Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Victoria Benedictsson

Victoria Benedictsson

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Natur och Kultur, 2007. Inbunden (förlagsband) med skyddsomslag. Förlagsny! 239, [1] s., [4] pl.-s. i färg. Illustrerad. ISBN 978-91-27-09778-0. Portokostnad inom Sverige 39:-. "Mer än någon annan författare i tiden inkarnerade Ernst Ahlgren 1880-talets idé om sanning och verklighet i dikten. Men mer än någon lämnar hon också över en gåta till eftervärlden. Vem var tjugoåringen Victoria Bruzelius som gifte sig med änkemannen och postmästaren i Hörby, vem var trettioåttaåringen Victoria Benedictsson som tog sitt liv i Köpenhamn? Det finns ett sår som skymtar redan i tidiga skrifter. I 'Stora boken' och dagböckerna, skrivna i samband med kärlekshistorien med Georg Brandes, får det sin skarpaste gestaltning. Som något av en rättegångsgenre kan forskningen om författarskapet te sig, Benedictsson versus Brandes. Birgitta Holm söker djupare. I hennes storslagna skildring kommer vi Ernst/Victoria, författaren och människan, nära inpå livet - och döden."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789127097780
Titel
Victoria Benedictsson
Författare
Birgitta Holm
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2007
Omfång
239 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
568 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vem var den tjugoåriga kvinna som gifte sig med den gamla postmästaren, och som trots stor vånda hade ett kärleksförhållande med George Brandes? Vem var författaren som lämnade över hela sin litterära kvarlåtenskap att fritt förfogas över av kamraten Axel Lundegård? För första gången på femtio år ges ett porträtt i helfigur av Victoria Benedictsson/Ernst Ahlgren, författaren som skrev fram samtidsrealismen i svensk litteratur. I dagboken, Stora boken, kommer vi kvinnan Victoria och författaren Ernst nära inpå livet och döden.