Nya Dinkelboken : den hälsosasmma dinkeln
Häftad bok.
Mycket gott skick.
[Visby] : [Ingeborg Vatheur], 2006. Limhäftad. Lätt sned i ryggen. Litet rostfärgat stänk/fläck på främre snittet.Rester av prislapp kvar på främre omslaget. I övrigtett fräscht exemplar i mycket gott skick, och inlagan utan anteckningar eller understrykningar. 206, [2] s. Illustrerad, delvis i färg.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9163194716
- Titel
- Nya Dinkelboken : den hälsosamma dinkeln
- Författare
- Vatheur, Ingeborg
- Förlag
- Hildegards vänner i Sverige
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 205 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 171 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Dinkel är det bästa sädeskornet, den verkar värmande och är fettrik, den är högvärdig och midlare än alla andra spannmålsarter. Den som äter dinkel bildar bra muskelkött.
Dinkeln befrämjar rätt blodbildning, ger ett glatt sinnelag och gladlynthetens gåva. I vilken form man än tillreder och äter dinkel, som bröd eller kokt, är den bra och lättsmält.
Boken är indelad i tre delar. Den första handlar om dinkelhistoria förr och nu, den andra innehåller anvisningar för dinkelns hälsofrämjande egenskaper och sjukdomskost. Den tredje delen är receptdelen med Hildegards utsagor om läkekrafter i grönsaker, frukter, kryddor och örter.
Boken innehåller 77 färgbilder och många svartvita bilder.