Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Malta : kriget i medelhavet 1940-1942

Malta : kriget i medelhavet 1940-1942

Historiska Media (presenterad i Svenskt Militärhisiskt Biblioteks serie Andra världskriget), 2003. Förlagsband med skyddsomslag. 443 s., [16] pl.-bl.

Gott skick. ISBN 91-89442-96-2. Vikt: 900 gram. Skrymmande. OBS! Vi tillämpar maxporto 49:- för brevförsändelser inom Sverige.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9189442962
Titel
Malta : kriget i Medelhavet 1940-1942
Författare
Michael Tamelander
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2002
Omfång
443 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 230 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
915 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Parallellt med den spännande belägringen av Malta serveras vi en formidabel summering av andra världskriget. Malta är en synnerligen spännande och lärorik bok" Svensk Sjöfarts tidning "Tamelander är värd en eloge för sin oerhört detaljerade bild av kriget i Medelhavet" Folkbladet Mitt emellan Italien och Nordafrika ligger ön Malta. Dess strategiska läge i Medelhavet skulle leda till en av andra välrdskrigets största belägringar. Malta. Kriget i Medelhavet 1940-1942 handlar om denna belägring och om kriget runt försörjningslederna till Nordafrika samt om de effekter som den historiska öns motstånd hade på Rommels krigföring i Nordafrika. I Krigets centrum stod truppernas försörjningsläge för att slå motståndarna - tekniska , operativa och taktiska omständigheter spelade också in. Men om någon sida misslyckades med att underhålla sina trupper, skulle denna även bli oförmögen att besegra motståndaren. Författaren Michael Tamelander väver samman den militära och politiska utvecklingen och redogör för varför och hur detta hände. Utöver underhållsfrågan, påverkades planläggningen av kriget i Medlehavet av ytterligare en faktor - oljan. Medan de väldiga slagen i Väst- och Öseuropa främst gick ut på att förstöra motståndarens väpnade styrkor och industrier, kom kriget i Medelhavet och Mellanöstern att handla om vem som kontrollerade de livsviktiga oljekällorna.