-
Condiments : gör egen vinäger, harissa och ho...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Natur och Kultur, 2015. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Nära nyskick. 139, [1] s. Svensk text / Swdish text. Illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad).
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127143753
- Titel
- Condiments : gör egen vinäger, harissa och hot sauce
- Författare
- Dafgård, Caroline
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
Den här boken handlar om hur du gör dina egna smaksättningar. Från sweet chili-sås och tacokrydda till pepprig amerikansk hot sauce och het tunisisk harissa. Du gör dem själv hemma genom att koka, blanda, mixa, jäsa och lagra. Vardagswoken blir godare med hemgjord oystersås, vinägretten roligare på hemkörd vinäger och ostronen lyxigare med hemjäst hot sauce.
Att inte lägga någon omtanke på exempelvis ketchupen eller majonnäsen är egentligen lite konstigt när många idag lägger timmar på att göra perfekta högrevsburgare med briochebröd och trippelfriterade pommes. Ungefär som att göra sig sjukt snygg inför en dejt och sen skita i att borsta tänderna när man går hemifrån.
Boken är en hyllning till smaksättarna och en guide till hur du lagar egna. Recepten är inte särskilt komplicerade. Några tar lite längre tid att göra och andra innehåller lite ovanliga råvaror. Men arbetsinsatsen är ofta liten och belöningen är alltid större.
Caroline Dafgård arbetar som frilansande kock och matstylist med olika livsmedelsföretag och tidningar som kunder.
"För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap."
Gourmet
"För den som gått in för att göra allt från grunden är detta en omistlig bok."
Allt om Mat
"Kocken och matstylisten Caroline Dafgård ger dig både koll och inspiration."
Allt om Vin
"Bästa läsning."
City Malmö
"Med enkla medel och snyggt utförande visar boken hur enkelt det faktiskt är att göra det själv - och det blir faktiskt alltid godare än köpt."
Umeå Tidning
"Här får du mängder av smaksättningar som förgyller vilken rätt som helst."
MatMagasinet
"Sugen på tips om allt det där lilla extra som förhöjer måltiderna? Då är Caroline Dafgård Widnerssons bok Condiments - Gör egen vinäger, harissa och hot sauce det du söker."
Femina
För alla som säger sig hata halvfabrikat är det nu upp till bevis - efter inköp av Caroline Dafgårds bok Condiments finns inga ursäkter för att inte veva ihop sin egen hot sauce, sätta en vinäger eller mortla senap.
Gourmet
9789127143753 -
Markus höst- och vintermat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. The Bearded Lady, 2014. Förlagets helklotband i mycket gott skick! Skyddsomslaget med rester av prislapp kvar på baksidan, i övrigt fräscht och i mycket gott antikvariskt skick. 27x20 cm. 235, [1] s. Svensk text / Swedish text. Rikligt illustrerad, huvuds läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623487
- Titel
- Markus höst- och vintermat
- Författare
- Aujalay, Markus
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 269 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1090 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Markus kök!
Hösten och vintern har många goda och intressanta råvaror att erbjuda. Och de traditionella mathelgerna lyser upp i vintermörkret. Här har Markus Aujalay samlat närmare 100 av sina årstidsfavoriter. Enkla, lättfattliga recept som förklaras steg för steg du kommer garanterat lyckas i köket. Här finns den perfekta utflyktsmaten, den fiffigaste plommonsylten och den geniala sillinläggningen som imponerar på alla. Och här finns recepten på den riktigt goda maten till den roliga nyårsfesten.
Markus höst- och vintermat kommer att följas upp av Markus vår- och sommarmat, där han bjuder på sina bästa recept och tips för den överdådiga varma delen av året.
9789186623487 -
Kulinarisk njutning med en förlorad generatio...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Richters, 1996. Förlagsband i mycket gott skick. Skyddsomslaget med en ca 1 cm reva och något tilltryckt vid främre, övre hörnet, i övrigt mycket gott skick. 270 s., [16] pl.-s. ISBN: 91-7705-282-X. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917705282X
- Titel
- Kulinarisk njutning med en förlorad generation : recept och anekdoter från
- Författare
- Suzanne Rodriguez-Hunter
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 362 g
- Språk
- Svenska
917705282X -
Grönare, vildare, smartare : [plocka, laga oc...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Tukan förlag, 2016. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Nära nyskick. 158, [2] s. Rikligt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174395
- Titel
- Grönare, vildare, smartare
- Författare
- Marlene Gustawson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skörda och ät trädgårdens ogräs! Det är fullt av nyttigheter som gör under med din hälsa. Här får du lära dig vad som är ätbart och hur du kan laga till det.
I Grönare, vildare, smartare går Marlene Gustawson igenom de allra vanligaste vilda växterna och även de örter som många älskar att odla. Här får man tips, råd och recept på smoothies, juicer, mellanmål och lättare måltider.
Ta till vara det naturens skafferi har att erbjuda det är gratis, grönt, närodlat och ekologiskt!
Vare sig du har balkonglåda eller trädgård, skog eller park så finns det alltid något ätbart inom räckhåll och med den här boken i handen kommer du att hitta det.
Marelene Gustawson är fyto- och näringsterapeut. Hon har tidigare gett ut böckerna Gröna juicer & smoothies: Turboladda kroppen med rå energi och Gröna soppor & smoothie bowls: 90 vegetariska recept (med Ola Lauritzson).
9789176174395 -
Rädda maten : restaurang Retaste : manual för...
Häftad bok.
Nära nyskick. Bonnier Fakta, 2019. Trådhäftad, med öppen rygg. Nära nyskick. 127 s. Illustrerad i färg (foto: Erica Wessman).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249972
- Titel
- Rädda maten! : manual för minskat matsvinn
- Författare
- Svensson, Paul
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 241 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 364 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klimatsmarta recept som minskar matsvinnet.Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. Är det inte dags att börja agera mot matsvinnet? Som svar på den frågan föddes idén om restaurangen Retaste, där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman fångade upp råvaror som var på väg att bli sopor och lagade till dem på bästa sätt. I den här kokboken får du ta del av 80 klimatsmarta recept och tips som minskar matsvinnet i ditt hem. Tillsammans gör vi skillnad!
9789174249972 -
Country cooking med Jill i Nashville
Inbunden bok.
Nära nyskick. Massolit förlag, 2014. Förlagets tryckta/illustrerade pappband. Nära nyskick. 29,5x24 cm. 165 s. + CD i pappfodral på bakpärmens insida. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-87785-07-8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785078
- Titel
- Country cooking : med Jill i Nashville
- Författare
- Johnson, Jill
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 293 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1125 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jill Johnson vill koppla av från turnélivet lagar hon mat. I köket släpper hon fram samma passion och kreativitet som i sin musik, och i Country Cooking bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk. I boken väljer Jill ut sina personliga receptfavoriter från sin amerikanska repertoar, oavsett om det handlar om flamsig barbequefest med låtskrivarkompisarna eller färgsprakande grönsaksfester med inspiration från Södern. Följ med Jill Johnson på en unik resa till countrymusikens vagga, illustrerad med Ulrika Ekbloms enastående foton. Upplev känslan av spontandans vid ladan, nygrillade majskolvar och livemusik på hörnet. I Nashville kan allt hända. Både på scenen och vid spisen. CD-skiva medföljer boken.LÅTLISTA "COUNTRY JAM"1. NIGHT FLYER2. IF I NEEDED YOU3. QUEEN OF HEARTS4. JUKEBOX IS HAPPY HERE5. NOT CAUSE I WANTED TO6. ORPHAN GIRL7. GOING DOWN TO THE RIVER8. LOVE HURTS9. LOVE IS A ROSE10. AIN'T GOT A PRAYER
9789187785078 -
Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2018. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade pappärmar. Mycket gott skick. 270, [2] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Martin Löf).
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246599
- Titel
- Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem?Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand, rapphöna, fasan och ripa, när på säsongen fisk som torsk, öring, gös, sik och abborre är som bäst och vilka gröna delikatesser han brukar hämta i naturen. Men framförallt bjuder han på 100 nya recept på allt från pepprig rådjursrygg med rödvinssås till älgsouvlaki med grekisk bondsallad, plommonspäckat vildsvin, fasan med röd coleslaw, smörstekt gös med kantareller och mazarinkaka med skogens bär.En ny kokbok à la Morberg, vildare än någonsin! För jägare, fiskare, svamp- och bärplockare – och alla som köper sitt vilt i butiken.
9789174246599 -
Vinterkalas
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2010. Tredje upplagan. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Mycket gott skick. 318, [1] s. ISBN 978-91-1-303475-1.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113034751
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Vinterkalas gavs ut i original 2008.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
9789113034751 -
En godare jul : [med Carola från advent till...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bokförlaget Max Ström, 2016. Förlagets tryckta/dekorerade helklotband. Frampärmens främre, övre hörn med lätt märke/skugga efter borttagen prislapp eller dylikt, i övrigt nära nyskick. 29x22 cm. 150, [10] s. + CD ”Drömmen om julen” i plastficka på frampär läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263971
- Titel
- En godare jul
- Författare
- Häggkvist, Carola - Landqvist, Malin
- Förlag
- Stockholm : Max Ström
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
9789171263971 -
Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar,...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2013. Femte tryckningen. Förlagsband med rygg i konstläder och tryckta/dekorerade pappärmar. Rygghuvudet och närmast angränsande pärmakanter aningen skavda, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 317, [3] s. Illustrerad i färg ( läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240832
- Titel
- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt.Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty.Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson.16 fullmatade kapitel med recept:Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - DesserterVid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
9789174240832 -
Cattelins kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Atlantis, 1996. Andra upplagan. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott antikvariskt skick, och inlagan mycket fin. 29,5x23 cm. 109, [3] s. Rikligt illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174863940
- Titel
- Cattelins kokbok
- Författare
- Blekenberg, Kjell - Falk, Lars - Uhr, Harry - Bengtsson, Jan Åke - Pihl, Ove
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
9174863940 -
Pannkakor, plättar och crêpes
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica bokförlag, 2007. Förlagets tryckta/illustrerade pappband. Helt lätt tilltryckt märke längs ca 1 cm av frampärmens överkant, i övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick. 64 s. Illustrerad i färg. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153428220
- Titel
- Pannkakor : plättar och crêpes
- Författare
- Ann-Christin Hallgren
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 391 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pannkakor funkar i alla sammanhang och kan varieras i det oändliga! De passar som såväl förrätt, varmrätt och dessert. Och du kan servera dem med nästan vad som helst.
Vill du avnjuta pannkakan som den är, kan du tillsätta lite likör, kanel eller nymald kardemumma i smeten. Vill du fylla den med mer smakstarka saker, som löjrom eller kanske rabarber och mandelmaräng, är den naturella pannkakssmaken helt perfekt.
Här finns recepten för alla tillfällen: vanliga pannkakor med ovanlig smaksättning, franskinspirerade crêpes, ugnspannkaka med ananas, suffléplättar, utflyktsknyten och pizzapannkaka. Här finns också tips och råd om smeten, gräddningen och serveringen. Dessutom några recept på goda tillbehör som sylt, likörgrädde och chokladsås.
9789153428220 -
Tryffel : mat för gudar, gutar & svin
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Förord: Carl Jan Granqvist. Recept: Norbert Lang. Infobooks, 2008. Förlagets tryckta/illustrerade kartonnageband. Mycket gott skick. 144 s. Illustrerad i färg (foto: Erika Lidén). ISBN 978-91-7003-270-7. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032707
- Titel
- Tryffel : mat för gudar, gutar och svin
- Författare
- Wedén, Christina
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 191 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matintresserade får något drömmande i blicken när man nämner svart eller vit tryffel. Denna läckra matsvamp, som kostar 10 000 - 30 000 kr per kilo, omges av myter, passionerade kockar och en hängiven beundrarskara. Från att ha betraktats som en exklusiv utländsk delikatess har tryffeln nu gjort sitt intåg i Sverige. Tryffelsällskapen får allt fler medlemmar, svensk tryffel finns i handeln och tryffelsafari är populärt på bl.a. Gotland, inte minst tack vare denna bok, som utkom redan 2008 men fortfarande är den bästa källan till tryffelkunskap.
Boken är skriven av Dr Christina Wedén som är specialiserad på tryffel. Hon är forskare och lärare samt initiativtagare till den svenska tryffelodlingen. För sitt arbete kring den svarta bourgognetryffeln på svensk mark fick hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2019.I Tryffel - mat för gudar, gutar och svin finns allt för den tryffelintresserade, från historia och kuriosa till hur man utvecklar tryffelhundens nos och handfasta råd om hur man väljer och hanterar denna delikatess. Tryffelkännaren och stjärnkrögaren Norbert Lang bidrar med läckra recept och dryckesförslag, till både fest och vardag. Han drev tidigare den legendariska krogen Paul & Norbert i Stockholm och har bland annat fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Med vackert foto av Erika Lidén, förord av Carl-Jan Granqvist och en bordsbön till tryffelns lov av biskop Lennart Koskinen är detta en oumbärlig bok i varje matintresserads bokhylla.Boken vann Årets Bästa Alla Kategorier, vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 samt Gourmand World Cookbook Awards 2008.I samma serie ingår boken Sparris (f n slutsåld)
9789170032707 -
Smultrongården : livet och smakerna
Inbunden bok.
Nära nyskick. Votum, 2012. Förlagets klotryggband med tryckta/illustrerade kartonnagepärmar. Nära nyskick. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Magdalena Björnsdotter). … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185815715
- Titel
- Smultrongården : livet och smakerna
- Författare
- Eriksson, Eva
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul. Kanske är det därför vi har så många besökare - glädje smittar ju! I en tid när allt snurrar snabbare och snabbare vill vi att våra besökare skall känna lugn och harmoni och få en massa positiv energi. Kanske är det huset från tidigt 1700-tal som skapar den känslan, eller doften från nybakat bröd. Det viktigaste för oss är att förmedla en känsla till dig, och därför har vi har fyllt boken med härliga bilder på mat, inredning, mysiga miljöer och smaskiga recept, inte bara från caféet utan även andra favoritrecept som följt genom åren. Jag hoppas att du skall känna doften av hembakt och den glädje och harmoni vårt hus och trädgård bjuder på! Själv får jag mängder av inspiration och energi från Vence, en liten bergsby i Frankrike. Vi har valt att ha ett kapitel med därifrån också. Häng med på en tur i vår Smultrongård. Vill du sitta på en stol i bersån, eller kanske sjunka ner framför den varma brasan? Eller kanske på med förklädet direkt och börja i köket? Låt dig inspireras och var välkommen!
Eva Eriksson
9789185815715 -
Med mycket grönt
Häftad bok.
Mycket gott skick. Natur och Lultur, 2007. Hft. Mycket gott skick, men försättsbladets några millimeter breda limning mot främre omslaget har släppt, dock ingen överhängande fara för hållfastheten. 30,5x23 cm. 158, [2] s. Rikligt illustrerad i färg (foto: Matilda Lindeblad) läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
9789127357273 -
Butlers lamm : [Carl Butlers bästa lammrecept...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Alfabeta Bokförlag, 1995. Andra tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade och laminerade pappband i mycket gott skick. Skyddsomslaget med ett litet uppskavt nagg i främre, nedre hörnet samt med ryggen aningen blekt, i övrigt fräscht och i mycket gott skic läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177124898
- Titel
- Butlers lamm
- Författare
- Carl Butler
- Förlag
- Alfabeta
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 885 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett 80-tal av de bästa lammrecepten och ett 20-tal recept på goda tillbehör. Därtill vintips av vinskribenten Nenne Wåhlander. En kokbok som ligger i tiden. Lamm är mat som är både godare och nyttigare än det mesta. Lamm strövar fritt omkring. Illustrerad med ett hundratal aptitretande färgfoton tagna av Knut E. Svensson, en av våra främsta matfotografer.
9177124898 -
Assars kokbok
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Prisma, 2008. Förlagets klotryggband med tryckta/dekorerade kartonnagepärmar. Några små, aningen tilltryckta märken, mitt på bakpärmen, och ryggtiteltexten helt lätt skavd, i övrigt mycket gott skick. 143, [1] s. Rikligt illustrerad, delvis med teckanade läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850559
- Titel
- Assars kokbok
- Författare
- Larsson, Nisse
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 198 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ja, det går att äta maten i den här boken. Befolkningen i Nollberga har överlevt det mesta. Assars kokbok börjar där din barndom slutade. Assars kokbok är god, klok och enkel matlagning med humor.
Assars kokbok är en rapport från köken i Nollberga. Där lagar man mat som man alltid gjort, till synes egensinnigt men utan krusiduller.
Utbudet hos handlar Andersson är som det är. Sortimentet är basvaror som potatis, lök, smör och mjöl. Och varorna varierar med säsongen.
Från Fisk-Gunnars låda köper Nollbergaborna det han råkat få upp, och från det egna trädgårdslandet bärgar Tyrone, alias Bimbo, sina kålrötter.
Alla nollbergare deltar engagerat i Assars kokbok. Vegetarianen Viggo Filtner visar hur han hanterar rödbetor, Kung Royne brer mackor, Turbo-Hasse kokar soppa, Flora bakar bullar, Rymd-Börje berättar om sin färdkost och Laila Luger om sin turnémeny.
Hustomten lär ut gamla hushållsknep, sjömannen Explorer öppnar barskåpet och Razor får magknip av alla efterrätter.
Ur innehållet:
NOLLBERGAKÖKET; Slabbgryta, Botong, Ond saft
VIGGOS VEGO; Från potatis till ärter
BIMBOS FÖRSTA HJÄLPEN; tomatkartonger, makaroner mm.
VÄRPTA DRÖMMAR; allt om ägg
FISK-GUNNAR; Från rökt fisk till surmört
ASSARS ÅNGEST; Tips vid korvkiosken, falukorven ...
RYMD-BÖRJES FÄRDKOST
LAILA LUGERS TURNÉMENY
JOHANSSONS CHARK; Ät inte trafikdödade djur!
ELOF ÖHMANS TRENDKÄK; Pesto, crème fraiche, pizza
HUSTOMTENS SKOLA; Vedspiskunskap mm
FLORAS BULLAR; Om bröd, kakor och om att slicka skålen
RAZORS MAGKNIP; om efterrätter
EXPLORERS BARSKÅP; om mjöd och ond saft
PELLE PÄLSÄNGER OCH HANS GÄNG; hur man undviker the Pälls Ängers...
9789151850559 -
Utemat : kokbok för strand, picknick och träd...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. [Malmö : Rooth & Stone productions], 2004. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. En minimal, mörk fläck/stänk på främre snittet, i övrigt mycket gott skick. 157 s. Illustrerad i färg. ISBN 91-975341-1-0. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197534110
- Titel
- Utemat : [kokbok för strand, picknick och trädgård : den goda utematen] / Hans Rooth, Lage Stone, Jakob K. Sørensen ; foto: Runulfur Gudbjörnsson
- Författare
- Rooth, Hans - Stone, Lage - Sørensen, Jakob K. - Gudbjörnsson, Runulfur
- Förlag
- Malmö : Rooth & Stone productions
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
9197534110 -
Eriks såser och favoritrecept : från restaura...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ica bokförlag, 2013. Tryckt/dekorerat förlagsband med trådbunden inlaga. Mycket gott skick. 25x25 cm. 141 s. Illustrerad i färg (foto: Bruno Ehrs). ISBN 978-91-534-3973-8. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439738
- Titel
- Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
- Författare
- Erik Lallerstedt - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 249 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.
I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln.
9789153439738 -
Roten till allt gott
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Votum, 2017. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 191, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-88435-08-8.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188435088
- Titel
- Roten till allt gott
- Författare
- Randeniye, Malin
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1020 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider.
Rotfrukter är fantastiska råvaror, de är hälsosamma och oftast närodlade, dessutom är de alltid i säsong på grund av deras fina förmåga att kunna lagras. Rotfrukter är också billiga och går att variera i all oändlighet. Helt enkelt supermat när den är som bäst.
I boken delar författaren Malin Randeniye med sig av sina personliga favoriter av sunda rotfruktsrätter, nostalgiska barndomsklassiker och inspirerande rotfruktsrecept från världens alla hörn.
Malin Randeniye, legitimerad dietist, som arbetar med inspirerande, informationsrik och väl genomarbetad matunderhållning. Hon är grundare av och chefredaktör på tidningen Glutenfri Matglädje och medverkar sedan flera år tillbaka i det populära inslaget Mat med Malin i Sveriges Radio P4 Sörmland. I sin debutbok har Malin själv skapat recepten, skrivit texterna, fotat, illustrerat och formgivit boken.
9789188435088 -
Studentmat : snabba rätter som boostar kropp...
Häftad bok.
Mycket gott skick. PrintWorks, 2017. Hft. Fräscht exemplar i mycket gott skick. 160 s. Illustrerad i färg, av Karin Ohlsson. ISBN 978-91-636-1361-6.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163613616
- Titel
- Studentmat : snabba rätter som boostar kropp & hjärna
- Författare
- Linhart, Cecilia
- Förlag
- PrintWorks
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 150 x 215 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok vänder sig framför allt till dig som är student, med hänsyn till hur vardagen ser ut gällande tid, boende, ekonomi, pluggande och festande. Det är en bok för dig som helst inte vill laga mat, än mindre lägga så mycket tid eller pengar på mat, men som ändå vill må bra och prestera ditt bästa i studierna och vardagen.
För många är studentlivet den roligaste tiden i livet. Tentaplugg som övergår till nattsudd. Nya vänner och nya aktiviteter. Det innebär också eget ansvar, att flytta hemifrån och att rå sig själv. Köpa och laga mat, äta och diska. Plötsligt står du där själv i butiken och ska handla mat, men vad ska du välja? Att bra mat gör dig gott vet du, men hur viktigt är det egentligen? Hela två tredjedelar av immunförsvaret sägs ligga i magtarmkanalen som i sin tur står i nära kontakt med hjärnan. Bra mat stärker ditt immunförsvar så att du blir piggare, gladare, friskare och orkar mer.
Recepten i den här boken är speciellt framtagna för att bygga ett starkt immunförsvar enligt IFD, Inflammation Free Diet-systemet, som du kan läsa mer om i boken. Vi har utgått från matvaror som generellt sett är billiga, snabblagade och använder lite disk för att passa in i ett studentkök.
Nu kan du få tid och pengar över till annat samtidigt som du ger din kropp det bästa budgetbränslet för att hålla dig frisk, umgås med vänner, träna, plugga och ge järnet på tentorna.
9789163613616 -
Allt om matlagning : från nybörjare till mäst...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Love Food, [2013]. Förlagets tryckta/dekorerade och laminerade pappband i mycket gott skick. Skyddsomslaget med ett nagg/liten reva vid rygghuvudet, i hörnet mot framsidans överkant, i övrigt mycket gott antikvariskt skick. 768 s. Rikligt illustrerad i fä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161582
- Titel
- Allt om matlagning : från nybörjare till mästerkock
- Författare
- Beer, Günter
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 49 mm
- Vikt
- 2556 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt om matlagning: från nybörjare till mästerkock - En bibel i köket om konsten att laga mat.
Oavsett vilken typ av kock du är, är det slutresultatet som räknas. Den här kokboken erbjuder något passande för alla!
Allt om matlagning tar dig genom allt som är värt att veta om matlagning, från förberedande av ingredienser till sammansättningen av en hel måltid. Innehåller tydliga steg för steg-instruktioner för varje recept.
Patrik Jaros, en gång vald till Guide Michelin´s yngsta stjärnkock, är författare och stylist till ett antal framgångsrika kokböcker.
Günter Beer har genom åren fotograferat åtskilliga ämnen men har sedan 1994 fokuserat på kokböcker.
Format: 200x768mm
9789187161582 -
Allt om mat : stora kokboken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Norstedts, 2010. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 28,5x26,5 cm. 431 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-1-302396-0.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023960
- Titel
- Allt om Mat : stora kokboken
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 266 x 282 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna inspirerande grundkokbok är den enda kokbok en modern matlagare behöver; året runt och i livets alla skiften. De cirka 600 recepten är samlade ur Allt om Mat, alla rätter är provlagade i provköket. Och - består av max åtta ingredienser!
Innehåll: Vardag (lätt och snabbt), Fredag (festlig inledning på helgen), Lördag (menyer med tre rätter; förrätt, huvudrätt, dessert), Söndag (långlagat, menyer med huvudrätt + dessert), Fester och kalas (student, bröllop, födelsedag, skaldjursbuffé, brunch, kräftkalas, gåsmiddag, halloween, glöggfest), Högtider (påsk, midsommar, jul, nyår), Skördetid (bär och svamp).
Dessutom uppslag med fakta om råvaror, matlagningstekniker med mera. Många tips och kompletterande texter förutom recepten. Lättillgänglig information om stek- och koktemperaturer.
"Detta är kanske inte en grundkokbok i traditionell mening, men - om vi får säga det själva - en ovanligt grundlig kokbok.
Vi som arbetat med den här boken är inte bara uppfyllda av matlagningens fröjder utan vet också en del om matlagarens värsta fiender och kökets vanliga fallgropar. Med åren har vi lärt oss vad som kan gå på tok och vilka moment även den vana matlagaren kan bli osäker på. Det har vi tagit fasta på när vi valt ut tips och texter som kompletterar recepten. På tre faktaspäckade uppslag har vi samlat goda råd under rubrikerna Att lyckas med festen, Att lyckas med baket och Att lyckas i köket. Det sistnämnda innehåller bland annat matnyttig information om tillagningstemperaturer, styckningsdetaljer, infrysning, hållbarhet och förvaring.
Provköket - vårt hjärta!
Här provlagas varenda rätt innan receptet publiceras i tidningen. Och i boken! Allt för att vi ska vara säkra på att receptet verkligen fungerar och resultatet blir så gott som det ser ut på bilden."
9789113023960 -
Niklas jul
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Triumf förlag, 2018. Förlagets tryckta/dekorerade pappband, med lätt vadderade pärmar. Bakre, övre pärmhörnet aningen uppskavt/naggat, i övrigt mycket gott skick. 133, [4] s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-88549-50-1. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188549501
- Titel
- Niklas jul
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Triumf Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 133 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En julbok för alla smaker! Följ med in i ett hus fyllt av mat och magi. NIKLAS JUL är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen.
I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, fröknäcke och len saffranspannkaka med sylt och grädde! De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Veganska sillar med olika smaksättningar, hasselnötsbollar, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer. Recension BTJ Lektör Charlotte Berglund Betyg 4 av 5 stjärnor.Gamla Riksarkivet i Stockholm är idag en event- och festlokal där vissa arrangemang är mycket populära och i fallet Niklas Ekstedts julbord så omtyckta att det nu finns en kokbok. Det är en gedigen och inspirerande tjusig glammig bok som tagit fasta på det historiska och eleganta vilket även förstärks av mörka stilfulla bilder. Julmaten har förvisso huvudrollen men husets historia och interiörer levandegörs och väcker intresse och nyfikenhet. Receptsamlingen består av traditionell julmat i modern tappning där också veganska rätter får plats. Totalt finns ett 70-tal recept som spänner över hela bordet från den första sillbiten till den sista konfekten. Och sista kapitlet innehåller recept för en stor kalkonmiddag som serveras till nyår. Ekstedts utgångspunkt är att göra allt från grunden men rätterna är inte krångliga, vissa kräver dock tid, omsorg och erfarenhet.
9789188549501 -
Gott att ge bort : ätbara presenter från Linn...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta, 2011. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. Mycket gott skick. 143, [1] s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7424-133-4.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241334
- Titel
- Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi
- Författare
- Seidel, Linnéa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 628 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor – från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.
9789174241334 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
9789174243567 -
Steak House : mat för köttälskare
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Love Food/Parakit förlag, [2014]. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 124, [4] s. Svensk text / swedish text. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-87161-80-3. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161803
- Titel
- Steak House : mat för köttälskare
- Författare
- Jefferson, Lincoln
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För alla köttälskare
Återskapa känslan av riktigt amerikanskt Steak House hemma i köket.
Fullmatad med recept på stora, möra och saftiga biffar och filéer med passande tillbehör.
Recept som funkar både för grillen och spisen.
Lär dig mer om amerikanskt styckningsschema; vad som är vad bland alla de typiska bitarna (rib eye, sirloin, tenderloin, flank etc.) och deras svenska motsvarigheter.
Köttbitar efter amerikanskt styckningsschema blir en allt vanligare syn i charkdiskarna runt om i Sverige. Här får man gott om inspiration på tillagning.
Alla recept fungerar även med köttbitar efter svenskt styckningsschema eftersom recepten anger typ av köttbit både på svenska och engelska.
Format: 199x247 mm
9789187161803 -
Eat Good : recept som förändrar världen
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Förord av Gunhild Stordalen. Bokförlaget Max Ström, 2018. Andra tryckningen. Förlagets tryckta/dekorerade kartonnageband. Mycket gott skick. 26x22 cm. 221, [3] s. Illustrerad i färg. ISBN 978-91-7126-437-4. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264374
- Titel
- Eat Good : recept som förändrar världen
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 261 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1136 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.Denna kokbok presenterar mer än sjuttio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
9789171264374 -
Spiralize it! : [läckra rätter med svarvade g...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan förlag, 2017. Förlagets tryckta/illustrerade kartonnageband. Mycket gott skick. 22,5x22,5 cm. 112 s. Svensk text. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-91-7617-865-2. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176178652
- Titel
- Spiralize it!
- Författare
- Wiedemann, Christina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkelt, gott och hälsosamt!
Med en grönsakssvarv kan du enkelt och snabbt förnya och utöka din vegetariska repertoar. Det går nästan larvigt lätt att fixa maten med en svarv och söker man ett smidigt sätt att byta ut kolhydraterna mot grönt, så är svarven ett oumbärligt verktyg.
Med en grönsakssvarv gör du snabbt nudlar och spaghetti av både frukt och grönsaker. Men du kan göra mycket mer än bara grönsaksspaghetti. I den här boken får du en mängd recept på varma och kalla rätter som soppor, tillbehör, sallader, grytor m.m. Även om tyngdpunkten ligger på vegetariskt så finns här även recept som innehåller kött.
Den här boken ser till att du får ut allt och lite till av naturens gröna skafferi!
9789176178652 -
Naturens skafferi : mat med tradition, presen...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Valentin Förlag, 1999. Andra upplagan. Förlagets tryckta/illustrerade och laminerade karonnageband. Utan skyddsomslag. 28,5x23,5 cm. Mycket gott skick. 160 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 91-88796-85-X. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918879685X
- Titel
- Naturens skafferi
- Författare
- Stephanie Donaldson
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 285 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 1003 g
- Språk
- Svenska
918879685X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn