Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Turistens blick : nedslag i resandets historia

Turistens blick : nedslag i resandets historia

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Historiska Media, 2015. Förlagsband, med ryggfotens bakkant/bakre falsens nederkant lätt tilltryckt, i övrigt mycket gott skick. Skyddsomslaget lätt tilltryckt/veckat på dito ställe och dessutom med en ca 1cm, uppfläkt reva, i övrigt fräscht och i mycket gott skick. 254 s. ISBN 978-91-7545-261-6.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789175452616
Titel
Turistens blick : nedslag i resandets historia
Författare
Björn Cederberg
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2015
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
478 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»En detaljskarp historisk exposé över resandet ... Med utmärkt sinne för detaljer och rapp penna beskriver han hur de yttre villkoren för resandet förändrats.« Svenska Dagbladet Medryckande skildring av turismens historia! »Cederberg är bra på att hitta underhållande beröringspunkter med dagens resande ... Turistens blick är full av aha-upplevelser.« Dagens Nyheter »Varje kapitel är en liten pärla, fylld av spännande upplevelser och iakttagelser ... Björn Cederbergs bok lockar verkligen läsaren till att bli en av dessa resenärer, som lämnar det invanda för att bege sig till nya platser.« Bibliotekstjänst »Briljanta nedslag i resandets historia ... en prosa som man skulle önska sig i de menlösa och meningslösa turistsammanhangen, rolig, rapp och briljant.« Hela Hälsingland »En serie trivsamt opretentiösa essäer.« Göteborgs-Posten »En intressant och spännande genomgång av turismens och resandets långa historia.« Turism och resor »Det är lärorikt, underhållande och tankeväckande.« Östra Småland På 1700-talet var turism en angelägenhet för den engelska överklassen. För den bereste var karriärmöjligheterna många. Idag är turismen en av världens största branscher, där så många som en miljard människor nöjesreser varje år. Hur har den här utvecklingen gått till? Den spännande och lärorika boken Turistens blick gör nedslag i resandets historia, från Homo Erectus vandringar på jakt efter föda till vår tids charterturism. Visste du att kryssningsresandet blev ett fenomen efter första världskriget, eftersom det fanns ett överflöd av fartyg? Likväl som att charterturismen uppfanns efter andra världskriget, då det plötsligt fanns mängder av oanvända flygplan? Filmaren och författaren Björn Cederberg berättar kunnigt och medryckande om hur och varför vi rest genom tiderna. Han visar också hur samhällsutvecklingen har påverkat våra resvanor.