Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Äventyret människan

Äventyret människan

Inbunden bok

Mycket gott skick. Storkamp Media, 2009. Förlagets tryckta/dekorerade pappband. 25x25 cm. Mycket gott skick. Daterad sentens och signering på smutstitelsidan. 117 s. Rikligt illustrerad i färg. ISBN 978-952-5306-17-0.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789525306170
Titel
Äventyret människan
Författare
Eirik Granqvist
Förlag
Storkamp Media
Utgivningsår
2009
Omfång
117 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
245 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
705 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"När ni har läst boken har ni knappast ännu förvandlats till specialister i förhistoria, men med säkerhet har er syn på mänskligheten förändrats. Ni har förstått att de mänskliga framstegen inte kan presenteras som en rak linje, utan utgörs av en linje avbruten av stora och våldsamma språng: upprättgåendet, de första verktygen, iordningsställandet av de första boplatserna, nyttjandet av elden samt ett otal misslyckade försök i olika avseenden" - bland annat så säger Alban Defleur, professor i arkeologi vid universitetet i Marseille, i bokens förord. Äventyret människan är mycket rikt illustrerad, med många unika rekonstruktioner av tidigare människoarter, gjorda av författaren för utställningar över hela världen. Här finns även det enda kända samtidsporträttet (!) av ett neandertalbarn. De första recensenterna ger boken högt beröm för dess sakkunniga innehåll "och inte minst Eiriks personliga och lättlästa stil" (Paula Purhonen, generaldirektör för Museiverket i Finland). ---------- ”Det är inte volymen som avgör utan hjärnans konstruktion. Skulle hjärnvolymen vara avgörande, så skulle männen vara intelligentare än kvinnorna, eftersom de i medeltal har en större hjärna. För en man är den tanken kanske inte oangenäm, men tyvärr vet vi att en kvinna med ett mycket litet huvud kan vara superintelligent och en storskallig man ett riktigt dumhuvud.” (Eirik Granqvist) ---------- ”Neandertalarna var inga ”Untermenschen”, utan en fullgod konkurrent till den moderna människan. Vi ska alltid tänka på dem med vördnad och högaktning. Vi ska inte tänka på neandertalaren som den utdöda människan, utan som människan som levde före oss i Europa. Vi har levat på den europeiska kontinenten i bara 40 000 år, men neandertalaren levde på vår kontinent tillsammans med sina förfäder i över en miljon år! Neandertalaren var den alternativa människan och den verkliga europén.” (Eirik Granqvist)