-
Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten :...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Norstedts, cop. 1997. Förlagets tryckta/dekorerade och laminerade pappband, med ett litet, veckat nagg i framkanten av sidorna 245-248 (möjligen uppkommet redan i trycket), i övrigt mycket gott skick. Skyddsomslaget något veckat/tilltryckt i överkanterna, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119711824
- Titel
- Le Cordon Bleu : stora boken om kokkonsten : råd, recept och tillagningsmetoder från världens mes
- Författare
- Jeni Wright - Eric Treuille
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 343 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1703 g
- Språk
- Svenska
9119711824 -
Stora boken om grillning : så lyckas man med...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Parragon, [2011?]. Förlagets tryckta/dekorerade pappband med skyddsomslag. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 28x22,5 cm. 320 s. Rikligt illustrerad i färg.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445429762
- Titel
- Stora boken om grillning : så lyckas man med grillen, marinaden och kryddningen
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 277 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1518 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IStora boken om grillninghittar du alla recept du behöver för att bli en mästare vid grillen.
Här finns recept på många grillfavoriter, bland annat härliga grillbiffar, läckra spätt, finaste fisken, välsmakande vegetariskt, smarriga sallader, bästa tillbehören, desserter och drinkar.
Så, nu är det bara att tända grilen och sätta igång !
9781445429762 -
Matnytta och ögonfägnad : året på Stora Benha...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Atlantis, 1997. Förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott skick. 29x27 cm. 155, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Anna Skoog).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174863901
- Titel
- Matnytta och Ögonfägnad : Året på Stora Benhamra
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1137 g
- Språk
- Svenska
9789174863901 -
Blomstrande måltider
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ordalaget, 2010. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick! 143, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Malou Holm). Boken innehåller recept, odlingstips, fakta och kuriosa om ätbara blommor och örter som kan göra middagsbordet till en fä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465798
- Titel
- Blomstrande måltider
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 647 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vacker mat är roligare att äta!
Det har aldrig varit så populärt att kombinera mat med ätbara växter som nu. Det här är den första boken i ämnet från författarna bakom succéerna Smaker från Saltå Kvarn och Tjejmiddag. En färgsprakande bok full av blommor, blad, örter, recept, odlingstips och vackra fotografier. Se dig om i din trädgård, där finns mycket att ta tillvara på!
Strö lite lavendelsocker över glassen! Visste du att squashblommorna går att fritera, eller att blåklockan smakar isbergssallad?
Boken är uppdelad i teman: frukost, lunch, middag, dessert och dryck. Gemensamt för alla recept är att de innehåller blommor eller örter ur naturens skafferi. Varje blomma eller ört har en egen faktaruta med odlingstips, användningsområde och lite kuriosa. Boken innehåller närmare femtio recept och en mängd vackra och inspirerande foton.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har även skrivit Fika, Kika, Njut - Stockholms bästa utflykter och Runt Djurgården och Brunnsviken.
9789185465798 -
Mat och måltidsseder på Gotland
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Guteböcker / Press Grafica, [1992]. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med trådbunden inlaga. Ryggen blekt. Ett litet nagg/minimal spricka i ytpappen ivid bakre falsens nederkant. Bakpärmen lätt tilltryckt längs ca 1 cm av överkanten. I övrigt ett frä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187524155
- Titel
- Mat och måltidsseder på Gotland
- Författare
- Genrup, Kurt
- Förlag
- Visby : Guteböcker : Press
- Språk
- Svenska
9187524155 -
Condiments : gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur och Kultur, 2015. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Nära nyskick. 139, [1] s. Svensk text / Swdish text. Illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad).
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
FeminaFör alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
9789127143753 -
Kulinarisk njutning med en förlorad generatio...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Richters, 1996. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslaget med en ca 1 cm reva och något tilltryckt vid främre, övre hörnet, i övrigt mycket gott skick. 270 s., [16] pl.-s. ISBN: 91-7705-282-X. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917705282X
- Titel
- Kulinarisk njutning med en förlorad generation : recept och anekdoter från
- Författare
- Suzanne Rodriguez-Hunter
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 362 g
- Språk
- Svenska
917705282X -
Grönare, vildare, smartare : [plocka, laga oc...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Tukan förlag, 2016. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Nära nyskick. 158, [2] s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174395
- Titel
- Grönare, vildare, smartare
- Författare
- Marlene Gustawson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skörda och ät trädgårdens ogräs! Det är fullt av nyttigheter som gör under med din hälsa. Här får du lära dig vad som är ätbart och hur du kan laga till det.
I Grönare, vildare, smartare går Marlene Gustawson igenom de allra vanligaste vilda växterna och även de örter som många älskar att odla. Här får man tips, råd och recept på smoothies, juicer, mellanmål och lättare måltider.
Ta till vara det naturens skafferi har att erbjuda det är gratis, grönt, närodlat och ekologiskt!
Vare sig du har balkonglåda eller trädgård, skog eller park så finns det alltid något ätbart inom räckhåll och med den här boken i handen kommer du att hitta det.
Marelene Gustawson är fyto- och näringsterapeut. Hon har tidigare gett ut böckerna Gröna juicer & smoothies: Turboladda kroppen med rå energi och Gröna soppor & smoothie bowls: 90 vegetariska recept (med Ola Lauritzson).
9789176174395 -
Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2018. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. Mycket gott skick. 270, [2] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Martin Löf).
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
9789174246599 -
Cattelins kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Atlantis, 1996. Andra upplagan. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott antikvariskt skick, och inlagan mycket fin. 29,5x23 cm. 109, [3] s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174863940
- Titel
- Cattelins kokbok
- Författare
- Blekenberg, Kjell - Falk, Lars - Uhr, Harry - Bengtsson, Jan Åke - Pihl, Ove
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
9174863940 -
Pannkakor, plättar och crêpes
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica bokförlag, 2007. Förlagets tryckta/illustrerade pappband. Helt lätt tilltryckt märke längs ca 1 cm av frampärmens överkant, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 64 s. Illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428220
- Titel
- Pannkakor : plättar och crêpes
- Författare
- Ann-Christin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 391 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pannkakor funkar i alla sammanhang och kan varieras i det oändliga! De passar som såväl förrätt, varmrätt och dessert. Och du kan servera dem med nästan vad som helst.
Vill du avnjuta pannkakan som den är, kan du tillsätta lite likör, kanel eller nymald kardemumma i smeten. Vill du fylla den med mer smakstarka saker, som löjrom eller kanske rabarber och mandelmaräng, är den naturella pannkakssmaken helt perfekt.
Här finns recepten för alla tillfällen: vanliga pannkakor med ovanlig smaksättning, franskinspirerade crêpes, ugnspannkaka med ananas, suffléplättar, utflyktsknyten och pizzapannkaka. Här finns också tips och råd om smeten, gräddningen och serveringen. Dessutom några recept på goda tillbehör som sylt, likörgrädde och chokladsås.
9789153428220 -
Tryffel : mat för gudar, gutar & svin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Förord: Carl Jan Granqvist. Recept: Norbert Lang. Infobooks, 2008. Förlagets tryckta/illustrerade kartonnageband. Mycket gott skick. 144 s. Illustrerad i färg (foto: Erika Lidén). ISBN 978-91-7003-270-7. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032707
- Titel
- Tryffel : mat för gudar, gutar och svin
- Författare
- Wedén, Christina
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matintresserade får något drömmande i blicken när man nämner svart eller vit tryffel. Denna läckra matsvamp, som kostar 10 000 - 30 000 kr per kilo, omges av myter, passionerade kockar och en hängiven beundrarskara. Från att ha betraktats som en exklusiv utländsk delikatess har tryffeln nu gjort sitt intåg i Sverige. Tryffelsällskapen får allt fler medlemmar, svensk tryffel finns i handeln och tryffelsafari är populärt på bl.a. Gotland, inte minst tack vare denna bok, som utkom redan 2008 men fortfarande är den bästa källan till tryffelkunskap.
Boken är skriven av Dr Christina Wedén som är specialiserad på tryffel. Hon är forskare och lärare samt initiativtagare till den svenska tryffelodlingen. För sitt arbete kring den svarta bourgognetryffeln på svensk mark fick hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2019.I Tryffel - mat för gudar, gutar och svin finns allt för den tryffelintresserade, från historia och kuriosa till hur man utvecklar tryffelhundens nos och handfasta råd om hur man väljer och hanterar denna delikatess. Tryffelkännaren och stjärnkrögaren Norbert Lang bidrar med läckra recept och dryckesförslag, till både fest och vardag. Han drev tidigare den legendariska krogen Paul & Norbert i Stockholm och har bland annat fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Med vackert foto av Erika Lidén, förord av Carl-Jan Granqvist och en bordsbön till tryffelns lov av biskop Lennart Koskinen är detta en oumbärlig bok i varje matintresserads bokhylla.Boken vann Årets Bästa Alla Kategorier, vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 samt Gourmand World Cookbook Awards 2008.I samma serie ingår boken Sparris (f n slutsåld)
9789170032707 -
Smultrongården : livet och smakerna
Inbunden bok.
Nära nyskick. Votum, 2012. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade kartonnagepärmar. Nära nyskick. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Magdalena Björnsdotter). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815715
- Titel
- Smultrongården : livet och smakerna
- Författare
- Eriksson, Eva
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul. Kanske är det därför vi har så många besökare - glädje smittar ju! I en tid när allt snurrar snabbare och snabbare vill vi att våra besökare skall känna lugn och harmoni och få en massa positiv energi. Kanske är det huset från tidigt 1700-tal som skapar den känslan, eller doften från nybakat bröd. Det viktigaste för oss är att förmedla en känsla till dig, och därför har vi har fyllt boken med härliga bilder på mat, inredning, mysiga miljöer och smaskiga recept, inte bara från caféet utan även andra favoritrecept som följt genom åren. Jag hoppas att du skall känna doften av hembakt och den glädje och harmoni vårt hus och trädgård bjuder på! Själv får jag mängder av inspiration och energi från Vence, en liten bergsby i Frankrike. Vi har valt att ha ett kapitel med därifrån också. Häng med på en tur i vår Smultrongård. Vill du sitta på en stol i bersån, eller kanske sjunka ner framför den varma brasan? Eller kanske på med förklädet direkt och börja i köket? Låt dig inspireras och var välkommen!
Eva Eriksson
9789185815715 -
Med mycket grönt
Häftad bok.
Mycket gott skick. Natur och Lultur, 2007. Hft. Mycket gott skick, men försättsbladets några millimeter breda limning mot främre omslaget har släppt, dock ingen överhängande fara för hållfastheten. 30,5x23 cm. 158, [2] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad) läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
9789127357273 -
Assars kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma, 2008. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Några små, aningen tilltryckta märken, mitt på bakpärmen, och ryggtiteltexten helt lätt skavd, i övrigt mycket gott skick. 143, [1] s. Rikligt illustrerad, delvis med teckanade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850559
- Titel
- Assars kokbok
- Författare
- Larsson, Nisse
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 198 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ja, det går att äta maten i den här boken. Befolkningen i Nollberga har överlevt det mesta. Assars kokbok börjar där din barndom slutade. Assars kokbok är god, klok och enkel matlagning med humor.
Assars kokbok är en rapport från köken i Nollberga. Där lagar man mat som man alltid gjort, till synes egensinnigt men utan krusiduller.
Utbudet hos handlar Andersson är som det är. Sortimentet är basvaror som potatis, lök, smör och mjöl. Och varorna varierar med säsongen.
Från Fisk-Gunnars låda köper Nollbergaborna det han råkat få upp, och från det egna trädgårdslandet bärgar Tyrone, alias Bimbo, sina kålrötter.
Alla nollbergare deltar engagerat i Assars kokbok. Vegetarianen Viggo Filtner visar hur han hanterar rödbetor, Kung Royne brer mackor, Turbo-Hasse kokar soppa, Flora bakar bullar, Rymd-Börje berättar om sin färdkost och Laila Luger om sin turnémeny.
Hustomten lär ut gamla hushållsknep, sjömannen Explorer öppnar barskåpet och Razor får magknip av alla efterrätter.
Ur innehållet:
NOLLBERGAKÖKET; Slabbgryta, Botong, Ond saft
VIGGOS VEGO; Från potatis till ärter
BIMBOS FÖRSTA HJÄLPEN; tomatkartonger, makaroner mm.
VÄRPTA DRÖMMAR; allt om ägg
FISK-GUNNAR; Från rökt fisk till surmört
ASSARS ÅNGEST; Tips vid korvkiosken, falukorven ...
RYMD-BÖRJES FÄRDKOST
LAILA LUGERS TURNÉMENY
JOHANSSONS CHARK; Ät inte trafikdödade djur!
ELOF ÖHMANS TRENDKÄK; Pesto, crème fraiche, pizza
HUSTOMTENS SKOLA; Vedspiskunskap mm
FLORAS BULLAR; Om bröd, kakor och om att slicka skålen
RAZORS MAGKNIP; om efterrätter
EXPLORERS BARSKÅP; om mjöd och ond saft
PELLE PÄLSÄNGER OCH HANS GÄNG; hur man undviker the Pälls Ängers...
9789151850559 -
Utemat : kokbok för strand, picknick och träd...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. [Malmö : Rooth & Stone productions], 2004. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. En minimal, mörk fläck/stänk på främre snittet, i övrigt mycket gott skick. 157 s. Illustrerad i färg. ISBN 91-975341-1-0. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197534110
- Titel
- Utemat : [kokbok för strand, picknick och trädgård : den goda utematen] / Hans Rooth, Lage Stone, Jakob K. Sørensen ; foto: Runulfur Gudbjörnsson
- Författare
- Rooth, Hans - Stone, Lage - Sørensen, Jakob K. - Gudbjörnsson, Runulfur
- Förlag
- Malmö : Rooth & Stone productions
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
9197534110 -
Eriks såser och favoritrecept : från restaura...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica bokförlag, 2013. Tryckt/dekorerat förlagsband med trådbunden inlaga. Mycket gott skick. 25x25 cm. 141 s. Illustrerad i färg (foto: Bruno Ehrs). ISBN 978-91-534-3973-8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439738
- Titel
- Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
- Författare
- Erik Lallerstedt - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 249 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.
I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln.
9789153439738 -
Roten till allt gott
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Votum, 2017. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-88435-08-8.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188435088
- Titel
- Roten till allt gott
- Författare
- Randeniye, Malin
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
Rotfrukter är fantastiska råvaror, de är hälsosamma och oftast närodlade, dessutom är de alltid i säsong på grund av deras fina förmåga att kunna lagras. Rotfrukter är också billiga och går att variera i all oändlighet. Helt enkelt supermat när den är som bäst.
I boken delar författaren Malin Randeniye med sig av sina personliga favoriter av sunda rotfruktsrätter, nostalgiska barndomsklassiker och inspirerande rotfruktsrecept från världens alla hörn.
Malin Randeniye, legitimerad dietist, som arbetar med inspirerande, informationsrik och väl genomarbetad matunderhållning. Hon är grundare av och chefredaktör på tidningen Glutenfri Matglädje och medverkar sedan flera år tillbaka i det populära inslaget Mat med Malin i Sveriges Radio P4 Sörmland. I sin debutbok har Malin själv skapat recepten, skrivit texterna, fotat, illustrerat och formgivit boken.
9789188435088 -
Allt om matlagning : från nybörjare till mäst...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Love Food, [2013]. Förlagets tryckta/dekorerade och laminerade pappband i mycket gott skick. Skyddsomslaget med ett nagg/liten reva vid rygghuvudet, i hörnet mot framsidans överkant, i övrigt mycket gott antikvariskt skick. 768 s. Rikligt illustrerad i fä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161582
- Titel
- Allt om matlagning : från nybörjare till mästerkock
- Författare
- Beer, Günter
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 2556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt om matlagning: från nybörjare till mästerkock - En bibel i köket om konsten att laga mat.
Oavsett vilken typ av kock du är, är det slutresultatet som räknas. Den här kokboken erbjuder något passande för alla!
Allt om matlagning tar dig genom allt som är värt att veta om matlagning, från förberedande av ingredienser till sammansättningen av en hel måltid. Innehåller tydliga steg för steg-instruktioner för varje recept.
Patrik Jaros, en gång vald till Guide Michelin´s yngsta stjärnkock, är författare och stylist till ett antal framgångsrika kokböcker.
Günter Beer har genom åren fotograferat åtskilliga ämnen men har sedan 1994 fokuserat på kokböcker.
Format: 200x768mm
9789187161582 -
Allt om mat : stora kokboken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2010. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 28,5x26,5 cm. 431 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-1-302396-0.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023960
- Titel
- Allt om Mat : stora kokboken
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 282 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna inspirerande grundkokbok är den enda kokbok en modern matlagare behöver; året runt och i livets alla skiften. De cirka 600 recepten är samlade ur Allt om Mat, alla rätter är provlagade i provköket. Och - består av max åtta ingredienser!
Innehåll: Vardag (lätt och snabbt), Fredag (festlig inledning på helgen), Lördag (menyer med tre rätter; förrätt, huvudrätt, dessert), Söndag (långlagat, menyer med huvudrätt + dessert), Fester och kalas (student, bröllop, födelsedag, skaldjursbuffé, brunch, kräftkalas, gåsmiddag, halloween, glöggfest), Högtider (påsk, midsommar, jul, nyår), Skördetid (bär och svamp).
Dessutom uppslag med fakta om råvaror, matlagningstekniker med mera. Många tips och kompletterande texter förutom recepten. Lättillgänglig information om stek- och koktemperaturer.
"Detta är kanske inte en grundkokbok i traditionell mening, men - om vi får säga det själva - en ovanligt grundlig kokbok.
Vi som arbetat med den här boken är inte bara uppfyllda av matlagningens fröjder utan vet också en del om matlagarens värsta fiender och kökets vanliga fallgropar. Med åren har vi lärt oss vad som kan gå på tok och vilka moment även den vana matlagaren kan bli osäker på. Det har vi tagit fasta på när vi valt ut tips och texter som kompletterar recepten. På tre faktaspäckade uppslag har vi samlat goda råd under rubrikerna Att lyckas med festen, Att lyckas med baket och Att lyckas i köket. Det sistnämnda innehåller bland annat matnyttig information om tillagningstemperaturer, styckningsdetaljer, infrysning, hållbarhet och förvaring.
Provköket - vårt hjärta!
Här provlagas varenda rätt innan receptet publiceras i tidningen. Och i boken! Allt för att vi ska vara säkra på att receptet verkligen fungerar och resultatet blir så gott som det ser ut på bilden."
9789113023960 -
Gott att ge bort : ätbara presenter från Linn...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2011. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 143, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-133-4.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241334
- Titel
- Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi
- Författare
- Seidel, Linnéa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor – från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.
9789174241334 -
Steak House : mat för köttälskare
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Love Food/Parakit förlag, [2014]. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 124, [4] s. Svensk text / swedish text. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-87161-80-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161803
- Titel
- Steak House : mat för köttälskare
- Författare
- Jefferson, Lincoln
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För alla köttälskare
Återskapa känslan av riktigt amerikanskt Steak House hemma i köket.
Fullmatad med recept på stora, möra och saftiga biffar och filéer med passande tillbehör.
Recept som funkar både för grillen och spisen.
Lär dig mer om amerikanskt styckningsschema; vad som är vad bland alla de typiska bitarna (rib eye, sirloin, tenderloin, flank etc.) och deras svenska motsvarigheter.
Köttbitar efter amerikanskt styckningsschema blir en allt vanligare syn i charkdiskarna runt om i Sverige. Här får man gott om inspiration på tillagning.
Alla recept fungerar även med köttbitar efter svenskt styckningsschema eftersom recepten anger typ av köttbit både på svenska och engelska.
Format: 199x247 mm
9789187161803 -
Eat Good : recept som förändrar världen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Förord av Gunhild Stordalen. Bokförlaget Max Ström, 2018. Andra tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 26x22 cm. 221, [3] s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-7126-437-4. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264374
- Titel
- Eat Good : recept som förändrar världen
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 261 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.Denna kokbok presenterar mer än sjuttio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
9789171264374 -
Spiralize it! : [läckra rätter med svarvade g...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan förlag, 2017. Förlagets tryckta/illustrerade kartonnageband. Mycket gott skick. 22,5x22,5 cm. 112 s. Svensk text. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7617-865-2. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178652
- Titel
- Spiralize it!
- Författare
- Wiedemann, Christina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelt, gott och hälsosamt!
Med en grönsakssvarv kan du enkelt och snabbt förnya och utöka din vegetariska repertoar. Det går nästan larvigt lätt att fixa maten med en svarv och söker man ett smidigt sätt att byta ut kolhydraterna mot grönt, så är svarven ett oumbärligt verktyg.
Med en grönsakssvarv gör du snabbt nudlar och spaghetti av både frukt och grönsaker. Men du kan göra mycket mer än bara grönsaksspaghetti. I den här boken får du en mängd recept på varma och kalla rätter som soppor, tillbehör, sallader, grytor m.m. Även om tyngdpunkten ligger på vegetariskt så finns här även recept som innehåller kött.
Den här boken ser till att du får ut allt och lite till av naturens gröna skafferi!
9789176178652 -
Naturens skafferi : mat med tradition, presen...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Valentin Förlag, 1999. Andra upplagan. Förlagets tryckta/illustrerade och laminerade karonnageband. Utan skyddsomslag. 28,5x23,5 cm. Mycket gott skick. 160 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-88796-85-X. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918879685X
- Titel
- Naturens skafferi
- Författare
- Stephanie Donaldson
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1003 g
- Språk
- Svenska
918879685X -
Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonniers, 1990. Förlagets helklotband i mycket gott antikvariskt skick. Skyddsomslaget helt lätt veckat/skavt vid rygghuvudet och övre hörnen samt något veckat/”uttänjt” i vecket mot främre invikningsfliken, i övrigt fräscht och i mycket gott skick. I oms läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134510796
- Titel
- Kokkonsten : tekniker, ingredienser, redskap för det internationella, klassiska köket
- Författare
- Willan, Anne - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
9134510796 -
Mat som det är någon mening med : goda råd oc...
Häftad bok.
Gott skick. MOW, 2003. Andra upplagan, andra tryckningen. Hft. Läsränder i ryggen, men välhållen i häftningen/limningen. I övrigt mycket gott skick. 160 s. Illustrerad i färg. ISBN 91-974663-4-4. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197466344
- Titel
- Mat som det är någon mening med : goda råd och recept från Alftaköket
- Författare
- Wallmyr, Isa - Bille, Karin - Bergkrantz, Gunnar
- Förlag
- Danderyd : MOW
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
9197466344 -
Sommar med Ernst : mat, blommor & fix
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica, 2010. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade pappärmar. 27x20 cm. Ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 126, [2] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-534-3451-1. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434511
- Titel
- Sommar med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Ernst Kirchsteiger firar sommar gör han det med ena metern i hängmattan och den andra i verktygslådan. Sommaren är lika delar kontemplation och kreativitet. Det är nu vi har tid och lust att gå loss på projekt och laga lagom lättjefull mat.
Vi är förvirrade bönder allihop. Vi låtsas vara storstadsmänniskor och urbana, men inom oss finns en längtan efter att gräva, dona i trädgården, sätta en bröddeg, måla om just det där handfasta som vi fått armar och hjärna för att göra.
I Sommar med Ernst ryker både strumpor och skor när vår folkkäre inredare bjuder in läsarna till sin sommarvärld. Vi får lära oss allt från att sy hissgardiner till att grilla kräftor. Ernst bjuder på sina smartaste fix för sommarstugan och lagar mat i det fria. Det vankas somriga recept, ärliga material och fiffiga lösningar. Allt färgsatt med vackra bilder från Ernst egen sommar.
9789153434511 -
Soppor : en komplett receptsamling
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Inledning av Jenny Linford. Tukan förlag (serien One & Only), [2011]. Förlagets tryckta/illustrerade pappband. 17x16,5 cm. Mycket gott antikvariskt skick. 222, [16] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7401-341-2. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013412
- Titel
- Soppor
- Författare
- Wildsmith, Emma - Caldon, Helena
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 168 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 602 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga soppa är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från krämig viltsoppa med svamp till gazpacho och thailändsk soppa med laxspett. Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i soppornas underbara värld.
Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man lagar riktigt goda soppor.
Recepten är lätta att följa och varje soppa illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med soppa.
Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!
Format: 165 x 170 mm
Fler titlar i samma serie:
The one & only - Grytor och gratänger
The one & only - Cupcakes och muffins
The one & only - Tapas och förrätter
The one & only - Sallader
The one & only - Asiatiskt
The one & only - Pajer
The one & only - Fisk och skaldjur
9789174013412 -
Västerbottensost
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma, 2008. Förlagets klotryggband, med tryckta/illustrerade pappärmar. Klotväven aningen blekt i ryggen och i frampärmens marginal, i övrigt mycket gott skick, men rester av stor prislapp kvar på frampärmen. 28,5x22 cm. 144 s. Rikligt illustrerad i fär läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
9789151850511
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn