Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Viva la pasta!

Viva la pasta!

Inbunden bok.

Mycket gott skick. Ica, 2011. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Mycket gott skick, men något yvig, signerad tillskrift på smutstitelsidan: ”Till världens bästa pappa / från Algot / Med hälsning / Bo Hagström”. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Tine Guth Linse). ISBN 91-534-3656-0.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153436560
Titel
Viva la pasta!
Författare
Bo Hagström
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2011
Omfång
191 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
846 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.

Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.

Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?