 91-518-4703-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847035
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
9151847035 -
Russian cuisine : [128 colour plates, 130 rec...
Inbunden bok.
ISBN 5819400100
Mycket gott skick. P-2 Art Publishers, 2000. Publisher's printed/decorated boards. Fine condition. 135, [1] pp. English text. Richly illustrated in colour. ISBN 5-8194-0010-0. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK5819400100 -
Viva la pasta!
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2011. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Mycket gott skick, men något yvig, signerad tillskrift på smutstitelsidan: ”Till världens bästa pappa / från Algot / Med hälsning / Bo Hagström”. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
9789153436560 -
Viva Italia : stora italienska kokboken
Inbunden bok.
Gott skick. Norstedts, 2011. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade kartonnagepärmar. Ryggfoten och övre pärmhörnen lätt tilltryckta, i övrigt mycket gott skick. 29x23 cm. 230, [2] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-1-303232-0. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032320
- Titel
- Viva Italia : stora italienska kokboken
- Författare
- Tomas Tengby - Ulrika Tengby Holm
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 230 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1362 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under tjugo års resor till Italien har Tomas Tengby och Ulrika Tengby Holm ätit, njutit och antecknat sig igenom Italien, från de italienska alperna till Sicilien, hela tiden med tanke på att en gång skriva den stora italienska kokboken.
En trevlig måltid med god mat är ingen märkvärdighet i Italien, medan det i många länder är förbehållet speciella dagar. En italienare förväntar sig att äta bra veckans alla luncher och middagar.
Läckra smårätter som väcker aptiten, enkla goda pastarätter, grillad fisk och kötträtter, oemotståndliga grönsakstillbehör och de ljuvliga efterrätterna; glassen, sorbeterna och kaffet.
I Viva Italia finns alla de klassiska recepten, som pasta alla Norma, carpaccio och ragù. Men också spännande nya bekantskaper som sallad med matvete, melonsoppa och tomater fyllda med räkor. Här finns över två hundra recept, en användbar uppslagsdel med alla råvaror, en genomgång av de tjugo italienska regionerna och deras specialiteter.
Läs om matens roll i italienarnas liv, hur måltiden byggs upp, hur den tillagas rätt och om vinet. Den italienska maten handlar om enkelhet, tydlighet och smaker. Italienare vet hur man gör livet trevligt. La dolce vita, det ljuva livet. Vägen dit är kortare i Italien.
9789113032320 -
Min stora feta grekiska kokbok : från mormor...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2010. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. 28,5x23 cm. Mycket gott skick. 174, [2] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-079-5. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240795
- Titel
- Min stora feta grekiska kokbok
- Författare
- Pascalidou, Alexandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1141 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Bland mina vänner är jag känd som en livsnjutare med omättlig aptit på livets läckerheter. Mästerkock är jag dock inte - recepten har jag fått av mamma, mostrar, grannar och vänner. Vi har lagat mat ihop och jag har stått på tå vid deras puttrande grytor.”Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa i Min stora feta grekiska kokbok där hon valt ut de bästa recepten som utgör ryggraden i det grekiska köket. Det är en myllrande och slingrande berättelse om en ekonomiskt knaper men smakmässigt rik barndom som tar oss med från Rumänien till den lilla grekiska byn via Rinkebys dignande grönsaksstånd på torget till att själv leva småbarnsliv i stan. Alexandras kulinariska utflykter fascinerar med sin variation av upplevelser och smaker, traditioner och högtider, anekdoter och möten med människor. Vi får lära oss mer om den grekiska matkulturen - festerna, högtiderna och själva samvaron. Allt med det vackra Grekland i fonden - stolta cypresser, oändliga olivlundar, kryddbestänkta kullar och röda vallmoängar som törstigt blickar ner mot det turkosblå havet.Alexandras brokiga samling härliga grekiska recept är samlade under ett helt liv av möten och måltider. Vänner, grannar och familj och karismatiska grekiska krögare som hon gärna återvänder till. Boken rymmer ett femtiotal varierade recept där de grekiska råvarorna - grönsaker, kött, skaldjur och fisk utgör ramen: Laga enkel bönsoppa eller mustig lammgryta, baka goda bröd, grilla hummer, bläckfisk och souvlaki. Servera alltid med citron och en mängd tillbehör som ugnsgratinerad fårost eller Alexandras egen tzatziki och andra röror. En mängd smarriga efterrätter - från svalkande yoghurt med honung, nötter och kanel till ouzokaka eller en honungsdrypande baklava blir måltidens självklara final.
9789174240795 -
Äkta italienskt – enkelt och gott
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2003. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. 30,5x25 cm. Mycket gott skick. 255, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-534-2419-0.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424190
- Titel
- Äkta italienskt
- Författare
- Sophie Braimbridge
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nya italienska kokboken!
Äkta italienskt är den nya stora boken om italiensk mat. Den ger kunskap och inspiration till att laga och servera rätter med smak och doft av Italien. Boken återspeglar nutida italiensk matlagning med rötter i en mångsidig och traditionsrik matkultur, där landets olika regioner har bidragit med sina specialiteter. Här återfinns alla de kända italienska rätterna. Alla recept är illustrerade och många åtföljs av praktiska tips om tekniker med steg för steg bilder. Olika ingredienser visas på bild och beskrivs. Speciella termer förklaras i en förteckning och boken är rikligt illustrerad. Ca 650 färgfoton, över 300 recept.
9153424190 -
Fjällkrögarnas bästa recept
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tidens förlag, i samarbete med Matakademien i Jämtland och Härjedalen, 1995. Förlagets tryckta/illustrerade kartonnageband. Litet, lätt nagg vid bakre falsens nederkant, i övrigt mycket gott skick. 133 s. Illustrerad i färg (foto: Bengt Weilert, m. fl.). läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155041957
- Titel
- Fjällkrögarnas bästa recept
- Författare
- Tham, Ulla - Weilert, Bengt - Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Förlag
- Stockholm : Tiden [i samarbete med] Matakademien i Jämtland och Härjedalen
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9155041957 -
Modern fransk husmanskost
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2010. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade kartonnagepärmar.27x20 cm. Mycket gott skick. 158, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-534-3166-4. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431664
- Titel
- Modern fransk husmanskost
- Författare
- Cadiou, Yvan
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 784 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransk husmanskost på nytt sätt
Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och roligt med hans recept.
I olika delar av Frankrike har det utvecklats regionala kök med egna rätter. Det bästa av detta har bildat en skatt av fransk husmanskost. Ur den har många av världens bästa kockar och restauranger hämtat kunskap och inspiration till rätter och menyer. Yvan Cadiou vill med den här boken föra den franska husmanskosten till en mer modern och hälsosam nivå. Med bra råvaror behöver inte maten krånglas till.
"Mat är livet och maten har gett mig en nyckel till människors hjärtan", säger Yvan Cadiou. "Vi längtar efter den, arbetar och kämpar för att få den. Men matlagning handlar också om att dela. När maten ställs fram på bordet förstår vi varandra bättre."
Redan som sjuåring hemma i Bretagne hade Yvan bestämt sig för att ägna sig mat. Karriären som professionell kock gick snabbt till Paris och Ritz Hotel och vidare längs Medelhavets kust ända ut till Orient Express Hotel i Portugal. Han har gjort tiotalet böcker och teveprogram både hemma i Frankrike och för BBC.
9789153431664 -
Mat från hela världen : en resa för matälskar...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2009. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. 30,5x24 cm. Mycket gott skick. 599, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-1-302340-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9113023403
- Titel
- Mat från hela världen : en resa för matälskare
- Författare
- Hasselqvist, Per Johan - Törngren, Kerstin
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 600 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 304 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2966 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den STORA internationella grundkokboken. 600 sidor! Flera hundra inspirerande och goda recept från hela världen. Asiatisk hetta, franska favoriter, Medelhavets nyttigheter, gott med bröd, grönsaker, fisk, kött ...
Detta är en bok att älska!
Sällan har så många goda rätter från hela världen samlats i en så innehållsrik och prisvärd bok! De utslitna begreppen ”inspirerande” och ”det vattnas i munnen” får en helt ny innebörd när man bläddrar i denna stora, rikt illustrerade matbibel. Boken är en resa för matälskare!
Exempel ur innehållet:
- Smårätter: samosa, fish cakes, grissini, dumplings
- Förrätter och antipasto: bruschetta, rillette, paté, carpaccio
- Soppor: minestrone, fransk löksoppa, won ton-soppa
- Sallader: insalata caprese, thailändsk sursöt fisksallad
- Fisk och skaldjur: fyllda musslor, ångad fisk från Kanton, laxcurry
- Tamfågel: coq au vin, pekinganka, kyckling cacciatora
- Kött och vilt: kinesisk biff, fransk cassoulet, fasan med vitlök
- Grönsaker: puréer, sallader, paj med sparris och squash
- Bönor och linser: kikärtsmasala, pasta med borlottibönor
- Ris, nudlar och gryn: risotto, nudelrätter, risi bisi
- Bröd och pizza: naan, pizzor, ångade bröd, brioche
- Pasta och polenta: tryffeltagliatelli, polenta med 4 ostar
- Desserter och bakverk: tarte tatin, tiramisu, mangosorbet
- Avsnittet Matresor ger kunskap och mer kunskap om ris, kryddor, pizza, vin, te.
I boken finns ca 450 recept och nära 1 000 färgbilder som visar maten, miljöer och detaljerade matlagningstips.
9113023403 -
Det japanska köket : ryōri
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma, 1999. Andra upplagan, Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 160 s. Illustrerad i färg. ISBN 91-518-3541-X.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915183541X
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
915183541X -
Jamies Italien
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Albert Bonniers, 2006. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslaget laminerat på insidan (och därför?) närmast obetydligt ”bubblat” i ryggen, och med ett lätt, skavt nagg i mitten av ryggen och i övre delen av framsidans framkant, i övrigt fräscht och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100110086
- Titel
- Jamies Italien
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie återvänder till det som han kan bäst och till landet han älskar mest. Inget krångel, inga krusiduller; Jamie Olivers nya bok handlar helt enkelt om mat och om landet som har inspirerat honom genom hela hans karriär. Jamies italienska kök är en hyllning till det land som har gjort Jamie till Storbritanniens mest älskade kock. Tillsammans med en ny brittisk TV-serie och innehållande mer än 120 nya recept är Jamies iItalien boken som Jamie alltid velat skriva. Den visar honom resandes genom Italien, när han lagar mat för och med italienare av alla åldrar, och hur han lär sig av dem och upptäcker landet som han älskar för dess mat. Det är en bok om Italiens smaker och om dess människor, för alla som älskar god mat lagad med riktig passion . När jag skrev den här boken, ville jag inte bara ge er en samling italienska recept. Jag ville dela med mig av några underbara upplevelser samtidigt. Så jag skrev medan jag reste runt i landet, jag jobbade och åt och mötte människor. Jag ville hitta den genuina italienska maten, recept från folk som jag mötte längs vägen, från fiskare och bagare, från kvinnor som dagligen gör färsk pasta och från alla som tar del i den lokala pastatävlingen på byns torg. Jag ville visa Italiens anda, där matlagning och ätande är absolut centralt i familjelivet, oavsett vilken landsdel man befinner sig i.
9100110086 -
Marocko på ett fat
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Prisma, 2005. Inbunden. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband i nära nyskick. Skyddsomslaget med liten reva/nagg i baksidans överkant, nära rygghuvudet, i övrigt mycket gott skick. 23x25,5 cm. 165 s. Rikligt illustrerad, huvudsakligen i färg. ISBN 9 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844117
- Titel
- Marocko : på ett fat
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 225 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 941 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Marocko på ett fat förmedlar en innerligkärlek till det sagoomspunna riket i Nordafrika folket, kulturen, sederna och, framför allt, maten. Citrussyrliga sallader, mustiga grytor, överdådiga festrätter, heta såser och ljuvliga desserter. Allt med det marockanska kännetecknet: kryddan.
Den här maten är inte krånglig att tillaga. Alla råvaror finns i välsorteradebutiker, och de flesta svenska kök inne-håller redan kryddor som kanel, ingefära,saffran, chili och vitlök, för att inte tala om citrusfrukter och mandel. Det är sättet att använda dem som är så spännande och kreativt i denna bok. I stället för att låta dadlar, nötter, russin och fikon stå och damma över julhelgen, låt dem puttra med i en härlig kyckling- eller lammgryta och servera med ångande couscous!
Maten i boken är inte bara läcker, den är nyttig också. Här finns många vegetariska recept, samtidigt som smöret och grädden lyser med sin frånvaro.
De vanligaste råvarorna och kryddorna presenteras utförligt, och den som vill kan göra sina egna marockanska kryddblandningar.
9151844117
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn